Alıntı, beğen butonu vb. uygulamalarda yenilik...

Deminki mesajımda vardı,şimdi gözükmüyor HAE_TEST yazısı :44:

HAE_TEST geçici birşeydi deneme amaçlı

FOtoğraf yükleme için vbulletinin standart programı Yahoo nun YUI adlı uygulamasını kullanıyordu. Bu uygulamda bulunan bir güvenlik açığı sebebiyle vbulletin kullanımını kaldırdı. Doğal olarak bizde kaldırdık.

Vbulletin buna bir çözüm bulduğunda (yeni bir uygulama ile) bizde bunu uyguluyor olacağız.

Tamamdır teşekkürler..Bir kaç ay önce saldırıya uğradıklarını duymuştum, şifreleri çalınmış falan..Ne kadar doğru bilmiyorum.

Vbulletin çıkardığı her yeni sürüm eskisini aratıyor maalesef, neden böyle anlamak mümkün değil..

Kullanıcı olarak söylüyorum tabi, teknik anlamda hiç bir bilgim yok.

Curly merhaba.
Beğeni yaptığımız kişiye,kaç kişiden sonra tekrar beğeni yapabileceğiz.
Daha önceki replerde sayı 20 diye hatırlıyorum.
5 Olması lazım.
Bunu sınırlandırmamızın sebebi yeni beğeni sistemi her bir beğeniye 1 puan veriyor. Fakat alınan beğeniler sizin beğeni puanınızı etkilemiyor.

Yani beğeni puanınız 100 olsa bile verebilceğiniz beğeni puanı sadece 1.

Eskiden bu sizin beğeni puanınıza göre ise 100 beğeni puanınız varsa beğeni yaptığınız kişiye 100 puan veriyordunuz. Tabi tam terside geçerliydi. Beğeniye basıp katılmıyorumu seçerseniz karşınızdaki kişiye birden -100 puan yapabiliyordunuz.

Zamanla bu bir yarışa döndü. (o zaman ki ismi rep) Birbirlerine REP in kadar konuş diyenler bile oldu.

Ve insanlar REP toplamak için kampanyalar yaptılar. Veya -REP i tehtit unsuru olarak kullandılar.

Bizde bunun önüne geçmek için beğeni vermeyi değerli hale getirmeye çalıştık.
Günlük 100 adet beğenme hakkınız ve aynı kişiye 5 mesaj da bir beğeni verme hakkınız var. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor.

Bu arada beğeni sistemi geçici bir uygulama. Aslında bir beğeni uygulaması değil Reputation yada bizdeki eski tabiri ile Tecrübe puanı sistemi. Biz sadece text lerini değiştirerek beğeni sistemi olarak kullanıyoruz.

Neden böyle bir şey yaptığımıza gelince buradaki geçmiş mesajlarada bakarsanız Al gülüm ver gülüm şeklinde beğeninin kullanılması,
mesajlarda beğenilerin gösterilmesi neticesinde benim beğenim senin beğenini döver uygulamaları, hatta bir kullanıcımız yazmış mesaj takibi için bile beğeniyi kullanan var.

KK da günde ortalama 18 bin yeni mesaj yazılıyor görüntülenen safa sayısı 1.5 milyon gösterilen mesaj sayısı milyarı geçti geçiyor (evet 1 günde 1 milyar civarı mesaj gösteriyoruz) her bir mesaj gösterildiğinde bu mesajı kimler beğenmiş sorgusu yapılıyor. Database sunucular üzerindeki yükünü tahmin edin.

Yukarıdaki sebeplerden dolayı beğen uygulamasını bu şekilde kullanıyoruz. (şimdilik) ilerde Vbulletin firmasının bu konuda bir uygulaması olursa bizde size sunarız. Ama 3 ncü parti uygulamalar ile ilerlemek istemiyoruz.

Örneğin vbseo diye bir uygulama kullnıyorduk firma kapandı. (bu beğeni uygulaması onların ürünü) hiç bir destek güvenlik güncellemesi yok ne yapalım ?

Saygılar

Ekran görüntüsü gönderme şansınız var mı ?

Allah rızası için biri samsung tablette nasıl beğeni yapabilecegimi anlatabilir mi......kalplerimde görünmüyor......pc dekinden farklı bir sayfa düzeni var bende....bundan nasıl kurtulabilirim

Allah rızası için biri samsung tablette nasıl beğeni yapabilecegimi anlatabilir mi......kalplerimde görünmüyor......pc dekinden farklı bir sayfa düzeni var bende....bundan nasıl kurtulabilirim

Masa üstü sitesi iste veya klasik görünüme geç diye bir seçenek yok mu?
Mobil uygulama düzeni farklıdır, mobil görünümü mü veriyor tabletin bilemedim ki..

Daha önceki sayfalarda kazen abi yazmıştı.
Her ne olursa olsun uğraşıp emek veriyorsunuz.
Emeğinize sağlık

Emin olun kimse kızmaz...

Ama hafızamızı iyi çalıştımamız gerekiyor.
2008 yılından bu yana üye iseniz 2 defa büyük güncelleme 100 lerce küçük güncelleme yaptık 2009 tarihinden itibaren
2008 yılında 1 server ile çalışırken şu anda sadece web için 7 server kullanıyoruz. Database serverımız 2008 yılında yok iken bugün 2 database server kullanıyoruz. 2008 yılında bir arama moturu serverımız yok ikin bugün sadece bunun için bir server kullanıyoruz.

Şu anda KK üzerinden standart özelliklerinin yanında onlarca bize özel uygulama kullanılıyor bu uygulamaların hiç biri 2008 yılında yoktu.

Belki yakında vbulletinin 5 nci vesiyonuna geçeceğiz. (ama 4 versiyonuna geçtiğimiz zamanki sancıları yaşamak istemiyoruz)

Beğen butonunun neden kaldırıldığı bir iki mesaj önce yazdım okuyabilirsiniz. Siz burdaki bayanların rep yarışına gireceğini düşünmüyor olabilirsiniz ama biz düşünmekle kalmıyor bunun olacağını biliyoruz. 2008 yılından beri bu tarz uygulamalarda ne tarz kavgalar hatta tehtitler olduğunu belki duymamış olabilirsiniz.

Oyun kulübünde 1 nci olmak için ne tür hilelere başvuruldu belki bilirsiniz.
Emin olun bunun liseli yada ergen psikolojisiyle alakası yok

BU kadar büyük paralar kazanan site demişsiniz? Sorması ayıp ama ne kadar büyük paralar ? :)

Dikkate aldık haklısınız:)

Artık imza yı kapattığınızda KK tarafından eklenen çizelge, özel gün teskere vb de kapanıyor.

Yalnız hamilelik takvimini izninizle bunun dışında bıraktık. Annelere pozitif ayrımcılık :) Anlayışla karşılamanızı bekliyoruz.

Mobile tema kullanıorsunuz sanırım
sayfanın en altında full site diye bir link olması lazım. Ona tıklayarak normal masaüstü temlarını kullanabilirsiniz.

Açıklama için teşekkür ederim..
Hatırlıyorum hiç tanımadığım birisi bile beğeni yapıp,resmen rep istiyordu,bunun sebebide rep sayımın yüksek olması idi..
Bu artık kavgaya dönüşüyordu,sizler daha iyi biliyorsunuz o dönemleri..
Hapşırsak rep veriliyordu artık,o duruma kadar gelmişti.
Günde 1 milyar civarı mesajın gösterilmesi büyük bir rakam.
Sitenin bu kadar yükü kaldırabilmesi kolay değil elbette.
Teknik olarak ta çok fazla bilgim yok bu konularda.
Tekrar teşekkürler,kolay gelsin sizlerede..
Sevgiler..

Sn. Curly,

Gerçekten beğen tuşu için kavga mı ediliyordu?
Şaka gibi ya! :)
Ben buraya 1 sene kadar önce üye oldum öncesini bilmiyorum.
Kırk sene düşünsem aklıma gelmezdi sanal ortamda beğen'i için kavga edileceği. (Tamam, bazılarınız sanalı gerçeğe dökmüş olabilirsiniz de el netice sanal ortam burası)
Ben buraya bir konuda bilgi alışverişi için girmiştim. Sonra sevdim. Kitap okuma sayfası işte sonra yaşıtlarımla sohbetler falan hoşuma gitti kaldım.
AMA tabii ki tüm hayatım buradan ibaret değil, ekranı kapattığım an iş biter.
Tamam, tabii ki burada birisinin derdi olsa dinler / okur, üzülürüm dua ederim ya da yardımcı olmaya çalışırım ama gidip de yok bu kadar beğenim var, şu kadar yıldızım/kalbim var, şu kadar mesaj sayım var, takılmam bunlara... Bazılarının takılması da tuhaf geldi. Şaşırdım.

Dipnot: Her şey için sağ olun! Ellerinize emeklerinize sağlık.
Ben de bu tarz bir sitede yöneticilik yaptım/yapıyorum.
(bazı) Üyeleri memnun etmek gerçekten zor. aksaklık bildirirler, düzenleme yaparsın, masraf edersin, yeni özellikler eklenir, bu sefer "Ah vah! Eskisi iyiydi alışamadık falan fistan..."

Keske begen butonunu kaldirmak zorunda kalmasaydiniz...
Verdigimiz/Aldigimiz tüm begeniler yok oldu ona üzülüyorum gercekten.
Ama siteyi zora sokuyorsa yapicak birsey yok. Begen butonu cok asiri kullaniliyordu sitede,
cvp yazdin diye begeni dagitilan binlerce sohbet basligi var mesela...
Insanin eli alisiyor, begendikce begeniyor...

Ben yinede geri gelmesini umut ediyorum, gecmistede kaldirilmisti ama geri gelmisti
yine öyle olsun

Sayın Curly , ne kadar güzel yerlere değinmiş.

Önceden -beğenilerin kimin yaptığı ve ne kadar olduğu görülüyorken- bir yarış söz konusuymuş gerçekten.Kendi aldığım beğeniler üzerinden ancak bu yorumu yapabilirim.atıyorum günde 5-10 beğeni alıyorsam bu yeni uygulama sonrası bir ya vardır ya yoktur.
ha benim açımdan hiç bir önemi yok beğeni alıyor olmanın ya da olmuyor olmanın.fikrimi söyleyip geçiyorum en nihayetinde.arada kafa dağıtmak ve bilgi almak için uğradığım yer nihayetinde.ama Curly değinince ben de bu tecrübeyi paylaşmak istedim.

ayrıca çok da komikmiş gerçekten .beğeni puan neyse onun üzerinden yaşını başını almış sözde eğitim ,bilgi,görgü...saçan kadınlarımızın mücadelesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…