Doğuma Hazırlık alınacakların listesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hidennisko

çiçekli böcekli :))
Pro Üye
14 Eylül 2007
5.494
238
arkadaslar internetten indirdiğim listeler ve deneyimli annelerin tavsiyeleriyle benim karsima soyle bir tablo cikti

ama bende her anne gibi her gordugumu almak istiyorum..
burada birbirimize tavsiyeler verelim ve herseyin en güzeli ve yeteri kadari olsun bebisimize

%100 pamuklu tulum(ayaklı olanlardan uzun kollu)-3 adet
kısa kollu body 5-6 adet(alttan cıtcıtlı)
uzun kollu body 3-4 adet (alttan çıtçıtlı)
yeni dogan önlük penye( 3-4 adet)
penye hırka yelek serin yaz gecelerinde 3-4 tane(kapişonlu da olabilir bazıları)
yenidoğan çorabı 4-5 çift
zıbın 3-4 adet(ben giydirmeyecegim.
ağız mendili 5-6 adet
emzik yeni doğan için 1 numara oluyor
doğal akış biberon emziği 1. aşama olacak
ayaklı pantolon
şampuan
masaj yağı
ıslak mendil
kulak temizleme çubuğu
alt değistirme minderi
tırnak makası
sac fırcası
banyo termometresi ve süngeri
battaniye(bence penye veye ince pamuklu olmalı yaz bebeki bizimkiler)
banyo havlusu
bunlar ilk doğduğunda lazım olanlar
birde yeni duydum süt saklama poşetleri varmısbazen sütler tasarmis gögüsten ozaman pompayla bu posetlerde saklayıp buzlukta 20 gün sakliyomussun
sütün gelmezse yada dısarıda ollursan anane babanne bebisse verebilioo :))
daha ekleriz aklımıza geldikçe :)) sizde yazin hangi marka iyidir
tavsiyelerinizi beklerim

GEÇEN SENE TEMMUZDA DOĞUM YAPAN BİR ANNE OLARAK GEREKSİZ OLANLARI KIRMIZI İLE İŞARETLEYEYİM BELKİ FAYDALI OLUR SİZE
arkadaslar internetten indirdiğim listeler ve deneyimli annelerin tavsiyeleriyle benim karsima soyle bir tablo cikti

ama bende her anne gibi her gordugumu almak istiyorum..
burada birbirimize tavsiyeler verelim ve herseyin en güzeli ve yeteri kadari olsun bebisimize

%100 pamuklu tulum(ayaklı olanlardan uzun kollu)-3 adet AYAKLI TULUM YAZ GÜNÜ OLMAZ BEN GİYDİRMEDİM AYAKLI PİJAMA OLUR
kısa kollu body 5-6 adet(alttan cıtcıtlı)
uzun kollu body 3-4 adet (alttan çıtçıtlı)
yeni dogan önlük penye( 3-4 adet) GEREK YOK MENDİL ALIN
penye hırka yelek serin yaz gecelrinde 3-4 tane(kapişonlu da olabilir bazıları) ÇOK İŞE YARIYO
yenidoğan çorabı 4-5 çift
zıbın 3-4 adet(ben giydirmeyecegim.GEREK YOK
ağız mendili 5-6 adet ÇOK İŞE YARIYO

emzik yeni doğan için 1 numara oluyor ÇOK İŞE YARIYO

doğal akış biberon emziği 1. aşama olacak
ayaklı pantolonÇOK İŞE YARIYO

şampuan
masaj yağı
ıslak mendil
kulak temizleme çubuğu
alt değistirme minderi
tırnak makası
sac fırcası
banyo termometresi ve süngeri GEREK YOK DERİLERİ O KADAR HASSAS Kİ NE SÜNGERİ
battaniye(bence penye veye ince pamuklu olmalı yaz bebeki bizimkiler)
banyo havlusu GEREK YOK HAVLU TÜY BIRAKIYO İNCE PENYE KUMAŞ
bunlar ilk doğduğunda lazım olanlar
birde yeni duydum süt saklama poşetleri varmısbazen sütler tasarmis gögüsten ozaman pompayla bu posetlerde saklayıp buzlukta 20 gün sakliyomussun
sütün gelmezse yada dısarıda ollursan anane babanne bebisse verebilioo :))
daha ekleriz aklımıza geldikçe :)) sizde yazin hangi marka iyidir
tavsiyelerinizi beklerim
SÜTÜNÜ SAĞIP BİBERONDA SAKLA GEREK YOK

gülüm 34 çok teşekkür ederiz .. eee ne de olsa tecrübe konuşuyor dimi.. yazdıklarını dikkate alıcam şahsen.. a.s.

ARKADAŞLAR emzik ve biberona gerek yok bence eğer bebeğe ilk biberon verirseniz daha sonra anne memesini almıyor.. emzikde gereksiz bence doktorumuz önermedi.. biz nerdeyse 5 aylık olduk ve biberonda emzikde kullanmadık henüz... bilginiz olsun.. hastanede bile mama vermeleri gerektiğinde kaşıkla yedirdiler sütüm henüz gelmemişti.. bizde daha sonra çay kaşığıyla yedirdik.. biraz zahmetli ama biberonda bebişlerin kolayına geliyo ve memeden emme zahmetine katlanmıyorlar.. bir çok arkadaşıma böyle oldu ve maüecburen mamaya döndüler.. bilginizee....

bencede biberon ve emziğe gerek yok.benimde sütüm ilk saatlerde gelmediği için kaşıkla mama verdik.emzikte kullanmadık.emzirmeyi bıraktığımda bile geceleri süte kalkıyodu oğlum bardakla içiyodu sütünü.minnacık bebeklere doğar doğmaz kansorejen madde içeren emzik biberon vermek bencede doğru değil.ne zahmetlerle getiriyoruz sonuçta bebişlerimizi.

kızlar hastaneye giderken 1 kutu mama götürecekmiyiz..yoksa süt gelmemesi durumunda hastanede mi yapıp veriyorlar bebeğe..

hastane özel karşılıyo mama ihtiyacını annenin bez ihtiyacını çıkana kadar cnm özelse hastanee

peki özel hastaneler de gerek duyulursa eğer süt sağma makinesi veriyor mu?? bu makineler steril oluyor mu sizce..sonuçta herkese kullandırıyorlar..alıp almamakta kararsızım..

X