Alkali Diyeti

Uykumahmuru canım benim çok şanslı biri olduğumdan bahsetmiştim ya işte sende bunun çok büyük bir kanıtısınki burada bile olsa senin gibi biriyle karşılaşabiliyorum.Şükürler olsun.

Ayrıca bezginbekir söylediklerin hala aklımda,atladığım bir konuyu sayende tekrar paylaşayım.Sende benim gibi en yakınlarından başlamışsın bu konuyu yaymaya çok sevindim,güzel kalbin buradada ortaya çıkmış yine.Yararını gören tüm arkadaşlarımızda en azından çevresine yayarsa bu konuyu Sağlığımız İçin çok büyük adımlar atmış oluruz.

Ayrıca bezginbekir söylediklerin hala aklımda,atladığım bir konuyu sayende tekrar paylaşayım.Sende benim gibi en yakınlarından başlamışsın bu konuyu yaymaya çok sevindim,güzel kalbin buradada ortaya çıkmış yine.Yararını gören tüm arkadaşlarımızda en azından çevresine yayarsa bu konuyu Sağlığımız İçin çok büyük adımlar atmış oluruz.

Bugün öğleden sonra güzel bir alışveriş yaptım.Öncelikle sebze suyu içmek istediğim için gidip katı meyve sıkacağı aldım.Taze zencefil,kavrulmamış badem,çavdar ekmeği,keçi peyniri,lor peyniri,karabuğday bulguru,ısırgan yaprağı ve himalaya tuzuda aldım.Güvendiğim aktarda varmış meğer.Oradan birazda polen aldım.Bir an önce güçlenmek istiyorum.Senelik iznimi kendim için bir nevi sağlık kampı olarak ilan ettim bu sene.İznim bitip geri döndüğümde halsizlik falan yaşamadan güzel bir şekilde çalışmak harika olacak benim için.Şu an keyifle ısırgan çayımı içiyorum.Biraz sonrada bol yeşillikli karabuğday bulgurundan kısır yiyeceğim.Yanına da bir bardak sebze suyu içtim mi oooo süper doping olur :KK56: :KK76: :KK9:

Müthiş bir başlangıç!!!Tebrik ederim en iyi startı sen veriyorsun sanırım :)

Aklıma takılan bir konu var.Katı meyve,sebze sıkacağı hem çok büyük,yer kaplıyor hemde temizlemek çok zor olduğu için annem eve sokmuyor asla,sende kullanırken zorlanırsan haber verirmisin?Ona göre annemi zorlıcam almak için

O katı meyve sıkacağına mutfakta yer bulamasam yatak odamda bile muhafaza ederim yeterki sağlığıma tekrar kavuşayım :))

Bir kabak, bir domates, iki üç taze fasulye, biraz taze maydonoz ve nane, bir yeşil biber ve bir havuçla ilk sebze suyumu içtim.İlk izlenim açıkçası pek sevmedim.Ama içilmeyecek gibi değil.Bir de hangi tatların birbirine yakıştığını öğrenirsem sorun olmaz.Yudum yudum içmek zor geldi diktim kafama bir kerede içtim.Önemli olan mideme gitmesi nasıl olsa.Temizlemesine gelince.Aslında yağlı bir bulaşığı olmadığı için suyun altına tutuversen bile kolayca temizleniyor.Yani bence şu an herşey yolunda benebenden

Pebble canımmmmmmmmmmmmmmmmmm yuuuppppiiiiiiiiiiii hoşgeldin.
Diğer başlığa az önce istanbuldaki arkadaşıma yazdığım şeyleri kopyalayıp yazıcam
Herkes belirli sınırlarımız dahilinde kafasına göre takılarak kilo verecek.
Biz bu pazartesi başlıyoruz,sende istersen haftasonu kaçamakları olabileceği ihtimaliyle,pazartesiye kadar kusana kadar ye,ye,ye !!!
Ve pazartesi fit vücudumuza kavuşmak için start verelim ne dersin?

bişiler yapmak lazım artık.son 10 yılımı değerlendirdim.2002 de 53 kilo isem,yani 10 yılda 20 kilo aldıysamm....aman Allahımmmmmm sonraki on yılda bana neler olacakkk?????
:KK43:korkuyorum...kurtulmalıyım .dipteyim yani.desteğin için çoook teşekkür ederim.işin gücün rast gitsin pozitif insan. sevgiler saygılar

merhabalar .

konuyu açan arkadaşa teşekkürederim :KK16:
..bir kaç hafta önce başlıgı okudum . hatta çıktısını aldım .. diyetde yapıyorum . bayramın 4 günü hariç karbonatlı su içiyorum 2.3. lt . bayda faydasını gördüm kilo vermemi kolaylaştırıyor sanırım .
ama saglık acısından faydası dahada ilgimi çekiyor . PH damlasınıda eczaneye sordum ama yok dediler .kendim karbonatla dengeleyebilirim ama evde eşim ve 3 yavrumunda ph dengelerini saglamak istiyorum . başka ecz. bakıcam

geçen sene bünyemin temizlenmesi için 1 hafta sebze suyu içmiştim . tadını begenmeyen arkadaşa önerim içine birazda ananas katması :KK34: öyle tadı daha güzel oluyor ..
meyve sıkacagı içinde phlips öneririm bende geçen sene sırf bu kür için almıştım . baya araştırdım tavsiye ederim .

Son düzenleme:
Teşekkürler Aaben :) Bir sorum var.o bir haftalık sebze suyu içme işini nasıl yaptınız bünyeniz ne faydalar gördü ?

Teşekkürler Aaben :) Bir sorum var.o bir haftalık sebze suyu içme işini nasıl yaptınız bünyeniz ne faydalar gördü ?

bende perikardit vardı (kalp zarı su toplaması ) vucud bir çeşit ilthapla kalp zarı su topluyordu onun için denemiştim .. tahlillerim sonucu ise o dönem baya fayda etmişti ..
sebze suyu işini ise .ilgiçtir aldıgım phlp. meyve sıkacagının içinden bir kitap çıktı . ona uyarak yapmışrtım . netten bakabilirsiniz (jason vale. süper özsu diyeti )

merhabalar .

konuyu açan arkadaşa teşekkürederim :KK16:
..bir kaç hafta önce başlıgı okudum . hatta çıktısını aldım .. diyetde yapıyorum . bayramın 4 günü hariç karbonatlı su içiyorum 2.3. lt . bayda faydasını gördüm kilo vermemi kolaylaştırıyor sanırım .
ama saglık acısından faydası dahada ilgimi çekiyor . PH damlasınıda eczaneye sordum ama yok dediler .kendim karbonatla dengeleyebilirim ama evde eşim ve 3 yavrumunda ph dengelerini saglamak istiyorum . başka ecz. bakıcam

geçen sene bünyemin temizlenmesi için 1 hafta sebze suyu içmiştim . tadını begenmeyen arkadaşa önerim içine birazda ananas katması :KK34: öyle tadı daha güzel oluyor ..
meyve sıkacagı içinde phlips öneririm bende geçen sene sırf bu kür için almıştım . baya araştırdım tavsiye ederim .
Deneyimlerini ve bilgilerini paylaştığın için bende çok teşekkür ederim.
Ph damlası eczanelerde bulunmuyor genellikle alkalife websitesine bakarak şehrinizdeki bayii bulabilirsiniz.(marka ismi versemmi diye düşünüyorum ama zaten türkiyede 1 marka var)
Konu hakkında bilgisi olmayanlar ne kadar ısrarla anlatsamda asıl çocuklarımız için Ph değerinin önemi konusunda tereddüt yaşıyorlar.İlk ve farklı olanı kabullenmekte güçlük çeken geleneksel kültür yapımıza bağlıyorum ben ama siz en doğru kararı vermişsiniz.
Tekrar çok teşekkür ederim...

Keşke bende sizin için bir derginin verdiği kitapçığı bulabilsemde onlarca çeşit meyve sebze karışımını yazabilsem.İlk işim bu gece aramak olacak umarım bulurum

Yazdıklarını okurken,ağlayacak gibi oldum.Bir süre önce haksızlığa uğradığımı düşünüyordum.Kitabı alan arkadaşlarımız,kitabı okuduktan sonra nasıl bir özet çıkardığımı,hatta 1.özetimi yeteri kadar açıklayıcı bulmayıp,2.özeti gerçekten çok iyi çıkardığımı mutlaka farketmişlerdir.Bunu yapmamın sebebi herzaman söylediğim gibi ''sağlıklı olmak bu kadar kolay ve elimizin altındayken,neden eski hatalara devam edelimki'' bunu herkese, tanıdığım tanımadığım herkese anlatabilmektir.Bugüne kadar doğru bildiğimiz yanlışlara son vermek ve temel doğruları kolayca öğrenme fırsatına sahip olmamızı istedim.
Bu rağmen aynen söylediklerin gerçekleşti,bir süre sonra kendi bildikleri üzerinden tavsiye verenlerde çıktı,buna izin vermek istemediğim için kırıcı sözlerlede karşılaştım.Ama şuan senin bunları söylemen herşeyi sildi,tüm kırgınlığım gitti.
Kitabın-Özetine-sadece göz gezdiren arkadaşlarımız olsada ben burada yinede her türlü soruya bu kitap ışığında cevap vermeye hazırım.Yeterki mutlu ve sağlıklı olalım.
Çok iyi biri değilim ama çok kötü biri olsam bile gururla söyleyeceğim tek 1 özelliğim var gerçekten çok yardımseverimdir,yaptığım yardımlardan beklediğim tek karşılık ise sadece ''yardım etmeye çabaladığımın farkedilmesi'' başka hiç hiç birşey değil. Bu nedenle ben hiç rahatsızlık hissetmiyorum ve çok mutlu oluyorum bu konuda elimden birşey geliyorsa.
Sana teşekkür etmek bile istemiyorum çünkü çok yetersiz kalacak,şu cuma günü bana hissettirdiklerin zaten sana en yakın zamanda çok güzel şekilde geri dönecek,ama sen yinede sana minnettar kaldığımı kalbine yaz.(ben çok şanslı biriyimdir,isteklerim kısa sürede gerçekleşir,şansım sana da geçsin,tüm hayırlı isteklerin kısa sürede,çaba sarfetmeden önüne gelsin umarım)

Gelelim menüne.Sabah kahvaltın çok çok güzel.Öğle yemeğin ise senin için çok güzel bir şans olmuş çünkü zaten beyaz pirinç yerine bulgur kullanman çok büyük bir artı(pirinç işlenmiş bir ürün karbonhidrat deposu :)))

'' 1 adet omega. sizlere de ufak bir bilgi, Canan Hoca omega 3 kolay bozunduğundan güçlü bir antioksidanla alınması gerektiğini söylediğinden kuru üzümle beraber yutuyorum.'' Demişsin.Bu bilgiyi paylaştığın için çok teşekkür ederim.Bende bundan sonra böyle kullanıcam omega 3ümü.
Sen yinede en ufak bir rahatsızlık hissetmeden her türlü aklında kalan soru işaretini ve doğrularını bizimle paylaşırsan çok mutlu olurum.

Moralim bozuk ve biraz hasta gibiydim ama heyecanla pc yi açınca yazdıklarını görmek ilaç gibi geldi, 32 diş gezdim evde :KK52: emin ol ben de teşekkür etsem az kalırdı bu yazdıklarına. oooof duygusala bağladım, gözlerim doldu iyi mi :KK54:

sevgili uykumahmuru çok güzel başlangıç yapmış, darısı hepimizin başına :KK16:

Bugün öğleden sonra güzel bir alışveriş yaptım.Öncelikle sebze suyu içmek istediğim için gidip katı meyve sıkacağı aldım.Taze zencefil,kavrulmamış badem,çavdar ekmeği,keçi peyniri,lor peyniri,karabuğday bulguru,ısırgan yaprağı ve himalaya tuzuda aldım.Güvendiğim aktarda varmış meğer.Oradan birazda polen aldım.Bir an önce güçlenmek istiyorum.Senelik iznimi kendim için bir nevi sağlık kampı olarak ilan ettim bu sene.İznim bitip geri döndüğümde halsizlik falan yaşamadan güzel bir şekilde çalışmak harika olacak benim için.Şu an keyifle ısırgan çayımı içiyorum.Biraz sonrada bol yeşillikli karabuğday bulgurundan kısır yiyeceğim.Yanına da bir bardak sebze suyu içtim mi oooo süper doping olur :KK56: :KK76: :KK9:

harika bir başlangıç olmuş, tebrik ediyoruuum :)))

Bir kabak, bir domates, iki üç taze fasulye, biraz taze maydonoz ve nane, bir yeşil biber ve bir havuçla ilk sebze suyumu içtim.İlk izlenim açıkçası pek sevmedim.Ama içilmeyecek gibi değil.Bir de hangi tatların birbirine yakıştığını öğrenirsem sorun olmaz.Yudum yudum içmek zor geldi diktim kafama bir kerede içtim.Önemli olan mideme gitmesi nasıl olsa.Temizlemesine gelince.Aslında yağlı bir bulaşığı olmadığı için suyun altına tutuversen bile kolayca temizleniyor.Yani bence şu an herşey yolunda benebenden

oh oh ohhh afiyet olsun :nazar:

Kızlar ben daha bu işe başlamadım ama ilgimi çekti okuyorum takipteyim uygun bir an başlamak da istiyorum
Konu meyve sıkcağı olunca yazmadan edemedim ben de phlips aldım evlenirken içinden o diyet kitabı çıktı ilgilenmememiştim
Ama meyve sıkacağı alırsanız paraya da kıyacaksanız magimix diye bir marka var esse satıyor mutlaka onu alın
meyveyi presleyerek sıkıyor o makine biz alırken philpsin iki katı fiyatı vardı ama % 50 ye girdiği zamanlar oluyormuş o zaman bilmiyordum
Şimdi pişmanım keşke indirimde iken o makineyi alsaydım

bugün karbonatlı sudan sadece 1 lt kadar içebildim ancak yatana kadar arttırırım, 1 lt kadar da normal su içtim. sabah peynire çörek otu karıştırdım tadı harika oldu :) klasik 2 haşlanmış yumurta, ceviz, çekirdekli kuru üzüm, tuzsuz zeytin, vs. ısırgan otu içtim büyük bir bardak. reglim yakın olduğundan yarım kalıp kadar bitter yedim ama, affediiiin :KK17:
marketten himalaya tuzu, lor peyniri, balık, sebze ve bolca da yeşillik aldım. ancak şu sebze suyu işini bir süre yapamayacağım, onun yerine az haşlanmış ya da çiğ yemeye çalışacağım yapabildiğim kadar. şimdilik benden bu kadar. herkese iyi geceler diliyorum :)

Bezgin bekir hehe çok komik nick olmuş yaf :))
Ama sakın fazla bezme hayatta her kötü şey geçiyor.Dertlerini düşünüp durma sakın.Kendine zevk alacağın konular bul.Neden canın sıkkındı anlatmak istermisin canım

Keşke bende sizin için bir derginin verdiği kitapçığı bulabilsemde onlarca çeşit meyve sebze karışımını yazabilsem.İlk işim bu gece aramak olacak umarım bulurum

güzelim bunun için aramana gerek yok, ben yazarım buraya . böyle şeyler için asla gocunmam . 4 senedir buralardayım sırf insanlara faydam olsun diye (montignac sayfalarındayım )

kitapda degişik su tarifleri var fırsat buldukça yazarım hepsini. en öenemli malzeme ise yeşil bugday çimi bunu bulmak zor . aslında kolay bugday alıp ekebilirsiniz . dünyadaki en kıymetli besin içinde çok fazla şey varmış . ben o zamanlar ekmiştim ama zamanında yetişmedi . eger uzun vadede bu suları içmeyi düşünüyorsanız yarından itibaren ekerseniz yetişir balkonda bile .:)

X