Alınganlık mı Ediyorum Yoksa Arkadaşlarım mı Bana Ayıp Ediyor?

Merhaba Hanımlar,
Oncelikle cooook uzun bi konu olacak çünkü iki ayrı olay anlatacagim. Konulari da konu 1 konu 2 diye böldüm isteyen birini okuyup geçsin diye 😂Sorun su ki, Son zamanlarda iki farklı arkadaşım tarafından hiç haketmedigimi düşündüğüm davranışlara maruz kaldım ve bu iki kişi de cok değer verdiğim insanlar. Sonuç olarak biriyle iletişimi tamamen kestim, oburuyle mesafe koydum ama böyle de gittikçe yalnızlasiyormusum gibi hissediyorum.

İLK KONU

İlk olaya gelirsek; benim bulunduğum şehirde çok yakın olduğum ama uzun zamandır tanismadigim bi arkadaşımın doğum günüydü. Bu arkadaşım benim erkek arkadaşımdan pek hoşlanmaz onun bi tık sahiplendiği bi erkek olmasından dolayı. Ama çevresinde bu tarz hatta sevgilimden çok çok beter yakın arkadaşları da vardır. Arkadaşımı doğum günü için bi gün önceden aradım ve napiyoruz diye sordum. Kendi arkadaş grubu ile ufak bi pasta keseceklerini, asıl kutlamanın cuma olacağını söyledi ve beni de davet etti. Karma bi ortam olacağı için sevgilimi de getirmem gerektiğini söyledim, o da "hii tamam o zaman biz senle sonra görüşürüz" dedi. Bozuldum ama neyse dedim. Bu arada sevgilim bensiz karma ortamlara giremezsin diyen biri değil, sadece bilirsiniz ya, eğer böyle bi etkinlik varsa ve kız kıza değilse insanın partneriyle gitmesi uygun olur, öbür türlüsü "sadece sen gel partnerini sevmiyorum" demek gibi bisey bence çünkü. Tabii ben bu olayı sevgilime böyle anlatamadim bile ayıp olur diye, sadece beni davet etmedi dedim.

Ertesi gün arkadaşım beni aradı ve "sen niye sevgilin olmadan gelemiyomussun?" Dedi. Ben de insanların böyle etkinliklere partnerleriyle birlikte katıldıklarını söyledim. O da "iyi de biz kız kıza olucaz" dedi. Bi tek gidilecek mekanın işletmecisi çocuk olacakmis, o da zaten çalıştığı için yanimizda oturamazmis. Tamam o zaman deyip erkek arkadaşıma da durumu böyle anlattım, "bana çok inandırıcı gelmedi" dedi sadece.

Neyse akşam arkadaşım beni evden almaya geldi. Arabaya bi bindim ki kızın bi erkek arkadaşı. "Sürpriz yaptı" dedi. Sevgilime bunu da açıkladım, o da bana "İnandırıcı gelmiyo, beni istemediği için böyle yaptı görürsün başkaları da gelicek oraya" dedi. Biz mekana gittik, oturacağımiz masada işletmeci arkadaşımız da sevgilisiyle beraber oturuyor. Tamam demek ki boşluk bulmuş dedim. Sonra bu işletmeci arkadaş, doğum günü olan arkadaşıma "Hepimiz buradayız Black Wine'in sevgilisini niye cagirmadin?" Dedi. Arkadaşım da gayet rahat bi şekilde "bu masada sadece benim yakin arkadaşlarım var, o benim yakınım değil ki neden burda olsun? Zaten gördüğün gibi Black Wine, onun geleceği bi ortam değil burası" dedi. Ne demek ya? Masada oturan tipler inanılmaz kültürlü, bilgili, ne bileyim zengin entelektüel insanlar olsa da benim sevgilim onlara uyum saglayamayacak olsa, gene bi nebze anlarım. Ki kendisi girdiği ortama gayet uyum saglayabilen eğlenceli bi çocuktur. Aksine arkadaşım her beraber oturduğumuzda onunla aynı fikirde olmadığı konuları açıp bastıra bastıra üstüne gider.

Aşırı bozuldum ve saygısızlığa uğramış hissettim. En son "kız kıza" olacağımız masaya diğer arkadaşlarımızdan biri de sevgilisiyle gelince bende olay koptu. Basbaya başından beri bu şekilde planlanmış, bana geleyim diye yalan söylenmiş yani. Aynı gün içersinde hep sevgilimi dışlayıp hem beni aptal yerine koydu. Haliyle yüzüm düştüğü zaman da dalga geçer gibi "noldu ya senin keyfin neden kaçtı bişey mi oldu??" Falan dedi. Herkesin çift çift olduğu masada benim kasıtlı olarak tek bırakılmama dayanamadım ve erkek arkadaşımı arayıp durumu anlattım, beni almaya gelmesini söyledim. Masadaki kimseye de geleceğini soylemedim. Erkek arkadaşım geldi, gayet tatlı bi tavırla doğum gününü kutladı, herkesi selamladı ve "ben sabah erken yola cikicam gitmemiz lazım" dedi. Ben de arkadaşıma hediyesini verip onu kutlayıp kalktım.

Aradan haftalar geçti ne ben onu aradım ne o beni aradı. Hatta beni doğum günümde bile aramadı. Eminim kendi kendine kendini haklı çıkaracak bi sürü sebep bulmuştur. "İyice kocaci oldu, sevgilisi için doğum günümde kalkıp gitti,akşamını mahvetti " vs vs gibi. Doğum günümde bile aramamasi zaten son noktayı benim için ve bi daha kendisiyle görüşmeyi düşünmüyorum. Aynı durumda siz kalsaydiniz ne yapardınız? Veya çok sevdiğiniz bi arkadaşınızın partnerini sevmeseydiniz siz kendi doğum gününüzü nasıl organize ederdiniz?

KONU 2
Benim 20 yıldır aramızdan su sizmayan bi çocukluk arkadaşım var. Kardeş gibiyizdir ve geçenlerde düğünü vardı. Biz düğün günü erkenden yanına gittik, kuaför vs işlerimizi halledip düğün mekanına geçtik. O zamana kadar nikah şahitliği konusuna hiç deginmemistim, o kadar yakındık ki zaten benimdir diye düşünmüştüm. Ama arkadaşım nikaha Max 10 dk kala nikah sahidinin ikimizin de bikac yildir tanıdığı x bi arkadaşımız olacağını söyledi ve bunu "çünkü ilişkimin başlamasında büyük bi rol oynadı" diye açıkladı. Ben tabii şaşkınlıkla "nasıl yani x i mi şahidin yaptın??" Deyince "evet noldu" dedi ve sadece yüzüne boş boş bakmakla yetinip ben artık alana geçeyim diye yanından ayrıldım. İki dk sonra kızın ablasi apar topar beni nikah memurunun yanına götürdü, nikah defterine adını tcni yaz şahit olcaksin dedi. Nasıl ya ne nikah şahidi istemiyorum vs dedim olay da çıkarmak istemedim. Sirf tepki gösterdim diye başından beri iki şahit secebilecekken son dakika beni eklediler yani. Ama açıkçası bu benim için yok hükmünde.

Sonrasında bu duruma canım o kadar sıkıldı ki düğünde asla oynamadım, arkadaşıma yanıma geldiği zaman güler yüzlü davrandım ama onun haricinde düğünde çıkan aksiliklere rağmen yanına gitmedim. Trip atmak için değil yemin ederim içimden gelmedi. Cunku benim nikah şahidi dendiğinde aklıma ilk gelecek olan o olurdu. Yanlış mıyım yahu, herkesin aklına ilk en yakın arkadaşı gelmez mi? Öyle olması gerekmez mi yani. Açıkçası kendisi beni benim onu gordugum kadar yakın gormuyormus demek ki.

Biraz zaman sonra arkadaşım yanıma geldi, "işte ben iki şahit yazdirilabilecegini bilmiyordum, benim haberim olmadan x i yazmışlar, görünce degistirtemedim de, sonra (ben olayı öğrendikten hemen sonra) öğrendim iki şahit olabileceğini, ben seni üzecek bişey yapmam" vs dedi. Üzgün de görünüyordu, ama açık açık yapan söylemesine ayrı sinirlendim. Orada uzatmadim sonuçta onun özel günüydü, kalkıp düğüne dahil oldum, arkadaşımla vakit geçirdim oynadım vs. Ama yaptığı şeyi, abartı bulabilirsiniz ama sanırım hayatım boyunca unutmayacagim. Ve en çok istediğim şey bu olmasına rağmen kendi nikahimda onu şahit yapmamaya karar verdim. Şuan kendisi beni arayıp soruyor, normal konuşuyorum, ama eskisi olabileceğimi sanmıyorum açıkçası.

Bilmiyorum ya, insanlar beni çok kolay harcanabilecek bi tip gibi mi goruyolar? Yoksa ben aşırı aşırı alıngan bi insan mıyım? Anlattıklarım saygı ve sevgi çerçevesinde yapılması gereken şeyler değil mi? Bu iki olayın üst üste gelmesi beni gerçekten çok üzdü. İkisinde de geri adım atarsam kendime saygısızlık etmiş olurum diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
1. Konuda haklı olduğun kadar 2 konuda haksızsın

Birinci konuda sonuna kadar haklısınız. Benim anladığım arkadaşlarınız hala ergen aklıyla hareket eden kişiler. Sizin ciddi ve uyumlu bir ilişkiniz var. Evet karma bir ortama herkes sevgilisiyle geliyorsa siz de o şekilde gelirsiniz, ister sevsin ister sevmesin saygı duymak zorunda. Mesela düğüne çağırırken diyor muyuz eşini sevmiyorum onu getirme sen tek gel diye. Bu çok komik ve ayıp bir şey. Ha madem illa istemiyor siz baştan belirtmişsiniz gelmeyebileceğinizi. Ona rağmen entrika çevirip yok kız kıza olacağız diyerek kandırmaya çalışmış ben en çok buna sinirlenirdim. İnsanın aklıyla dalga geçmek gibi bir şey bu. Diğer kişilerin de garibine gitmiş olacak ki herkes sevgilisiyle sen neden tek geldin diye sormuşlar. Arkadaşınızın verdiği cevap berbat. Resmen aşağılamaya çalışmış. Sevmiyor olabilir ama dediğim gibi saygı duymak zorunda. Siz sonrasında kız kıza oturmayı zaten kabul etmişsiniz halbuki.
Bana kalırsa bu kişi art niyetli. Ben de her arkadaşımın sevgilisine bayılmıyorum ama inatla zıtlaşacağımız konuları açıp üstüne gitmem. Böyle bir şey yapılıyorsa orada art niyet ya da kıskançlık ararım. Belli bir yaştan sonra insanların partnerleri önceliğidir zaten. Arkadaş değil partner önce gelir. Liseli gibi davranmasının alemi yok. Bir daha sevgilinizle bu arkadaşınızı aynı ortama sokmayın kendi huzurunuzu ve ilişkinizi de zedelersiniz. Yakın kız arkadaşlar bazen böyle zarar verici olabiliyorlar. Ben olsam kendim de asla görüşmezdim.

İkinci konuya gelirsek, içerlemiş olabilirsiniz ama olgunlukla karşılayıp normal şekilde devam etmeniz gerekirdi. Şu an o arkadaşınızla görüşüyormuşsunuz zaten. İlişkide emeği olan kişinin şahit yapılması normal. Siz de kendi düğününüzde öyle yaparsınız.

Pardon gece gittiğim bi yerden erkek arkadaşımın beni almaya gelmesinin nesi yanlış? Rica etsem siz şuna cevap verir misiniz, yalnız gelmek istemediğimi bildiği ve aksine de ısrar etmediğimi bildiği halde, yalan soyleyerek beni oraya getirtmesi ne kadar normal?
Durum 1 için, arkadaşınızın ana amacının yalan söylemek olmadığını düşünüyorum.

Yani sizin kız kıza değilsek erkek arkadaşım da gelmeli, biz de adet böyle yaklasiminiza sinir olup, buna sen değil ben karar veririm şeklinde tamam tamam kız kıza diyip geçmiş. Yani amacı yalan söylemek dahi değil, size karar merciinin siz değil kendisi olduğunu fark ettirmek.

İyi de yapmış, çünkü kafanıza göre kızlı erkekli ise o zaman o da gelmeli diyemezsiniz. Erkek arkadaşınız ile kimse arkadaş falan olmak zorunda değil, anlaşmak da zorunda değil. Ortamda başka erkek var diye hemen çiftli olmak zorunda değil insanlar. Kadın bunu desteklemedigini belirttiği halde, bir de erkek arkadaşınız ile dedikodu yapıp bak istemedi beni demişsiniz. Evet istememiş, sizi yanında görmek aslında istemiş o ortamda ama illa onunla olmalıyım tavırlarında olduğunuz için de size bunu belli etmeye çalışmış aslında.

Bence son durumda onunla gorusmemeniz iyi olmuş. Diğer konuda ise kız ikinci şahit de olsa sizi şahit yapmisken yok alınmayayim diye 2.yapti diye laflar söyleyip sonra ben onu hiç şahit yapmiycam diyebilmenizi nasıl içinize sindirdiginizi anlayamadım.

Siz de 2.sahit yapın madem?? Güya onun kucumsediginiz hareketini dahi yapmayarak ders mi verdiğinizi sanıyorsunuz şimdi arkadaşınıza?

O kadar küçük hesaplar yapıp duran, sürekli kendi dediğine getirmeye çalışan birisine benziyorsunuz ki, umarım ikinci arkadaşınız da bu durumu fark eder tez zamanda.

1. De haklısın
2. De haklısın bence
ben de alınırdım. değer gösterdiğin insanın sana aybı değer göstermemesi çok kötü

Yani sizin kız kıza değilsek erkek arkadaşım da gelmeli, biz de adet böyle yaklasiminiza sinir olup, buna sen değil ben karar veririm şeklinde tamam tamam kız kıza diyip geçmiş. Yani amacı yalan söylemek dahi değil, size karar merciinin siz değil kendisi olduğunu fark ettirmek.

İyi de yapmış, çünkü kafanıza göre kızlı erkekli ise o zaman o da gelmeli diyemezsiniz. Erkek arkadaşınız ile kimse arkadaş falan olmak

Benzer yorumlar gördüm ama sizi alintilamadan edemedim.😁

Nassiiil yaa, altı üstü bi doğum günü daveti veriyor diye herkes adına en üst, aşiriii yetkili karar merciiiii mi olmuş oluyor bu dogum gunu sahibi kız.😬

Ayrıca konu sahibi illa ben de geleceğim, erkek arkadaşımın da zorla doğum gunune getireceğim demiyor ki. Eşliyle erkek arkadaşımla katılırım demesi dünyanın en normal şeyi. Ha doğum günü sahibi bunu istemiyorsa "Black wine, ben senin sevgilinin gelmesini istemiyorum karar senin" diyebilirdi açık açık. Böylece konu sahibi de davete katilmayabilirdi. Yani zorla davete katilmaya calismiyor kiz aksine zorla o ortama sokuluyor, yalan söylenerek.

Black Wine çok sakin bir kadın bence.
Olmak istemeyeceğim ortam hakkinda yalan söyleyerek beni oraya getirten arkadaşim olsa beni oraya cagirdigina pişman ederdim o gün, görürdü karar merci olmayı.😄😄

Nassiiil yaa, altı üstü bi doğum günü daveti veriyor diye herkes adına en üst, aşiriii yetkili karar merciiiii mi olmuş oluyor bu dogum gunu sahibi kız.😬

Ayrıca konu sahibi illa ben de geleceğim, erkek arkadaşımın da zorla getireceğim demiyor. Eşliyle erkek arkadaşımla katılırım demesi dünyanın en normal şeyi. Ha doğum günü sahibi bunu istemiyorsa "Black wine, ben senin sevgilinin gelmesini istemiyorum karar senin" diyebilirdi. Böylece konu sahibi de davete katilmayabilirdi. Yani zorla davete katilmaya calismiyor kiz.

Olmak istemeyeceğim ortam hakkinda yalan söyleyerek beni oraya getirten arkadaşim olsa beni oraya cagirdigina pişman ederdim o gün, görürdü karar merci olmayı.😄😄
Birinci konudaki doğum günü sahibi korkunç bir işgüzar. Sanki adam yiyecek bunu, ya ne olabilir en fazla, iki laf atılır ortaya mini bir gerginlik olur o kadar. Kan davalısı gibi gelmesin aman gelmesin. Ama sen gel Black mutlaka gel. Kdjdjf tribe bak.

Birinci konuda haklısın, sevgilinin şiddet göstermek için feci bir falsosu yoksa senin hatırın için bir gecelik çekecekler. Ayrıca yalan söyleyip ekarte etmek nedir çok ayıp. İkinci konuda bi kararsız kaldım ama galiba ben de alınırdım. Siz yine de affetmeye çalışın o kadar yıllık arkadaş madem bir kerede bitirmeyin

Birinci konudaki doğum günü sahibi korkunç bir işgüzar. Sanki adam yiyecek bunu, ya ne olabilir en fazla, iki laf atılır ortaya mini bir gerginlik olur o kadar. Kan davalısı gibi gelmesin aman gelmesin. Ama sen gel Black mutlaka gel. Kdjdjf tribe bak.

Zaten eşli gelinen bir ortama senin ki gelmesin diye bir şey söylenmez bana göre de. Arkadasinin yaptığı aşırı saygısızca bir hareket ama neyse hadi kendi doğum günü çağırmazsa çağırmaz diyebilirim bir noktada ama herkesin eşli geleceği ortama kız kıza olacağız diye yalanla konu sahibini getirmesi kıyamet nedeni.😄
Sonunda erkek arkadaşı konu sahibini almaya gelmiş kıyameti kopartmadan sakince cevabını vermiş bence.
Başkası olsa böyle bir şey karşısında ortamın keyfini tamamen kaçırabilirdi ve yine hak verirdim.

Zaten eşli gelinen bir ortama senin ki gelmesin diye bir şey söylenmez bana göre de. Arkadasinin yaptığı aşırı saygısızca bir hareket ama neyse hadi kendi doğum günü çağırmazsa çağırmaz diyebilirim bir noktada ama herkesin eşli geleceği ortama kız kıza olacağız diye yalanla konu sahibini getirmesi kıyamet nedeni.😄
Sonunda erkek arkadaşı konu sahibini almaya gelmiş kıyameti kopartmadan sakince cevabını vermiş bence.
Başkası olsa böyle bir şey karşısında ortamın keyfini tamamen kaçırabilirdi ve yine hak verirdim.
Adam biraz eski model biri, arkadaş da ona tetikleniyor, etrafında bin beterleri var ama dişi buna geçiyor belli ki bunun üstüne oynuyor. Zaten adam anlamış meseleyi, kibarca olayı kapatmış, kimsenin eline ekmek vermemiş.

Adam biraz eski model biri, arkadaş da ona tetikleniyor, etrafında bin beterleri var ama dişi buna geçiyor belli ki bunun üstüne oynuyor. Zaten adam anlamış meseleyi, kibarca olayı kapatmış, kimsenin eline ekmek vermemiş.

Hayatını sadece ama sadece sevdiği insanları görerek geçirebilen çok az insan vardır. 🤷‍♀️ Çoğu kimse işte, okulda, ailesinde, sosyal hayatta pekte bayilmadigi insanlarla bir araya geliyor.

O kız da geliyormuş zaten gelmemek zor ama senin de dediğin gibi diş gecirebildiğine tavır yapabiliyor. 🙄 Konu sahibi ortamda kıyamet koparacak biri olsa yalan söyleyerek çağırmaya da cesaret edemezdi zaten, sevgilsine de boyle davranmazdi.

Durum 1 için, arkadaşınızın ana amacının yalan söylemek olmadığını düşünüyorum.

İyi de yapmış, çünkü kafanıza göre kızlı erkekli ise o zaman o da gelmeli diyemezsiniz. Erkek arkadaşınız ile kimse arkadaş falan olmak zorunda değil, anlaşmak da zorunda değil. Ortamda başka erkek var diye hemen çiftli olmak zorunda değil insanlar. Kadın bunu desteklemedigini belirttiği halde, bir de erkek arkadaşınız ile dedikodu yapıp bak istemedi beni demişsiniz. Evet istememiş, sizi yanında görmek aslında istemiş o ortamda ama illa onunla olmalıyım tavırlarında olduğunuz için de size bunu belli etmeye çalışmış aslında.

Bence son durumda onunla gorusmemeniz iyi olmuş. Diğer konuda ise kız ikinci şahit de olsa sizi şahit yapmisken yok alınmayayim diye 2.yapti diye laflar söyleyip sonra ben onu hiç şahit yapmiycam diyebilmenizi nasıl içinize sindirdiginizi anlayamadım.

Siz de 2.sahit yapın madem?? Güya onun kucumsediginiz hareketini dahi yapmayarak ders mi verdiğinizi sanıyorsunuz şimdi arkadaşınıza?

O kadar küçük hesaplar yapıp duran, sürekli kendi dediğine getirmeye çalışan birisine benziyorsunuz ki, umarım ikinci arkadaşınız da bu durumu fark eder tez zamanda.
Ya öyle şey mi olur? Bize doğru gelir yanlış gelir orası ayrı ama ilişki dinamikleri böyleyse kimse kandırarak emrivaki yapamaz. Bizim aile dostlarımız vardı haremlik selamlık görüşen biz saygı duyardık. Siz niye böylesiniz deyip kandırarak belli bir ortama sokmaya çalışmazdık. Zaten konu sahibinin ilişkisi de böyle uç değil.

Ben de sevgilimin davet edilmediği yere gitmeme hakkına sahibim? Kendisi benim bu hakkımı elimden aldı ama. Israrcı da olmadım, zorunda falan da bırakmadım. Onsuz gelmenin uygun olmayacağını belirttim sadece.
Ben konu 1 de size katılıyorum bu açıdan. O zaman siz de gitmeme hakkına sahipsiniz. Altı üstü bir doğum günü için bir sürü oyun. Gıcık oldum ben kıza.
İkinci konuda da nikah şahidi olmayı ben kendi hayatımdan kimseden beklemezdim. Aile içi ya da başka dinamikler de giriyor devreye. Sonradan gelip seni üzmem vs de demiş. O kadar önemli bişey değil bana göre.

Ayrıca konu sahibi illa ben de geleceğim, erkek arkadaşımın da zorla doğum gunune getireceğim demiyor ki. Eşliyle erkek arkadaşımla katılırım demesi dünyanın en normal şeyi. Ha doğum günü sahibi bunu istemiyorsa "Black wine, ben senin sevgilinin gelmesini istemiyorum karar senin" diyebilirdi açık açık. Böylece konu sahibi de davete katilmayabilirdi. Yani zorla davete katilmaya calismiyor kiz aksine zorla o ortama sokuluyor, yalan söylenerek.

Bu konu bi doğum günü meselesi değil ama öncesi var bu işin.

Yani altan alta kızlı erkekli ortam varsa benim erkek arkadaşım da olmazsa olmazcilik var, ortamda tek erkek sinek görmeye tahammulu olmayan bir erkek imajına duyulan bir gıcıklık var. Bu durum buzdaginin üstü.

Böyle olmasa durum insan tanımadığı insan için dahi elbette belli anlayış gösterir. Ancak kendi dediğinde caktirmadan direten kişilere insanların da istediği gibi davranma hakkı var bana da göre.

Valla insanların kimse için gereksiz vedakarlik ve anlayış göstermemesi gerektiği kanaatinde olduğum bir donemimde olduğum için benim yorumum bu şekilde.. zamanında sevgilisini sevmediğim için anlayış gösterdiğim insanlar oldu, iyi yapmışım ne düzgün insanım demek yerine çok pişmanım :))

O nedenle hayat sevmediğin insanla 5 dk bile fazladan geçirmek için çok zor. İstenmediği yere zorla değilmiş kılığında ama davet edilmeden caktirmadan götürmeye çalışan ama ayıp olmasın diye bir şey dememeli diye düşünen zihniyetler bence artık bu görüşünü degistirmeli :)

Ya öyle şey mi olur? Bize doğru gelir yanlış gelir orası ayrı ama ilişki dinamikleri böyleyse kimse kandırarak emrivaki yapamaz. Bizim aile dostlarımız vardı haremlik selamlık görüşen biz saygı duyardık. Siz niye böylesiniz deyip kandırarak belli bir ortama sokmaya çalışmazdık. Zaten konu sahibinin ilişkisi de böyle uç değil.
O sizin ailenizmis herkes de Mevlana gibi kim olursan ol yine gel demek zorunda değil, birisiyle arkadaş diye sırf onun kardeşini, anasını, bacısını, sevgilisini, esini sevmek zorunda ve sürekli iletişim halinde o kişi ile kalmak zorunda değil.

Bunlar zorunlu ilişkiler değil ki canım. O nedenle bal gibi de olur :) Sonradan kendi istediğimiz ile seçtiğimiz kişiler ile herkes dilediği ve kendine uygun şekilde görüşür. Zaten karşılıklı mantıklı değilse bu durum kişiler için bu örnekte olduğu gibi, iletişim de devam etmez olur biter.

Biri digeri ile arkadaş diye ona uygun olmayan duruma yönelik bir fedakarlık yapmak zorunda değil.

Ortamda bi kandırma da yok ayrıca. Asıl konu sahibi, kızlı erkekli ise erkek arkadaşım da gelir bizde böyle* diye emrivaki yapıyor davet edilmediği halde erkek arkadaşı. Kız arkadaşı da kendince haddini bildiriyor, durum aslında bu şekilde.

Valla hiiiiç kusura bakmayın ama doğum günüme de kimi çağırıp kimi çağırmayacağıma ben karar veririm. Kabul günü değil, doğum günü. İkisi arasında fark var. Benim de sevgilisinden hoşlanmadığım arkadaşlarım oldu. Adamlarla hiçbir ortamda görüşmedim. Zorunda mıyım ya? Hayat görüşümün uyuşmadığı, yolda görsem selam vermeyeceğim bir tiple doğum günümü neden beraber geçirmek isteyeyim? Neymiş, arkadaşım için katlanmalıymışım. Nereye kadar taviz vermeliyim? Bunun çok açık çünkü. Peki bunun yerine arkadaşım ikimizi yan yana getirmemeyi seçse daha kolay olmaz mı?
Yani nötr ya da pozitif olsak karşıdaki kişi ile tamam, hep beraber görüşürüz ederiz. İyi olur ama anlaşamayan, enerjisi tutmayan insanları zorla bir araya getirirseniz bir gün patlar. Bu daha mı iyi? O yüzden ben kızın istememesini haklı buldum. Ama yalan söylemesi doğru değil.
İkinci meselede hele baştan başa haksız konu sahibi. Kızın özel gününü mahvetmiş resmen. Kız yazık gelip gelip eğleniyor musun diye kontrol etmek zorunda kalmış. Valla ben arkadaşıma bunu yaşatsam üzülürdüm. O günü o kız adına kolaylaştırmanız gerekiyordu konu sahibi. Ama siz zorlaştırmışsınız. Gerçekten ayıp olmuş. Ben de zamanında yakın olduğum kuzenimin sözü, nişanı, düğününde hep yanındaydım. Hele düğünde kocaman bir gelinliği vardı, hep yanındaydım. :) Tuvalette bile yanındaydım düşünün. O gün elimden geleni yaptım. Şahit de ben değildim bu arada.

İlk konuda çok haklısınız, yalan dolanla iş yapılmaz bence. Ama ikinci konuda çok haksızsınız. Birincisi kimse size dememişse şahit olduğunuza nasıl bu kadar emindiniz? Çok yakın arkadaşlar bilir çünkü kimin şahit olduğunu. Ayrıca kızın düğün günü tepki göstermemeliydiniz. Kız yine olayı düzeltmeye çalışmış ben olsam asla yapmazdım ki siz yine de yanaşmamışsınız. Bu da ileride sizden özür dilenmemesine sebep olur. İnsanlar “ağzımla kuş tutsam yaranılmaz” der ve uğraşmaz gönlünüzü almak için. Bir şahitlik olayından hemen tepki gösterip oynamamanız, ona düğündeki aksiliklerde yardımcı olmamanız bana gerçek dost hissi vermedi. Benim en yakın arkadaşım pandemide evlendi. Şahidi ben değildim ve kınasından kalabalık yok diye maymun oldum oynamaktan. Oynamayı da sevmem üstelik ama tüm akşam sahneden inmeden oynadım sırf mutlu olsun diye. Bana göre arkadaşlar böyle yapar çünkü.

Bu konu bi doğum günü meselesi değil ama öncesi var bu işin.

Yani altan alta kızlı erkekli ortam varsa benim erkek arkadaşım da olmazsa olmazcilik var, ortamda tek erkek sinek görmeye tahammulu olmayan bir erkek imajına duyulan bir gıcıklık var. Bu durum buzdaginin üstü.

Böyle olmasa durum insan tanımadığı insan için dahi elbette belli anlayış gösterir. Ancak kendi dediğinde caktirmadan direten kişilere insanların da istediği gibi davranma hakkı var bana da göre.

Valla insanların kimse için gereksiz vedakarlik ve anlayış göstermemesi gerektiği kanaatinde olduğum bir donemimde olduğum için benim yorumum bu şekilde.. zamanında sevgilisini sevmediğim için anlayış gösterdiğim insanlar oldu, iyi yapmışım ne düzgün insanım demek yerine çok pişmanım :))

O nedenle hayat sevmediğin insanla 5 dk bile fazladan geçirmek için çok zor. İstenmediği yere zorla değilmiş kılığında ama davet edilmeden caktirmadan götürmeye çalışan ama ayıp olmasın diye bir şey dememeli diye düşünen zihniyetler bence artık bu görüşünü degistirmeli :)

Sevmediği insanla 5 dakika geçirmek zor geliyorsa, konu sahibi de kandırılarak oraya gelmek zorunda değildi. İstemediği ortamda 5 dakika bulunmak zorunda değil kimse. Kiza kıza olacagiz diye ortam hakkinda YALAN söyleyerek gelmesini saglamışlar. Hangi ortama girip cikacaginin tercihini kendi yapabilir insan.

Konu sahibi caktirmadan ve zorla götürmeye de calismiyor gayet açık açık söylemiş eşli olursa erkek arkadaşıyla gelmek isteyeceğini.
Doğum günü sahibi dogru durust şekilde "evet eşli olacak ama sevgilinin gelmesini istemiyorum, bu yüzden yalnız gel ya da katilma" diyebilsin bir zahmet. 🙄

X