• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkolik eşim ve evliliğimiz

Sizce yanında kalmaya gitmemelimiyim? Kafam çok karışık artık zaman yok hata yapmamam vakit kaybetmemem lazım
Şimdiye kadar yanında oldunuz ne değişti ?
Telefonlarına dahi bakmayın bırakın kendi haline bir silkelenme şansı olsun.

aileniz ne diyor
neden ölmek istiyor eşiniz
keşke önce tedavi olsa sonra psikolojik destek alsa
bilmem ki ben olsam gider miydim
Ailem gideceğimi bilmeyecek bilselerde iyi olan doğru olan buysa karismalarina karşı olurum.keske tedaviyi kabul etse tedaviden sonra onu istediği gibi deniz kenarı sessiz sakin bi yere götürüp küçük bi hayat kurardık ama o ben ölüyorum bu hayatta kendine dikkat et paran var mı ailen sana iyi bakıyor mu benim için üzülme değmez ben bu hayatta neye dokunduysam mahvettim vs diyerek beni de mahvediyor seyirci kalıyorum yavaş yavaş ölmesine intihara kalkışmış olmayınca bu şekilde ölmeye karar vermiş:(

Şimdiye kadar yanında oldunuz ne değişti ?
Telefonlarına dahi bakmayın bırakın kendi haline bir silkelenme şansı olsun.
Aslında bende o yüzden 20 gündür iletişimi kesmiştim ta ki kuzeni beni arayıp destek ol ikna edelim hastaneye yatması lazim hiçbirşey yiyip içmiyor sürekli kusuyor durumu çok kötü diyene kadar.kuzeninin iş yeri eve çok yakın hergün hemen hemen görüyordur .bi önceki görüşümde bana sarılıp ağladı beni bırakma yanlız ölmek istemiyorum yanımda kal evde yanlızlıktan kafayı yedim diye tabi sonra tedavi reddedince bende kalmadım biraz daha burnu sürürsün dedim de adam zaten ölmek istiyor burnu surtulup zamanla kafasına dank edeceği yok :(

Ailem gideceğimi bilmeyecek bilselerde iyi olan doğru olan buysa karismalarina karşı olurum.keske tedaviyi kabul etse tedaviden sonra onu istediği gibi deniz kenarı sessiz sakin bi yere götürüp küçük bi hayat kurardık ama o ben ölüyorum bu hayatta kendine dikkat et paran var mı ailen sana iyi bakıyor mu benim için üzülme değmez ben bu hayatta neye dokunduysam mahvettim vs diyerek beni de mahvediyor seyirci kalıyorum yavaş yavaş ölmesine intihara kalkışmış olmayınca bu şekilde ölmeye karar vermiş:KK43:
bilemedim
ölmek isteyen adam kısa yolu tercih eder bence
duygu sömürüsü yapıyor olmasın demek geliyor içimden

Ailem gideceğimi bilmeyecek bilselerde iyi olan doğru olan buysa karismalarina karşı olurum.keske tedaviyi kabul etse tedaviden sonra onu istediği gibi deniz kenarı sessiz sakin bi yere götürüp küçük bi hayat kurardık ama o ben ölüyorum bu hayatta kendine dikkat et paran var mı ailen sana iyi bakıyor mu benim için üzülme değmez ben bu hayatta neye dokunduysam mahvettim vs diyerek beni de mahvediyor seyirci kalıyorum yavaş yavaş ölmesine intihara kalkışmış olmayınca bu şekilde ölmeye karar vermiş:KK43:

Şu anlattıklarınızla size öyle çok üzülüyorum ki.
Adam anlamış zayıf noktanızı habire oradan vuruyor.
Yazık ki siz de kanıyorsunuz hala.
Adam sizi azıcık sevse zaten iyileşmek için çabalar. Size layık olmanın yollarını arar.
Onun derdi içmek ve içerken onu çekecek birinin varlığı.
Yarın bu adam için yaptıklarınıza öyle pişman olacaksınız ki iş işten geçmiş olacak,maalesef tüm kayıplar sizden gelecek. Biliyorum yazdıklarımı umursamıyorsunuz,sadece bana cevap yazmıyorsunuz çünkü. Problem değil,ben sadece size kıyamadığımdan yazıyorum,yaşayan,çeken sizsiniz.

Şu anlattıklarınızla size öyle çok üzülüyorum ki.
Adam anlamış zayıf noktanızı habire oradan vuruyor.
Yazık ki siz de kanıyorsunuz hala.
Adam sizi azıcık sevse zaten iyileşmek için çabalar. Size layık olmanın yollarını arar.
Onun derdi içmek ve içerken onu çekecek birinin varlığı.
Yarın bu adam için yaptıklarınıza öyle pişman olacaksınız ki iş işten geçmiş olacak,maalesef tüm kayıplar sizden gelecek. Biliyorum yazdıklarımı umursamıyorsunuz,sadece bana cevap yazmıyorsunuz çünkü. Problem değil,ben sadece size kıyamadığımdan yazıyorum,yaşayan,çeken sizsiniz.
Olur mu öyle şey önemsememek ne demek aslında gerçekleri söylediğiniz için verecek cevabim yok yolumu kaybettim doğru yanlış muhakeme yeteneğimi kaybettim kendimi kaybettim...
En son ne zaman mutluydum ne zaman hayata umutla bakmıştım birşey için heyecanlanmıştım hatırlamıyorum.dogru olanı yapmaya çalıştım hep ama olmuyor doğru tam bu derken birşey oluyor yok yok doğru bu diyorum.
Fikirleriniz yazdiklariniz benim için çok önemli lütfen kırdıysam bilmeden affedin.

Olur mu öyle şey önemsememek ne demek aslında gerçekleri söylediğiniz için verecek cevabim yok yolumu kaybettim doğru yanlış muhakeme yeteneğimi kaybettim kendimi kaybettim...
En son ne zaman mutluydum ne zaman hayata umutla bakmıştım birşey için heyecanlanmıştım hatırlamıyorum.dogru olanı yapmaya çalıştım hep ama olmuyor doğru tam bu derken birşey oluyor yok yok doğru bu diyorum.
Fikirleriniz yazdiklariniz benim için çok önemli lütfen kırdıysam bilmeden affedin.
Yok estağfurullah ne demek özür dilemek.
Asıl ben sizi kırdıysam,incittiysem üzgünüm.

Hayat sizin,kurallar sizin bize sadece anlatmak düşer,uygulayacak olan sizsiniz.
Adamın bencilliği,sizin zayıflığınız beni üzüyor sadece.

Bu şekilde asla iyileşemeyeceksiniz,hep ona bağımlı kalacaksınız,o da bunu bildiği için zaaflarınızdan vuruyor sizi. Oysa biraz gerçeklere gözünüzü açsanız adamın sizi ne kadar büyük yanlışlara sürüklediğini göreceksiniz. Benim de tanıdığım alkolikler var,sürünen,yalnız kalan,aç kalan,hastalıkla boğuşan vs. İnanır mısınız hiç birine zerre acımıyorum,çünkü kendi tercihlerinin sonuçlarını yaşıyorlar. Bizler yeteri kadar uyardık,yanında olmaya çalıştık,tedaviydi,doktordu hepsini sunduk,evlatları kendilerini öne sürdüler,eşler her yolu denedi, kimi zaman sevgiyle kimi zaman sertlikle yanaşıldı,yok tek istediği içmek ve dağıtmaktı.
Alkolikler akıl hastası değiller,gayet de kafaları çalışıyor,kimi nasıl kandıracaklarını,kimin hangi işine yarayacaklarını çok iyi biliyorlar,yanında birini tutmak için her yolu deniyorlar.

Bağımlı bir insanı siz adam edemezsiniz.
Bağımlı kişi ancak kendi isterse tedavi olur,iyileşir mi hiç bilmiyorum.
Tedavi olup da yeniden başlamıştı benim o yakın tanıdığım,gerçek anlamda beyinlerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. O merkezi yönetemiyorlar,sanki. Mesela ben sigarayı ilk bıraktığımda çok zorlanmıştım,ağlayasım gelirdi,sanki bir arkadaşımı arıyor,bulamıyordum,ben de bağımlıydım sonuçta.

Yani uzman değilim de gözlemlediklerim bunlar.

Yok estağfurullah ne demek özür dilemek.
Asıl ben sizi kırdıysam,incittiysem üzgünüm.

Hayat sizin,kurallar sizin bize sadece anlatmak düşer,uygulayacak olan sizsiniz.
Adamın bencilliği,sizin zayıflığınız beni üzüyor sadece.

Bu şekilde asla iyileşemeyeceksiniz,hep ona bağımlı kalacaksınız,o da bunu bildiği için zaaflarınızdan vuruyor sizi. Oysa biraz gerçeklere gözünüzü açsanız adamın sizi ne kadar büyük yanlışlara sürüklediğini göreceksiniz. Benim de tanıdığım alkolikler var,sürünen,yalnız kalan,aç kalan,hastalıkla boğuşan vs. İnanır mısınız hiç birine zerre acımıyorum,çünkü kendi tercihlerinin sonuçlarını yaşıyorlar. Bizler yeteri kadar uyardık,yanında olmaya çalıştık,tedaviydi,doktordu hepsini sunduk,evlatları kendilerini öne sürdüler,eşler her yolu denedi, kimi zaman sevgiyle kimi zaman sertlikle yanaşıldı,yok tek istediği içmek ve dağıtmaktı.
Alkolikler akıl hastası değiller,gayet de kafaları çalışıyor,kimi nasıl kandıracaklarını,kimin hangi işine yarayacaklarını çok iyi biliyorlar,yanında birini tutmak için her yolu deniyorlar.

Bağımlı bir insanı siz adam edemezsiniz.
Bağımlı kişi ancak kendi isterse tedavi olur,iyileşir mi hiç bilmiyorum.
Tedavi olup da yeniden başlamıştı benim o yakın tanıdığım,gerçek anlamda beyinlerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. O merkezi yönetemiyorlar,sanki. Mesela ben sigarayı ilk bıraktığımda çok zorlanmıştım,ağlayasım gelirdi,sanki bir arkadaşımı arıyor,bulamıyordum,ben de bağımlıydım sonuçta.

Yani uzman değilim de gözlemlediklerim bunlar.

Eğer bunun bi problem olduğunu kabul edip tedavi olmaya ikna okursa düzelir. Ama bu sizin yapabileceğiniz birşey değil.
Kendisinin istenesi Lazım.

Yorumlariniz çok değerli tecrübelerinizi düşüncelerinizi paylaştıkça ben de doğruyu bulabileceğimi düşünüyorum.evet bana da dedi zaten senin en çok yumuşak yüzünü seviyorum anlayışını seviyorum diye.sadece geçmişte ona yaptığım haksızlıklar dan dolayı şuan bu durumda olmasında az da olsa payım var diyerek arkamı ona dönemiyorum yoksa tedavi olsun boşanmayalım yeniden devam edelim diye bi düşüncem yok bu kadar yara kapanmaz hiçbirşey eskisi gibi olamaz diye düşünüyorum.tek istediğim iyi olması bir insan olarak 7 yıllık esim olarak iyi olması.
Tabi esim iyileşmek istemiyor sanırım iyilesebilecegini artık geç olduğunu düşünüyor bu da onun tercihi ölmek istiyorsa olsun bende hayatıma bakayım diyemiyorum kim diyebilir?

Yorumlariniz çok değerli tecrübelerinizi düşüncelerinizi paylaştıkça ben de doğruyu bulabileceğimi düşünüyorum.evet bana da dedi zaten senin en çok yumuşak yüzünü seviyorum anlayışını seviyorum diye.sadece geçmişte ona yaptığım haksızlıklar dan dolayı şuan bu durumda olmasında az da olsa payım var diyerek arkamı ona dönemiyorum yoksa tedavi olsun boşanmayalım yeniden devam edelim diye bi düşüncem yok bu kadar yara kapanmaz hiçbirşey eskisi gibi olamaz diye düşünüyorum.tek istediğim iyi olması bir insan olarak 7 yıllık esim olarak iyi olması.
Tabi esim iyileşmek istemiyor sanırım iyilesebilecegini artık geç olduğunu düşünüyor bu da onun tercihi ölmek istiyorsa olsun bende hayatıma bakayım diyemiyorum kim diyebilir?
Ne yaptınız ona da alkolik olmasına vesile oldunuz mesela?
İçkiye siz mi başlattınız,damardan alkol mü verdiniz,o istemedikçe zorla mı içirdiniz?
Hepimiz az çok sıkıntılar yaşıyoruz,hepimiz alkole mi sığınıyoruz hem de aklkolik olacak şekilde? Bir uzmanla görüşün,sanırım siz de sağlıklı düşünmüyorsunuz artık.

Eşiniz iyileşmek istemiyor değil,o böyle yaşamak istiyor,çünkü ona göre iyi yaşamak bu. Zaten bu yaşamı kötü görseydi,değiştirmek için çaba sarfederdi.

Tamam o zaman siz hayatınıza bakmayın,onun bakıcısı,gözetmeni olarak ömrünüzü harcayın,burada en fazla yapmayın,etmeyin deriz,hiç kimse önünüze engel koymaz.

Çorba olur,banyosu olur,halledirsiniz,resmi nikahınız devam ediyorsa geri dönmeniz daha mantıklı. Arada bir uğramak yerine sürekli yanında olursunuz. Hani bunları ironi diye söylemiyorum. Gerçekten ondan kopamıyorsanız,onun size verdiği zararları göremiyorsanız demek ki yanında olmak istiyorsunuz,bence en doğrusu da bu!

Çünkü biz o alkolik tanıdığımızdan tiksinmeye başlamıştık,bizi ele güne rezil edip çok ama çok üzüyordu, maddi ve manevi yapmadığı eziyet kalmamıştı,bağları kopardığımızda rahatladık çok şükür. Ama siz sadece ona üzülüyorsunuz,kendinize ve yaşadıklarınızı önemsemiyorsunuz,tercih tabii ki sizin. Belki de siz haklısınız. Onun yanında mutlu olursunuz inşallah.

Kime sorsam ambulansı boşuna çağırma gitmek istemiyorsa kimse onunla ikna etmek için uğraşmaz diyor.yatalak olsa yerinden kalkamayacak olsa sedyeden inemez mecbur kalır diye düşünüp çağıracağım ama yatalak değil ki kalkıp yürüyebiliyor boşuna çağırmış olursam beni yanında hiç istemez uzaklaşır tehdit olarak algılar diye de düşünüyorum.birkac gün kalacağım yanında ailesini çağırıp destek isteyeceğim tek başıma tutup kolundan götüremem ki :KK43: malesef siz doğru tahmin ettiniz eşimin amcası akciğer kanserinden vefat etti 3 sene oluyor çok etkilenmişti hala daha atlatamadı bir de amcası ona ölmeden önce sende bana benziyorsun benim gibi olacaksın demiş o sözü unutmuyor ben amcam gibiyim diyip duruyor sanırım o sizden sonra kendini ölüme itti :KK43:
Amcası ile kendini özdeşleştirdiği için bu durumda. Size özel mesaj atacağım

A Araftaki35 n’aptınız? Bir gelişme var mı?
Iyi akşamlar malesef iyi bir gelişme yok sadece iştahı biraz daha arttı bir de 4 gündür ailesiyle kalıyor iyi bakıyorlardır.biz görüşmeyeli 10 gün olmuştur. Artık ozlemiyorum çok tuhaf gün geçtikçe içim soğuyor gibi.artik boşanmak istediğimi söyleyip yolumu çizmek istiyorum ailemin yanındayım ama bi düzenim yok ozel eşyalarım ve diğerleri evde kaldı alıp yolları ayırmak istediğimi söylemeye cesaret ettiğim an aklıma sağlığının kötü olduğu geliyor ve vazgeçiyorum..aylar böyle böyle geçti 5 ay oldu ayrı yasamaya başlayalı ne olacak böyle bilmiyorum :(

Iyi akşamlar malesef iyi bir gelişme yok sadece iştahı biraz daha arttı bir de 4 gündür ailesiyle kalıyor iyi bakıyorlardır.biz görüşmeyeli 10 gün olmuştur. Artık ozlemiyorum çok tuhaf gün geçtikçe içim soğuyor gibi.artik boşanmak istediğimi söyleyip yolumu çizmek istiyorum ailemin yanındayım ama bi düzenim yok ozel eşyalarım ve diğerleri evde kaldı alıp yolları ayırmak istediğimi söylemeye cesaret ettiğim an aklıma sağlığının kötü olduğu geliyor ve vazgeçiyorum..aylar böyle böyle geçti 5 ay oldu ayrı yasamaya başlayalı ne olacak böyle bilmiyorum :(
İyi akşamlar, yazamadım konuya ama aklımdasınız. Bence artık kendi yolunuza bakın, bir arkadaşım bir seneden fazladır ayrılma aşamasındaydı en son boşandı yani insan bu kadar uzatmaya gerek var mı diyor, eğer düzelecek olsaydı şimdiye kadar düzelmişti. Sadece kendine değil size de zarar veriyor. Bari siz bunu kendinize yapmayın.

İyi akşamlar, yazamadım konuya ama aklımdasınız. Bence artık kendi yolunuza bakın, bir arkadaşım bir seneden fazladır ayrılma aşamasındaydı en son boşandı yani insan bu kadar uzatmaya gerek var mı diyor, eğer düzelecek olsaydı şimdiye kadar düzelmişti. Sadece kendine değil size de zarar veriyor. Bari siz bunu kendinize yapmayın.
Geç cevap için kusura bakmayın.buraya yazmayali uzun zaman oldu
Tabi o arada da çok şey oldu.esim 2 aydır ailesiyle kalıyor çok büyük iyileşme var ama tamamen bırakmamış içkiyi ama dediğim gibi çok çok az içiyor sağlığı da tabi hızla iyiye gidiyor hal boyle olunca son sans verme fikri yeniden aklima girdi ancsk sorun şu ki ikimizde birbirimize kası tahammulsuzlesmisiz.cok kırgın kızgınım o işe hiçbirşeyolmamış gibi davranmami yeniden mutlu olmayı istiyor.bende istiyorum ama onca ay yaşananlar var konuşulmadan icimdekileridökmeden hiçbirşey olmamış gibi yapamıyorum.az önce beraberdik ben konuşmak isteyince durumumuzla ilgili suratını eksitmeye of lamaya başladı her zamanki gibi... Bende konuşmayacaksak burda işim yok diyip çekip geldim.
Sonra pişman oldum bi taraftan çünkü tam iyileşiyor eski sakinliğine iyi hâline dönüyordu bense ona destek mi olmalıydım tamamen iyileşmeden yuklenmemelimiydim diye kurdum durdum :(
Içimdeki öfke yi yanlızken icimde tutuyorum herşey iyiye gidiyor olumsuz şeyleri hatırlatıp durma destek ol diyorum sonra buluşunca ıçimdeki canavar uyanıyor.

Bnde bir dönem yaşadım bu problemi başlarda sorun etmedım düğünlerde içerdi sonra arkadaş ortamı ile ayda daha sonra hafta da bir ondan sonra hafta da dört gün en son bununla alakalı sorunlar oldu boşanma ya kadar gittim diyebilirim rest çektim içeceksen ve içtikten sonra hata yapıp içkinin arkasına sığınacaksan bn yokum dedim tabı onunla birlikte rabbime sığındım bol dua et ac elini allaha allahım hakkımda hayırlısını işte namaz kıl cuma süresini eşini niyet ederk her namazdan sonra oku ama eşine ciddi olduğunu bitirmek istediğini söyle söyle ki kaybetme korkusu varsa zaten bırakacak zorda olsa da ama bnce ciddi olduğunu ona hıssetr

Evinde sarhoş insan olmasını çok iyi bilirim. Senelerce babamı çeken annem gözümün önündeydi tabi beraberinde bizde...
Tek seçenek var sizin için lütfen kendiniz için değilse bile çocuklarınız için. Tedavi olmaz ve tamamen bırakmazsa , sakın sakın sakın çocuklarınızı öyle bir babayla büyütmeyin. Kendi ayakları üstünde durabilecek bir yapınız var gibi hissettim. İnşallah öyledir.
Neden derseniz ben böyle bir babayla büyüdüm ve hayatımın her adımında , verdiğim her yanlış kararda , düştüğüm her durumun altında babamın alkolikliği vardı. Ben demiyorum bunu psikologumun çıkarımları. Demem o ki ya hep ya hiç.
Allah yardımcınız olsun.

Bnde bir dönem yaşadım bu problemi başlarda sorun etmedım düğünlerde içerdi sonra arkadaş ortamı ile ayda daha sonra hafta da bir ondan sonra hafta da dört gün en son bununla alakalı sorunlar oldu boşanma ya kadar gittim diyebilirim rest çektim içeceksen ve içtikten sonra hata yapıp içkinin arkasına sığınacaksan bn yokum dedim tabı onunla birlikte rabbime sığındım bol dua et ac elini allaha allahım hakkımda hayırlısını işte namaz kıl cuma süresini eşini niyet ederk her namazdan sonra oku ama eşine ciddi olduğunu bitirmek istediğini söyle söyle ki kaybetme korkusu varsa zaten bırakacak zorda olsa da ama bnce ciddi olduğunu ona hıssetr
Durumumuz aynıymış hemen hemen..peki şimdi nasılsınız düzeldi mi eşiniz?
Bazen kendime de kızıyorum çok ilgi ve sevgiye ihtiyacım olduğu zamanlar eğer ilgisizse hircinlasip kırıcı oluyorum.su durumda en iyisi Allah a sığınmak çünkü ıçimdeki öfke yi kırgınlığı sevgisizligi bir tek o anlar ve çare bulur.
Bu akşam esim gidersen bir daha beni arama sorma merak etme dedi bende çok kızgındım yıllardır beni dinlemeyen anlamayan duymayan bi adam vardı şimdi azıcık duymaya başlayınca öfkemi kusmak istedim öfkem bitmeden sevgim yetersiz kalıyor eğer öfkem dinerse sevgim artar dedim beni ve sorunlarımızı dinlemeyince çektim geldim.
Konuşma tarzım da çok agrasiflesti kırıcı sınırlı biri oldum icimde birikenleri nasıl yok edebilirim siz nasıl başardınız??

Düzeldimi sizin ki?

Back