• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkolik eşim ve evliliğimiz

Özel değilse anlatmak isterseniz biraz anlatırmısınız eşiniz de mi alkolikti?kusura bakmayın her hikâyede kendime birşeyler çıkarmaya ogrenmeye çalışıyorum.
5 sene evli kaldım, alkolikti ve özellikler dışarıda içmeyi tercih ederdi gece saat 3 e 4 e kadar gelmezdi nerde kaldın kimleydin deyincede genelde şiddet gösteriridi son 2 yıl şiddet gördüm

Özel değilse anlatmak isterseniz biraz anlatırmısınız eşiniz de mi alkolikti?kusura bakmayın her hikâyede kendime birşeyler çıkarmaya ogrenmeye çalışıyorum.

anlattığınız hikayedeki adam rahmetli babam gibi.
o da yıllarca içki içti. aynı anlattığınız gibiydi. sonra komşumuz bir üniversitede hocaydı. babamı zorla yatırıp bağlayarak tedavi ettiler. bıraktı içkiyi. 15 yıl içmedi ama sırf o içkinin yüzünden siroz olup öldü. anneme hep kızdık biz neden boşanmadın en başından diye.
siz çekmek zorunda değilsiniz böyle birini. annem çok yıprandı tabi bizde. psikolojik problemler yaşadık yıllar sonra.
para pul borç alkolden daha geridekalıyor inanın.

anlattığınız hikayedeki adam rahmetli babam gibi.
o da yıllarca içki içti. aynı anlattığınız gibiydi. sonra komşumuz bir üniversitede hocaydı. babamı zorla yatırıp bağlayarak tedavi ettiler. bıraktı içkiyi. 15 yıl içmedi ama sırf o içkinin yüzünden siroz olup öldü. anneme hep kızdık biz neden boşanmadın en başından diye.
siz çekmek zorunda değilsiniz böyle birini. annem çok yıprandı tabi bizde. psikolojik problemler yaşadık yıllar sonra.
para pul borç alkolden daha geridekalıyor inanın.
aynen ve maddi güvencen varsa hiç çekmek zorunda değğiliz

Şiddet yok ama bir iki kez boğazımı sıktı yani hafifte olsa şiddet başlangıcı gibi bişey.

Bahsettiğiniz şey şiddetin en büyüğü.Tedavi olması gereken bir insan eşiniz belli.Ama ne tedaviye yanaşıyorsa ne de kendini düzeltme çabası yoksa bence zorlamayın.Bir ömür bu şekilde geçmez.Yeterince uğraşmıssınız zaten.Allah yardımcınız olsun

Bahsettiğiniz şey şiddetin en büyüğü.Tedavi olması gereken bir insan eşiniz belli.Ama ne tedaviye yanaşıyorsa ne de kendini düzeltme çabası yoksa bence zorlamayın.Bir ömür bu şekilde geçmez.Yeterince uğraşmıssınız zaten.Allah yardımcınız olsun
Çok teşekkür ederim Allah ben ve benim durumumdaki herkesin yardımcısı olsun 🤲

Esiniz duzelmek istemiyor ki.. Tamam siz alkolizmden kurtulmasi icin ugrasmak istiyorsunuz ama onun sanirim boyle bir istegi yok. Tek tarafli olmaz ki caba. Dolayisiyla bosuna ugrasirsiniz cunku ancak kisi kendi isterse degisebilir. Bagimliligindan ancak kendi istegiyle kurtulabilir.

Arıyor musunuz veya gidip görüştünüz mü ?
İşe de gitmiyor masrafları nasıl karşılayacak ?
Büyük ihtimalle yakında evi boşaltır ailesinin yanında oturur, belki o zaman durumun vahametini anlarlar.

Benim iki akşam üst üste içilen ikişer biraya tahammülüm olmuyor valla işiniz çok zor. Gece kalkıp içmek nedir yani evde sürekli bir alkol kokusu olur, oturup iki muhabbet edemezsin vs. böylede evlilik olmaz. Sadece bira içicem demesinden de bırakmaya niyeti yok belli ki. Alkolü size tercih ediyorsa sizde daha iyi bir hayatı tercih edin. Ömrünüzü böyle geçirmeyin

Alkol bu kadar sorun muymus ya hu? Bi arkadasim var o da icki olmayinca yoksunluk cekiyo.mesela alkol alinmayan bi yere oturamayiz.ama kendini kaybetmez.cok neseli olur.yani icme demem bende.alkolu hic sorun gibi gormedim.belki alkol alan bi ailem olmadigi icin.belki alkolik biriyle yasasam bakisim degisirdi.sizler gibi dusunebilirdim.su an alkolik biri zararsizsa karisilmamali kafasindayim

Öncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.
Öncelikle sevgi herşeyi cozermi çözmez bence.Tedavi olsa bile bir süre sonra aynı hale gelicek.Once çözülmesi gereken kendine olan özgüveni.Borc harç karışık durumlar onu buna iteklemis bunlar bitmeden feraha çıkamazsınız.Tedavi kararını zaten ferahlık getirecek ozaman başarılı sonuçlar alabilirsiniz

Arıyor musunuz veya gidip görüştünüz mü ?
İşe de gitmiyor masrafları nasıl karşılayacak ?
Büyük ihtimalle yakında evi boşaltır ailesinin yanında oturur, belki o zaman durumun vahametini anlarlar.
1 haftadır aramadım telefonla da yüz yüze de görüşmedik o da merak edip gelmedi aynı iş yerinde başka şubelerinde çalışıyoruz yerimi biliyor merak etse özlesegelirdi diye düşünüp ona darginligimi hergün yenileyip ona doğru gitmek isteyen ayaklarımı vazgeciriyorum aslında meraktan ölüyorum uzaktanda olsa gidip bakmak istiyorum.isten çıkartılmadı henüz ama yakındır malesef.bende işini de kaybederse daha kötü olmasından korkuyorum yada kendine birşey yapmasindan ama elimden de birşey gelmiyor uzak kalmaya çalışıyorum inşallah başarabilirim.

1 haftadır aramadım telefonla da yüz yüze de görüşmedik o da merak edip gelmedi aynı iş yerinde başka şubelerinde çalışıyoruz yerimi biliyor merak etse özlesegelirdi diye düşünüp ona darginligimi hergün yenileyip ona doğru gitmek isteyen ayaklarımı vazgeciriyorum aslında meraktan ölüyorum uzaktanda olsa gidip bakmak istiyorum.isten çıkartılmadı henüz ama yakındır malesef.bende işini de kaybederse daha kötü olmasından korkuyorum yada kendine birşey yapmasindan ama elimden de birşey gelmiyor uzak kalmaya çalışıyorum inşallah başarabilirim.
Emin misiniz belki çıkartılmışdır bile.
Sizin yanınıza belki sözünde duramadığı, ağzı kokacağı için gelmemiştir.
Şu an yakınlık göstererek ona inanın iyilik yapmazsınız, düzelmesi için dibi gormesi lazım.

Ailesi durumunu gördükçe artık ciddiye alır belki tedaviye yönlendirir.

Benim yakınım tedaviyi kabul etmediği için en son sirozdan öldü.
Umarım eşiniz uyanır ve kaybettiklerinin farkına varır.

Emin misiniz belki çıkartılmışdır bile.
Sizin yanınıza belki sözünde duramadığı, ağzı kokacağı için gelmemiştir.
Şu an yakınlık göstererek ona inanın iyilik yapmazsınız, düzelmesi için dibi gormesi lazım.

Ailesi durumunu gördükçe artık ciddiye alır belki tedaviye yönlendirir.
Çıkarılsaydi muhakkak duyardım aynı iş yerinde çalışıyoruz.insallah dediginiz gibi olur ailesi devreye girer artık..

Yapilacak tek bir şey var.Kendi isteğiyle kesin ve net olarak tedavi olacak.
Amatem e yatacak gerekirse ilaç kullanacak vs.doktor ne derse onu yapacak kısaca.

Azaltacagim bir tedavi yolu değildir. Eşiniz hasta .
Bunu kabul ediyorsa destek olursunuz diğer türlü yanında olmak pisliğini çekmek zorunda değilsiniz.
Iyi günde kötü günde demek böyle bir şey değil.
Hayatınızı heba etmek zorunda değilsiniz.

Herkese iyi geceler.bugun 20 gun aradan sonra esimi görmeye gittim 10 dakika ancak durdum isim vardı çıkmam lazım di.o kadar zayıflamış ki incecik kalmış inanamadım görünce çok duskunlemis hareket edecek hali yoktu.yutkunma ve çiğneme problemi var yemek yiyemiyormus ki zaten iştahı da yok.ben tabi doktor konusunu açtım yine doktoru duyunca tersledi moralimi bozmayami geldin vs dedi bende o sinirle çektim gittim.sonra mesaj attım bundan sonra ne sesimi duyacaksin ne yüzümü göreceksin belki sana bu iyi gelir yazdım. Sen kendine iyi bak benim sonum belli yazmış bu mesajı içime oturdu o hali gözümün önünden gitmiyor orda ölümü isterken arkamı dönüp birşey yokmuş gibi yasayamiyorum kim yaşayabilir ki?
Ailesiyle hiç görüşmedik arasam zorla hastaneye gotursek mi desem ya terslerlerse diyip vazgeçiyorum.yaninda birkaç gün kalacağım gerekirse zorla çorba vs yedirecegim kimsesiz orda tek başına olumu beklemesi kalbimi sıkıştırıyor nefes alamıyorum öleceğini düşündükçe:(

Back