Alkali yaşam tarzı ve diyetle, 1 ayda 10 kilo verdim!

Bu arada karbonatı bıraktıktan sonra öneriler içinde yer alan elma sirkeli suyu içiyordum 1 haftadır. Yaklaşık 7 gündür kabızlık başladı. 3 günün sonunda anca tvlt.e çıkabildim.Ne zormuşşş. :KK50: Bunun yanında 3 gündür de reflü ile boğuşmaya başladım. Su bile içmek işkenceye döndü :KK5: ve elma sirkeli suyu da bıraktım böylece.Sade su içiyorum artık. Bunca acıya, olumsuzluğa artı yüksek Tsh' ıma rağmen elimden geldiğince alkali diyetten vazgeçmedim ve 1 hafta da 200gr. daha vermişim. E buna da şükür ne diyim, Allah beterinden korusun.

allah allah enteresan vallaaa!!! sen bence bırak bu sirkeyi ,rejimi.bünyen çöktü resmen.ciddiyim.bünyen,psikolojin düzelsin.vallaaa :KK20: :KK19:

allah allah enteresan vallaaa!!! sen bence bırak bu sirkeyi ,rejimi.bünyen çöktü resmen.ciddiyim.bünyen,psikolojin düzelsin.vallaaa :KK20: :KK19:

Bıraktım canım zaten, ne karbonat ne sirkeli su içmiyorum . Reflüm düzeldi ,kabızlığı da atlattım gibi son 2 gündür. Kendimi çok kasmıyorum artık. Bana verilen diyet listesi ile alkali beslenme tarzı birbirine çok benziyor zaten, 1-2 ufak detay dışında, o yüzden beslenme şeklime devam edeceğim çok kasmadan. :KK31: :KK34:

selam arkadaşlar başlıktaki her mesajı okudum nerdeyse şu cla ve carnitin konusunda kafam allak bullak oldu. sorularım var :
1: bel bölgesi için cla kullanmak faydalımı?
2: spor yapmıyorsakta aynı faydayı sağlarmı?
3: bir kaç marka arsında kaldım :KK43: lütfen biri marka ve alabileceğim yer gösterebilir mi?
birde beslenmem haakkında yorum yaparmısınız 3 gün oldu daha
sabahları domates peynir bir dilim ekmek yiyorum maalesef siyah çay (içine karanfil atıyorum)
öğle yoğurt çorba veya salata
arada leblebi ile miğdemi oyalıyorum
akşam: sebze yemeği ve bol limonlu maydonoz 2 litre içine sirke damlarılmış su içiyorum günlük
cevaplar ve başlık için teşekkürler...

Merhaba canım, ben diyetisyene danıştım cla'yı kesinlikle tavsiye etmedi. Dr. Ayşegül hanıma ulaştım,(yazın yapıyordum) şu sıra spor yapmadığımı öğrenince gerek yok dedi.
Beslenmene bakınca; kahvaltıya yeşillik ve hafta da 2-3 gün de yumurta eklersen, daha iyi olabilir.Biz peynir olarak koyun ve keçi pey. çeşitlerini tercih ediyoruz Ayşegül hanımının tavsiyesi ile.Siyah çay yerine diğer bitki çaylarını da deneyebilirsin.Yemeklerden 1 saat sonra yeşil çay öneriliyor ayrıca.
Öğlen protein ekleyebilirsin bir miktar. Özellikle öğle ile akşam arasında ara öğünde meyva yiyebilirsin 1-2 porsiyon. Akşam da protein olmalı bu yediklerine ek. Sirkeli suyu sürekli içmezsen iyi olur, bana dokundu. pH'ı yüksek bir su tüketebilirsin saka marka gibi.

Merhaba. Alkali diyetle ilgili deneyimlerinizden aldığınız sonuçları merak ettiğim için topiğinizi okumaya başladım ve gördüm ki karbonat, sirke ve limon gibi ürünlerle karışık içtiğiniz sular şikayetlere sebep olmuş. Topik sahibi kusura bakmasın, ama bu kadar çok sağlık problemi yaşanınca bir sağlıkçı olarak kayıtsız kalmam mümkün değil.

Sonuç olarak azı karar çoğu zarar mantığını bir türlü kabullenemedik. Bu karbonat ya da sirke ya da limon işi de aynısı oldu. Günde 2- 2,5 lt. pH sı 7 nin üzerinde olan bir suyu içiyorsak karbonata, sirkeye, limona ihtiyacımız kalmaz. Bu katkılar az su içenler için olmalı. Ya da en fazla günde 1 kez o da yemekten sonra olabilir. Bunun dışında aç karnına ve sürekli sirke, limon kullanımı asidik olduklarından dolayı mideye zarar verirken, sofra tuzunu aşırı sodyum bileşeninden dolayı bırakan sizler gereksiz bir sodyum yüklemesine maruz kalıyorsunuz. Zira o masum karbonat aslında sodyum bikarbonattan başka bir şey değildir. Kaslarımızda ve sinir hücrelerimizde Na-K (sodyum-potasyum) pompası denilen bir mekanizma var. Bu kasların kasılıp gevşemesine, sinir hücrelerinin de ileti alıp göndermesini sağlar. Bu kadar aşırı sodyum gidip kasların kasılma düzenini ya da uyarı iletim sistemini bozabilir. Boşuna hiper tansiyon hastalarına tuzu bırak demiyorlar.

Günde 2-2,5 Lt. den fazla su içmek az su içmek kadar zararlı olabilir. Vücudumuzda normalde bir iyon dengesi mevcuttur. Aşırı su içerek iyonların atılmasına sebep olabiliriz. Bu tablo tansiyon düşüklüğünden, böbrek fonksiyon bozukluklarına kadar bir çok sonuca sebep olabilir.

Kusura bakmayın biraz ders anlatır gibi oldu ama, bilmeniz sizin için faydalı olabilir. Lütfen kendiniz için yaptıklarınızın size zarar vermesine sebep olmayın. Önce sağlık.... Sağlıklı günler diliyorum...

Merhaba arkadaşım, bizler burada deneyim ve sağlıklı bilgi paylaşımı için bulunuyoruz, kendi adıma kusura bakmam. Ancak ,"Ne yazık ki Türk toplumu olarak vur deyince öldürmek gibi bir alışkanlığımız var. Günde 2 ceviz yiyin dediler 20 tane yedik, fındık sağlıklı 10- 15 ad. yiyin dediler onu da bir kase yedik." diye bir yorum yapmışsın bir çok konuda geçerli olabilir bu durum ama yine kendi adıma konuşuyorum, ben kendi kafama göre, ya da yoldan geçen birinin lafına göre hareket etmedim. Konunun uzmanı bir tıp dr.unun bizzat kendi sözleriyle kitabında ne diyorsa onu uyguladım. Örneğin 1 Lt suya yarım çay kaşığı karbonat ekleyin dediğinde ben gidip 1-2 çorba kaşığı eklemedim vb . Yani onun tavsiyeleri dışında kafama göre bir şey yapmadım. Halen bunlara devam eden ve sorun yaşamayan kişiler de var ama bana yaramadı, bıraktım. Zahmet etmiş yazmışsın, bilgiler için de teşekkürler.Sana da sağlıklı ve mutlu günler dilerim...

teşekkür ederim derindenizlerden cevabın için evet spor yapmak istediğim için cla yı düşünüyorum gnc nin fiyatı ve yorumlarını beğendim ama yinede bazı kişiler kalp ağrısından söz edince ürktüm

teşekkür ederim derindenizlerden cevabın için evet spor yapmak istediğim için cla yı düşünüyorum gnc nin fiyatı ve yorumlarını beğendim ama yinede bazı kişiler kalp ağrısından söz edince ürktüm

Rica edrm. Cla yı araştırdım. Spor antranörleri de bazı kişilere öneriyor ama nasıl kişiler? Kilo vermek için çok çok acelesi olan, örneğin tatile gitmeye çok kısa süre kalmış bikini giymek isteyen, çok yakın zamanda düğünü olacak gibi. Normalde çok da gerekli değil yani.Önemli olan doğru beslenmeyi abartmadan bir yaşam tarzına dönüştürebilmek. Yine de bir uzmana danışabilirsin.Tercih senin.

Arkadaşlar yaklaşık 1 ayda yaşadığım bazı aksaklıklara ve beslenmemin sekteye uğramasına rağmen, gıda takviyesi kullanmadan,spor yapmadan, tam 4 kilo verdim. Maşallah :nazar: :114:

Herkese merhabalar :KK8: Ben de bugün itibariyle alkali diyetine başlıyorum.Daha önce de girişimlerim oldu ama tam istikrarı sağlayamadım, bu sefer kararlıyım :KK9: Kitabı okudum, ancak bir şey sormak istiyorum.Cla tonalin almak istiyorum ancak sanki bel bölgesi için daha faydalıymış, öyle diyorlar.Benim asıl sorunum basen, kalça...Kullanıpta faydasını gördünüz mü? Genel olarak zayıflamaya yardımcı oluyor mu? Sizin fikirlerinize göre almak istedim.Bu arada ben çok zor kilo veriyorum o yüzden takyive olsun istiyorum.Yoksa omega3 hapı yeterli olur mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim :114:

Son düzenleme:
Canım ne yaptın trombolin işini, aldınmı?

almadım canım.öyle duruyor.eşim araştırsın,sonra bir sorun çıkmasın diye onun ilgilenmesini bekledim.o da ilgilenmedi.kaldı şimdilik.sen naptın,aldın mı? diyete devam mı?ben de bu arada itina ile kilo almaya devam ediyorum 69 olmuşum.sabah tartıldım.kendimi tebrik ettim.:KK14:

Arkadaşlar yaklaşık 1 ayda yaşadığım bazı aksaklıklara ve beslenmemin sekteye uğramasına rağmen, gıda takviyesi kullanmadan,spor yapmadan, tam 4 kilo verdim. Maşallah :nazar: :114:

Maşallah çok güzel ayda 4 kilo.
Bu arada birşey belirtmek istiyorum.
Yanılmıyorsam sizdiniz,Tsh hormonunuz yükselmişti.
Ben de zaten tiroid yetmezliği var,Tsh yüksekti,ilaçla düşürmüştük.
İlaç kullanmaya devam ediyorum.Burada okuduklarımı tam olarak yapmasamda
karbonatlı su içmeye başlamıştım.Sanırım bu topik açıldıktan birkaç gün sonrasında
başladım.Hergün içiyorum,çokta alıştım.
Sizden duyduktan sonra bende acaba benimkide yükselir mi diye bir korkuya kapılmıştım.
Ama tahlil yaptırmadım.Çünkü zaten yeni sayılırdı tahlillerim.
Bugün tahlil yaptırdım ve Tsh'ın normal seviyelerde olduğunu gördüm.
Eğer öyle olmasaydı karbonatlı suyu bırakacaktım.
Her insanın bünyesi farklı demekki.
Bu arada siz Tsh için ilaç kullanmaya başladınız mı?

almadım canım.öyle duruyor.eşim araştırsın,sonra bir sorun çıkmasın diye onun ilgilenmesini bekledim.o da ilgilenmedi.kaldı şimdilik.sen naptın,aldın mı? diyete devam mı?ben de bu arada itina ile kilo almaya devam ediyorum 69 olmuşum.sabah tartıldım.kendimi tebrik ettim.:KK14:

Slm canım, Dün gece ve sabahımı acilde koca koca ilaçlı serumları yiyerek geçirdim. İyileşmeye çalışıyorum.Şiddetli süren ve yatak döşek yatıran bol ağrılı bir ishalle mücadele ediyorum. Öncesinde de endokrine gitmiştim zaten tahliller ve film verdi dr. Tahlillerimi yaptırdım sonuç bekliyorum cuma günü de film çekilecek tiroit. Sonra yine dr. Kan değerlerim deki olumsuzluklardan ve kalbimde ki sızılardan sonra suyu alkali yapan şeyleri içmeyi bıraktım. Sadece beslenmeme dikkat ediyordum.O da şu son olaydan sonra sekteye uğradı.Canımın derdindeyim şu ara anlayacağın ve ilaçlar kullanıyorum,şeker-tuz karışımı sular içiyorum. İnşallah iyileşeyim de sonrasına bakarız artık.

Son düzenleme:
Herkese merhabalar :KK8: Ben de bugün itibariyle alkali diyetine başlıyorum.Daha önce de girişimlerim oldu ama tam istikrarı sağlayamadım, bu sefer kararlıyım :KK9: Kitabı okudum, ancak bir şey sormak istiyorum.Cla tonalin almak istiyorum ancak sanki bel bölgesi için daha faydalıymış, öyle diyorlar.Benim asıl sorunum basen, kalça...Kullanıpta faydasını gördünüz mü? Genel olarak zayıflamaya yardımcı oluyor mu? Sizin fikirlerinize göre almak istedim.Bu arada ben çok zor kilo veriyorum o yüzden takyive olsun istiyorum.Yoksa omega3 hapı yeterli olur mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim :114:

Merhaba arkadaşım, ben o tip takviyeleri hiç kullanmadım o yüzden yorum yapmamıştım ama araştırmalarım sırasında L'carnitine adında bir ürün daha görmüştüm.Sen de bir araştır istersen.Bu konuyla ilgili bir topik gözüme çarpmıştı. Aşağıda ki linkten İnceleyebilirsin. Bu arada ekleyeyim bu ürünleri sporla birlikte kullanman gerekiyormuş.

http://www.kadinlarkulubu.com/soru-cevap-bolumu/382484-lcarnitine-kullanan-varmi.html

Son düzenleme:
Maşallah çok güzel ayda 4 kilo.
Bu arada birşey belirtmek istiyorum.
Yanılmıyorsam sizdiniz,Tsh hormonunuz yükselmişti.
Ben de zaten tiroid yetmezliği var,Tsh yüksekti,ilaçla düşürmüştük.
İlaç kullanmaya devam ediyorum.Burada okuduklarımı tam olarak yapmasamda
karbonatlı su içmeye başlamıştım.Sanırım bu topik açıldıktan birkaç gün sonrasında
başladım.Hergün içiyorum,çokta alıştım.
Sizden duyduktan sonra bende acaba benimkide yükselir mi diye bir korkuya kapılmıştım.
Ama tahlil yaptırmadım.Çünkü zaten yeni sayılırdı tahlillerim.
Bugün tahlil yaptırdım ve Tsh'ın normal seviyelerde olduğunu gördüm.
Eğer öyle olmasaydı karbonatlı suyu bırakacaktım.
Her insanın bünyesi farklı demekki.
Bu arada siz Tsh için ilaç kullanmaya başladınız mı?

Teşekkür ederim cnm. Evet Tsh ım yükselmişti.Endokrin bölümüne muayeneye gittim.Tahlil ve film verildi.Onları bekliyorum.Kontrolde belli olacak bakalım, İnşallah ilaca gerek olmaz. Sana da geçmiş olsun.

X