Alkolik eşim ve evliliğimiz

Araftaki35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2019
348
103
53
35
Öncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.

Alkolizm bir hastalıktır ve tedavi edilebilir.Herşeyden önce destek olmalısınız,iyi günlerini görmüşsünüz nasıl olsa.Nikah ta deniyor ya iyi günde kötü günde..
Evet hakkını yiyemem çok iyi günlerimiz oldu nazımı da çekti ev işlerini de de yardımcı oldu o 3 senede.aslinda her yolu denedim 2015 in ortasında başlayan bu süreçten 23 gün öncesine kadar çünkü onu seviyorum ama söylediği ağır hakaretler küfürler sürekli herşeyi benden sebep bilmesi ve artık kişisel bakımını bile yapamayacak derecede sürekli sarhoşluğu beni bu noktaya taşıdı belki dedim benden vazgeçemez ve içkiyi bırakmayı seçer..

Azaltmanı değil bırakmanı bunu da tıbbi yardımla yapmanı istiyorum diyerek kesin konuş.
Çok konuştum ama tedaviye ikna olmuyor tedavilik bi durumu olduğunu düşünmüyor ona normal geliyor.azaltacagini da beni eve dönmem için söylüyor daha önce buna benzer çok sözler verdi 2 gün sonra daha arttırdı hep.

O zaman yapacak bir şey yok ayrılacaksınız.Genceciksiniz kendinizi onunla birlikte heba etmeyin.

Tedaviye ikna etmelisiniz değilse ayrılın derim böyle çok daha fazla üzülürsünüz maalesef
Mantığım durma boşan bu adam düzelmez 3 senedir düzelmek yerine daha kötü oldu diyor kalbim elinden tut yoksa düştüğü yerden kalkamayacak o senin en güzel anılarının bas kahramanı diyor.yanlis karae vermek istemiyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum o zaman tedaviye ikna edeceksiniz

Sizi çok iyi anlıyorum o zaman tedaviye ikna edeceksiniz
Bende yoklugumla ikna edebilirmiyim diyerek aslında baba evine geldim onun ne yapacağını görmek için yanındayken konuşmamı istemiyor zaten sosyal hayatımız bitti yatak odası da aynı şekilde.eskiden misafir eksik olmayan evimize şimdi kimse uğramak istemiyor.

Üzgünüm böyle dedigim icin ama ben de inanmiyorum düzelecegine.Düzenli alkol kullanan bir babanin kiziyim.Benim hayatimi cok etkiledi alkol.Bir de sizin esiniz sabahtan basliyormus icmeye.Ciddi alkollik.Düzenli olarak günde bir kadaeh sarap icmek de bagimlilik sinifina giriyor.Bence kendi iyiliginiz icin uzak durun.

Üzülmeyin lütfen zaten buraya yazmamdaki sebep tecrübelerinizden faydalanmak.onca şeye rağmen hala umudum var birşey olacak ve eskiye döneceğiz diye hayal ediyorum ama işte o istemeden de sadece hayal de kalıyor malesef..

İçki bırakılabilir.Ama kendisnin gördüğü zararın farkına varması gerekir.Bu zarar maddi ve manevi olarak.Bir yakınım bildiğiniz alkolikti yani kendini ve yaptıklarını asla hatırlamayacak derecede alkol alıyordu.Sonra bir sağlık problemi ile ölürüm korkusuna kapıldı azalttı,içki azalında cebinde kalan parayı görüncede tamamen bıraktı.Tedavi görmedi sadece farkına vardı.Umarım eşinizde başarabilir.Para yerine konurda bu sürecin sizde bıraktığı yada bırakacağı iz telafi olumu bilmiyorum.Şifa dilerim.

Kuzenimin eside alkolikti şiddet goruyodu boşanmaya karar vermişti tamda geçen hafta alkol komasindan vefat etti adam
Çok üzüldüm kuzeniniz için.son zamanlarda esim de şiddete çok meğilli sağa sola saldıran sürekli herkesle kavga eden bana bile teşebbüs eden biri haline gelmişti.bilseniz aslında eskiden ne kadar nazik romantik anlayışlı saygılı biriydi.nasil böyle bi canavara dönüştü bilemiyorum ve kahroluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…