Alkali yaşam tarzı ve diyetle, 1 ayda 10 kilo verdim!

Merhaba bende alkali diyet yapanlar arasındayım. Çarşamba gününden beridir karbonatlı su içiyorum. Bol bol çiğ sebze yiyorum çiğ yiyemedikleriminde suyunu sıkıp içiyorum. Sabah keçi ve lor peyniri bol miktardada yeşik yaprakları sebzeleri tüketiyorum. Yavaşta olsa sağlıklı ve kalıcı kilo vermek istiyorum. Şimdiye dek uykum ve yeme düzenim çok bozuktu. Bi hafta on gündür erken yatıp erken kalkıyorum. Öğünlerimi saatinde ve atlamadan yapıyorum. Günde en az dört litre su içiyorum. Bu diyete nilüfer hn ın ilk sayfada yazdıklarını okuyarak başladım. Ama sanırım karbonat biraz yan etki yapıyor son bi haftadır ara ara inanılmaz başım ağrıyor ki ben çok nadir baş ağrısı çeken birirydim oda kısa süreli ama şimdiki ağrıma ne uyku ne ilaç ne karanlık fayda etmiyor. Buay adetimde düzensiz on gün geçti bunda etkisi olabilir. Bünyeden bünyeye fark ediyor biliyorum ama sizce bo şekilde kilo vermeyi başarabilirmiyim. Sanırım bikaç gram verdim ama tam emin değilim tartı sabah 76 akşam 78 e kadar çıkıyo anlayamıyorum.

merhabalar,
ben 29 yaşında 2yaşında bir kız annesi öğretmenim. doğumdan sonra aldığım kiloları emzirirken vermeye başlamıştım ki 72falandım doğumdan çıkınca 68e düştüm sonra bir tatlı yeme çılgınlığı resmen eşimin eline bakıyordum çocuk gibi tatlı getiriyor mu diye...sonra sütüm olmaz bahanesine sığınıp yedimde yedim emzirmesem eminim fırlardım ama yinede 70 oldum o kadar aktif olmama rağmen. geçen hafta kızımı sütten kestim ve
alkali diyet yapmaya çalışıyorum. dört dörtlük uyduğumu söyleyemem ama yavaş yavaş daha çok uymaya çalışıyorum.şimdilik yaptığım -su nerdeyse içmezdim şimdi en az iki litre içiyorum.aç karnına ılık 2bardak limonlu aralardada az karbonatlı(eczaneden aldım karbonatı). -sebze suyu içiyorum ne sebze varsa katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu içiyorum yanlız dün galiba abartmışım karışımı öğle miğdem bulandı ki mahfoldumm...
-çay kahve bardağım hiç boş kalmazdım şimdi yeşil çay nane çayı içiyorum.kahve okuldayken kendime gelmek açılmak için 1tane 2de açık çay içiyorum. birde akşam eşimle çay içiyoruz ama ben çok açık ve içeceklerin hepsini şekersiz içiyorum.
açıkcası normalde çook aşırı yiyip birde tatlı yerken yemeyi azaltıp böyle beslenince yapınca tartıda mucize bekledim ama 5gün yaptım tartı hala bana gülmedi 70,1 diyo başka bişi demiyor...akşamları ayrobikte yapıyorum

bana yardım ederseniz nerde hata yaptım yada sonucu erken mi bekledim. son olarak 62-63e düşmek istiyorum çünkü yazın 2.çocuk çalışmalarına başlayacağım inşallah biran önce vücudumu toparlamam lazım.

Son düzenleme:

Merhaba arkadaşım, çok güzel şeyler yapmaya başlamışsın sakın umutsuzluğa kapılma ve devam et. Karbonat yan etki yapıyorsa azalt ya da bırak. Onun yerine limon suyu veya organik elma sirkesi de kullanabilirsin. Dönüşümlü de kullanılabilir bu saydıklarım. Sadece sabahları wc den sonra çıplak tartılmalısın, akşam tartılmak yok. Her günde tartılmana gerek yok, çok merak ediyorsan haftada 2 veya 1. Günde en az 30dk hareket örneğin tempolu yürüyüş vb. yap. Yılmak yok sağlıklı beslenmeye devam verdiğin kilolara kendinde şaşıracaksın bir ayın sonunda.

Merhaba, bir günlük yediklerinizi saatleriyle birlikte yazar mısınız bakalım yanlış var mı? Su miktarını biraz daha artırmak iyi olur. Açık çay yerine, yeşilçay ya da bitki çaylarını tercih edin yapamıyorsanız açık çayınıza limon ekleyin. Kahve ve çay içtiğinizde günlük su miktarını artırmalısınız. Spor yapınca da bir litre fazladan alkali su içmelisiniz.

Mrb evet güzel şeyler yapmışım gerçekten ilk hafta farkına varmamıştım ama ikinci hafta inceldiğimin farkına vardım iki haftada tam 3,buçuk kilo vermişim. Çok mutluyum. Yazdığınız yazılar sayesinde oldu. Hayatımda böyle kolay kilo vermemiştim gerçekten. Durmak yok devam esiyorum zaten artık alıştım neredeyse hiç zorlanmıyorum. Tekrar çok tşkler ederim.

Merhaba arkadaşım bende iki hafyadır bu diyet içindeyim. Sakın umutsuz olma. Bende ilk hafta ayneen sen gibiydim psikolojim bozuldu resmen ağlıyodum. Ama ikinci hafta bişryler oldu birden tartı az gösterdi önce iki sonrada 3buçuk kilo 3. Haftaya girdim artık alıştımda. Sende vereceksin eminim buna dayan biraz sabırlı ol... :)

Rica ederim ve tebrikler canım, güzel kilo vermişsin ve vereceksin, devam...

ya kızlar alkali beslenmeye örnek bir menü yazabilir misiniz temel esasları falan.bir ara uygulamaya çalıştım ama çok vakit ayıramıyorum.hani bana şöyle işin özünü anlatsanız .sizin 1 günlük menünüz neler bir fikir verseniz.çook minnettar kalırım gerçekten .

Mrb cnm
Bende alkali beslenmeye çalışıyorum tam yapamasamda yapmaya çalışıyorum. Örnek olarak ne yediğimi yazayım sana;
Sabah bi dilim kepek,çavdar yada tam buğday ekmeği. Yarım kibrit kutusu kadar keçi peyniri. Beş tane kadar tuzsuz zeytin. Yarım domates (küçükse bi tanede yiyebiliyorum), bi salatalık, iki sabaha bi haşlanmış yumurta, ve bol yeşillik ne varsa yani maydonuz kıvırcık nane dereotu ekşimik tere falan. Yanında bitki çayı ama ben içmiyorum. Kahvaltıdan bi saat sonra sebze sıkıyorum kabak ıspanak havuç falan kendine göre hazırlayabilirsin. Bazen kepek ekmeğinle keçi peynirli tostta yapıyorum yine yanında bol yeşillik. Buarada kahvaltıdan en erken yarım saat önce büyük bi bardak alkali su içiyorum. Kahvaltımı yedibuçuk sekiz gibi yapıyorum.
On on buçuk gibi iki ceviz yiyorum. Yada on tane çiğ badem.
Oniki bir gibi öğlenyemeğini yiyorum. Ton balıklı salata yapIyorum yada yemek yapmışsam ne olursa yani bi kepçe çorba yanında bi kepçe yemek ve salata ekmeksi yiyorum. Yemekten bi saat sonra bi bardak alkali suya çubuk tarçın koyup beş dk kaynatıp onu içiyorum. Daha sonra bazen olmak şartıyla iki boğum bitter çikolata yada bi meyve yiyorum üç dört gibi.
Akşam yemeğindede bazen iki orta parça tavuk göğsünü baharatlayıp tost makinesinde pişiriyorum yağsız olarak. Bazen öğlen yaptığım yemekten aynı şekilde yiyorum yada başka bi sebze yemeği ama ekmek yemiyorum öğlen ve akşam. Akşam yrmeğini en geç yediye kadar yapıyorum. Daha sonra yatana kadar hiçbişey yemiyorum sadecr alkali su tüketiyorum. Onbir onbir buçuk gibi yqtıyorum günde üç litre su içiyorum. Ve gün içinde on beş yirmi dk egzersiz yapıyorum. Kulağa karışık gelebilir ama hiç karışık değil aslında hele alışınca çok daha rahat oluyo. Kolay gelsin cnm.

teşekkür edrim canım.şu sebze suyu olayına giremedim hiç.bugün okulda nöbetçiydim.üstüne birde toplantım vardı.kafam çatlıyo.akşama kahvaltılık yiycem mecburen yumurta falan.yanına bol tere maydanoz yerim.sen kaç kilo verdin bu beslenme tarzı ile
bugün sabah 45 dk tempolu yürüyüş yaptım.akşam da trambolinde 10 dk zıplayabilirsem zıplayacağım.başım çokağrıyor fazla yapamayabilirim.alkali su marketten aldığım karbonatla yapıyorum.ingiliz karbonatı falan bulamadım.günde 3 lt su tüketiyorum zaten.ama bunun 1,5 lt alkali oluyo.şişemin içine karıştırıyorum.sen sabahları karbonatı sıcak suda çözdürüp de mi içiyorsun.ay çok soru sordum kusura bakma.yardımın için sağol

Slm cnm önemli değil. Ben bu şekilde yaparak iki haftada üç buçuk kilo verdim. Üçünçü haftadayım sabah dayanamayıp tartıldım yarım kilo daha gitmiş. Toplam dört kilo oldu. Ben ilk iki hafta marketten aldğım karbonatla su yapıp içtim. Ama bikaç gün önce inanılmaz bi miğde ağrısı çektim karbonattan olabileceğini düşündüm. Karbonatı bıraktım şimdi limonlu su içiyorum. Karbonatıda eritmemiştim hiç sıcak suda sürahide oda sıcaklığındaki suyla karıştırdım hep. Bu arada sanırım yine karbonattan oldu geçen haftalarda çok baş ağrısı çektim. Zaten saka marka su alıyorum o zatan alkali. Ama ben yinede limon damlatıyorum. Birde üç dört gün evvel katı meyve sıkacağının bıçağı kaybolduğu için sebzede sıkamıyorum onun yerine yemeklerin yanında çiğ sebzelerden değişik saşatalar yapuyorum. Ama işe yarıyo yinede. İnş sende istediğin kiloya inersin hepimiZ inş.... :)

alkali suyu nasıl hazırlıyoruz
damacana ya ne kadar ne koymamız gerekiyorki damacana daki suda alkali olsun

alkali suyu nasıl hazırlıyoruz
damacana ya ne kadar ne koymamız gerekiyorki damacana daki suda alkali olsun

2lt ye 1 çay kaşığı oranında. İyice karıştırın ve eritin. İçmeden öncede çalkalamak ya da karıştırmak iyi olur, sürahi daha kullanışlı bu açıdan.
1 büyük bardak suya 1 yemek kaşığı taze sıkım limon ya da organik elma sirkesi de aynı işe yarar.

Sebze suyu yerine; sebzeleri rondodan ya da blenderdan geçirip bir miktar su ekleyerek de içebilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan içeceğe "smoothie" denir. Suyunu sıkarsanız da; "Juice"

selam kızlar size bugünkü menümü yazayım bir kontrol edin bakalım,yanlışım var mı
sabah:tere,maydanoz,keçi peyniri,6 zeytin,3 gün kurusu,domates
öğle:nohut,salata,yoğurt
akşamazı kavurma(eşim istedi diye yumurtalı yaptımaslında sade daha iyi olurdu
öğünlerde 1er lokma ekmek tabak sıyırmak için:))
sabah 30 dk yürüyüş
akşam:20 dk trambolin

sabahtan beri 3 lt su içtim.2ltsi alkali

Selam,
*Güne 2 bardak alkali suyla başlanmalı.(Yanında birer çay kaşığı silme, zerdeçal (hücre bazında tamirat, vücuttaki balgamın atılması), zencefil ve tarçın(kan şekerinin hızla yükselmesin engeller) yutulursa süper olur. 30dk sonra meyva (kuru ya da taze) 20dk kadar sonra kahvaltı.(Çünkü meyve çok çabuk sindirilir ve kana karışır, sonrasında yersek hazımda sorun yaşanır,mayalanma ve çürümeye neden olabilr.)

Kahvaltın güzel. Yeşilliklerine bol limon ve biraz soğuk sıkım zeytinyağı eklersen iyi olur.(Yağda eriyen vitaminler için gerekli)
*Kahvaltı ile öğle yemeği arası 4 saat olmalı ki leptin hormonu salgılanarak yağlar yakılsın.

Öğle yemeği güzel. (Yoğurt evde mayalama ve keçi sütünden tercih edilmeli)

Akşam yemeği güzel (Yumurta; protein+sebze gayet iyi ,yumurta için üzülmeyin)

*EKMEK ;Akşam karbonhidrat yenmeyecek! Kahvaltı ve bazen öğle yemekleriyle birlikte çavdar,yulaf, tam tahıl ya da glutensiz çeşitlerinden 1 en fazla 2 dilim yenebilir.

Spor iyi. (Esnasında ve hemen sonrasında alkali suyumuzu içelim fazladan)

Afiyetle...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…