- 14 Haziran 2019
- 14.464
- 70.156
- Konu Sahibi Black Wine
Bir kaç sayfa önde parti konusu açabilirler demiş. Biraz muhafazakar evet demiş.Konu sahibi böyle bir bilgiyi nerede vermiş Khomyuk? Yani arkadaşı bu yüzden mi istemiyormuş?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir kaç sayfa önde parti konusu açabilirler demiş. Biraz muhafazakar evet demiş.Konu sahibi böyle bir bilgiyi nerede vermiş Khomyuk? Yani arkadaşı bu yüzden mi istemiyormuş?
Iki olaya da ayri ayri yorum yapacagim.Merhaba Hanımlar,
Oncelikle cooook uzun bi konu olacak çünkü iki ayrı olay anlatacagim. Konulari da konu 1 konu 2 diye böldüm isteyen birini okuyup geçsin diye Sorun su ki, Son zamanlarda iki farklı arkadaşım tarafından hiç haketmedigimi düşündüğüm davranışlara maruz kaldım ve bu iki kişi de cok değer verdiğim insanlar. Sonuç olarak biriyle iletişimi tamamen kestim, oburuyle mesafe koydum ama böyle de gittikçe yalnızlasiyormusum gibi hissediyorum.
İLK KONU
İlk olaya gelirsek; benim bulunduğum şehirde çok yakın olduğum ama uzun zamandır tanismadigim bi arkadaşımın doğum günüydü. Bu arkadaşım benim erkek arkadaşımdan pek hoşlanmaz onun bi tık sahiplendiği bi erkek olmasından dolayı. Ama çevresinde bu tarz hatta sevgilimden çok çok beter yakın arkadaşları da vardır. Arkadaşımı doğum günü için bi gün önceden aradım ve napiyoruz diye sordum. Kendi arkadaş grubu ile ufak bi pasta keseceklerini, asıl kutlamanın cuma olacağını söyledi ve beni de davet etti. Karma bi ortam olacağı için sevgilimi de getirmem gerektiğini söyledim, o da "hii tamam o zaman biz senle sonra görüşürüz" dedi. Bozuldum ama neyse dedim. Bu arada sevgilim bensiz karma ortamlara giremezsin diyen biri değil, sadece bilirsiniz ya, eğer böyle bi etkinlik varsa ve kız kıza değilse insanın partneriyle gitmesi uygun olur, öbür türlüsü "sadece sen gel partnerini sevmiyorum" demek gibi bisey bence çünkü. Tabii ben bu olayı sevgilime böyle anlatamadim bile ayıp olur diye, sadece beni davet etmedi dedim.
Ertesi gün arkadaşım beni aradı ve "sen niye sevgilin olmadan gelemiyomussun?" Dedi. Ben de insanların böyle etkinliklere partnerleriyle birlikte katıldıklarını söyledim. O da "iyi de biz kız kıza olucaz" dedi. Bi tek gidilecek mekanın işletmecisi çocuk olacakmis, o da zaten çalıştığı için yanimizda oturamazmis. Tamam o zaman deyip erkek arkadaşıma da durumu böyle anlattım, "bana çok inandırıcı gelmedi" dedi sadece.
Neyse akşam arkadaşım beni evden almaya geldi. Arabaya bi bindim ki kızın bi erkek arkadaşı. "Sürpriz yaptı" dedi. Sevgilime bunu da açıkladım, o da bana "İnandırıcı gelmiyo, beni istemediği için böyle yaptı görürsün başkaları da gelicek oraya" dedi. Biz mekana gittik, oturacağımiz masada işletmeci arkadaşımız da sevgilisiyle beraber oturuyor. Tamam demek ki boşluk bulmuş dedim. Sonra bu işletmeci arkadaş, doğum günü olan arkadaşıma "Hepimiz buradayız Black Wine'in sevgilisini niye cagirmadin?" Dedi. Arkadaşım da gayet rahat bi şekilde "bu masada sadece benim yakin arkadaşlarım var, o benim yakınım değil ki neden burda olsun? Zaten gördüğün gibi Black Wine, onun geleceği bi ortam değil burası" dedi. Ne demek ya? Masada oturan tipler inanılmaz kültürlü, bilgili, ne bileyim zengin entelektüel insanlar olsa da benim sevgilim onlara uyum saglayamayacak olsa, gene bi nebze anlarım. Ki kendisi girdiği ortama gayet uyum saglayabilen eğlenceli bi çocuktur. Aksine arkadaşım her beraber oturduğumuzda onunla aynı fikirde olmadığı konuları açıp bastıra bastıra üstüne gider.
Aşırı bozuldum ve saygısızlığa uğramış hissettim. En son "kız kıza" olacağımız masaya diğer arkadaşlarımızdan biri de sevgilisiyle gelince bende olay koptu. Basbaya başından beri bu şekilde planlanmış, bana geleyim diye yalan söylenmiş yani. Aynı gün içersinde hep sevgilimi dışlayıp hem beni aptal yerine koydu. Haliyle yüzüm düştüğü zaman da dalga geçer gibi "noldu ya senin keyfin neden kaçtı bişey mi oldu??" Falan dedi. Herkesin çift çift olduğu masada benim kasıtlı olarak tek bırakılmama dayanamadım ve erkek arkadaşımı arayıp durumu anlattım, beni almaya gelmesini söyledim. Masadaki kimseye de geleceğini soylemedim. Erkek arkadaşım geldi, gayet tatlı bi tavırla doğum gününü kutladı, herkesi selamladı ve "ben sabah erken yola cikicam gitmemiz lazım" dedi. Ben de arkadaşıma hediyesini verip onu kutlayıp kalktım.
Aradan haftalar geçti ne ben onu aradım ne o beni aradı. Hatta beni doğum günümde bile aramadı. Eminim kendi kendine kendini haklı çıkaracak bi sürü sebep bulmuştur. "İyice kocaci oldu, sevgilisi için doğum günümde kalkıp gitti,akşamını mahvetti " vs vs gibi. Doğum günümde bile aramamasi zaten son noktayı benim için ve bi daha kendisiyle görüşmeyi düşünmüyorum. Aynı durumda siz kalsaydiniz ne yapardınız? Veya çok sevdiğiniz bi arkadaşınızın partnerini sevmeseydiniz siz kendi doğum gününüzü nasıl organize ederdiniz?
KONU 2
Benim 20 yıldır aramızdan su sizmayan bi çocukluk arkadaşım var. Kardeş gibiyizdir ve geçenlerde düğünü vardı. Biz düğün günü erkenden yanına gittik, kuaför vs işlerimizi halledip düğün mekanına geçtik. O zamana kadar nikah şahitliği konusuna hiç deginmemistim, o kadar yakındık ki zaten benimdir diye düşünmüştüm. Ama arkadaşım nikaha Max 10 dk kala nikah sahidinin ikimizin de bikac yildir tanıdığı x bi arkadaşımız olacağını söyledi ve bunu "çünkü ilişkimin başlamasında büyük bi rol oynadı" diye açıkladı. Ben tabii şaşkınlıkla "nasıl yani x i mi şahidin yaptın??" Deyince "evet noldu" dedi ve sadece yüzüne boş boş bakmakla yetinip ben artık alana geçeyim diye yanından ayrıldım. İki dk sonra kızın ablasi apar topar beni nikah memurunun yanına götürdü, nikah defterine adını tcni yaz şahit olcaksin dedi. Nasıl ya ne nikah şahidi istemiyorum vs dedim olay da çıkarmak istemedim. Sirf tepki gösterdim diye başından beri iki şahit secebilecekken son dakika beni eklediler yani. Ama açıkçası bu benim için yok hükmünde.
Sonrasında bu duruma canım o kadar sıkıldı ki düğünde asla oynamadım, arkadaşıma yanıma geldiği zaman güler yüzlü davrandım ama onun haricinde düğünde çıkan aksiliklere rağmen yanına gitmedim. Trip atmak için değil yemin ederim içimden gelmedi. Cunku benim nikah şahidi dendiğinde aklıma ilk gelecek olan o olurdu. Yanlış mıyım yahu, herkesin aklına ilk en yakın arkadaşı gelmez mi? Öyle olması gerekmez mi yani. Açıkçası kendisi beni benim onu gordugum kadar yakın gormuyormus demek ki.
Biraz zaman sonra arkadaşım yanıma geldi, "işte ben iki şahit yazdirilabilecegini bilmiyordum, benim haberim olmadan x i yazmışlar, görünce degistirtemedim de, sonra (ben olayı öğrendikten hemen sonra) öğrendim iki şahit olabileceğini, ben seni üzecek bişey yapmam" vs dedi. Üzgün de görünüyordu, ama açık açık yapan söylemesine ayrı sinirlendim. Orada uzatmadim sonuçta onun özel günüydü, kalkıp düğüne dahil oldum, arkadaşımla vakit geçirdim oynadım vs. Ama yaptığı şeyi, abartı bulabilirsiniz ama sanırım hayatım boyunca unutmayacagim. Ve en çok istediğim şey bu olmasına rağmen kendi nikahimda onu şahit yapmamaya karar verdim. Şuan kendisi beni arayıp soruyor, normal konuşuyorum, ama eskisi olabileceğimi sanmıyorum açıkçası.
Bilmiyorum ya, insanlar beni çok kolay harcanabilecek bi tip gibi mi goruyolar? Yoksa ben aşırı aşırı alıngan bi insan mıyım? Anlattıklarım saygı ve sevgi çerçevesinde yapılması gereken şeyler değil mi? Bu iki olayın üst üste gelmesi beni gerçekten çok üzdü. İkisinde de geri adım atarsam kendime saygısızlık etmiş olurum diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Konu sahibi böyle bir bilgiyi nerede vermiş Khomyuk? Yani arkadaşı bu yüzden mi istemiyormuş
Buradan çıkarımÇok fazla olmasa da öyledir evet. Fazla muhafazakar olsa zaten birlikte yapamazdık çünkü ben de tam tersine biriyim. Arkadaşım da muhafazakar olduğunu benim anlattığım kadarıyla biliyor, yoksa birlikte oturduğumuz ortamda hiç öyle kimseyi yargilamisligi kimseye "cık cık cık" yapmisligi yoktur.
Ama şöyle bi durum da var, o geceki masada kız arkadaşına "x kişisine oy vermezsen senden ayrılırım" diyebilecek kapasitede insanlar da vardı. En yakınlarım dediği o. Aynı şekilde arkadaşımın benim sevgilimden daha beter iki yüzlü muhafazakar biriyle ilişkisi de vardı, hatta arkadaşım o dönemde "işte böyle erkeklerle oluyo, galiba ben aşık oldum" falan diye geziyodu. Hani kendisine tamamen yabancı bi olay olsa gene hak vericem.
Hıııı ondan diyorsun yani. Belki partide hoşlanmayacağı şeyler vardı, haliyle adamın tadı kaçar o da ortamı gerebilir diye istememiş de olabilir.Bir kaç sayfa önde parti konusu açabilirler demiş. Biraz muhafazakar evet demiş.
Bu mesajı kaçırmışım ama adama takacak kadar büyük bir olay değil ki, doğum günü sahibi hanım işine geldiği vakit gayet fecaat tiplerle de kontakt kurmuş, sevgilisinin kararlarına, fikir yapısına, dünya görüşüne saygı duyan, kimseyi yargılamayan bu adamın nesi batmış? Bu çok ilginç yani bence. Tamam yine sevme, zorla değil, ama birkaç saat bile dayanılamayacak bir profil değil o.Buradan çıkarım
Yaptım ben açıkçası rosa
Valla ben artık bir dakika bile tahammül edemiyorum. Hele doğumgünümde hiç tadımı kaçırmak istemem. Kendi doğumgünümde de kendi istediğim insanları görmek isterim. İdare edemem idare edilmek isterim o gün benim günümse eğer.Bu mesajı kaçırmışım ama adama takacak kadar büyük bir olay değil ki, doğum günü sahibi hanım işine geldiği vakit gayet fecaat tiplerle de kontakt kurmuş, sevgilisinin kararlarına, fikir yapısına, dünya görüşüne saygı duyan, kimseyi yargılamayan bu adamın nesi batmış? Bu çok ilginç yani bence. Tamam yine sevme, zorla değil, ama birkaç saat bile dayanılamayacak bir profil değil o.
Sen böylesin ama doğum günü sahibi arkadaş böyle değil. İşine geldiğinde gayet güzel anlaşıyormuş valla. Özellikle konu sahibinin sevgilisine başka yerden gıcığı olduğunu düşünüyorum. İtiraf etse gülünecek bir şey. Siyaset ile üstünü kapatıyor, adamın üstüne gidebileceği tek yer orası olsa gerek. Merak ettim doğrusu bu karın ağrısı nerden geliyor.Valla ben artık bir dakika bile tahammül edemiyorum. Hele doğumgünümde hiç tadımı kaçırmak istemem. Kendi doğumgünümde de kendi istediğim insanları görmek isterim. İdare edemem idare edilmek isterim o gün benim günümse eğer.
Buraya yazdığım bir yoruma yorum yazan siz oldunuz ilk :) benim konuyla herhangi bir alakam yok :))Kız kıza denilen ortama diger herkes erkek arkadaşıyla gelmişse evet zorla erkek arkadaşını getirmesinde hiç suç yok. :)
İnsanlar ilişkilerini size veya bana göre yaşayacak değiller. İnsanların ilişkisindeki kurallar coook sacma bile olsa sizi alakadar etmiyor. Nereye tek nereye çift gidecek herkes kendi karar verir.
Beğenmiyorsaniz çift gelmek isteyen insanları kendi davetlerinize cagirmamalisiniz.
Ben de gitmem bu kadar basit. Gelmem için yalan söyleniyorsa da sevgilimi ortsma çağırırım. Onda bu arkadaşın sevgilisinşin aynısını yapar, beni alır çıkar.Erkek arkadaşınızı istenmediği bir ortama illa sokardınız yani. Neden peki?
Yalnız malum partili olan benim sevgilim değil, kızın "yakınlarım" dediği masada bulunan arkadaşAdam muhafazakar ve malum partili. Şahsen ben böyle bie tipi kimse için doğumgünü masama alıp tadımı kaçırmam. Ha ben dürüstçe söylerdim sevmiyorum istemiyorum. Ya tek gel yada gelme ye. Arkadaşım için beş saniye bile o bahsedilen profilde birine katlanmam. Doğumgünü sahibini buna mecbur etmek de tuhaf.
Açıkçası benim için hiç öyle bi durum yok. Aksine arkadaşım, sevgilim olduktan sonra yavaş yavaş benden uzaklaştı, görüşme sikliklarimiz azaldı, neden aramiyosun diye sorduğumda da "ne bileyim sevgilin var falan" dedi. Ama erkek arkadaşımla beni çay kahve içmeye cagirmaktan da geri durmadi zaman zaman. "Ben onunla aynı ortamda bulunmaktan hoşlanmıyorum" deseydi ben onları karşı karşıya getirmedim bile. Çünkü en hassas oldugum konulardan biridir tabiri caizse kocayı bulup dostlarını unutan insanlar.Hıııı ondan diyorsun yani. Belki partide hoşlanmayacağı şeyler vardı, haliyle adamın tadı kaçar o da ortamı gerebilir diye istememiş de olabilir.
Ya bir de kızlar birkaç sayfa öncesinde 1. konu için, arkadaşın seni kaybetti demişler. Ama bu olay özelinde konuşmuyorum, hatta konu sahibine de lafım yok. Ama bazen kadınlar sevgilileri uğruna arkadaş çevrelerini maalesef siliyorlar. Bu da yanlış. Yani arkadaş çevrenle sevgilin uyuşmayabilir. Uyuşsa güzel olur ama insanlar puzzle değil ki koşulsuz uysunlar. Uymuyorlarsa yan yana getirmeyeceksin. Arkadaşını ayrı seversin vakit geçirirsin, sevgilini de öyle. Ama çoğu zaman erkekler onlara uymayan arkadaşları sildiriyorlar kadınlara. Sonunda kadın da yapayalnız kalıyor. Olası ayrılık durumunda da hiç arkadaşım kalmadı diyorlar.
Ya hayır asla yok öyle bi durum. "İstemiyorlar" gibi bi durum da yok zaten, istemeyen tek bi kişi var. İstemiyosa da davet etmesin tabii ki. Beni de davet etmesin hatta, ama YALAN söylemesin. Kanki sevgilin gelmesin ben ondan hoşlanmıyorum deseydi zaten ben de gitmezdim. Zaten benim derdim nasıl sevgilimi davet etmez değil ki, beni yalan soyleyip herkesin eşli olduğu ortama tek getirtmesi.İnsanlara biraz ayak uydur, basmaya sevgilini istememişler sen de gitmeyiverseydin. Herkes herkesi sevmek zorunda değil, kozun doğum günü sevmediği birini istememiş bunu açıkça dile getirmiş. Belki senim bilmediğin başka işler var. Sevgilin grupta birine falan yazılmış olabilir mi ya da eski sevgili gibi şeyler olabilir mi? Tepki net çünkü istemiyorlar.
Başkasının düğününde rol çalmaya çalışmışsınız, seni şahit göstermek zorunda değiller. KırılmA diye eklemişler de zaten e daha ne yapsınlar? Düğün telaşı içindeki insanlara destek olunmalı moralini bozacak şeyleri zaten olur onları azaltmalı. Arkadaş böyle zamanlar için var. Yakın arkadaşım abim düğünümde bana küstü, neden yaptı hala bilmiyorum. Ben ise yardıma çok ihtiyaç duyduğum bi zamandaydım, destek olmasını sonra bana durumu açıklamasını isterdim. Dünyanın en anlayışlı insanlarından biriyimdir.
Hakkı olduğunu düşünüyorsan arkadaşlarını değiştirebilirsin zaten, görüşmezsin sınırlarını kendin çizersin.
Malum partili olduğunu yazmamış parti durumları bizim ülkede baya ayrışma sebebi bunu anlıyorum ama ben kızın yalan söylemesine takıldım. Arkadaşıma değer veriyorsam o şekilde küçük düşürmezdim masadaAdam muhafazakar ve malum partili. Şahsen ben böyle bie tipi kimse için doğumgünü masama alıp tadımı kaçırmam. Ha ben dürüstçe söylerdim sevmiyorum istemiyorum. Ya tek gel yada gelme ye. Arkadaşım için beş saniye bile o bahsedilen profilde birine katlanmam. Doğumgünü sahibini buna mecbur etmek de tuhaf.