Alınganlık mı Ediyorum Yoksa Arkadaşlarım mı Bana Ayıp Ediyor?

Hayir yapmazdim ama yapildiysa kenara ceker bana kiz kiza demistin herkes cift ben rahat edemedim biz seninle baska zaman kutlayalim der kibarca sivisirdim. Surat asip insanlari germezdim. Sevgilim beni almaya geldiyse istenmedigi yere onu iceri almaz ben cikar arabasina binerdim
Kenara çekmeme gerek kalmadı, kendisi "o benim yakınım değil, hem onun gireceği bi ortam değil" diye ilan etti zaten.

Kenara çekmeme gerek kalmadı, kendisi "o benim yakınım değil, hem onun gireceği bi ortam değil" diye ilan etti zaten.
Ilan ettigi ortama sevgilinizi niye cagirdiniz iste o zaman? Istenmedigini bile bile adami niye muhatap ettiniz yani. Konuya nerden baksam bi garip. Ya insanlari fazla onemsiyosunuz ya cok takintilisiniz

Konu bir de haklı gördüm sizi erkek arkadaşınız olgunluk göstermiş masayı selamlamış arkadaşınızı kutlamış arkadaşınız ayıp etmiş konu iki de haksız gördüm nikah onun istediği kişiyi tercih edebilir siz de öyle
Siz onu seçerdiniz diye o da sizi seçmek zorunda değil ki yine size ilgi göstermiş gönlünüzü almaya çalışmış iki arkadaşınızı da eşit tutmayın size karşı ikisi de farklı davranmış ama ilki kabul edilir değil
İki arkadaşımı aynı kefeye koymam mumkun değil zaten. İkinci arkadaşımla tabii ki görüşmeye devam edeceğim. Ama açıkçası arkadaşımın düğündeki tavırlarından da kendisini suçlu hissettiğini düşündüm çünkü düğünün geri kalanında ben oynayıp katılmama rağmen sürekli yanıma gelip beni kontrol etti, iyi misin egleniyo musun vs. Ertesi gün de arayıp naptınız vardınız mi nasılsın falan diye sordu. Bu kadar ilgi göstermesine hala tavır yapmak bana da doğru gelmiyo, ama ne bileyim çok icerledim. Şu hayatta her sıkıntımızda yan yanaydik ama, sevincinde beni yanında istememesi koydu bana.

O zaman dürüstçe soyleyebilirdi. Soruma hala cevap vermediniz?

Bir de ben sizinle "siz" diye konuşuyorum, rica ederim siz de bana sen diye hitap etmeyin.
Soruna cevap verdim.
Ablacım burası devlet dairesi değil, anonim yere konu açıp sana siz yerine sen diye hitap edilmesine alınıyorsan yani pes.

Sizin erkek arkadasinizi muhafazakar buluyo olabilir mi? Erkek arkadasiniz oyle mi? Sanki oyle bi izlenim aldim ben
Çok fazla olmasa da öyledir evet. Fazla muhafazakar olsa zaten birlikte yapamazdık çünkü ben de tam tersine biriyim. Arkadaşım da muhafazakar olduğunu benim anlattığım kadarıyla biliyor, yoksa birlikte oturduğumuz ortamda hiç öyle kimseyi yargilamisligi kimseye "cık cık cık" yapmisligi yoktur.

Ama şöyle bi durum da var, o geceki masada kız arkadaşına "x kişisine oy vermezsen senden ayrılırım" diyebilecek kapasitede insanlar da vardı. En yakınlarım dediği o. Aynı şekilde arkadaşımın benim sevgilimden daha beter iki yüzlü muhafazakar biriyle ilişkisi de vardı, hatta arkadaşım o dönemde "işte böyle erkeklerle oluyo, galiba ben aşık oldum" falan diye geziyodu. Hani kendisine tamamen yabancı bi olay olsa gene hak vericem.

Çok fazla olmasa da öyledir evet. Fazla muhafazakar olsa zaten birlikte yapamazdık çünkü ben de tam tersine biriyim. Arkadaşım da muhafazakar olduğunu benim anlattığım kadarıyla biliyor, yoksa birlikte oturduğumuz ortamda hiç öyle kimseyi yargilamisligi kimseye "cık cık cık" yapmisligi yoktur.

Ama şöyle bi durum da var, o geceki masada kız arkadaşına "x kişisine oy vermezsen senden ayrılırım" diyebilecek kapasitede insanlar da vardı. En yakınlarım dediği o. Aynı şekilde arkadaşımın benim sevgilimden daha beter iki yüzlü muhafazakar biriyle ilişkisi de vardı, hatta arkadaşım o dönemde "işte böyle erkeklerle oluyo, galiba ben aşık oldum" falan diye geziyodu. Hani kendisine tamamen yabancı bi olay olsa gene hak vericem.
Diger misafirlerle uyum saglayamayacigini, sohbeti acilsa tartisma cikmasinin ihtimal oldugunu dusunmus olabilir mi?

Tabii ki, zaten ilk konuda arkadaşınız yanlış yoldan gitmiş maalesef. Gereksiz yorum yapmış bir de üstüne.

İkinci konuda sizi anlıyorum ama kendimden örnek vereyim. Çok ama çok yakın, aynı zamanda, aynı ortamda tanıştigim 4 arkadaşım vardı nikahımda. Son ana kadar inanın karar veremedim çünkü benim için hepsi kardeş gibiydi. Nikah şahidi olarak seçtiğim arkadaşımı da benzer bir sebepten dolayı seçtim. Diğer arkadaşlarım bu yüzden trip atsaydı çok üzülürdüm, çocukça bulurdum açıkçası.

Ay yok artık hadi ikinci konu neyse de, ilk konuda beni haksız buluyo olamazsiniz ya. Ben zaten ilk başta onun istemediğini farkedince gelmemeyi kabul etmişim, tavir vs de yapmadım üstelik, "tamam ben seni daha sonra yemeğe çıkarırım" dedim. Kendisinin ısrarla beni araması, üstüne bana yalan söylemesi ve "o benim yakın arkadaşım değil ki neden burda olsun" demesi normal mi yani? Aynı masada oturduğumuz çocuk bile ben hiçbisey demememe rağmen üstüne basa basa "ayıp değil mi neden cagirmadin, çağır gelsin tanışalım" dedi. Sizin bu yorumunuza anlam veremiyorum açıkçası.

İlk konuda da haksızsınız kabul edin. En yakın arkadaşımın sevgilisini sevmiyordum. geldiğinde de huzursuz oluyordum, doğum günüme getirsin istemezdim. Arkadaşınızı yalan söylemeye siz itmişsiniz, “erkek arkadaşın gelmesin” deseydi alınacaktınız yine, o da kendince o yöntemi seçmiş

Oğlumun mahalleden arkadaşının bir nikahına katılmıştık bende 2 kişi şahit zannediyordum meğerse 4 kişi şahit oluyormuş gerçekten o an öğrendi o çocukta. Bence o konuda asla gönül koyma. Sende kendi nikahında onu şahit yazmazsın ama arkadaşlığın için bir pürüz asla değil bence bu konu.
İlk konudaki kişi ile asla konuşma hediyesini de vermeseydin keşke hak etmiyor hediyeyi onu geç sil hayatından

1. Konuda sizi haklı buldum. Evet arkadaşınız sevgilinizi doğum gününde istemiyor olabilir ama bu şekilde ortam hakkinda yalan söyleyerek oraya getirtmemeliydi. Davete katılıp katılmama tercihi sizin olmalıydı. Sevgili olduğunuz için bazılarına normal görünüyor ama böyle bir şey evli bir çifte yapılmış olsa daha farklı bakılırdı diye düşünmekteyim.

2. Konuda da aşırı haksız geldiniz bana kaç senelik evliyim ve 2. Şahit olduğunu bilmiyordum ben mesela şuan sizden duyuyorum.😬 Benim ve katıldığım tüm nikahlarda gelinin bir damadın bir şahidi oldu hep. 2. Şahitliği bilmiyor olabilir kız ve bu kadar önemli olabileceğini düşünmemiştir.

Sevgilin konusunda sonuna kadar haklısın, seni seven birkaç saatliğine ona da katlanıversin, sanki kendi hayatları çok harika heriflerle dolu gibi burun kıvırıyorlar çok komik cidden. Herkesin partneri ile geldiği yere neden düdük gibi yalnız gidesin? İçinde ne varsa iyi kıvranmış keşke başka şeylere harcasaymış sevgilin gelmesin diye sarfettiği eforu. Kan davalısı sanki.

2. konuda bana göre önemsiz bir beklentiye girmişsin, beklentiler üzer.

İlk konudaki kız biraz kontrol delisi herhalde. Böyle insan yönlendirmeyi seven insanlardan hazzetmem. Direkt sevgilinle anlaşamıyorum, gerilme istemiyorum o yüzden doğum günüme davetli değil diye deseydi keşke. 2. Konuda kız özür dilemiş sanırım, abartmaya gerek yok.

Doğum günüme ısrarla sevmediğim sevgilisi ile gelmek istese biri ondan önce ben mesafe koyardım. Başka söylemiş size sonra görüşelim diye sonra ayıp oldu heralde deyip aramış siz sonuç olarak yine sevgilinizi çağırmışsınız. Kapıda bekleseydi siz öyle inseydiniz. İletişiminizi kesmekle çok iyi yapmışsınız kadın rahat bir nefes alır.
İkinci konuda ise nasıl gereksiz tripler attıysanız kadın kendi düğününde eğlenmesi gerekirsen sizin peşinizde koşmuş çok yazık. İnsanların özel günlerini mahvetmek gibi bir hobiniz var sanırım.
Çevremde sizin gibi biri olsun istemezdim.

Haklı haksız diye ayırt etmeden yazayım.

Konu 1

Kendi doğum günüm olsa görmek istemediğim ve haz etmediğim insanı çağırmam. Bunu da arkadaşıma kırmadan söylerim. İsterse tek başına katılabileceğini istemezse katılmamasını sorun etmeyeceğimi derim. Sizin açınızdan olaya bakınca evli değilsiniz illaki eşli katılmanız gereken bir ortamda değil. Arkadaşınızın tilkilikleri ve üslubu çok çirkin bir bahane bulup hayatınıza yeniden dahil olmasına izin vermemeniz sizin için daha iyi olur.

Konu 2

4 tane yakın arkadaşım vardı. Hiç birisini nikah şahidi yapmadım.Evliliği güzel giden aile büyüklerimizden seçtik. Dördününde nikahında böyle bir beklentim olmadı onları tanıştıran insanlara kendi çapında jest yapmak istemiş olabilirler. Bu tarz bir isteğiniz varsa nikahtan önce teklif edebilirdiniz. Konuşmadan böyle bir beklentiye girmek üzmüş sizi ama gerçekten önemli bir şey değil.

X