Yok estağfurullah ne demek özür dilemek.
Asıl ben sizi kırdıysam,incittiysem üzgünüm.
Hayat sizin,kurallar sizin bize sadece anlatmak düşer,uygulayacak olan sizsiniz.
Adamın bencilliği,sizin zayıflığınız beni üzüyor sadece.
Bu şekilde asla iyileşemeyeceksiniz,hep ona bağımlı kalacaksınız,o da bunu bildiği için zaaflarınızdan vuruyor sizi. Oysa biraz gerçeklere gözünüzü açsanız adamın sizi ne kadar büyük yanlışlara sürüklediğini göreceksiniz. Benim de tanıdığım alkolikler var,sürünen,yalnız kalan,aç kalan,hastalıkla boğuşan vs. İnanır mısınız hiç birine zerre acımıyorum,çünkü kendi tercihlerinin sonuçlarını yaşıyorlar. Bizler yeteri kadar uyardık,yanında olmaya çalıştık,tedaviydi,doktordu hepsini sunduk,evlatları kendilerini öne sürdüler,eşler her yolu denedi, kimi zaman sevgiyle kimi zaman sertlikle yanaşıldı,yok tek istediği içmek ve dağıtmaktı.
Alkolikler akıl hastası değiller,gayet de kafaları çalışıyor,kimi nasıl kandıracaklarını,kimin hangi işine yarayacaklarını çok iyi biliyorlar,yanında birini tutmak için her yolu deniyorlar.
Bağımlı bir insanı siz adam edemezsiniz.
Bağımlı kişi ancak kendi isterse tedavi olur,iyileşir mi hiç bilmiyorum.
Tedavi olup da yeniden başlamıştı benim o yakın tanıdığım,gerçek anlamda beyinlerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. O merkezi yönetemiyorlar,sanki. Mesela ben sigarayı ilk bıraktığımda çok zorlanmıştım,ağlayasım gelirdi,sanki bir arkadaşımı arıyor,bulamıyordum,ben de bağımlıydım sonuçta.
Yani uzman değilim de gözlemlediklerim bunlar.