• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkolik eşim ve evliliğimiz

Eşim Bulgaristan göçmeni içki çok nadir kullanır. Ve gerçekten içmeyen içmiyor. Memlekete göre eşiniz katagorize etmesin.
Ben bilmiyorum diye genelleme yapıp bizim kültürümüzde var bizde normal dedi o zaman..
Ne güzel çok şanslısınız çünkü esim ve eşimin akrabalarının yüzde 95 i içiyor.

Ben bilmiyorum diye genelleme yapıp bizim kültürümüzde var bizde normal dedi o zaman..
Ne güzel çok şanslısınız çünkü esim ve eşimin akrabalarının yüzde 95 i içiyor.
İnanmayın. Her şehrin insanı içer yada içmez.
Siz kendinizi düşünün lütfen.
içkiyi bırakmıyorsa kendi çukurunda tek başına sonunu hazırlasın.
Ben sizin adınıza inanın çok içerledim.
Bı kadına bunları yaşatmak nedir.
Beyin zarı inceldimi tamam artık iyice zıvanadan çıkar. Zar tekrar kesinlikle kalınlaşmıyor.
Bı arkadaşımın kp ri var. Çok iyi tanıyorum te kız evlenmeden önce. Adamı içkisi yüzünden karısı 3 çocuğu ile bırakmış. Ay dükkanının köşesinde bile içki vardı. İçerdi. Çocuklarını çok seviyordu. Ama bu yeterli değil.
Siz bu sefer kararlı olun. Gelişmelerden bizi haberdar edin lütfen.

İnanmayın. Her şehrin insanı içer yada içmez.
Siz kendinizi düşünün lütfen.
içkiyi bırakmıyorsa kendi çukurunda tek başına sonunu hazırlasın.
Ben sizin adınıza inanın çok içerledim.
Bı kadına bunları yaşatmak nedir.
Beyin zarı inceldimi tamam artık iyice zıvanadan çıkar. Zar tekrar kesinlikle kalınlaşmıyor.
Bı arkadaşımın kp ri var. Çok iyi tanıyorum te kız evlenmeden önce. Adamı içkisi yüzünden karısı 3 çocuğu ile bırakmış. Ay dükkanının köşesinde bile içki vardı. İçerdi. Çocuklarını çok seviyordu. Ama bu yeterli değil.
Siz bu sefer kararlı olun. Gelişmelerden bizi haberdar edin lütfen.
Doğru söylüyorsunuz bu sefer kendimi düşüneceğim olmuyorsa artık uzatmayacağım arkama bakmayacağım herkes kendi seçimiyle yaşarmış.eger akli başına gelmediyse ve yeniden aynı şeyleri yasatirsa bir dakika bile düşünmeyeceğim.kac aydır zaten gördüm ki onsuz da yaşayabiliyorum çoğu acıyı atlattım aslında bu süreçte o yüzden çok zor olmaz diye düşünüyorum biterse de.

Doğru söylüyorsunuz bu sefer kendimi düşüneceğim olmuyorsa artık uzatmayacağım arkama bakmayacağım herkes kendi seçimiyle yaşarmış.eger akli başına gelmediyse ve yeniden aynı şeyleri yasatirsa bir dakika bile düşünmeyeceğim.kac aydır zaten gördüm ki onsuz da yaşayabiliyorum çoğu acıyı atlattım aslında bu süreçte o yüzden çok zor olmaz diye düşünüyorum biterse de.
En büyük acı 21 gün sürermiş.
İnsanlar evlatları gömüyor toprağa yaşıyor.
Siz güçlü bı kadınsınız, bu sefer inşallah herşey gönlünüzce olur.

En büyük acı 21 gün sürermiş.
İnsanlar evlatları gömüyor toprağa yaşıyor.
Siz güçlü bı kadınsınız, bu sefer inşallah herşey gönlünüzce olur.
Dogru soyluyorsunuz biz burda dunyanin sonu sandığımız dertlerimizi sorunlarımızı paylaşıyoruz ama aslında düşününce evladını kaybedenler kanserle savaşanlar müziği duyamayan renkleri göremeyen nice insanlar var.boyle düşününce o kadar anlamsız geliyor ki yaşadıklarım..

Sen harika bir kadınsın. Bu vefan ve sabrın hayal ettiğin, istedigin herşeyin önün e serilmesine vesile olacak. Ben çok eminim. Bütün bunları neden yaşadığını, bu yaşadıklarının sana ne öğretmek için yaşandığını düşün. Bu olanlardan ne öğrendim? Sonra birak, düşünme unutup güzel şeyler düşünmeye calis. Lütfen yorulmuş zihnini hayaller kurarak dinlendir ve mutlu et. Hayatta istediğin ne varsa gözlerini kapatıp hayal et. Bunların hepsi önüne getirilecek senin. Olur mu? Esin allahin izniyle senin iyilesmesi yonunde şiddetli arzun ve duaların yardımıyla iyileşme yoluna girdi. Guzel düşünmeye devam et. gönlün neler istiyor, hicbir kisitlama yapmaksiniz bunlari hayal et, dusun ve dua etmekten asla vazgecme. Bir de icinde birikmis ofkeyi vucundan simsiyah bir suyun alıp gittiği gibi gidip yerinin tertemiz olduğunu, artık hafiflediğini, huzurla dolduğunu hayal et sürekli. Bu filmi oynat gözünün önünde. Bunlar seni iyi edecek..

Dogru soyluyorsunuz biz burda dunyanin sonu sandığımız dertlerimizi sorunlarımızı paylaşıyoruz ama aslında düşününce evladını kaybedenler kanserle savaşanlar müziği duyamayan renkleri göremeyen nice insanlar var.boyle düşününce o kadar anlamsız geliyor ki yaşadıklarım..
Ben ölüm riski yüksek gebelik geçirdim.
Acısız bir günüm geçmedi.
Doktor bana iç organlarından biri iflas edebilir, inme geçirebilirsin dedi.
Doğum gerçekleşti. Organlarımda sorun olmadı derken şimdi böbreklerim felaket ağrıyor.
Dayanamıyorum.
Doktor hatta bana kibarca doğurma aldır dedi.
Doktorun dediği organ sorunu bakın doğumdan sonra ortaya çıkıyor.
İnanın ben artık hiç bişey düşünmemeyi öğrendim.
Doktora gidip bir şey daha duymaya tahammülüm kalmadı.
Hayat inanın hem çok güzel hem çok kısa.
Önemli olan güzel günler yaşamak.
İnşallah hepimiz güzel günler yaşarız.

Ben ölüm riski yüksek gebelik geçirdim.
Acısız bir günüm geçmedi.
Doktor bana iç organlarından biri iflas edebilir, inme geçirebilirsin dedi.
Doğum gerçekleşti. Organlarımda sorun olmadı derken şimdi böbreklerim felaket ağrıyor.
Dayanamıyorum.
Doktor hatta bana kibarca doğurma aldır dedi.
Doktorun dediği organ sorunu bakın doğumdan sonra ortaya çıkıyor.
İnanın ben artık hiç bişey düşünmemeyi öğrendim.
Doktora gidip bir şey daha duymaya tahammülüm kalmadı.
Hayat inanın hem çok güzel hem çok kısa.
Önemli olan güzel günler yaşamak.
İnşallah hepimiz güzel günler yaşarız.
Yaşadıklarıniza çok üzüldüm Allah ım biran önce sağlığınıza kavuşmayı nasip etsin çok geçmiş olsun🙏dediginiz gibi inşallah hepimiz tüm sıkıntı da olanlar feraha erer ve güzel günler görürüz.

Eşinizın yanında olun ve ne yapıp ne edip tedaviye ikna edin. Yoksa yok olur gider o illetin pencesınde. Allah yardımcınız olsun :(

Bugün yine yakaladım votka almış hem de eve geldigimde zaten içmiş uyuyordu eskisi gibi uyuyup uyanıp içmek istiyor :(
Yok bu böyle olmayacak bu adam duzelmeyecek bütün hayallerimi yıktı yine...

Bugün yine yakaladım votka almış hem de eve geldigimde zaten içmiş uyuyordu eskisi gibi uyuyup uyanıp içmek istiyor :(
Yok bu böyle olmayacak bu adam duzelmeyecek bütün hayallerimi yıktı yine...
Bugün aklıma geldiniz.
Acaba nasıl diye...
Hiç kendinizi yıpratmayın.

Bugün aklıma geldiniz.
Acaba nasıl diye...
Hiç kendinizi yıpratmayın.
Evet bitti artık dün dedi ben içkiyi tamamen bırakamam bunu benden isteme diye.ama sınırını da bilmiyor günde yarim litrelik pet şişede vodka içebiliyor hala.o kadar kızgınım ki ona harcadığım zaman için. Bu ay davamı açacağım artık umudum kalmadı herşey sevgi değilmiş.sevgi de tek taraflı çabayla yürümüyor.esyalar konusunu açtım bugün ben birşey istemiyorum istediğini al dedi ama biz ikimiz evlendikten sonra ödedik öyle şey olmaz ikimiz anlaşıp karar vereceğiz dedim.konusmak istemedi benden beklemiyordu böyle bir konuşmayı.

Evet bitti artık dün dedi ben içkiyi tamamen bırakamam bunu benden isteme diye.ama sınırını da bilmiyor günde yarim litrelik pet şişede vodka içebiliyor hala.o kadar kızgınım ki ona harcadığım zaman için. Bu ay davamı açacağım artık umudum kalmadı herşey sevgi değilmiş.sevgi de tek taraflı çabayla yürümüyor.esyalar konusunu açtım bugün ben birşey istemiyorum istediğini al dedi ama biz ikimiz evlendikten sonra ödedik öyle şey olmaz ikimiz anlaşıp karar vereceğiz dedim.konusmak istemedi benden beklemiyordu böyle bir konuşmayı.
İçkiyi bırakamıyor ama karısını bırakıyor....
En en en iyi kararı verdiniz.
İnanın karşınıza çok iyi birisi çıkar ve tekrar siz çok mutlu olursunuz.
Sizi tanımıyorum ama iyi bı insan olduğunuzu ve Allah'ın sizi mükafatlandırıcağına eminim.

Çok konuştum ama tedaviye ikna olmuyor tedavilik bi durumu olduğunu düşünmüyor ona normal geliyor.azaltacagini da beni eve dönmem için söylüyor daha önce buna benzer çok sözler verdi 2 gün sonra daha arttırdı hep.
Bence hayatini mahfetme cunku duzelmeyecek cok sevsende askindan olsende duzelmeyecek benim babam duzelmedi duzelmek icin kılını bile kipirdatmadi 6 cocuguna ragmen torunlarına ragmen duzelmedi annemin yemedigi dayak cekmedi cile kalmadi geceleri gelecek diye titremeden aglamaktan kardeslerim uyuyamadi buyumeden buyumek zorunda kaldik biz sonrada icti bir gece yine sadece abim annemi korudu diye onuvurdu kendi hapishaye abim yogunbakima gitti sadece kendi isterse birakir ickiyi sevmekte biraktirmaz fedakarlikta istersen eri onunde öl ama o istemezse hic birsey degismeyecek üzgünüm biz bittik sen şansın varken bitirme hayati sevmekte bazen yetmiyor..

Konunuzu başından beri biliyorum. Artık esiniizn düzelmeyecegini kabul edip onu içkileriyle başbaşa bırakıp kendi yolunuza bakın.

Boşuna vakit kaybediyor, umutlanıp hayal kırıklığına uğruyorsunuz sürekli size de yazık.

Artık Yargıtay bile alkol temelli sorunları boşanma sebebi kabul ediyor. Eğer tedavi edilemez ya da düzelmez durumdaysa buna daha fazla katlanmayın derim. Ayrıca Türk ceza kanununda aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüklerin ihlali de bir suç olarak tanımlanmış. Bu kapsamda başvuruda bulunup gerekirse sağlık kurumunda tedavi edilmesine ilişkin bir sürecin başlaması için uğraşabilir, tedbiren. Bu süreçte avukattan destek alın. Geçmiş olsun.

Elinizden geleni yapmışsınız, hatta bu forumda alkolü sosyal içici olarak kullanmayanların asla düzelmediğini de örneklemişsiniz. Mücadeleniz fazla bile olmuş bence. Evleri ayırıp ailesinde kaldığı ilk dönem silkelenmesi ve bozulan düzenini düşünüp toparlanma isteğiyle hareket etmesi gerekirdi. Bu çabayı görmediğiniz de vazgeçmeniz gerekirdi. Yine de geç kalmadınız, zararın neresinden dönersen kârdır. Kendi hayatı ve yuvası için mücadele etmeyen sizin için etmez bunu asla unutmayın.
İlk evlilik yıllarınızda yaşadığınız vajinismusla, eşinizin alkol sorununu aynı kefeye koymayın. Sizin isteğinizle yaşanan bir durum değildi ve evliliğinizin devamı için çözmeye çalıştınız. Ama eşinizi kendi isteğiyle içiyor ve evliliği bitecek olmasına rağmen çözüme yanaşmıyor. Ağır bencillik!
Tekrar dünyaya gelmeyeceksiniz, sizi düşünmeyen biri için harcadığınız bir gün bile size bahşedilen sayılı ömrün ziyanı emin olun.

Back