Alkali yaşam tarzı ve diyetle, 1 ayda 10 kilo verdim!


3,5 hafta oldu kullanalı...
şimdi gelelim sonuçlara
göbek çevresinden tam 4 cm inceldim. 86 idi 82 cm olmuş.
basenden 2 cm, kalçadan 1 cm, ince bel denilen yerden de 1,5 cm vermişim. kiloya gelince kalan 4 kilom hala var, şu an pek veremiyorum, ama açıkçası yediklerime pek dikkat etmedim, ve ara sıra da cla yı kullanmayı da unuttum.
ama 2 gün önce nölçüm yapınca yine şevklendim, dikkat etmeye başladım. ancak ramazan geldi ve nasıl yapacağım bilemiyorum.
bi tavsiyesi olan var mıdır?
 
RAMAZANDA ALKALİ BESLENME

Artık biliyoruz ki çoğu hastalığın temelinde sağlıksız beslenme yatıyor. Hem yanlış besinleri seçiyoruz hem de gereğinden fazla yiyoruz. Tam bu noktada oruç tutmak manevi tatminin yanı sıra sağlığımız içinde çok yararlıdır. Oruç tutarak az yeyip tüm sindirim sistemimizi dinlendirebiliriz.
Sindirim sisteminin yüzölçümü derimizden dada çoktur. Sadece bağırsaklarımız 400 metrekaredir. Bunca alandaki hücreleri 1 ay dinlendirmek bizi detox eder.
Detox denince en önemli toksin temizleyici olan suya değinmek gerekir. Su olmadan toksinler atılamaz. Oruç boyunca az su içmenin zararını engellemek için akşamları bol miktarda alkali su içilmedir. Alkali su , suyun pHının 7den yukarı olması demektir. Bu değer ne kadar fazlaysa o kadar alkalidir. Ve su ne kadar alkaliyse o kadar toksin atar. Koyu idrar renginiz yeterince su içmediğinizi gösterir. Bunu engellemenin yolu gece boyu alkali su içmektir.
Akşam yemeği seçimlerinde ise çok hafif tercihler yapılmalıdır. Aksi halde tüm gün aç kaldığımız halde tek öğünle bile kilo alabiliriz. Bunu engellemek için akşamları, ekmek, pilav, makarna, tatlı, börek vs gibi unlu ve şekerli besinleri tüketmemek gerekir. Asitli, şekerli, kolalı içeceklerden, kızartmalardan ve fazla hayvansal proteinden uzak durulmalıdır.
Akşam öğününde sebze yemekleri, zeytinyağlılar, salata istenildiği kadar tüketilebilir. Protein olarak balık ve baklagiller iyi tercihtir.
Gece boyu zararlı atıştırmalıklar yerine söğüş sebze veya sebze suyu alkali olmak için şahane bir alternatiftir.
Sahurda ise yine hafif yemek gerekir. Sebze yemeği, meyve, kuruyemiş tüketmek uygundur.
Alıntıdır.
 
Şimdiye kadar hep tonalin kullananları duydum, öneri bu yöndeymiş. Peki bunu önermesinin sebebi neymiş?
ben cla istedigimi soyledim. 2 urun gosterdi biri thermo cla birini de hatirlamiyorum simdi adini. l-carmine i sordugumda onun tum vucut icin thermo cla nin ise gobek cevresi icin oldugunu soyledi. thermo cla yine l-carmine iceriyormus. genelde de dedigi kadariyla benimaldigi urunu satin aliyormus herkes... ya da beni kekledi :)
 

..........
 
Troid Hastalarına Beslenme Önerileri

zayıflama sürecinde en fazla karşılaşılan ve günümüzde yaygın olarak gözlenen tiroid rahatsızlıklarında beslenme büyük önem taşımaktadır. Metabolizmanın çalışmasını kontrol eden ve yaşamsal fonksiyonlar için gerekli olan tiroit hormonları eğer düzensiz salgılanırsa ciddi rahatsızlıklara yol açabilmektedir.
Tiroid hormonu normal değerlerden daha fazla salgılanırsa metabolizma hızlanır ve hipertiroidi hastalığı gelişir. Eğer daha az salgılanırsa bu duruma da hipotiroidi denir, metabolizma hızı azalır, kabızlık, deri döküntüsü, saç dökülmesi, kilo artışı, aşırı sinirlilik hali oluşur. Hastanın kan bulgularındaki T3, T4 ve TSH hormonlarının ölçülmesi hastalığın seviyesi hakkında bilgi verir.
Tiroid hastaları doktor kontrolünde uyguladıkları ilaç tedavisinin yanı sıra yaşamları boyunca beslenmelerine de dikkat etmek durumundadırlar. Tüketecekleri yiyeceklerin çeşit ve miktarı hormon seviyelerini etkileyebilmektedir.
Bu nedenle;
*Kan bulgularınıza, yaşam tarzınıza, kullandığınız ilaçlara uygun yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulamalısınız, bu örüntü karbonhidrat, protein, yağ, vitamin-mineraller ve lifden zengin olmalıdır.
*Sebze ve meyveleri mevsiminde, taze tüketin.
*Market alışverişi yaparken etiket okuma alışkanlığı edinin.
*Doymamış yağ asitlerinin, özellikle omega-3, tiroid fonksiyonlarını düzenleyici özelliği artık bilinmektedir. Bu nedenle daha fazla balık tüketmeye çalışın. Haftada en az 2 kez balık, diğer günlerde ise derisiz tavuk, hindi, yağsız kırmızı et tüketin.
*Tam tahıl ürünlerini ve kurubaklagilleri tüketmeye çalışın. Kuru baklagiller iyi birer bitkisel protein kaynağıdırlar ve haftada 2 kez tüketilmelidir.
*Beslenmenize keten tohumunu ilave edin, hem lif oranı yüksek hem de E vitamini ve çinko mineralinden zengin bir besindir. Günde 1-2 yemek kaşığı kadar taze öğütülmüş keten tohumunu sebze yemeklerinize, salatalara ve çorbanıza yemek piştikten sonra ilave edip tüketmeye çalışın.

*İyot, tiroid fonksiyonları için elzem bir mineraldir ve tükettiğimiz birçok besinin içerisinde de bulunmaktadır. Eğer ihtiyacımızdan fazla alınırsa da otoimmün tiroid hastalığına neden olabilmektedir.
*Hipotiroidi olanların iyotlu tuz, hipertiroidi ve nodüler guatırı olanların aşırı iyot alımında hashimato tiroidi oluştuğu için iyotsuz tuz yemeleri gerekmektedir.
*E vitamininden zengin beslenmede iyodun emilimini artırmaktadır.
*Çinkodan zengin badem, deniz ürünleri, et, karaciğer, tavuk, hindi, fındık, ay çekirdeği, süt ve yumurta yeme alışkanlıklarınız arasında olmalıdır.

*Selenyum minerali de tiroid hormonu için önemli rol oynamaktadır. Selenyumundan yetersiz beslenildiğinde kanda T4 ve TSH hormonu yükselir, T3 hormonu düşer. İyot ve selenyum eksikliği birlikte görülürse hastalığın şiddeti daha da artmaktadır. Selenyum seviyesinin düşmemesi için balık, karides, dana karaciğeri, hindi ve dana eti, mercimek, mantar, susam, ceviz, ay çekirdeği ile tam tahıllar selenyum kaynağı besinlerdendir.

*Taurin, tiroid hormonlarının üretimi için elzem bir aminoasittir. Doktorunuz kontrolünde supleman olarak takviye alabilirsiniz. Doktorunuz önermedikçe hiçbir tableti almayın.
*Kelp içeren yosun tableti tüketiminde de dikkatli olmalısınız.

*Deniz ürünleri, sarımsak, su teresi, yumurta sarısı, maydanoz, kayısı, mantar, bira mayası genel olarak triod fonksiyonları için faydalı besinlerdir. Fakat Kandida enfoksiyonu varsa mantar ve bira mayasından uzak durmakta fayda var.

*Tiroid hormonlarının çalışmasını azaltan yiyecekleri; beyaz lahana, kara lahana, karnabahar, brokoli, turp, brüksel lahanası, hardal, soya fasulyesi, yer fıstığı, darıyı çok fazla özellikle çiğ olarak tüketmemelisiniz. Pişirerek tüketmeniz guatrojen madde miktarını azaltacağından daha sağlıklı olacaktır.
*Tiroidde en fazla görülen problem ödemdir. Bu nedenle su tüketiminizi asla ihmal etmeyin, günde 2-2,5 lt su içmeye çalışın.
*Çikolata bakırdan zengin bir yiyecektir ama kadmiyumda içermesinden dolayı tiroid hastalarının dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Fazla alınan kadmiyum selenyumu vücuttan atar.
*Hipertiroidi olanlar süt, peynir, deniz mahsulleri, mor lahana, turp, kuruyemiş
tüketimini azaltmalılar. Çay, kahve, alkol ve nikotin metabolizma hızını artıracağından tüketmemeye çalışmalılar.
*Sağlıklı yaşamın ikincil kuralı düzenli egzersizdir. Hem metabolizmanın hızlanması, hem tiroid hormonuna karşı doku duyarlılığının artması, hem de kas artışı için düzenli egzersiz en azından yürüyüş yapmalısınız.
*Stres birçok hastalık gibi tiroid bulgularını da tetikler, özellikle bahar aylarında psikolojik yapının değişmesiyle hormonal değişimde görülebilmektedir. Bu nedenle stresle baş etmek için elinizden geleni yapmaya çalışın. Dyt. Özlem Sert Aydın
 

Selam arkadaşım, ramazanda nasıl gidiyor incelme serüvenin?
 
konu sahibi ve bu sitenin tüm konukları bana yardımcı olurmusunuz?
soru 1) Çeşme suyu nasıl sağlıklı alkali su haline getirilir?
soru 2) Eczanedeki karbonatlardanmı almak gerekir? Şİmdilik bu kadra teşekkürler herkese:))
 
Böbrek taşı olan hastalara genelde karbonat yasaktır, biraz tedirgin etti bu durum beni. Böbrek taşı oluşumuna sebep olabilirmi bu kadar karbonat içmek iyice araştırmakta fayda var.
 
Su alkali yapmanin gercekten inanilmaz bir etkisi var tok tutuyor ve tatli krizim dengelendi :)
 
ALKALİ BESLENMEDE AKŞAM YEMEĞİNİN ÖNEMİ

Filmlerde gördüğümüz sahnelerde hayatın kutlamasının yapıldığı albenili mekanlar, “kırmızı şaraplı kadehlerin süslediği, akşam yemeklerinin keyifle yendiği restoranlardı...”

Akşam yemeği bir kutlamaydı...
Akşam yemeği romantizmdi...
Akşam yemeği keyifti...
Akşam yemeği dinlenmeydi...
Akşam yemeği şıklıktı...
Akşam yemeği, hak edilen ve güzel olan her şeyin ortasındaki estetikti...

Yaşadığımız ve yarattığımız kültür akşam yemeğini böyle şırıngaladı...

Paris’te, New York’ta, Londra’da, Roma’da, Atina’da, İstanbul’da günün en keyifli anı akşam yemeği anıydı...

***

Dün Doktor Ayşegül Çoruhlu’nun “Tokuz Ama Açız” isimli kitabını karıştırıyorum...

“Akşam yemeğinin zararları” başlıklı bölümü görünce irkiliyorum...

Doktorların genelde akşam yemeklerinin az yenmesini istediğini biliyorum...

Fakat “Akşam yemeğinin zararları” başlığıyla çıkan bir bölüm, beni korkutuyor...

Akşam yemeğinin az yenmesinden bahsetmiyor Doktor Ayşegül Çoruhlu...

Akşam yemeğinin topyekün zararından söz ediyor...
Okurken size aktarmaya karar veriyorum kitabı...
Ayşegül Çoruhlu Alkali Diyet kitabının da yazarı...
Bu konuda söyledikleri önemli...

Şöyle diyor:

“Alıştığınız üzere ‘günün en önemli öğünü kahvaltı’ demeyeceğim... ‘Günün en önemli öğünü akşam yemeğidir...’
Ama dikkatinizi çekerim...

En önemlidir derken, yedikleriniz açısından önemli değil, ne yememeniz gerekiyor açısından önemli...
Akşam yemeğinde yemedikleriniz, gün içinde yediklerinizden daha önemli...

Akşam yemeğinin yanlışları, gün içindeki yanlışlardan daha fazla bedel ödetirler...

Akşam kaçta yediğinizin ve ne yediğinizin önemini ne kadar anlatsam az...

Bunun için öğleden sonraki durumu en iyiden, en kötüye doğru sıralayarak gitmeye çalışacağım...”

***

1.SEÇENEK:

“Sağlık açısından birinci seçenek öğleden sonra 4-5 arası akşam yemeğini yemek ve daha sonrasında sadece söğüş sebze, sebze suyu, bitki çayları içerek geceyi tamamlamak...

Bu uygulanabilecek en iyi tercih...

Bu şekilde akşam yemeği yemediğinizde, uygulayacağınız bütün diyetlerden daha hızlı bir şekilde bel bölgesinden kilo kaybedersiniz...

Akşam yemeğini atlarsanız gündüz yediklerinizin kalorisini de saymanız gerekmez...

Çok da yeseniz, akşam yemezseniz beliniz incelir...
Daha önemlisi akşam yemeği yemezseniz biyolojik olarak gençleşirsiniz...

Gece uykuda salınan büyüme hormonu sabaha kadar hücrelerinizi tamir eder... Hollywood ünlüleri gençlik için boşuna büyüme hormonu iğnesi yaptırmıyor...

Kilo verirken sarkmak, kırışmak, avurtları çökmüş hale gelmek istemiyorsanız, akşam yemeğini atlamalısınız...

***

Ancak bunu yapmak zor geliyor... Çünkü sabah 9, akşam 18 iş hayatı, sosyal yaşam, ailenin bir arada olması, trafik, günlük stres derken akşam yemeğini 4-5 arası yiyemiyoruz...
Elbette akşam yemeği seremonisinden vazgeçemiyoruz...

***

SAĞLIK İÇİN 2. SEÇENEK;

Diyelim ki akşam 19’da masaya oturmak zorundayız...
O halde akşam 19’dan 2 saat önceye gideceğiz... Saat 17’ye...

17’den hemen önce, 16.30-17 arası küçük bir öğün yapacağız...

Bu ara öğünde badem, ceviz gibi yağlı kuruyemişler, avokado gibi yağlı sebzeler uygun...

Bu ara öğünden sonra akşam yemeğine kadar tamamen aç kalacağız...

Akşam yemeğini 19 yerine 20’de yesek de durum fark etmiyor...

Akşamüstü 17’den sonra akşam yemeğine kadar hiçbir şey yemeyeceğiz...

Bu kural çok önemli...

Çünkü pek çok insan işinden eve dönerken, hele de ara öğünü yapmadıysa acıkıp akşam yemeğinden önceki saatlerde ufak tefek atıştırır...

Bu esnada yediğiniz ufak bir kraker bile zararlı...
Akşam yemeğinden iki saat öncesinden itibaren hiçbir şey yenmemeli...

Bu mesele şeker-insülün dengesi ile alakalı...
Akşam yemeğinden iki saat önce, kanınızda insülin yükseltecek herhangi bir besin maddesinin bulunmaması gerekiyor...”

Akşam yemeğinde neler yasak olmalı?..

“Tüm öğünlerde unlu, şekerli gıdalar, alkol ve şekerli içecekler, kızartmalar, işlenmiş ürünler, cipsler gibi yiyeceklerin yararsız olduğunu bildiğinizi varsayarak saymıyorum...

Bu besinler çocuk büyük herkes için faydasız...
Ancak bunun yanı sıra kilo problemi varsa bazı yararlı besinler de akşam tüketilmemeli:

1) Baklagilleri akşam yemek uygun değil...
Baklagillerin az bir kısmı
protein...

Geri kalan kısmı iyi bir karbonhidrattır...
Akşam için değil, gündüz için uygundurlar...

***

2) Sağlıklı olduğu halde, akşam tüketemeyeceğiniz ikinci grup kuruyemişlerdir...

sabah öğlen ve akşam 17’ye kadar tüketilebilinir, daha sonra tüketilmesi zararlıdır...

3) Benzer şekilde akşamları; süt-yoğurt-peynir grubu da kilo vermek isteyenler için uygun değil...

Süt-yoğurt-peynir grubunu 17’den önceki öğünlerde tüketeceğiz...

4) Meyveler de saat 17’den önce tüketilmeli...

Akşam yemeğinde neler yiyebiliriz?..

Sebzeler sınırsızdır akşam yemeklerinde...
Söğüş sebze, salata, ızgara sebze, sebze çorbası, zeytinyağlılar, sebze haşlamalar akşam yemeğinde tüketilebilir...

Üstelik yaptığınız yemeklerin yağsız olması gerekmiyor...
Bahsedilen sebze yemeklerini zeytinyağıyla tüketebilir ve pişirebilirsiniz... Baharatların hepsi her öğünde serbesttir...

***

Akşam öğününü sebzeyle geçirmek idealdir...
Maalesef birçok kişi bunların yanında mutlaka protein istiyor...

Bu durumda yumurta,hindi, tavuk, balık ve et sebzelerle beraber olmak şartıyla tüketilebilir...
Belki ekmeksiz akşam yemeği yemek, pilav, makarna yiyememek, patates kızartmasını mönüden çıkartmak, televizyon karşısında bir dilim kekten çatalın ucuyla alamamak, ayva tatlısından azıcık da olsa tırtıklayamamak, bir kadeh kırmızı şarap içememek size çok zor gelebilir...

***

En sağlıklı olan, birkaç günde bir hazırlayarak buzdolabında sakladığımız sebze sularını tüketmek...
Akşam yemeğini atlayıp, gece ara ara sebze suyu içerek geçirmeye çalışın... En hızlı bel inceltme, en hızlı gençleşme, en hızlı güzelleşme formülü bu...”

REHA MUHTAR - GAZETE VATAN, 24 KASIM 2013
 
karbonat çocukluğumdan bu yana aılemızde kullanılan bır maddedır. Annem ozellıkle yemekten sonra ıçerdı. Bu başlığı baştan sona kadar okudum. Bazı arkadaşlarımız benzer sorunlar yaşamış olmalarına rağmen bu beslenme şeklını önerıyorlar. . Ne yaparsanız yapın ama asla kan değerlerızı kontrol ettırıp doktorunuzun fıkrını almadan kımyasal bır maddenın ağırlıklı olduğu beslenme şeklını uygulamayın.
 

Çeşmeden alkali su akıtmak için, alkali su filtresi taktırmanız gerekli.

Karbonat kullanacaksanız eczaneden "İngiliz karbonatı" adı ile satılan saf karbonat almalısınız ve lütfen kullanırken miktarını abartmayın. Amaç suyun pH derecesini arttırmak, bunun yerine taze sıkım limon veya doğal elma sirkesi ya da pH ı kendinden yüksek suları tercih edebilirsiniz.
 
merhaba,
bende dün gece itibari ile başladım bu yaşam tarzına. dün yatmadan alkali su yaptım ama doğru mu yaptım bilemiyorum.
1 su bardağı oda sıcaklığındaki suya limon sıktım biraz içtim , sabah ve akşam. akşamda sadece et ve bol sebze ile besleneceğim. sizce bu şekilde 6/7 kilo verebilir miyim?
 

Kişinin bünyesine göre değişir canım, ayrıca rahatsızlıkların var mı? Örneğin ben de insülin direnci, hipotiroid ve astım olmasına rağmen bir ayda bu beslenme şekli ile 4 kilo verdim ki bu rahatsızlıklar ve kullandığım bazı ilaçlar kilo vermeyi çok zorlaştırıyormuş.
 
canım iznin olmadan yazını kendi topiğime kopyaladım.
çok güzel bir paylaşım olmuş. eline sağlık. sayfalarda kaybolmasın istedim.
 
Baya uzun bir aradan sonra, herkesi ama herkesi çok merak ediyorum. Nasılsınız, diyet yapan ya da yapmayan herkesin durumunu çok merak ediyorum. Çok özledim burayı :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…