Alkali Diyeti

3 kere mesajı yollamışım k. bakmayın göndermedi diye öyle ard arda bastım :)

uyku mahmuru neden olmasın şimdiden hayale başlayalım biz :) pazartesi kilo bildirimi de yaparız..

hadi kızlar ben kaçtım çok uykum var :KK70: yarın muhabbete devam edelim :) iyi geceleeer :)

Son düzenleme:
einstein çok teşekkürler ilk fırsatta birçoğumuz bu ürünü incelemeye gidecektir.Çok merak ettim press olayı önemli bir konu Canan karatayın dediğine göre.

Canım benim eşim cafe işletiyor orda kullanıyorlar
Temizliği daha kolaymış
Çok az posa çıkarıyormuş
Bir de mesela philips ile dört elmadan bir bardak elma suyu çıkıyorsa bu makine ile iki elmadan bir bardak çıkıyormuş

merhaba arkadaslar :KK3: saglıklı günler diliyorum. forumda yurtdısında olan kitabı temin edemeyen arkadaslar vardı. bende dr.aysegül çoruhlunun kitabını temin ettiğimi söylemiştim. kitapta yer alan dr.' un örnek beslenme planını ve tabloları renkli olarak ekliyorum. en azından elinizde örnek olur ve yararlanırsınız. her gecen gün bilinçlenir ve etrafımıza faydamız olur umarım. sayfa numaraları resimlere tıklayınca belli oluyor,sıraya göre asagıda :KK34: $sayfa 1.jpg $sayfa 2.jpg $sayfa 3.jpg $sayfa 4.jpg $sayfa 5.jpg $sayfa 6.jpg $sayfa 7.jpg $sayfa 8.jpg

kızlarrrrrrrrrrr 4 gündür tam anlamıyla yapamamıs olsam da 1 kg verdim :KK9::KK9::KK9: cok mutluyum.

bu topiği bulmamı saglayan call topiğindeki arkadasım uykumahmuru ve topigi olusturup bizi bilgilendiren benedenben e tsk. :KK16::KK16:

hayat paylasınca güzel :KK16::KK16:

Son düzenleme:
İlgine ve samimiyetine hayran kaldım doğrusu :)

teşekkür ederim. Reflü şöyle bende strese bağlı yediklerim de muhakkak etkilemiştir bir dönem aşırı spor yaptım,aşırı zayıfladım,stresli dönemler yaşadım.hala da sıkıntılarını çekmekteyim.zayıflamaktan ziyade ilaçlara bağlı olmadan kendimi iyileştirmek istiyorum bu yüzden de beslenmemi de biraz daha düzeltmem gerekiyor.şimdi bakıyorum da vücuduma ne kadar çok asit yüklemişim. su içmemişim,kuru meyveli yoğurtlar yemişim,mideme iyi gelir diye tam buğday çavdar karışık tahıllı ekmekler yemişim... kızartma ve şıralı tatlı pek yemiyorum.sütlü olursa yiyorum olmazsa aramıyorum . ama sabah bal ya da reçel yiyorum. ama bala tarçın ve limon suyu katıp yiyorum değişik ama bu belki asidini düşürür :) domates yiyorum bol bol kıvırcık salata marul karnıbahar brokoli yiyorum mutlaka . balık haftada 2 3 yiyorum .

sen de yardımcı olursan beslenmemde(ki olacağına inanıyorum) pazartesi başlayalım heyyooooo :)

bu arada sanırım benim de mesajlar yollamam lazım evrene çok birikti :KK70:
Canım çok teşekkür ederim!!!
Diğer başlıkta örnek olarak sana fikir verebilecek bizim uyguladığımız menüleri görüyorsundur.
Alkali su midene çok yardımcı olacak bence nişanlıma ph damlalı su içirdiğimden bu yana çok azaldı reflü problemi.
Ayrıca çok güzel afirmasyonlar yazıcam bu gece destek olacağını düşünüyorum

Pebblecım karatay diyetiyle beraber ben ve birdy kilo aldığımzdan bahsetmiştik diğer topikte zaten yavaş yavaş hazırlanmaya başla haftasonu pazartesi başlıyoruz
ben razı oldum bile.ama umutsuzum haberiniz olsun. karatay a da bir hızla başlamıştım sonuç:hüsran.....:KK43:korkum bu yüzden...yoksa zayıf olmak kim istemez.hadi başlayalım ...

Pazartesi başlayacak arkadaşlarla evrene güzel bir mesaj yollayıp öyle mi başlasanız acaba benebenden.Mesela pazar akşamı herkes aynı saatte benzer hoş şeyleri hayal etse.Fıstık gibi olduğumuzu,görenin bir daha dönüp baktığını,hiç yorulmadığımızı müthiş enerjik olduğumuzu,mutlu yuvamızda veya işimizde gülümsediğimizi falan.Ne dersin?
Uyku mahmuru çok güzel bir fikir beğendiğimiz vücuda kendi yüzümüzü yapıştırmayı denemeyi düşünüyordum hatta.Bunu bilgisayarımızın arkaplanı yapabilir veya odamıza,buzdolabına asabiliriz mesela :)))
Bu gece afirmasyonlar yazıcam ideal kilomuza ulaşmak için

Canım çok teşekkür ederim!!!
Diğer başlıkta örnek olarak sana fikir verebilecek bizim uyguladığımız menüleri görüyorsundur.
Alkali su midene çok yardımcı olacak bence nişanlıma ph damlalı su içirdiğimden bu yana çok azaldı reflü problemi.
Ayrıca çok güzel afirmasyonlar yazıcam bu gece destek olacağını düşünüyorum

benedenben diger başlık nerde aceba ?
birde PH damlasını suya katınca belli oluyormu çoçuklara belli etmeden içirsem :KK17:

suyumuzun phına baktım 7 çok kötü yani :KK43: ph damlası da oldukça pahalı görünüyor özellikle bir öğrenci için :KK70:

tabi desteklerim :) afirmasyonları bekliyorum :) bana çok lazım olumsuz biri olarak :KK70: bunun stres için filan da olanı var mı acaba :))

bu bana karatay kadar kısıtlayıcı gelmedi karatay belki sağlıklı ama kuruyemişi çok abartıyordu. ekmek yok (gerçi bunda da pek yok ama :KK70: )

bu daha uygulanabilir ayrıca tek zayıflama odaklı düşünmemek lazım daha sağlıklı bir yaşam için bazı şeyleri yapabiliriz karbonatlı su gibi kızartmalardan kaçınma zeytinyağı ağırlıklı yağ kullanma bol sebze vs.

o yüzden vazgeçmezsin pebble :)

nasıl bir heves başlamıştım Karatay iyi bir beslenme tarzı olabilir. bir şey diyemem.sonuçta bir bilim insanın tezi.ve çok da sonuç alan insanlar var. bende vücudumda değişiklikler gözlemledim.ama kilo verme hızım çok düşüktü.düşünsenize makarna pilav ekmek 3 ay dilime değmedi.sonuç sadece 2 kilo.ve anında pes ettim bir de . çabuk sonuca gitmek istiyorum.çünkü kilo senelerdir problemim.ve dengesiz bir dağılımda.üst beden ile alt beden farklı:KK43:işte bütün bunları yenmek adına bir şeyler yapmak isteyip de her şey ters tepince bakış açım umutsuzca oluyor.artık su içerken bile'' Allah'ım şifa olsun,kilo vereyim diye dualar ediyorum''inşallah her şey güzel olur.destek ve fikirleriniz için teşekkürler .ptz kilo bildirimi sanırım .görüşürüz.sevgi ve saygılar...

Karatay tabi ki bu diyetini kanıtlayarak gitmiş ancak insan vücudunun alışkanlıklarını bozmak zor bir şey. En iyisi insanın kendi vücudunu bilmesi ve ona göre beslenmeyi bilmesidir.

Sana kilo aldıran ve zaafın olan yiyecekleri azaltarak kilo vermen her zaman daha iyidir. Bu yüzden bu "diyet"i seçtim.Kısıtlama fazla yok ileride de uygulanabilir ve en önemlisi sende sadece zayıflamak için yapılacak birşey izlenimi yaratmıyor.Sağlığın için bir şeyler yaptığının bilincinde oluyorsun.Bu psikolojiyle kilo vermen daha da kolaylaşıyor.

Karatay'da ise bunları yersem kilo alır mıyım kaç gr yemeliyim gibi şeyler düşünüyorsun haliyle kilo alıyorsun.Tabi bir de o avuç avuç yenen fındık cevizleri de unutmamak lazım.Herşeyin fazlasızarar

pazartesi kilolarımızı yazalım :)

Son düzenleme:
suyumuzun phına baktım 7 çok kötü yani :KK43: ph damlası da oldukça pahalı görünüyor özellikle bir öğrenci için :KK70:

tabi desteklerim :) afirmasyonları bekliyorum :) bana çok lazım olumsuz biri olarak :KK70: bunun stres için filan da olanı var mı acaba :))
Pofudukçum gerçekten düşükmüş ph değeri 7.5ler ve 7.8lere çok rahat ulaşabilirsin.
Ph damlası 65 lira ve bana 4 ay gitti aylık 16 lira gibi düşünebilirsin.Yinede illa ph damlası değil,karbonatlada destekleyebilirsin suyun Ph değerini

nasıl bir heves başlamıştım Karatay iyi bir beslenme tarzı olabilir. bir şey diyemem.sonuçta bir bilim insanın tezi.ve çok da sonuç alan insanlar var. bende vücudumda değişiklikler gözlemledim.ama kilo verme hızım çok düşüktü.düşünsenize makarna pilav ekmek 3 ay dilime değmedi.sonuç sadece 2 kilo.ve anında pes ettim bir de . çabuk sonuca gitmek istiyorum.çünkü kilo senelerdir problemim.ve dengesiz bir dağılımda.üst beden ile alt beden farklı:KK43:işte bütün bunları yenmek adına bir şeyler yapmak isteyip de her şey ters tepince bakış açım umutsuzca oluyor.artık su içerken bile'' Allah'ım şifa olsun,kilo vereyim diye dualar ediyorum''inşallah her şey güzel olur.destek ve fikirleriniz için teşekkürler .ptz kilo bildirimi sanırım .görüşürüz.sevgi ve saygılar...
Pebble merak etme rahat rahat sağlığımıza ideal kilomuza kavuşucaz.
Karatay çok rahat bir diyet gibi geliyor ama uygulamaya gelince çok zor.Bundanda bahsetmiştik.Avuç kadar derken ben göz kararı ayarlamarımda biraz ayarı kaçırdığım için 72 kiloya vardım sayesinde.Teşekkürler Canan Karatay :p 72 kilo olduğum dönemdeki şişliğim korkunçtu bence ama Ayşegül Çoruhlu sayesinde hiç kurtulamayacağımı sandığım fazlalıklarımı bir elbise gibi üzerimden çıkarıp attım bu kadar kolaydı!

Karatay tabi ki bu diyetini kanıtlayarak gitmiş ancak insan vücudunun alışkanlıklarını bozmak zor bir şey. En iyisi insanın kendi vücudunu bilmesi ve ona göre beslenmeyi bilmesidir.

Sana kilo aldıran ve zaafın olan yiyecekleri azaltarak kilo vermen her zaman daha iyidir. Bu yüzden bu "diyet"i seçtim.Kısıtlama fazla yok ileride de uygulanabilir ve en önemlisi sende sadece zayıflamak için yapılacak birşey izlenimi yaratmıyor.Sağlığın için bir şeyler yaptığının bilincinde oluyorsun.Bu psikolojiyle kilo vermen daha da kolaylaşıyor.

Karatay'da ise bunları yersem kilo alır mıyım kaç gr yemeliyim gibi şeyler düşünüyorsun haliyle kilo alıyorsun.Tabi bir de o avuç avuç yenen fındık cevizleri de unutmamak lazım.Herşeyin fazlasızarar

pazartesi kilolarımızı yazalım :)
Pofuduk benim onca sayfa açıklamaya çalıştığım şeyi sen birkaç cümle ile okadar iyi anlatmışsınki

ben de devam ediyorum.3.günümde o kadar diyet ve spora rağmen göremediğim kiloyu gördüm ama bugün 300 gr fazla geldim.bunun nedeni akşamdan beri çok şişkinim reglim yaklaşıyor.yalnız ben hala tuvalete çıkamadım ona bi faydası olmadı ne yazıkki.bu arada benedenben sana bi şey sorucam.ben dün kahvaltımı annemde yaptığım için hiç alkalik beslenmediğim gibi bir de üstüne kuymak gibi asidik besin yedim.akşam eve gelince burada okuduğum mor lahananın çok etkili olmasına inanarak 1 bardak lahanasuyu içtim.şimdi sabah yediğim asidik besinlere etki edermi yoksa alkalik besinleri aynı öğündemi yemek gerekir.dün aklıma bu takıldı.bizim suyun phı 6.67 çok düşük ama karbonata devam ediyorum hatta 5 yaşındaki kızımın idrarı çok keskindir artık onada abur cuburu azaltıp sebze suyu içirmeye başladım.kilo bildirimleri haftada 1 keremi yapılacak?

ben de devam ediyorum.3.günümde o kadar diyet ve spora rağmen göremediğim kiloyu gördüm ama bugün 300 gr fazla geldim.bunun nedeni akşamdan beri çok şişkinim reglim yaklaşıyor.yalnız ben hala tuvalete çıkamadım ona bi faydası olmadı ne yazıkki.bu arada benedenben sana bi şey sorucam.ben dün kahvaltımı annemde yaptığım için hiç alkalik beslenmediğim gibi bir de üstüne kuymak gibi asidik besin yedim.akşam eve gelince burada okuduğum mor lahananın çok etkili olmasına inanarak 1 bardak lahanasuyu içtim.şimdi sabah yediğim asidik besinlere etki edermi yoksa alkalik besinleri aynı öğündemi yemek gerekir.dün aklıma bu takıldı.bizim suyun phı 6.67 çok düşük ama karbonata devam ediyorum hatta 5 yaşındaki kızımın idrarı çok keskindir artık onada abur cuburu azaltıp sebze suyu içirmeye başladım.kilo bildirimleri haftada 1 keremi yapılacak?
Nepertes kilo fazlalığını bende regli dönemine bağlıyorum hiç moralini bozma lütfen.
Tuvalet konusu için biraz zaman ver sadece beslenme değil psikolojik sebepleride vardır kabızlığın.Sahip olduğun şeylere bağımlılığın,kolay vazgeçememe özelliğin varsa buda bağırsak çalışmanı etkileyebilir.
Bu tür kaçamaklardan öncesinde veya sonra ph damlalı veya karbonatlı suyunu yada sebze suyunu içseydim hemen o anda etkisini azaltmış olurdun.Yinede vücut asidinin kendine gelmesi için istediğin zamandada bu uygulamaları yapan tabikide yarar getirir.
Suyunuzun Ph değeri gerçekten çok çok çok düşük biz 1 litre içiyorsak sizin 10 litre içmeniz gerekiyor hemen değiştirin nolur :KK43:
Kızın sebze sularını içerken itiraz etmiyormu ben hatırlıyorum küçükken havuç suyunu zorla içiriyorlardı bana.Ph damlasını kullanmanı tavsiye ederim daha çabuk etki için.

Kilo bildirimlerini 1 defa yapmamızın sebebi,bilinçaltımızın kilo verdiğimizi farkedip bunu ''zayıflama,acizlik,güçsüz kalma'' olarak algılayıp kilomuzu korumaya çalışmaması için.Hepimiz kilo verirken bir anda durduğunu ve kilo vermeye devam edememe durumunu yaşamışızdır.Amacımız bu sorunu engellemek için bilinçaltına çaktırmadan kilo vermek :)))))

teşekkürler cvbın için.su işini araştırcam çünkü karbonatlı suyu kızım içmez bilyorum.kızım uzun süredir diş ağrısı çekiyordu meğersem 3 tane çürüğü varmış.dün birine kanal tedavisi yapıldı diğer ikisine dolgu...oturdum güzelce konuştum.biz büyüklerle aynı apartmanda yaşıyoruz.haliyle fazla şımartılıyor sürekli abur cubur veriliyor.dedimki dişlerini dişçi tedavi edecek peki içini kim tedavi edecek?oda biliyor idrarının çok koktuğunu...bunun nedenlerini ne yapmamız gerektiğini sonucunda nasıl sağlıklı olacağını anlatınca ikna oldu.e tabi tadını beğenmiyor ama telkinle 1 çay bardağı içiyor.keşke sırf havuç suyu içse çünkü onun tadı çok güzel ben baya bişeyler koyuyorum valla.tartılma işine gelince ben hergün tartılmadan duramam çok kötü biliyorum ama dayanamıyorum.ben yine tartılayım ama sonucu p.tesi söylerim :KK34:

Çok şanslı bir kız bilinçli ebeveynlere sahip olduğu için.Su konusunda marka vermek istemiyorum ama ekşi bir meyva ismi,4 harfli bir kuş ismindeki markaların yüksek Ph değere sahip suları var bil bakalım bunlar nedir hahahaha :)))
Ağızdaki asit zaten çürüklere sebep olan,1 litre suya yarım çay kaşığı karbonat katıp dene inan bana hiç bir tad farkı yok.
Tartılma olayı içinde tabii sen bilirsin ama vazgeçmeye çalış bu alışkanlıktan ben sabrettim tartılmadım ve o 65'in altına düşememe sorunumu yendim

X