Ben şu anda chrome kullanıyorum sorun yok gibi gözüküyor
Çoklu resim yüklenmiyor evet. Bunla ilgili açıklama yapmıştım.
Bizimle alakalı değil. Vbulletin bu konuda güncelleme yaptığında bizde güncelleme yapacağız.
Belki biz bir çalışma yaparken denk gelmiş olabilir.Chromeda hala sorun gözüküyor benim..mesaj düzenleyemiyorum mesela..Benim tarayıcıdan mı kaynaklanıyor acaba:44:
Çoklu resim değil de, bir ara hiç resim yükleyemedim..Hata verdi sürekli..Sonra düzeldi..mozillada da hata verdi..
Belki biz bir çalışma yaparken denk gelmiş olabilir.
Ara mesajlarınızı zaten düzenleyemiyorsunuz sanırım. Öyle bişey vardı!
Beğen butonumuz geri gelmiş, rep te duruyor :124::124::124:
Teşekkür ederiz tüm bu çalışmalardan ötürü
Edit: Bir an öyle göründü ve gitti
ben çoğu konulara giremiyorum, tıklıyorum forum ana sayfayı açıyor, acaba benim bilgisayardan mı? böyle sorun yaşayan var mı arkadaşlar.
Vbulletin sadece hazır bir forum taslağı. Bizim burada bahsettiğimiz sizin bu taslağa giydirdiğiniz tema ve beğeni uygulaması.
Temayı değiştirmek veya yeni bir tema yaptırmak hiç de zor değil ve ciddi rakamlara da ulaşmaz.
Beğeni butonunu yaptırmak da çok ciddi ücretlere mal olmayacaktır. Belki serverlara yük olabilir ancak günde 1.5 milyon gösterimi olan bir site için çok da problem olmayacaktır.
Sitenin geliri kaç para diye sormuşsunuz bir arkadaşa. 1 günde 1.5 milyon gösterimle hiç adsense reklamına tıklanmasa dahi alınacak gelir 500 tl civarıdır en az.
Aynı zamanda günde 1.5 milyon gösterimi olan sitenin adsense harici dışarıdan aldığı reklamların da günlük en az 250 tl olacağı garanti en azından. Site kazanmıyor dediğinizde yada alaycı biçimde ne kazanıyoruz ki dediğinizde inandırıcı olmuyor yani.
Bu uygulamaların yapılması için web dizaynla uğraşan herhangi bir şirketle anlaşılsa sitenin bütçesini sarsmayacak çok düşük miktarlarda ücretler ile bile yaptırılabilir. Uygulamaların yapım aşaması da emin olun 10 günü geçmeyecektir. Bugün 0'dan tasarlanan en kaliteli php siteler bile bir iki ay içerisinde rahatlıkla tasarlanabilirken, zaten halihazırda bir paket script olan vbulletin'e yapılacak bir yama olan beğen eklentisinin ne kadar kısa süreceğini tahmin edebilirsiniz.
Ayrıca yeni bir tema ve yeni bir görünümün sitenin database'ine veya sitenin içerisinde bulunan içeriğe bir zararı dokunmayacağını site sahibi olan birinin de bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Zaten bir firmayla anlaşıldıktan sonra database için uygun halde size verilecektir.
Site hızlandı diye alkışlamamışız, takdir etmemişiz. Neden bir sitenin hızlı olması hakkında gelip size teşekkür edelim. Zaten site yavaş diye girmemezlik etmiyorduk. Sitenin hızlanması gerekiyordu zaten.
Gerekli olan yapıldığında takdir bekliyorsanız, gerekli görülen veya beğenilmeyen uygulamalar hakkında eleştiriler geldiğinde de hoşgörülü olmalısınız.
Agresif davranıyorsunuz. Ekmeğinizi buradan kazandığınız yada kazanan birileri olduğunu da düşünecek olursak biraz sakin olmanız gerekiyor.
Fazla da atarlanmak istemiyorum, çok güzel olmuş site elinize sağlık diyerek yorumumu sonlandırayım ben.
Biz kimiz ki zaten
Vbulletin sadece hazır bir forum taslağı. Bizim burada bahsettiğimiz sizin bu taslağa giydirdiğiniz tema ve beğeni uygulaması.
Temayı değiştirmek veya yeni bir tema yaptırmak hiç de zor değil ve ciddi rakamlara da ulaşmaz.
Beğeni butonunu yaptırmak da çok ciddi ücretlere mal olmayacaktır. Belki serverlara yük olabilir ancak günde 1.5 milyon gösterimi olan bir site için çok da problem olmayacaktır.
Sitenin geliri kaç para diye sormuşsunuz bir arkadaşa. 1 günde 1.5 milyon gösterimle hiç adsense reklamına tıklanmasa dahi alınacak gelir 500 tl civarıdır en az.
Aynı zamanda günde 1.5 milyon gösterimi olan sitenin adsense harici dışarıdan aldığı reklamların da günlük en az 250 tl olacağı garanti en azından. Site kazanmıyor dediğinizde yada alaycı biçimde ne kazanıyoruz ki dediğinizde inandırıcı olmuyor yani.
Bu uygulamaların yapılması için web dizaynla uğraşan herhangi bir şirketle anlaşılsa sitenin bütçesini sarsmayacak çok düşük miktarlarda ücretler ile bile yaptırılabilir. Uygulamaların yapım aşaması da emin olun 10 günü geçmeyecektir. Bugün 0'dan tasarlanan en kaliteli php siteler bile bir iki ay içerisinde rahatlıkla tasarlanabilirken, zaten halihazırda bir paket script olan vbulletin'e yapılacak bir yama olan beğen eklentisinin ne kadar kısa süreceğini tahmin edebilirsiniz.
Ayrıca yeni bir tema ve yeni bir görünümün sitenin database'ine veya sitenin içerisinde bulunan içeriğe bir zararı dokunmayacağını site sahibi olan birinin de bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Zaten bir firmayla anlaşıldıktan sonra database için uygun halde size verilecektir.
Site hızlandı diye alkışlamamışız, takdir etmemişiz. Neden bir sitenin hızlı olması hakkında gelip size teşekkür edelim. Zaten site yavaş diye girmemezlik etmiyorduk. Sitenin hızlanması gerekiyordu zaten.
Gerekli olan yapıldığında takdir bekliyorsanız, gerekli görülen veya beğenilmeyen uygulamalar hakkında eleştiriler geldiğinde de hoşgörülü olmalısınız.
Agresif davranıyorsunuz. Ekmeğinizi buradan kazandığınız yada kazanan birileri olduğunu da düşünecek olursak biraz sakin olmanız gerekiyor.
Fazla da atarlanmak istemiyorum, çok güzel olmuş site elinize sağlık diyerek yorumumu sonlandırayım ben.
Biz kimiz ki zaten
Merhaba,
Öncelikle bence siz sorunu anlamadan yada bizim bir şikayetimiz varmış gibi konuya girmişsiniz.
Biz hiç bir yerde onu yaptırmaya paramız yok bunu yaptırmaya paramız yok demedik. Hatta bunları yaptırtamayız da demedik.
Şu kadar para tutar bu bizi aşar da demedik.
Vbulletin teması veya beğen uygulamasının maliyeti hiç de dediğiniz gibi değil. Nerdeyse ücretsiz diyeceğimiz kadar az. Ama biliyormuşsunuz gibi 1.5 milyon sayfa gösterimi yapan bir siteye yük getirmez demişsiniz ama getiriyor ne yazık ki. Yazınızdan bu konularda bilginiz var gibi gözüküyorsunuz. Yukarıda bir yerlerde yazmıştım günde 1.5 milyon sayfa gösteriyor ama günde ortalama1.5 milyar mesaj görüntüleniyor. sadece bunun için like sorgusu yapsanız. 1.5 milyar sorgu eder. Size kısaca şunu söylemek isterim ki saniyede cachlenmiş sorgular hariç binlerce sorgu yapılıyor.
Ben kimseye site geliri kaç liradır diye sormadım. Bir arkadaş "bu kadar geliri olan bir site" diye bahsetmiş. Ona ne kadar diye sordum? Sanki biliyormuş gibi konuşlmuş o yüzden. Sizinde bilemediğiniz gibi o da sitenin geliri hakkında en ufak bir bilgisi yok. Kaldı ki sitenin geliri ne onu ne sizi nede bir başkasını ilgilendirmez. Ben sadece o kişinin "bu kadar geliri olan bir site" ibaresini kullanması üzerine sordum o soruyu.
Tekrar etmişmişsiniz bir tema değişikliğinin veya beğen uygulamasının para tutmayacağını zaman almayacağını vs vs vs
Biz nerde bunun çok pahalı olduğunu veya çok zaman alacağını yazdık ki ? Hatta şu anada elimizde 3 tane beğen uygulaması var. Şu anitibariylede bize maliyeti 0.
Ama sanırım siz okumuyorsunuz. Normalde kullandığımız beğen uygulamasını yazan firma kapandı. VE beğen uygulaması sisteme ciddi bir yük bindiriyor. Bu sebeple beğen uygulamasını kaldırdık. Bindirmez falan demeyin bindiriyor. Bu konulada ne akdar bilgilisiniz bilmiyorum ama ciddi bir yük var bu konuda.
Tema olayına gelince sitenin temasını değiştirmek öyle atla deve değil dediğiniz günler hiç sürmez. Ama gelein bunu kullanıcılara anlatın. Bir beğen butonunun, kaldırılması, değiştirmesi bu etkiyi yaptı tema değişikliği nelere yol açar siz bilemessiniz. Geçmişte defalarca değişti. Rengi değiştiği zaman bile kullanıcılar ayaklandı.
Sitenin hızlı yavaş olması meselesine gelince: O konuda kazen yazdı sanırım. Kİmse de gelip site hızlandı demiyor diye yazmıştı.
Orda gelin teşekkür edin demedi. Bu uygulama kalkınca stenin hızı ne kadar fark etti onu vurgulamak istedi.
Kaldı ki site yavaş diye girmemezlik etmedik demişsiniz ama bu sizin yaklaşımız. Sitenin bir çok yerinde sitenin çok yavaş olduğu ile ilgili "artık siteye giresim yok" şeklinde bir çok mesaj veya sitem görmeniz mümkün.
Emin olun bizim hoşgörümüz var. Ama sizin de empati yapmanız gerekiyor.
Örneğin biri çıkıyor "bu kadar kazanan bir site diye" yazıp gidiyor. Bu kişi biliyor gibi davaranıp bir daha siz bu mesajınızı yazdıktan sonra konuya geliyor. MErak ettim bir bilgisi varmı diye. Siz tahminde bulunmuşsunuz en azından. Ama emin olun o dediğiniz rakamlar sitenin sadece donanım giderlerine yetmez. Kaldı ki sitenin adsense harici gelirleri günde dediğiniz rakamlar olsa bile hergün yok. Ve yine kaldı ki bu kimseyi ilgilendirmez.
Yukarıdaki tahminlerinizin yanında, en sonunda doru bir cümle kullanmışsınız. Biz ekmeğimizi burdan kazanıyoruz. Emin olun nereye ne kadar yaptırım yapalım.Hangi özelliği aktif edelim, hangisini kaldıralım, tema nasıl olsun, kullanıcılar ne istiyor sizden daha çok düşünüyoruz.
Bizim istediğimiz yapıcı eleştiri. Yapıcı eleştiriye emin olun sesimiz çıkmaz hatta teşekkür ederiz.
İSterseniz bu konuyu baştan sona bir okuyun. Bir çok istekde bulunulmuş . Örnek :
imza alanlarını görmeyebiliyoruz ama bu çizelge alanlarını görmek zorundayız şeklinde ne yaptık hemen çizelge alanlarınıda profil alanından görünüp görünmemesi seçebilceğiniz ufak bir uygulama yazdık.
Yeni like sisteminde yorum yazılmasın dedin hemen kaldırdık. Her kullanıcı negatif beğeni yapabilsin dendi hemen onuda uygulamadık.
Şimdi akalıma gelmeyen bir çok şey.
Emin olun mantıklı yapıcı bir teklif geldiğinde hemen değerlendiriyoruz.
Like sisteminin olmaması bize ne kazandırıki buna karşı gelelim.
Ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunduğunda böyle algılar olabiliyor.
Size sormak isterim sitenin gelirleri 10 para olsa ne olur 100 para olsa ne olur. Biz hiç, aman gelirlerimiz çok düşük yandk ölüyoruz vs vs mi dedik. Ama bu nasıl bir yorum " Bu kadar kazana bir site" Bu bir eleştiri mi ? Ne dir ben anlayamıyorum.
Biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor. Yok eğer bilginiz yoksa sormak en güzeli! Biliyormuş gibi davranmak ise en zararlısı. Kimseye bir faydası olmaz.
Kolay Gelsin
Merhaba,
Öncelikle bence siz sorunu anlamadan yada bizim bir şikayetimiz varmış gibi konuya girmişsiniz.
Biz hiç bir yerde onu yaptırmaya paramız yok bunu yaptırmaya paramız yok demedik. Hatta bunları yaptırtamayız da demedik.
Şu kadar para tutar bu bizi aşar da demedik.
Vbulletin teması veya beğen uygulamasının maliyeti hiç de dediğiniz gibi değil. Nerdeyse ücretsiz diyeceğimiz kadar az. Ama biliyormuşsunuz gibi 1.5 milyon sayfa gösterimi yapan bir siteye yük getirmez demişsiniz ama getiriyor ne yazık ki. Yazınızdan bu konularda bilginiz var gibi gözüküyorsunuz. Yukarıda bir yerlerde yazmıştım günde 1.5 milyon sayfa gösteriyor ama günde ortalama1.5 milyar mesaj görüntüleniyor. sadece bunun için like sorgusu yapsanız. 1.5 milyar sorgu eder. Size kısaca şunu söylemek isterim ki saniyede cachlenmiş sorgular hariç binlerce sorgu yapılıyor.
Ben kimseye site geliri kaç liradır diye sormadım. Bir arkadaş "bu kadar geliri olan bir site" diye bahsetmiş. Ona ne kadar diye sordum? Sanki biliyormuş gibi konuşlmuş o yüzden. Sizinde bilemediğiniz gibi o da sitenin geliri hakkında en ufak bir bilgisi yok. Kaldı ki sitenin geliri ne onu ne sizi nede bir başkasını ilgilendirmez. Ben sadece o kişinin "bu kadar geliri olan bir site" ibaresini kullanması üzerine sordum o soruyu.
Tekrar etmişmişsiniz bir tema değişikliğinin veya beğen uygulamasının para tutmayacağını zaman almayacağını vs vs vs
Biz nerde bunun çok pahalı olduğunu veya çok zaman alacağını yazdık ki ? Hatta şu anada elimizde 3 tane beğen uygulaması var. Şu anitibariylede bize maliyeti 0.
Ama sanırım siz okumuyorsunuz. Normalde kullandığımız beğen uygulamasını yazan firma kapandı. VE beğen uygulaması sisteme ciddi bir yük bindiriyor. Bu sebeple beğen uygulamasını kaldırdık. Bindirmez falan demeyin bindiriyor. Bu konulada ne akdar bilgilisiniz bilmiyorum ama ciddi bir yük var bu konuda.
Tema olayına gelince sitenin temasını değiştirmek öyle atla deve değil dediğiniz günler hiç sürmez. Ama gelein bunu kullanıcılara anlatın. Bir beğen butonunun, kaldırılması, değiştirmesi bu etkiyi yaptı tema değişikliği nelere yol açar siz bilemessiniz. Geçmişte defalarca değişti. Rengi değiştiği zaman bile kullanıcılar ayaklandı.
Sitenin hızlı yavaş olması meselesine gelince: O konuda kazen yazdı sanırım. Kİmse de gelip site hızlandı demiyor diye yazmıştı.
Orda gelin teşekkür edin demedi. Bu uygulama kalkınca stenin hızı ne kadar fark etti onu vurgulamak istedi.
Kaldı ki site yavaş diye girmemezlik etmedik demişsiniz ama bu sizin yaklaşımız. Sitenin bir çok yerinde sitenin çok yavaş olduğu ile ilgili "artık siteye giresim yok" şeklinde bir çok mesaj veya sitem görmeniz mümkün.
Emin olun bizim hoşgörümüz var. Ama sizin de empati yapmanız gerekiyor.
Örneğin biri çıkıyor "bu kadar kazanan bir site diye" yazıp gidiyor. Bu kişi biliyor gibi davaranıp bir daha siz bu mesajınızı yazdıktan sonra konuya geliyor. MErak ettim bir bilgisi varmı diye. Siz tahminde bulunmuşsunuz en azından. Ama emin olun o dediğiniz rakamlar sitenin sadece donanım giderlerine yetmez. Kaldı ki sitenin adsense harici gelirleri günde dediğiniz rakamlar olsa bile hergün yok. Ve yine kaldı ki bu kimseyi ilgilendirmez.
Yukarıdaki tahminlerinizin yanında, en sonunda doru bir cümle kullanmışsınız. Biz ekmeğimizi burdan kazanıyoruz. Emin olun nereye ne kadar yaptırım yapalım.Hangi özelliği aktif edelim, hangisini kaldıralım, tema nasıl olsun, kullanıcılar ne istiyor sizden daha çok düşünüyoruz.
Bizim istediğimiz yapıcı eleştiri. Yapıcı eleştiriye emin olun sesimiz çıkmaz hatta teşekkür ederiz.
İSterseniz bu konuyu baştan sona bir okuyun. Bir çok istekde bulunulmuş . Örnek :
imza alanlarını görmeyebiliyoruz ama bu çizelge alanlarını görmek zorundayız şeklinde ne yaptık hemen çizelge alanlarınıda profil alanından görünüp görünmemesi seçebilceğiniz ufak bir uygulama yazdık.
Yeni like sisteminde yorum yazılmasın dedin hemen kaldırdık. Her kullanıcı negatif beğeni yapabilsin dendi hemen onuda uygulamadık.
Şimdi akalıma gelmeyen bir çok şey.
Emin olun mantıklı yapıcı bir teklif geldiğinde hemen değerlendiriyoruz.
Like sisteminin olmaması bize ne kazandırıki buna karşı gelelim.
Ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunduğunda böyle algılar olabiliyor.
Size sormak isterim sitenin gelirleri 10 para olsa ne olur 100 para olsa ne olur. Biz hiç, aman gelirlerimiz çok düşük yandk ölüyoruz vs vs mi dedik. Ama bu nasıl bir yorum " Bu kadar kazana bir site" Bu bir eleştiri mi ? Ne dir ben anlayamıyorum.
Biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor. Yok eğer bilginiz yoksa sormak en güzeli! Biliyormuş gibi davranmak ise en zararlısı. Kimseye bir faydası olmaz.
Kolay Gelsin
:)internet, bilgisayar, web programcılığından veya tasarımından hiç anlamam nerdeyse, az buçuk bilgim vardır ama.
şimdi bu şartlar altında; ben kendimce bi sizin yazınızı okudum birde cessair arkadaşın yazısını okudum, açıkçası sizin yazınız bana daha mantıklı geldi. cessair arkadaşımızda kötü niyetli birine benzemiyor ama bence.
cessair arkadaşın dediğini hesapladığımda çok acayip bi gelir çıkıyo ortaya, günlük 500tlden bahsediyo, bu aylık 15milyar eder.....
aylık 15milyarı türkiyede kazanan insan çok azdır diyorum, az bi miktar değil, bu yüzden pek mantıklı değil mesela.
ama kanımca bu sitede güzel kazanıyordur böyle aşırı olmasada, sonuçta boş bi site değil.
site adminleri olarakta çok sağ duyulusunuz ve özverilisiniz bence, hakeden kazandığınıda alır kimseye bişeyleri ifade etmek zorunda da değil, benim düzenli olarak girdiğim tek site burası açıkçası.
mantıklı olmasada çok güzel para ama 15milyar:))))
bu arada kadınlarla uğraşmak zor yahu:))))
(şakaydı)
kolay gelsin tekrar hepinize...
Ben size server a yük olmaz demedim, maliyeti yük olmaz dedim. Ben burada minimumundan bahsettim minimumum maliyette dahi yeniliklerin site gelirini baltalamayacağını söyledim. Kaldı ki siz de benim bahsettiğimden çok daha yüksek meblağlar kazanılabildiğine değinmişsiniz. Ne güzel. Allah bereket versin. Benim de bahsettiğim konu aslında gelir değil. Bu sitenin daha iyi bir görünüme ve kullanıma sahip olabileceğini düşünüyorum. Bunun altından kalkılabileceğini de düşünüyorum.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan bahsetmişsiniz. Hadi hiçbir fikrimiz olmasın bilgimiz olmasın, ki benim bildiklerim yanlış veya hatalı yada eksik de olabilir en iyisini bildiğimi söylemedim ama bildiğim kadarıyla benim gördüğüm bu.
Bu yönden bakacak olursak sizin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmakla ilgili söylediğiniz şey sitenin içeriğine aykırı. Farkında olmayabilirsiniz ama burada her gün bir sürü kadın birçok konu hakkında fikir sunuyor.
Kaç kişi doktor, kaç kişi psikolog yada kaç kişi uzman burada yorum yapan? Diplomamızla üye olalım bundan sonra siteye. Bilgim yok, fikrim de olmasın diyelim. Bilgisi olduğu için fikir sahibi olanlarla bu site yürümez emin olun. Siz eleştirilere açık değilsiniz bana göre.
Sizin mantığınıza göre öneride bulunacak olan konuşsun, eleştirecek olan sussun mümkünse. Eleştirilere açığız dediğinizde sınırlar koyarak eleştiriye açık kapı bırakıyorsunuz. Beğen uygulaması olmayacak ama yeni uygulamada beğenmediğiniz yer varsa söyleyin diyorsunuz. Böyle mi yapılıyor eleştiri?
Onu da geçtim siz gelmiş sinemadaki koltuk sayısına göre gelir hesaplayan, her gün maliyet hesabını her yerde yapan insanlara buranın geliri sizi ilgilendirmez, çok kazanıyordur diyemezsiniz diyorsunuz. Kabul edin veya etmeyin ama insanların sizin geliriniz hakkında tahmin yürütmesi, çok kazandığınızı düşünmesi abes bir şey değil. Gayet de doğal bir durum.
Sürekli sitede uygulanacak bir yenilikten korkan bir tavrınız var. Burada her gün yemek yarışmaları düzenleyen kişilere verin anketi, bakın bakalım temadan memnunlar mı, başka bir yerden şikayetçiler mi.
Sürekli söylediğiniz onu yaparsak böyle yaparlar, bunu yaparsak şöyle. Yıl olmuş 2014 sitenin aynı görünüme yakın, daha modern çizgiler taşımasına o karşı çıkar, bu laf söyler diyorsunuz.
Facebook 2004 yılında kurulurken şimdiki haline benzemiyordu örneğin. Başlarda yapılan yenilikler yadırgansa da sonradan alışıldı ve beğenildi. Siz aynı tavrı biizm göstermemizi bekliyorsunuz ama facebook'da olan şuydu. Atıyorum adam önceki görünümün üzerine yeni uygulama koymuş, kullanışlı bir şey yapmış ve insanların alışmalarını ve bu yeniliği benimsemelerini ne en çok yeni uygulamaların kullanışlılığı sağlamış.
Şu an sitede hızlanma dışında siteyi çok daha kullanışlı hale getiren özellik sayısı nedir? Sizin hakkınızı yemeye falan çalıştığım yok. Elinize sağlık her kullanışlı ve yenilikçi uygulama için. Ben sitenin yıllar içinde çok kullanışlı uygulamalar barındırarak ilerlediğini de düşünüyorum. Ama bu yeterli gelmeyebilir bana ve size bunu iletebilirim diye de düşünmüştüm. Görünürde daha kullanışlı olduğu tartışılır uygulamaları eleştiriyoruz burada. Zamanla da kullanımının faydalarını görmeyi umuyorum.
Siz şu an yenilikler hakkında sosyal bir yaklaşımda bulunuyorsunuz, sosyolog değilsiniz sanıyorum ama teknik konuda eğitiminiz veya bilginiz mevcut. Bende tam olarak bunu yapıyorum eğitimim sosyal bir alanda ama teknik yönden de fikir sahibi olduğum konu hakkında yorum.
Sizin belirlediğiniz sınırların dışına çıkan, hoşunuza gitmeyen yorumlar hakkında agresif bir tavır takınmanın kimseye faydası olmayacaktır.
Siz deyimsel bir sözle bitirmişsiniz bende öyle bitireyim dedim;
Hamama giren terler.
merhabalar,
mesaj alıntıları ile ilgili mail adresime bildirim gelmesini istemiyorum bunun için ne yapmayılım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?