Alkali yaşam tarzı ve diyetle, 1 ayda 10 kilo verdim!

Son düzenleme:

Evet arkadaşlar, konu başlığının dışına sızmış durumda konuda hala bulunan arkadaşlar ve de bulunmayı düşünen arkadaşlar için " nasılsınız"? Her şey nasıl gidiyor?

Not: Hasta olan arkadaşlarıma büyük geçmiş olsun. Ama burada herkes bilgi almak ve de alkali yaşam tarzına adapte olabilmek adına bulunuyor, lütfen konunun hassasiyetine uygun olan paylaşımlarda bulunalım. Konunun hassasiyetine vermiş olduğunuz önem için şimdiden teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Asitlenme farkında olmadığımız en büyük gizli tehlikedir.

Diyetlerin asit yükü arttıracak şekilde düzenlenmesi bizi sonuçtan uzaklaştırır. Kilo vermek için de sağlıklı olmak için de alkali ortam şarttır.

Her şey hücre düzeyinde oluyor.
Hücreler asit yüklü olduğunda sağlıklı fonksiyon gösteremiyor.
Asitlerin bir kısmı yağ depolarındaki hücrelerde depolanıyor.
Asitlenme oldukça yağlar erimiyor.
Alkali olarak kilo vermek henüz size yabancı ise, bundan sonraki yıllarda sağlıklı beslenmenin ana kuralının asit-alkali dengesini sağlamak olacağını hatırlatalım.

Bu tür ifadeler kısa bir zaman sonra size çok tanıdık gelecek. Alkali olma çabası göstereceksiniz. Başlangıçta isteksizce belki şekeri, unu, kolayı, tuzu bırakacaksınız. Kilolarınıza ve genel sağlığınıza faydalarını kendi üzerinizde gördükçe ilerleyerek, kolaylıkla alkali beslenme konseptini uygulayabileceksiniz.

Not: Hasta olan arkadaşlarıma büyük geçmiş olsun. Ama burada herkes bilgi almak ve de alkali yaşam tarzına adapte olabilmek adına bulunuyor, lütfen konunun hassasiyetine uygun olan paylaşımlarda bulunalım. Konunun hassasiyetine vermiş olduğunuz önem için şimdiden teşekkür ederim...

Son düzenleme:

Biyokimya uzmanı bir hekim olarak şunu kesinlikle belirtmeliyim ki, sağlık ve hastalık hücre düzeyinde başlar. Alkali Diyet, hücre biyokimyası seviyesinde sağlığı koruyan koruyan beslenme biçimidir.

Biz trilyonlarca hücrenin biraraya gelmesinden oluşan organizmalarız. Ve canlılığın kaynağı hücredeki enerji oluşumudur. Tüm hücreler yediğimiz yiyecekleri aldığımız oksijenle yakarak enerji oluştururlar. Bu enerji olmadan yaşam olmaz. Fakat bu “yanma” sonucu vücutta asidik artıklar oluşur. Bu asitler tıpkı motorun “egzos”u gibi dışarı atılmalıdır. Nefesle verdiğimiz karbondioksit bizim egzosumuzdur.

Aynı şekilde terleme, idrar ve dışkılama bu asidik artıkları atma yollarımızdır. Atılacaklarımız olmasaydı, bu fonksiyonlarımız da olmazdı.

Asitlenmenin giderilmesi alkali olmak ile mümkündür. Basit lise kimya bilgisinden hatırlayacağımız üzere, asitler alkali ile yokolur. Vücut alkali olmak ister, asitler de atmak istedikleridir. Temel işleyiş bu kadar basit bir prensibe dayanır.

İşte beslenmedeki doğru seçimlerle vücuttaki asidik artıkların miktarını azaltabiliriz. Çünkü -her besin sindirildikten sonra ya hücrenin asit miktarını arttırır sağlığa zarar verir ya da alkali miktarını arttırır.

Alkali diyet, diyet sözcüğünün çağrıştırdığı gibi bir kısıtlama değildir. Aksine,vücuda alınan alkali oluşturan besinlerin miktarının asit oluşturanlardan daha fazla olmasını sağlayan bir “ekleme ve dengeleme” diyetidir.

[h=2]Dr. Ayşegül Çoruhlu[/h]
Dr. Ayşegül Çoruhlu ile Alkali Yaşam | Diyet – Beslenme – Anti-Aging | Asit Alkali Dengesini Koruyarak Toksinlerden Arinma ve Kilo Verme Rehberi

merhabalar nilüfer hanım...yazdıklarınız çok ilgimi çekti...ben de şişman bir kadınım :)) 90 kilo civarındayım..hikayem herkes gibi...debelenip duruyorum...okudum yazıları çok ilgimi çekti..enazından çok farklı...sizinle yazışmak isterim..fakat henüz özelden yazamıyorum:)) acaba ben de bu alkali düzenini kurabilir miyim diye düşünüyorum ne dersiniz...ayrıca paylaşımlarınız için sizi tebrik ederim bu kilo konusundan muzdarip biri olarak herşeyinizi paylaşmanız çok güzel...

Merhaba kizlar,
ne kadar uzun zaman olmus buraya ugramayali. sizi unuttum sanmayin :)
Cok uzun süre hastanede yatmak zorunda kaldim, baya zor günler gecirdim
Tam herseyimi alkaliye göre ayarlamisken kendimi hastanede buldum, yarim kaldi hersey.
Umarim sizde bu arada güzel güzel kilolar vermisiniz.
Esimle pazartesi baslamak istiyoruz. Oda 10 kilo vermek istiyor, bende...
Umarim birbirimize destek olarak yaza kadar citiri oluruz

çok geçmiş olsun canım.umarım şimdi daha iyisindir?

Slm canım hastalığından haberdardım özelden yazışmıştık.Tekrar geçmiş olsun. İyileşmene çok sevindim. Benim de sağlık problemlerim oldu. Hipotiroid teşhisi kondu en son. Her gün hormon hapı alıyorum artık. Hastane ,dr işleriyle uğraşırken diyetim sekteye uğradı tabi ama yeniden toparlanıp sıkıca ele alıp devam etmeyi düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

merabalar kızlar.ben beslenme danışmanlığı yapıyorum.yani insanlara doğru beslenmeyi öğretiyoruz.kilo almak ya da vermek isterseniz ve yardıma ihtiyacınız olursa ben burdayım =)

merabalar kızlar.ben beslenme danışmanlığı yapıyorum.yani insanlara doğru beslenmeyi öğretiyoruz.kilo almak ya da vermek isterseniz ve yardıma ihtiyacınız olursa ben burdayım =)

merhaba acaba bu alkali damlaları eczanelere soruyorum ama bilmiyorlar, acaba bildiğiniz bir alkali damla var mı? internette alkalife diye bir tane damla var başkada göremedim...

Bu alkali diyet modasını anlamış değilim, sabah sabah karbonatlı su içilir mi yaaa

merhaba acaba bu alkali damlaları eczanelere soruyorum ama bilmiyorlar, acaba bildiğiniz bir alkali damla var mı? internette alkalife diye bir tane damla var başkada göremedim...

Bünaydın arkadaşlar,bende istanbulda bir sağlık kurumunda çalışıyorum ve bu diyeti çalıştığım kurumdaki doktorlarımdan biri önerdi. Kendiside yaklaşık 5 aydır abd den aldığı damlayı kullanıyor.
Bende onun tavsiyesiyle dün aldım ve 2 gündür yapıyorum bakalım sonuçları burda paylaşıcam....

damlayı göztepe pelikan eczanesinden veya caddebostan su eczanesinden temin edebilirsiniz veya internettede alkalife markasıyla satılıyor..

Canım, bana da troid teşhisi konuldu bugün, artık her gün hormon hapı alacağım. Son 3 ayın hastane de geçti diyebilirim. Ben de bugün hem inisülin direnci hem de troid tedavime ek olarak diyetime devam edeceğim. Hepimize çok geçmiş olsun.

Sen de mi canım yaaa. Aramıza hoş geldin ve çok geçmiş olsun. Diyet konusunda dr.una danıştınmı,farklı bir diyet filan tavsiye ettimi, ben hastalığımı duyunca şaşkınlıktan sormadım hiç kaynadı gitti arada? Bir de ben brokoli, lahana, karnabahar,turp vb. guatrojen sebzeleri kıstım ,bazılarını kestim diyetimi fena etkiledi bu durum. Kilon ne alemde, en son total kaç oldu verdiğin kilo?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…