Alınacak Ev Meselesi

Alınmayın bana lütfen ama,
yazdıklarınızdan evde oturup koca beklerken çeyiz düzen, anne ağzına bakan bir ev kızı anlatıyor sandım.
Siz diş hekimisiniz, nişanlınız mühendis. Okutmuşlar sizi zaten altın bileziklerinizi takmışlar kolunuza. Bugün muyenehane açsanız kaç ev alırsınız, nedir bu minnet. Evlilik hazırlığında takılacak altın konuşmaları da inanılmaz itici geliyor bana. Başlık parasının modernize edilmiş hali.

2 çocuğum var, eşim bazen çocuklara bırakmak için, bütçeden kısalım 2.evi alalım der."Bütün yatırımımızı çocukların eğitimine yap, edindikleri meslekle bizim aldığımız ev gibi 10 tane alırlar.Gayrimenkul belki kaybedilebilir ama diploma ve güzel bir meslek kalıcıdır. Kırk kere batsan yine çıkış yolun olur" derim bende.

+1

Siz sanırım yaşadıklarınızı anlayamıyormusunuz?
Size takı takılmamış ki!!! Takılar sizden alınmış ve Kasım ayı yarılandı ve evde alınmamış.
Hala evlenmeyi düsünüyormusunuz?

Yapacakları isi sürüncemede bırakan insanlara asla tahammül edemem, bu sebeple dugune 20gun kala nisan attım. Hem insanı strese sokuyorlar hem ailene karşı zor durumda bırakıyorlar, nişanlınla net bi şekilde konus, ya da madem kayinvaliden ailene kendi söyledi ev meselesini, ailen de çağırsın bi problem mi var diye sorsun belki bi sıkıntıları vardır o zaman kiralık bakarsiniz

Ben ev mev istemiyorım takıları takacaksanız takın deyip atın nişanı .
Mesele takı zart zurt değil .
Mesele sizin olan birşeyin alınıp abiye harcanması .
Ömür boyu yolunacaksınız bir dur deyin şimdiden diyemezseniz bu düzen böyle gidecek .
Sorun sizi enayi yerine koymaları .
Siz mutlu olun falan filan bunlar boş .Beni saf yerine koyan insanlarla işim olmaz .
Ya dolandıran gelinler gibi dolandıran aile olmuş .

Aynen..

Birde bu öyle eve takıya tenezzül etme meselesi değil. Bir is yapılacak diye ortaya çakılmışsa bi an once guzelce yapar kenara çekilirsin, yada bi aksilik olduysa iyiniyetle gelir derdini anlatır yapamıyoruz dersin, iyi niyetliysen tabi..hayir ne bu yani surekli gecistirme lafını etmeme ben böyle durumlara, uyuntu tiplere cok sinirleniyorum. Konuşup iyice bi kendilerine gelmeliler

Ben olsam atardım nişanı insan yerine koyup açıklama yapmaktan acizler sözünü geçir biraz bu şekilde bi ömür boyu üzülen sen olursun

çok güzel anlatmışsınız.2 oğlum var bazen kayın validem diyor çocuklarına ev al diye.ben ise eğitimlerine yatırım yapıyorum o zaman kendi istedikleri evi her şeyi alabilirler hazırın değeri de yok diyorum.Komşumuz yemedi içmedi mal mülk yaptı çocuklarından kendinden yaşamdan kıstı.yıllarca çocukları varyemez olduğu için bolluk içinde fakirlik yaşattığı için öfke duydular babaya.anne öldü daha sonra baba da vefat edince çiftlikten evlere kamyonlara kadar çocuklar paylaşıp bir kaç yıl içinde satıp har varup harman savurdular ve tükettiler.
işçi bir babanın kızı olarak zor koşullarda öğretmen oldum 16 yıllık öğretmenim.çay kaşığını hatta nişan yüzüğüme kadar eşimle aldık.şimdi evim de var arabamda .hazıra konmadım ama insanın kendi emeğinin olduğunu bilmesi her şeye değer.
şimdiki kızlar emek sarf etmeden her şeye sahip olmak istiyor.inanın sevdiğiniz adamla emekle fedakarlıkla omuz omuza yaptığınız her şeyin tadı bir başka.
ev almadan evlenmem diyen kızlar var.ya insanlar evlenmeden ev sahibi olacak parayı bulamıyorlar.o zaman evi olmayan erkeğin evlenmeye hakkı yok mu.Türkşye koşullarında daha 30 olmamış kaç erkeğin evi var
ayrıca kaynananın kayın babanın da ev almak düğün yapmak gibi bir zorunluluğu da yok(2 çalışan insan için)maddi durum çok iyi olur alırlar o ayrı ama komşumun kızı eşinin ailesi evlenince ev alacağız deyip alamadıkları için boşanma davası açtı.ev için eşini boşadı eşin hiç suçu yokken.inanın ilişkilerin para pul meselelerin aile içine bu kadar işlemesinden çok rahatsızım.şaşkınlık yaşıyorum eşimi ev için nasıl boşarım dünyanın hangi malı mülkü eşimden ailemden daha değerli olabilir
uzun oldu kusura bakmayın

Herkesin fikrine saygı duyuyorum. Benim düşüncem ise size bir söz verilmiş ve karşılığını bekliyorsunuz. Fakat burada olayın iç yüzünü de bilemiyoruz. Belki kv eşitlik olsun diye böyle bir söz verdi ama şuan maddi imkanı yeterli olmayabilir. Öncesinde söz verdim şimdi yapamıyorum diye de içerlemiş olabilir. Ha diyeceksiniz ki benimle paylaşsın sessiz kalmaktan daha iyi ama belki kendine eşitliği yaratmak adına imkan sağlamaya çalışıyor olabilir. Bilemedim diğer tarafın niyeti de önemli sonuçta.
2. Bir seçenek olarak nişanlınız konusunda eminseniz bazı şeyleri kendiniz yapmaya başlayın. İlk etapta kira da oturursunuz belki ama zaman içinde muhakkak eviniz olur. Ve naçizane bir tavsiyem çok fazla içli dışlı olmayın. Bu tarz durumlar da fazla samimiyet çok fazla tartışmayı beraberinde getirebiliyor.

Öyle güzel yazmışsınız ki gözümde canlandınız sanki. Ellerinize sağlık. Allah afiyetle sağlıkla yedirsin emeklerinizin karşılığını.

Alırız diye düşünüp sonrasında durumları mı yetmedi paraları mı çıkışmadı bilemiyorum.Düğünde eltine yapılan takıları da sana yaparlar ev almazlar belki.Yani mecbur sesleri çıkacak çünkü evi önceden kuracaksınız.Ev bakmaya başlıcaz kiralar şu kadar şu kadarmış diyin tamam derlerse evi tutarsınız.Hayır ev alacağız ya kızım derlerse ev alırlar.

Bu soruyu burada sormanız uygun mu Gözde? Soyadınız, resminiz de var. Yani evlenseniz kayınvalidenizin kim olduğuna kadar buluruz sosyal medya'dan google'dan. Onun dışında dişçi ararken denk gelsek aa KV si bu kıza ev almamıştı deriz. Gerçekten şaşırtıcısınız... Hiç mi özelinize saygınız yok? Sizi yargılamak değil amacım direk kendinize gelin demek istedim.

Para bul eşitsizlik mevzusuna gelince biz KV nizin maddi durumunu nereden bilebiliriz ki? Bir çok kişi size nişan atın demiş şimdi nişan mı atacaksınız bu sözlere uyup? Nişanlnızla aranızı mı bozacaksınız? Vallahi buradakilerin aklına uyup bozacaksanız bence hiç durmayın nasılsa bir iki seneye boşanırsınız...

Uzun lafın kısası böylesine özel bir konu KKda konuşulacak danışılacak bir konu değil, kimse sizin durumunuzu KVnizin durumu bilmiyor bol keseden sıkıyorlar. Kendi hayatınıza zarar veriyorsunuz. Sizi tanıyan birisi çıksa ne yapacaksınız? Vallahi şoktayım!

+1111........

Eltınıze ne takılmıs olabılır kı karsılıgı bır daıre , yanlıs mı dusunuyorum.
Olsa olsa 5 bılezık 1 gerdanlık

Ben maddiyatı verilen sözleri geçtim, pasifliğinize takıldım.
Kv nişanlım çok iyiler diyorsunuz ama sizi ilgilendiren konuları konuşmaya korkuyorsunuz. Yanlış anlarlar diye tereddütleriniz var. İyi insanlarsa zaten sözlerini tutmaları gerekir. İyi insanlarsa sizin paragöz olduğunuzu düşünmezler, aksine sizin karşınızda mahcup durmaları gerekir.

Evleneceğiniz insanla her şeyi açıkça konuşamıyorsanız evliliği erteleyin. Demek ki evlenecek, suçlamadan konuşabilecek kadar samimi ilişkiniz yok.
Ayrıca hakkınızı aramak, fikrinizi ifade etmek saygısızlık değildir. Aksine her şeye susmak, istemediğiniz şeylere mecbur edilmeniz size saygısızlıktır.

Aralik ayı geldiginde kışta yağmurda camurda nasıl taşınacaksınız enteresanmis. Hem yılbaşı öncesi ev almakta enteresan. Bence anne oğul birlik bunlar yerinde olsam nisanı bozardım. Nişan takısı da alınmaz bu arada sıkıştım bahanesiyle sizi cok yumusak bulmuslar ..

Aynen ana oğul birmiş gibi. Çocukta umursamıyor karısına verilen sözü. Onlarda kız dişçi kendi alsın diyolardır biz de hep “çift maaşlı” diyerek çok ayrımcılık gördük ama hakkımı helal etmiyorum. Biz kendimize ev araba vs aldıkça eşimin ailesi de diğer oğullarına alıp bizi eşitlemeye çalıştılar. E o zmn biz de uğraşıp almasaydık bize de alsalardı.

Kimisi zengin koca arar kimisi de altın ev vs ister devir değişse de kimse gidip de ben fakir koca bulup mutlu olayım demez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…