Alışveriş Listesi..?

TheSweetWitch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2022
2.035
1.634
Kızlar ilk gebeliğim ve elbetteki çevremde doğum yapan arkadaşlarımdan falan edindiğim bilgilerle kafamda bir liste var ama bir de size sormak istedim.
Özellikle kış bebeği (Kasım) için mutlaka al / asla alma gibi tecrübeleriniz ile birlikte kendi listelerinizi paylaşır mısınız? Yeni doğan ve 1-3 aylık dönem için soruyorum 🙈😅

Şuana kadar aldıklarım;

Yenidoğan (0-1)
Hastahane Seti : 1 Takım (Alt-Üst/Şapka 3'lü)
*Bu takım doğduktan hemen sonra giyileceği için yıkamadan saklanacak. Tekrar giydirmeyeceğim..
Uzun Kollu Tulum : 3
Kısa Kollu Çıtçıtlı İç Body : 3
Alt- Üst Takım : 2

1-3 Ay
Uzun Kollu Tulum : 3
Uzun Kollu Çıtçıtlı Body : 4
Alt - Üst Takım : 1

Çorap : 10 Adet (0-6)
Müslin Tek Kat : 4
Müslin Çift Kat : 2
Çift Kat Pikeli Müslin : 1
Ağız Mendili : 10
Müslin Banyo Kundak Havlusu : 1

Tulumları; yenidoğan 10 adet / 1-3 ay 10 adet şeklinde tamamlamayı düşünüyorum. İç bodyleri yine aynı şekilde kısa kollu ve uzun kollu olarak 10'a tamamlarım. Sizce hangisinden kaçar tane alınmalı, siz neler aldınız???

Almayı düşündüklerimi ve giyim dışındakileri de şöyle ekleyeyim, bana da güncel bir liste olsun 🤭

(✔: Aldıklarım)
Yoyko Bebek Arabası ✔
Yoyko Park Beşik ✔
Anne Bebek Sırt Çantası ✔ (Disney markalı)
6'lı Valiz Organizer ✔ (Hastahane çantası için)
Silikon Biberon Temizleme Fırçası ✔
Katlanır Banyo/Küvet Seti ✔
Banyo Filesi
Banyo Süngeri (Balmy / Baby Plus???)
Keçe Organizer Çanta
Reflü Yatağı
Emzirme Yastığı
2 ya da 3 Tane Lastikli Çarşaf
1 Kalın Örgü Battaniye (Belki dışarıda lazım olur)
Astronot Tulum
Ateş Ölçer (Braun Prt2000 ✔ / Prt1000 ??)
Burun Aspiratörü (Ortibebe)
Aspiratör Yedek Uç (Star Baby)
Serum Fizyolojik
Nem Ölçer (Xiaomi)
Tırnak Makası / Fırça Tarak
Silikon Göğüs Pompası (Mochi / Lansinoh ??)
Dr. Browns 270 ml. Geniş Ağız Biberon
Gümüş Kapak (Silverbell??)

•Kundak konusunda kararsızım, kullansam da max 20 gün kullanırım, o süreçte müslin iş görür mü bilmiyorum.
•Uyku tulumu düşünüyorum ama beden / tog vs konusunda yine kafam karışık. (Kasım bebeği olacak inşallah)
•Şapka/Eldiven/Örgü Yelek/Örgü Patik şuan için asla kullanmam dediklerimden. Soğuk değil sıcak hasta eder mantığı ile..
•Listeyi uzatmamak için bakım ürünlerini (şampuan, deterjan vb) yazmadım.

Başlangıçta, en azından ilk 3 ay in bunlar dışında mutlaka alınmalı denilebilecek bir şey var mı? 🤔

Son düzenleme:
Maddi gücün doğrultusunda hepsinden yedekle derim ama çabuk küçülüyor ona göre alışveriş yapın

Maddi gücün doğrultusunda hepsinden yedekle derim ama çabuk küçülüyor ona göre alışveriş yapın
Açıkçası işin içine daha ateş ölçerinden, yatağına bir sürü eksiği, doğum ücreti vs de gireceği için hem giyemeceği kadar çok şey almak istemiyorum hem de çok az olup sonrasında zorluk yaşamak istemiyorum 🙈 Bebek ürünleri malum her şey ateş pahası..

olsun güzel mutluluklar harcamalar bunlar biliyorum fiyatlar hep tavan rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin

Almayı düşündüklerimi ve giyim dışındakileri de şöyle ekleyeyim, bana da güncel bir liste olsun 🤭

Yoyko Bebek Arabası ✔
Yoyko Park Beşik ✔
Banyo Filesi
Keçe Organizer Çanta
Reflü Yatağı
Astronot Tulum
Ateş Ölçer (Braun Prt2000 / Prt1000 ??)
Sterimar Deniz Tuzu Spreyi
Nem Ölçer (Xiaomi)

•Kundak konusunda kararsızım, kullansam da max 20 gün kullanırım, o süreçte müslin iş görür mü bilmiyorum.
•Uyku tulumu düşünüyorum ama beden / tog vs konusunda yine kafam karışık. (Kasım bebeği olacak inşallah)
•Şapka/Eldiven/Örgü Yelek/Örgü Patik şuan için asla kullanmam dediklerimden. Soğuk değil sıcak hasta eder mantığı ile..

Başlangıçta, en azından ilk 3 ay in bunlar dışında mutlaka alınmalı denilebilecek bir şey var mı? 🤔

Yoyko Bebek Arabası ✔
Yoyko Park Beşik ✔
Banyo Filesi
Keçe Organizer Çanta
Reflü Yatağı
Astronot Tulum
Nem Ölçer (Xiaomi)

0-3 ay cok almayin bebce 10 adet cok fazla. Yazik hemen kuculuyor. Ilk zamanlar kucukkeri giyer toparlaninca 3-6 aylikkari giyer yani ne olacak☺️
Benim iyi ki almisim dedigim sey gumus kapak, silverette almiarim. Lansinoh falan hic fayda etmedi, kesinlikle hastane cantanizda da olmali.
Bebek icin ise babybjorn ana kucagi eger imkaniniz varsa. Bebek kendi kendini salliyor, cok guzel oyalaniylr. Her yere gidiyor ve hafif.
Biberon icin aceleci olmayin derim, ben almistim ama kullanmadik hic.
Bugunku aklim olsa kundak yapardim. Bizimki sevmiyor diye kiyamadik :)
Anne bebek bakim kitaplarni okumamistim ic gudulerjme guvendim ama keske bebek nasil uyutulur vs bilseymisim. Uyku isine goz atin derim :)
Ilk zamanlar sapka gerekli oluyor, mevsime gore degisir. sonraki donemde banyodan sonra sapka takmisfik 5-10 dk da olsa sacin nemini almisti. Ben kisin kucukken orgu yelek de giydirdim ev 21-22 dereceydi.
Sterimar hic kullanmadik serum fizyolojik yeterli oldu.

Listenize bakinca bunlar geldi aklima. Saglikla alin kucaginiza.

Kızlar ilk gebeliğim ve elbetteki çevremde doğum yapan arkadaşlarımdan falan edindiğim bilgilerle kafamda bir liste var ama bir de size sormak istedim.
Özellikle kış bebeği (Kasım) için mutlaka al / asla alma gibi tecrübeleriniz ile birlikte kendi listelerinizi paylaşır mısınız? Yeni doğan ve 1-3 aylık dönem için soruyorum 🙈😅

Şuana kadar aldıklarım;

Yenidoğan (0-1)
Hastahane Seti : 1 Takım (Alt-Üst/Şapka 3'lü)
*Bu takım doğduktan hemen sonra giyileceği için yıkamadan saklanacak. Tekrar giydirmeyeceğim..
Uzun Kollu Tulum : 2
Kısa Kollu Çıtçıtlı İç Body : 3

1-3 Ay
Uzun Kollu Tulum : 2
Uzun Kollu Çıtçıtlı Body : 4

Çorap : 10 Adet (0-6)
Müslin Tek Kat : 4
Müslin Çift Kat : 2
Çift Kat Pikeli Müslin : 1
Ağız Mendili : 10
Müslin Banyo Kundak Havlusu : 1

Tulumları; yenidoğan 10 adet / 1-3 ay 10 adet şeklinde tamamlamayı düşünüyorum. İç bodyleri yine aynı şekilde kısa kollu ve uzun kollu olarak 10'a tamamlarım. Sizce hangisinden kaçar tane alınmalı, siz neler aldınız???

Yoyko Bebek Arabası ✔
Yoyko Park Beşik ✔
Banyo Filesi
Keçe Organizer Çanta
Reflü Yatağı
Emzirme Yastığı
Astronot Tulum
Nem Ölçer (Xiaomi)

Bununla alakalı bi başlık var - bebeğimize ne almalıyız , ne almamalıyız

Kıyafet çok almayın doğmasını bekleyin kış bebeginde büyük Kıyafet çok kötü oluyor yada çok küçük gelebilir
Bol Müslin
Güzel bir ana kucağı- bazıları 1 yaşına kadar kullanılıyor 2. Elde olabilir

Birde buldukça ayakkabi, kitap, lego, oyuncak

Elinize hazır gelir çok çabuk büyüyorlar

Güle güle büyütün

0-3 ay cok almayin bebce 10 adet cok fazla. Yazik hemen kuculuyor. Ilk zamanlar kucukkeri giyer toparlaninca 3-6 aylikkari giyer yani ne olacak☺️
Benim iyi ki almisim dedigim sey gumus kapak, silverette almiarim. Lansinoh falan hic fayda etmedi, kesinlikle hastane cantanizda da olmali.
Bebek icin ise babybjorn ana kucagi eger imkaniniz varsa. Bebek kendi kendini salliyor, cok guzel oyalaniylr. Her yere gidiyor ve hafif.
Biberon icin aceleci olmayin derim, ben almistim ama kullanmadik hic.
Bugunku aklim olsa kundak yapardim. Bizimki sevmiyor diye kiyamadik :)
Anne bebek bakim kitaplarni okumamistim ic gudulerjme guvendim ama keske bebek nasil uyutulur vs bilseymisim. Uyku isine goz atin derim :)
Ilk zamanlar sapka gerekli oluyor, mevsime gore degisir. sonraki donemde banyodan sonra sapka takmisfik 5-10 dk da olsa sacin nemini almisti. Ben kisin kucukken orgu yelek de giydirdim ev 21-22 dereceydi.
Sterimar hic kullanmadik serum fizyolojik yeterli oldu.

Listenize bakinca bunlar geldi aklima. Saglikla alin kucaginiza.
Öncelikle teşekkür ederim. Biberon konusunda mama için olmasa bile en azından günde 1 kez bile olsa sağdığım sütleri eşimin verebilmesi için istiyorum. Çünkü süt arttırmak için beslenme ve su dışında uyku da çok önemli. Kış bebeği olacağı için (kurutma makinem yok) sürekli yıka kurut vs zor olacağını düşünerek 10 adet belirlemiştim kafamda. Daha fazlasına çıkmam 🙈
Yelek ve şapka konusunda da evim aşırı sıcak olduğu için düşünmedim hiç, dışarıda da astronot/battaniye falan derken giydirilmez sanki 🤔

Kıyafet çok almayın doğmasını bekleyin kış bebeginde büyük Kıyafet çok kötü oluyor yada çok küçük gelebilir
Bol Müslin
Güzel bir ana kucağı- bazıları 1 yaşına kadar kullanılıyor 2. Elde olabilir

Birde buldukça ayakkabi, kitap, lego, oyuncak

Elinize hazır gelir çok çabuk büyüyorlar

Güle güle büyütün
İndirimde birkaç kitap vs almışlığım var şimdiden 😅
Anakucağını araştıracağım mutlaka.
Doğum sonrası çevremde yardımcı olabilecek kimse olmayacak, kasım ayında da küçücük bebekle alışverişe çıkmak çok zor olur. O yüzden kıyafet konusunda en azından (her ihtimale karşı sezeryan falan da olursam diye) beni ilk 20 gün rahat ettirecek şekilde tamamlamam lazım sanki 🤔

İndirimde birkaç kitap vs almışlığım var şimdiden 😅
Anakucağını araştıracağım mutlaka.
Doğum sonrası çevremde yardımcı olabilecek kimse olmayacak, kasım ayında da küçücük bebekle alışverişe çıkmak çok zor olur. O yüzden kıyafet konusunda en azından (her ihtimale karşı sezeryan falan da olursam diye) beni ilk 20 gün rahat ettirecek şekilde tamamlamam lazım sanki 🤔

O zmn en azından 2 tane 0 1 ay almanızı tavsiye ederim çünkü o bedeni tam 1ay giyen ve hep ay ay büyüyen bebek te tanıyorum. Kış bebeği yakası paçası açık büyük kıyafet ile kalmasin

X