Alkali yaşam tarzı ve diyetle, 1 ayda 10 kilo verdim!

canım güne 1 bardak alkali suyla başlıyom zaten.gün kurusu yiyip 1 bardak daha ılık su içiyorum.kabızlık var da hemen peşine kahvaltı yapıyorum zamanım yok çünkü.ara öğün yapmıyorum zaten.yoğurdum da ev yoğurdu ama inek sütünden .zerdeçal zencefil bende çarpıntı yaptı daha önce çok fena oldum o yüzden yapamıyorum onu.ilgilendiğin için teşekkürler canım.az önce 50 dk yürüyüşümü de yapmış bulunuyorum

Merhaba canım, öncelikle tebrik ederim. Başlamak işin yarısıdır. Vücuduna yeni bir program yüklüyorsun ve buna alışması zaman alacak vücudunun. Suyuna ne kadar karbonat atıyorsun öğrenebilir miyim?

Son düzenleme:
Sebze suyu yerine; sebzeleri rondodan ya da blenderdan geçirip bir miktar su ekleyerek de içebilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan içeceğe "smoothie" denir. Suyunu sıkarsanız da; "Juice"

Oşekilde sadece limonla maydonozo yapıyorum ben yarım demet maydonoz yarım limonu rondodan geçiriyorum bir bardakta su yada maden sıdası ekliyorum tadıda çok güzel oluyo...

Merhaba canım, öncelikle tebrik ederim. Başlamak işin yarısıdır. Vücuduna yeni bir program yüklüyorsun ve buna alışması zaman alacak vücudunun. Suyuna ne kadar karbonat atıyorsun öğrenebilir miyim?

Merhaba ben bi lt suya bir silme çay kaşığı karbonat ekliyodum ve zamanla şikayetlerim olmaya başladı. Aslında tam sebebi karbonatmı bilmiyorum ama ben ona bağlamıştım. Sonra bıraktım 5-6 gün limonlu su içtim. Ama limonlu yada sade suyu okadar çok içemiyodum karbonatlı suya çok alışmışım. Şimdi yine karbonatlı su içiyorum bi lt reye yarım çay kaşığı koyuyorum. Zaten saka marka su içiyorum ama artık sade suyun tadı çok sert geliyo bana sırf tadı yumuşasın diye bende yarım çay kaşığı atıyorum napimmm!!!

Buarada üçüncü haftanın içindeyim iki gün sonra dördüncü haftaya giricem bugün tam 4.300 gr vermişim haftada bi tartılcam diyorum dayanamıyorum iki güne bi kendimi tartının üstünde buluyorum :))))

Size yan etki yapan ne varsa karbonat da dahil zorlamamak lazım tabi. Ama şu var ki ne ile yapılmış olursa olsun alkali suyun ya da sade suyun hemen peşine yemek sindirim problemlerine neden olur. Mide asitli bir ortamdır ve alkali su ya da su ile ortamın gereken yapısını aşağı çekmiş oluruz. Bu yüzden 30 dk olamıyorsa bile 20 dk süre tanımak bu açıdan gereklidir.

Oşekilde sadece limonla maydonozo yapıyorum ben yarım demet maydonoz yarım limonu rondodan geçiriyorum bir bardakta su yada maden sıdası ekliyorum tadıda çok güzel oluyo...

Aynı şekilde diğer sebzeleri de yapabilirsiniz. Sıkacak olmadığı zaman kendimizi sınırlamaya gerek yok yani. Birde içerken birkaç damla soğuk sıkım zeytinyağı eklenirse süper olur sebze sularına.

He he he, ben de öyle idim, gram gram kilo verişimin çetelesini tutmuştum. Tebrikler, başlamadan önce ki kilo ne idi, birde önceden başka bir diyet deneyimi oldu mu?

Son düzenleme:

Merhabalar,

Ben de dukan diyeti yaparak 15 kilo verdim ve şimdi tiroid nedeniyle aldığım 5 kiloyu geri vermek istiyorum. Oturarak çalışıyorum, akşam ancak 8 de evde olabiliyorum. Sabah kahvaltı ve öğleni bi şekilde hallederim ama akşam 20 den sonra yemek zorunda kalırsam ne yemeliyim? Akşamları salatalık, turp vs. yesem olur mu?

Derindenizlerden, belki beni hatırlarsın geçen yıldan :)

He he he, ben de öyle idim, gram gram kilo verişimin çetelesini tutmuştum. Tebrikler, başlamadan önce ki kilo ne idi, birde önceden başka bir diyet deneyimi oldu mu?

Başlamadan önce 78.800 gr dı kilom ama ben 78 den hesapladım en başından beri şuan sabah wc den sonraki kilom 73.700 gr aslında beş kilo vermiş oluuorum ama nedense dediğim gibi 78 den başlamışım gibi hesaplıyorum :)))

Birde yok başka diyet yapmadım yani ilk başlamam 3hafta önce bi pstsi günüydü. Ozaman alkali diyetten haberim yoktu. Çarşamba gecesi bu sayfada gördüm ve ilk o akşam yatmasan alkali su içip yattım o günden beri arada kaçamaklarım olsada devam ediyorum. İlk üç gün yaptığım diyet öylesine yapılmış bi diyetti adı yok yani az yemek bol su :)))

Merhaba, nickin yabancı gelmedi ama benim hafıza balık biraz kusura bakma. Canım sana tavsiyelerim şöyle; Haftada bir kaç gün akşam yemeğini atlayabilirsin, yeme yani, bol su ve bitki çayları içebilirsin. Bunun yanında sebze suyu sıkıp içebilirsin, salata olur, bahsettiğin sebzeler de süper olur yiyebilirsin hatta doymazsan 1 haşlanmış yumurta bile olabilir.

Son düzenleme:

Metabolizman hızlı demek ki şanlısın. Ben ilk 1 ayda 4 kilo verebilmiştim bu beslenme şekli ile ama bende hipotiroid varmış sonradan öğrendim. Buna bakarak yine iyi vermişim diyorum.

Son düzenleme:
günaydın kızlar ben yememe dikkat ediyorum hergün spor da yapıyorum ama kilom 68 oldu.67,5 iken anlamadım yaamoralim bozuluyor.günde 3-4 lt arası su tüketiyorum.alkali beslenmeye çoğunlukla uyuyorum ne olcak bu durum pöfff

Selam, bu durum dikkat etmeme rağmen ben de de oldu. Mevsim geçişleri vücut ödem toplayıp, şişermiş. Sen moralini bozma ve devam et, doğru yoldasın.

Selam, bu durum dikkat etmeme rağmen ben de de oldu. Mevsim geçişleri vücut ödem toplayıp, şişermiş. Sen moralini bozma ve devam et, doğru yoldasın.

haklısın galiba resmen şiştiğimi hissediyorum.ama bu durum motivasyonumu düşürüyor.neyse dedğini dikkate alacağım devam yılmak yok

Bende ilk bi hafta aynı sen gibiydim çok moralim bozuluyodu hatta ağlıyodum ama sonra birden gitti. Ama son bi haftadırda hiçbi değişiklik yok tartıda. Ama kendimi incelmiş hissediyorum. Biraz sabırrr :)))

Metabolizman hızlı demek ki şanlısın. Ben ilk 1 ayda 4 kilo verebilmiştim bu beslenme şekli ile ama bende hipotiroid varmış sonradan öğrendim. Buna bakarak yine iyi vermişim diyorum.

Çok geçmiş olsun cnm. Bi ayda dört kiloda çok iyi bence bende önümüzdeki hafta bitince bi ayımı doldurmuş olcam inş. Ama bende son bi haftadır hiç kilo veremedim nedendirkii!!

Çok geçmiş olsun cnm. Bi ayda dört kiloda çok iyi bence bende önümüzdeki hafta bitince bi ayımı doldurmuş olcam inş. Ama bende son bi haftadır hiç kilo veremedim nedendirkii!!

Teşekkürler. Canım şimdi senin ilk diyet girişimin ve kilo verişin olduğu için (en azından bu dönem öyle olduğunu varsayıyorum) başlarda hızlı ve çok ağırlık kaybedersin. Bunlar ilk zamanlar su kaybıdır zamanla yağdan gider ve yavaşlar. Bunun yanında mevsim geçişlerinde vücut ödem toplarmış onunda etkisi olabilir. Bol su içmeye ve az tuz tüketmeye, spor yapmaya dikkat etmek lazım. Maydanoz da güzel bir ödem atıcıdır bol tüket limonlayıp.

Dr. Ender Saraç tarifi;

Ödem Atma Çayı Nasıl Yapılır

* 2 su bardağı su
* İrice bir tutam mısır püskülü
* İrice bir tutam kiraz sapı
* 5-6 adet saplarıyla birlikte maydanoz
* Yarım tatlı kaşığı iri yapraklı yeşil çay

* 2 adet tane karanfil Kaynayan suyun içerisine tüm malzemeler konulur ve 4 dakika kadar demlenir.Daha sonra iyice süzülerek, ılıdıktan sonra içilir.İçine nane konulmamalıdır.Yazın biraz buz ile serinletilebilir, ancak bu çay çok soğuk içilmemelidir.
Çayı içmek için en iyi zaman sabah kalkınca, kahvaltıdan önce veya akşam üzeri saatleridir.

Bu ödem çözücü ve şişlik giderici çayın dışında, sabah uyanır uyanmaz 1-2 fincan koyu yeşil çay içmek de şişlikten kurtulmaya faydalıdır.Aynı zamanda vücudu ovarak yapılan duş , sabah şişkinliğine iyi gelir.

Kaynak Linki : http://www.meleklermekani.com/threads/ender-saractan-odem-sokturucu-cay-tarifi.216186/

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…