Alışveriş bağımlılığı

Ben özellikle kendime öyleyim yani eşim kendine ne alırsa alsın sorun yok çocuklarıma alınca da sorun yok ama kendime gelince cimrilik yapıyorum evim çok sadedir mesela çevremde daiyson süpürgesi olmayan yok eşim bizde alalım diyor mevcut supurgem saglamken gidip onu almak bana musriflik gibi geliyor. Alıp kenarda duracak hiç bir şey almıyorum. Yani kaynaklar sinirsizmis gibi insanların tuketmesini doğru bulmuyorum ama bazende bakıyorum etrafima kimsenin umrunda değil bugün buldum bugün yerim yarına Allah kerim mantığı ile yaşıyorlar birazda bu kafa da olmak isterdim.
Değil mi? Müsriflik kısmına katılıyorum. Bende de sevdiğim birisine bir şey alırken rahatım çünkü onun için tam güzel ve mutlu olacağından eminim. Kendime gelince daha uygunu yada ihtiyaç duyarsam alırım diyorum. Stokçuluğu da sevmem. Sizin gibi az eşyayı severim. Şuan bile dolabımdakileri azaltmaya çalılıyorum. Eşyalarımdan birilerine veriyorum. Eşyalar azaldıkça rahatlıyorum sanki. Zaten az eşya çok huzur, enerjisel olarakta öyle.
Birde şey Mesela süpürgem yok diyelim bi tane kaliteli alayım uzun süre daha ona kafa yormayım diye düşünen biriyim ne alırsam hepsinde.

Değil mi? Müsriflik kısmına katılıyorum. Bende de sevdiğim birisine bir şey alırken rahatım çünkü onun için tam güzel ve mutlu olacağından eminim. Kendime gelince daha uygunu yada ihtiyaç duyarsam alırım diyorum. Stokçuluğu da sevmem. Sizin gibi az eşyayı severim. Şuan bile dolabımdakileri azaltmaya çalılıyorum. Eşyalarımdan birilerine veriyorum. Eşyalar azaldıkça rahatlıyorum sanki. Zaten az eşya çok huzur, enerjisel olarakta öyle.
Birde şey Mesela süpürgem yok diyelim bi tane kaliteli alayım uzun süre daha ona kafa yormayım diye düşünen biriyim ne alırsam hepsinde.
Keşke ben de öyle olsam az alıp sürekli almasam mesela yeni bir bluz var onu alayım işte yeni kolye çıktı alayım böyleyim biraz.

Elektronik eşya çok almıyorum , dış görünüşüme takıntılıyım biraz her zaman çok düzenli, özenli ve güzel görünmeliyim algısı var. Saçım başım her zaman güzel olmalı, bundan dolayı kıyafet, takı, makyaj malzemesi alıyorum.

Saç bakımı yaptırıyordum sürekli fön çektiriyordum mesela bıraktım onu. Kuaföre az gitmeye başladım çünkü çok pahalı artık.

Ama biraz altın kolye felan araştırıp onlardan alacağım artık, aslında müsrif değilim, aldıklarımı ı dikkatli kullanırım , ama çok alma durumu var.

Ama biraz altın kolye felan araştırıp onlardan alacağım artık, aslında müsrif değilim, aldıklarımı ı dikkatli kullanırım , ama çok alma durumu var.
Kendime söz verdim kredi kartı borçlarını kapatıp, 1 ay alışveriş yapmayacağım. Kıyafet ya da herhangi bir ürün almayacağım😀Sadece market ve gıda alışverişi yapacağım.

Keşke ben de öyle olsam az alıp sürekli almasam mesela yeni bir bluz var onu alayım işte yeni kolye çıktı alayım böyleyim biraz.
Bişey alırken kriterleriniz olsun. Mesela hoşuma giden bir kıyafet görsem bluz, polyersterse eğer almıyorum çünkü vaktinde aldım ve rahat değil terletiyor. Gibi gibi.

İşte hepsi çok güzel diyorum , biraz daha alayım diyorum 🥲🥲
Dolabını tamamen indir her şeye tek tek bak. İhtiyaç belirle kombin belirle. Ona göre al. Benim de çanta takıntım var öyle aşırı pahalı değil ama ulaşılabilir lüks çanta alıyorum. Üniversiteye başlarken zadig volterie ve michael kors çanta almıştım 10 senedir hala sağlam ama zara mango vs 1 senede ölüyor. Giyinmeyi sevmek süslenmek çok normal babaannem hep yakışırken giy yürüyorken gez der. Elbette yatırım önemli. Ev araba borcuna girmek mantıklı mesela. O yoksa internette bir sürü içerik var. Önceliği borçlara ver kar topu çığ vs bir sürü teknik var. Direkt maaşının %20 sini fona ya da altına yatır. Yine zorunlu masrafları yaz. Ne kadar kalıyor hesapla. Benim annemde de tabak çanak hastalığı var çünkü zamanında çeyize heves etmiş anneannem almamış. Daha yeni gitti çeyiz seti aldı. 5 6 senede bir yapıyor. Düzelmiyor. Saç için dyson alabilirsin.

Dolabını tamamen indir her şeye tek tek bak. İhtiyaç belirle kombin belirle. Ona göre al. Benim de çanta takıntım var öyle aşırı pahalı değil ama ulaşılabilir lüks çanta alıyorum. Üniversiteye başlarken zadig volterie ve michael kors çanta almıştım 10 senedir hala sağlam ama zara mango vs 1 senede ölüyor. Giyinmeyi sevmek süslenmek çok normal babaannem hep yakışırken giy yürüyorken gez der. Elbette yatırım önemli. Ev araba borcuna girmek mantıklı mesela. O yoksa internette bir sürü içerik var. Önceliği borçlara ver kar topu çığ vs bir sürü teknik var. Direkt maaşının %20 sini fona ya da altına yatır. Yine zorunlu masrafları yaz. Ne kadar kalıyor hesapla. Benim annemde de tabak çanak hastalığı var çünkü zamanında çeyize heves etmiş anneannem almamış. Daha yeni gitti çeyiz seti aldı. 5 6 senede bir yapıyor. Düzelmiyor. Saç için dyson alabilirsin.
Evet almışken iyi markalar almak lazım diğer türlü çok kullanmadan gidiyor. Sürekli almak zorunda kalıyorsun

Aynen bende böyle yapıyorum. Maaşımın 1/4 altın endeksli BES'e yatırıyorum hem kendim icin hem çocuklarım icin. Bir kısmı sabit giderlere gidiyor. Her ay mutlaka yine 3/5 altın hesabıma atıyorum. Altın hesabımda gram biriktirerek 3 tane Ajda bilezik aldım. Şu an acil ihtiyac/tatil vs gibi şeyler için biriktiriyorum. Geri kalanı da hiç düşünmeden harciyorum. Kendime değil ama çocuklarıma 😅 Benimde kendime para harcayamama durumum var. Harcayınca suçluluk duygusu sarıyor beni.
MaşaALLAH ne güzel yapıyorsunuz.
Bende kendime harcarken elim titrer ama oğluma aldıklarım hiç gözüme gelmez.

Back
X