- 20 Mart 2008
- 141.597
- 213.120
- 1.423
- 60
Mesajların altında "HAE_TEST" yazıyor curly, nedir bu:44:
Ayrıca fotoğraf yüklerken, ctrl tuşu sayesinde birden fazla eklenti yüklüyorduk, şu an tek tek yüklenebiliyor eklentiler.
Belki düzeltilebilir bir durumdur diye belirtmek istedim.
Deminki mesajımda vardı,şimdi gözükmüyor HAE_TEST yazısı :44:
Benim de bir çok mesajımda vardı abla..Ayrıca ben saydım kaç kişiden sonra verilebildiğini, 5 ten sonra aynı kişiye verebildim
HAE_TEST geçici birşeydi deneme amaçlıMesajların altında "HAE_TEST" yazıyor curly, nedir bu:44:
Ayrıca fotoğraf yüklerken, ctrl tuşu sayesinde birden fazla eklenti yüklüyorduk, şu an tek tek yüklenebiliyor eklentiler.
Belki düzeltilebilir bir durumdur diye belirtmek istedim.
HAE_TEST geçici birşeydi deneme amaçlı
FOtoğraf yükleme için vbulletinin standart programı Yahoo nun YUI adlı uygulamasını kullanıyordu. Bu uygulamda bulunan bir güvenlik açığı sebebiyle vbulletin kullanımını kaldırdı. Doğal olarak bizde kaldırdık.
Vbulletin buna bir çözüm bulduğunda (yeni bir uygulama ile) bizde bunu uyguluyor olacağız.
5 Olması lazım.Curly merhaba.
Beğeni yaptığımız kişiye,kaç kişiden sonra tekrar beğeni yapabileceğiz.
Daha önceki replerde sayı 20 diye hatırlıyorum.
Ekran görüntüsü gönderme şansınız var mı ?Belki cahilliğimden biri bana açıklayıversin lütfeeen......neden samsung tablette sayfa düzeni farklı........beğen butonu yok kalpler yok yeşil yok.......şimdi yeni bir pc mi almalıyım........bilgisayarım bozulmuştu........pleaseeeeee
5 Olması lazım.
Bunu sınırlandırmamızın sebebi yeni beğeni sistemi her bir beğeniye 1 puan veriyor. Fakat alınan beğeniler sizin beğeni puanınızı etkilemiyor.
Yani beğeni puanınız 100 olsa bile verebilceğiniz beğeni puanı sadece 1.
Eskiden bu sizin beğeni puanınıza göre ise 100 beğeni puanınız varsa beğeni yaptığınız kişiye 100 puan veriyordunuz. Tabi tam terside geçerliydi. Beğeniye basıp katılmıyorumu seçerseniz karşınızdaki kişiye birden -100 puan yapabiliyordunuz.
Zamanla bu bir yarışa döndü. (o zaman ki ismi rep) Birbirlerine REP in kadar konuş diyenler bile oldu.
Ve insanlar REP toplamak için kampanyalar yaptılar. Veya -REP i tehtit unsuru olarak kullandılar.
Bizde bunun önüne geçmek için beğeni vermeyi değerli hale getirmeye çalıştık.
Günlük 100 adet beğenme hakkınız ve aynı kişiye 5 mesaj da bir beğeni verme hakkınız var. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor.
Bu arada beğeni sistemi geçici bir uygulama. Aslında bir beğeni uygulaması değil Reputation yada bizdeki eski tabiri ile Tecrübe puanı sistemi. Biz sadece text lerini değiştirerek beğeni sistemi olarak kullanıyoruz.
Neden böyle bir şey yaptığımıza gelince buradaki geçmiş mesajlarada bakarsanız Al gülüm ver gülüm şeklinde beğeninin kullanılması,
mesajlarda beğenilerin gösterilmesi neticesinde benim beğenim senin beğenini döver uygulamaları, hatta bir kullanıcımız yazmış mesaj takibi için bile beğeniyi kullanan var.
KK da günde ortalama 18 bin yeni mesaj yazılıyor görüntülenen safa sayısı 1.5 milyon gösterilen mesaj sayısı milyarı geçti geçiyor (evet 1 günde 1 milyar civarı mesaj gösteriyoruz) her bir mesaj gösterildiğinde bu mesajı kimler beğenmiş sorgusu yapılıyor. Database sunucular üzerindeki yükünü tahmin edin.
Yukarıdaki sebeplerden dolayı beğen uygulamasını bu şekilde kullanıyoruz. (şimdilik) ilerde Vbulletin firmasının bu konuda bir uygulaması olursa bizde size sunarız. Ama 3 ncü parti uygulamalar ile ilerlemek istemiyoruz.
Örneğin vbseo diye bir uygulama kullnıyorduk firma kapandı. (bu beğeni uygulaması onların ürünü) hiç bir destek güvenlik güncellemesi yok ne yapalım ?
Saygılar
Ekran görüntüsü gönderme şansınız var mı ?
Allah rızası için biri samsung tablette nasıl beğeni yapabilecegimi anlatabilir mi......kalplerimde görünmüyor......pc dekinden farklı bir sayfa düzeni var bende....bundan nasıl kurtulabilirim
Masa üstü sitesi iste veya klasik görünüme geç diye bir seçenek yok mu?
Mobil uygulama düzeni farklıdır, mobil görünümü mü veriyor tabletin bilemedim ki..
Emin olun kimse kızmaz...simdi site yöneticileri hiç kızmasın, alınmasın madem ki tartışmaya açılmış fikrimizi söylemekte özgürüz, eleştirinin yapici yönü dusunulurse kstkisi da olacaktır bu yorumumun.
Daha once de belirttigim gibi 2008'den beri bu sitedeyim ve ben daha o zamanlardan beri sitenin görünümünü kullanımını çok eski buluyorken yıl oldu 2014, gelişme göstermeye çalışırken geriye gidiyor gibi.
Anlıyorum alışılagelmiş bir düzen var komple bir yeniligin riskli olacagi dusunuldugu için, ayni düz hazır forum üzerinden devam ediliyor (misal eksi sözlükte de çoğu insan betaya alışmadigi için antikten devam ediyor) ancak bu son yapilan değişiklikler nedir Allah askina? O beğen butonunun saçma sapan hali, yorumu kimlerin begendiginin gorulememesine sebep oluyor. Bu da o butonu artık tamamen gereksiz kiliyor.
rep olayina filan girilmiş, ki bence bu da gereksiz yani burada bayanlarin rep yarısına gireceğini hic sanmıyorum bu genelde ergenlerin takildigi forum sitelerine yönelik bir şey.
Velhasıl kelam o kadar buyuk paralar kazandıran bir sitenin, biraz paraya kıyıp bu işi çok daha bilen birileriyle calismalari gerek galiba.
Dikkate aldık haklısınız:)ben sitenin şu anki durumunu beğendim. fakat olmasını istediğim birşey var umarım yönetim dikkate alır: istersek avatarları, mesaja eklenmiş resimleri ve imzaları görmeyebiliyoruz. buna çizelgeleri (hamilelik, evlilik vb.) de eklense? bununla ilgili bir konu açmıştım ama dikkate alınmamıştı o zaman. belki görülür diye tekrar yazıoyrum.
Eğer mobile tema ile girmişseniz sayfanın en altındaSayfada aradım ama bulamadım
Mobile tema kullanıorsunuz sanırımAllah rızası için biri samsung tablette nasıl beğeni yapabilecegimi anlatabilir mi......kalplerimde görünmüyor......pc dekinden farklı bir sayfa düzeni var bende....bundan nasıl kurtulabilirim
5 Olması lazım.
Bunu sınırlandırmamızın sebebi yeni beğeni sistemi her bir beğeniye 1 puan veriyor. Fakat alınan beğeniler sizin beğeni puanınızı etkilemiyor.
Yani beğeni puanınız 100 olsa bile verebilceğiniz beğeni puanı sadece 1.
Eskiden bu sizin beğeni puanınıza göre ise 100 beğeni puanınız varsa beğeni yaptığınız kişiye 100 puan veriyordunuz. Tabi tam terside geçerliydi. Beğeniye basıp katılmıyorumu seçerseniz karşınızdaki kişiye birden -100 puan yapabiliyordunuz.
Zamanla bu bir yarışa döndü. (o zaman ki ismi rep) Birbirlerine REP in kadar konuş diyenler bile oldu.
Ve insanlar REP toplamak için kampanyalar yaptılar. Veya -REP i tehtit unsuru olarak kullandılar.
Bizde bunun önüne geçmek için beğeni vermeyi değerli hale getirmeye çalıştık.
Günlük 100 adet beğenme hakkınız ve aynı kişiye 5 mesaj da bir beğeni verme hakkınız var. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor.
Bu arada beğeni sistemi geçici bir uygulama. Aslında bir beğeni uygulaması değil Reputation yada bizdeki eski tabiri ile Tecrübe puanı sistemi. Biz sadece text lerini değiştirerek beğeni sistemi olarak kullanıyoruz.
Neden böyle bir şey yaptığımıza gelince buradaki geçmiş mesajlarada bakarsanız Al gülüm ver gülüm şeklinde beğeninin kullanılması,
mesajlarda beğenilerin gösterilmesi neticesinde benim beğenim senin beğenini döver uygulamaları, hatta bir kullanıcımız yazmış mesaj takibi için bile beğeniyi kullanan var.
KK da günde ortalama 18 bin yeni mesaj yazılıyor görüntülenen safa sayısı 1.5 milyon gösterilen mesaj sayısı milyarı geçti geçiyor (evet 1 günde 1 milyar civarı mesaj gösteriyoruz) her bir mesaj gösterildiğinde bu mesajı kimler beğenmiş sorgusu yapılıyor. Database sunucular üzerindeki yükünü tahmin edin.
Yukarıdaki sebeplerden dolayı beğen uygulamasını bu şekilde kullanıyoruz. (şimdilik) ilerde Vbulletin firmasının bu konuda bir uygulaması olursa bizde size sunarız. Ama 3 ncü parti uygulamalar ile ilerlemek istemiyoruz.
Örneğin vbseo diye bir uygulama kullnıyorduk firma kapandı. (bu beğeni uygulaması onların ürünü) hiç bir destek güvenlik güncellemesi yok ne yapalım ?
Saygılar
...
Beğen butonunun neden kaldırıldığı bir iki mesaj önce yazdım okuyabilirsiniz. Siz burdaki bayanların rep yarışına gireceğini düşünmüyor olabilirsiniz ama biz düşünmekle kalmıyor bunun olacağını biliyoruz. 2008 yılından beri bu tarz uygulamalarda ne tarz kavgalar hatta tehtitler olduğunu belki duymamış olabilirsiniz.
...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?