- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.203
- 498
- Konu Sahibi GozdeOzsayar
-
Alınmayın bana lütfen ama,
yazdıklarınızdan evde oturup koca beklerken çeyiz düzen, anne ağzına bakan bir ev kızı anlatıyor sandım.
Siz diş hekimisiniz, nişanlınız mühendis. Okutmuşlar sizi zaten altın bileziklerinizi takmışlar kolunuza. Bugün muyenehane açsanız kaç ev alırsınız, nedir bu minnet. Evlilik hazırlığında takılacak altın konuşmaları da inanılmaz itici geliyor bana. Başlık parasının modernize edilmiş hali.
2 çocuğum var, eşim bazen çocuklara bırakmak için, bütçeden kısalım 2.evi alalım der."Bütün yatırımımızı çocukların eğitimine yap, edindikleri meslekle bizim aldığımız ev gibi 10 tane alırlar.Gayrimenkul belki kaybedilebilir ama diploma ve güzel bir meslek kalıcıdır. Kırk kere batsan yine çıkış yolun olur" derim bende.
Siz sanırım yaşadıklarınızı anlayamıyormusunuz?Kızlar merhaba. Baştan başlıyayım, 4 aydır nişanlıyım, mart ayında düğünüm var. bizim nişanımızdan 2 ay önce evlenen bir eltim de var. eltimle aramızda takı konusunda bir eşitsizlik yaşandı ona yapılanın yarısı bile bana yapılmadı. ve hiç problem etmedim bunu çünkü kayınvalidem kendince haklıydı onun düşüncesi şöyleydi ona daha fazla altın yapıldı ama evlerini kendileri aldılar bana daha az altın yapıldı ama bize de ev alınacak ve aradaki o altın farkını bizim evimizin borcuna destek olarak kapatacaklardı. söylediği buydu kayınvalidemin. bu yüzden hiç sorun etmedim bu konuyu ki mantıklı da geldi. iki kardeş için problem değilse bende üzerinde durmadım çok fazla. ama kayınvalidem bunları benim aileme söyledi, 4 aydır da söylemeye devam ediyor. gözdeye az altın yaptık ama ev alıp denge sağlayacağız sakın yanlış düşünmeyin o da gelinimiz bu da gelinimiz diye. bizimkilerde saygı duydular ve böyle 4 ay geçti. kayınvalidem sürekli ekim-kasım gibi ev alınacak diyordu o yüzden bugüne kadar bir kez bile ev lafı etmeyip bekledim. ekim geçti sesi çıkmadı, şimdi kasımın ortasındayız hala çıt yok. bazen internetten ev bulup bak anne diyorum beni hayırlısı bakalım dur bakalım diye geçiştiriyor. nişanlıma gösteriyorum inşallah hayırlısı diyor o da ve konu ciddileşemeden havada kalıp kapanıyor. ama düğüne de az vakit kaldı ev bak karar ver al, mobilyası gelinliği derken zaten sıkışacak çok. ailemde artık hani söyledikleri tarihte geldi neden hala ev bakılmıyor, neden geçiştiriliyorsun demeye başladılar yavaştan. daha en başından kayınvalidem bizim durumumuz yok kirada oturucaklar deseydi herkes buna saygı duyucaktı, ama söz verip şimdi de ses çıkarmayınca evet bizimkilerde rahatsız olmaya başladılar. zaten evin bir kısmını ödeyecek gerisini biz ödeyeceğiz ama bir başlangıç olarak artık bakılması edilmesi gerekiyor. bizimkilerin bozulmalarıyla uğraşırken bir tarafta, bir tarafta karşı tarafa hiç birşeyi dile getiremiyorum. hala bekliyorum arar gel kızım bakalım edelim der diye. ama yok. lafını ettiğimde de işte geçiştiriliyorum. bunu ciddi bir şekilde anlamasını nasıl sağlayabilirim bu konudaki düşüncesini maddi durumunu ve planını benimle de paylaşmasını nasıl sağlayabilirim, kendisini çokta seviyor sayıyorum kırmakta istemiyorum ama bir söz verildiyse ve bu bayağı şekilde bir eşitsiziğin düzeltmesi olucaksa yerine getirilmeli diye de düşünüyorum. nişan takısı normalde bizim buralarda kıza kalır ama bizdeki takıyıda onlar aldı sıkışığız diyerek tek kelime dahi etmedik. şimdi bu ev konusunda ne yapabilirim fikir veren olursa çok mutlu olurum :)
Aynen..Ben ev mev istemiyorım takıları takacaksanız takın deyip atın nişanı .
Mesele takı zart zurt değil .
Mesele sizin olan birşeyin alınıp abiye harcanması .
Ömür boyu yolunacaksınız bir dur deyin şimdiden diyemezseniz bu düzen böyle gidecek .
Sorun sizi enayi yerine koymaları .
Siz mutlu olun falan filan bunlar boş .Beni saf yerine koyan insanlarla işim olmaz .
Ya dolandıran gelinler gibi dolandıran aile olmuş .
çok güzel anlatmışsınız.2 oğlum var bazen kayın validem diyor çocuklarına ev al diye.ben ise eğitimlerine yatırım yapıyorum o zaman kendi istedikleri evi her şeyi alabilirler hazırın değeri de yok diyorum.Komşumuz yemedi içmedi mal mülk yaptı çocuklarından kendinden yaşamdan kıstı.yıllarca çocukları varyemez olduğu için bolluk içinde fakirlik yaşattığı için öfke duydular babaya.anne öldü daha sonra baba da vefat edince çiftlikten evlere kamyonlara kadar çocuklar paylaşıp bir kaç yıl içinde satıp har varup harman savurdular ve tükettiler.Alınmayın bana lütfen ama,
yazdıklarınızdan evde oturup koca beklerken çeyiz düzen, anne ağzına bakan bir ev kızı anlatıyor sandım.
Siz diş hekimisiniz, nişanlınız mühendis. Okutmuşlar sizi zaten altın bileziklerinizi takmışlar kolunuza. Bugün muyenehane açsanız kaç ev alırsınız, nedir bu minnet. Evlilik hazırlığında takılacak altın konuşmaları da inanılmaz itici geliyor bana. Başlık parasının modernize edilmiş hali.
2 çocuğum var, eşim bazen çocuklara bırakmak için, bütçeden kısalım 2.evi alalım der."Bütün yatırımımızı çocukların eğitimine yap, edindikleri meslekle bizim aldığımız ev gibi 10 tane alırlar.Gayrimenkul belki kaybedilebilir ama diploma ve güzel bir meslek kalıcıdır. Kırk kere batsan yine çıkış yolun olur" derim bende.
Öyle güzel yazmışsınız ki gözümde canlandınız sanki. Ellerinize sağlık. Allah afiyetle sağlıkla yedirsin emeklerinizin karşılığını.çok güzel anlatmışsınız.2 oğlum var bazen kayın validem diyor çocuklarına ev al diye.ben ise eğitimlerine yatırım yapıyorum o zaman kendi istedikleri evi her şeyi alabilirler hazırın değeri de yok diyorum.Komşumuz yemedi içmedi mal mülk yaptı çocuklarından kendinden yaşamdan kıstı.yıllarca çocukları varyemez olduğu için bolluk içinde fakirlik yaşattığı için öfke duydular babaya.anne öldü daha sonra baba da vefat edince çiftlikten evlere kamyonlara kadar çocuklar paylaşıp bir kaç yıl içinde satıp har varup harman savurdular ve tükettiler.
işçi bir babanın kızı olarak zor koşullarda öğretmen oldum 16 yıllık öğretmenim.çay kaşığını hatta nişan yüzüğüme kadar eşimle aldık.şimdi evim de var arabamda .hazıra konmadım ama insanın kendi emeğinin olduğunu bilmesi her şeye değer.
şimdiki kızlar emek sarf etmeden her şeye sahip olmak istiyor.inanın sevdiğiniz adamla emekle fedakarlıkla omuz omuza yaptığınız her şeyin tadı bir başka.
ev almadan evlenmem diyen kızlar var.ya insanlar evlenmeden ev sahibi olacak parayı bulamıyorlar.o zaman evi olmayan erkeğin evlenmeye hakkı yok mu.Türkşye koşullarında daha 30 olmamış kaç erkeğin evi var
ayrıca kaynananın kayın babanın da ev almak düğün yapmak gibi bir zorunluluğu da yok(2 çalışan insan için)maddi durum çok iyi olur alırlar o ayrı ama komşumun kızı eşinin ailesi evlenince ev alacağız deyip alamadıkları için boşanma davası açtı.ev için eşini boşadı eşin hiç suçu yokken.inanın ilişkilerin para pul meselelerin aile içine bu kadar işlemesinden çok rahatsızım.şaşkınlık yaşıyorum eşimi ev için nasıl boşarım dünyanın hangi malı mülkü eşimden ailemden daha değerli olabilir
uzun oldu kusura bakmayın
Alırız diye düşünüp sonrasında durumları mı yetmedi paraları mı çıkışmadı bilemiyorum.Düğünde eltine yapılan takıları da sana yaparlar ev almazlar belki.Yani mecbur sesleri çıkacak çünkü evi önceden kuracaksınız.Ev bakmaya başlıcaz kiralar şu kadar şu kadarmış diyin tamam derlerse evi tutarsınız.Hayır ev alacağız ya kızım derlerse ev alırlar.Kızlar merhaba. Baştan başlıyayım, 4 aydır nişanlıyım, mart ayında düğünüm var. bizim nişanımızdan 2 ay önce evlenen bir eltim de var. eltimle aramızda takı konusunda bir eşitsizlik yaşandı ona yapılanın yarısı bile bana yapılmadı. ve hiç problem etmedim bunu çünkü kayınvalidem kendince haklıydı onun düşüncesi şöyleydi ona daha fazla altın yapıldı ama evlerini kendileri aldılar bana daha az altın yapıldı ama bize de ev alınacak ve aradaki o altın farkını bizim evimizin borcuna destek olarak kapatacaklardı. söylediği buydu kayınvalidemin. bu yüzden hiç sorun etmedim bu konuyu ki mantıklı da geldi. iki kardeş için problem değilse bende üzerinde durmadım çok fazla. ama kayınvalidem bunları benim aileme söyledi, 4 aydır da söylemeye devam ediyor. gözdeye az altın yaptık ama ev alıp denge sağlayacağız sakın yanlış düşünmeyin o da gelinimiz bu da gelinimiz diye. bizimkilerde saygı duydular ve böyle 4 ay geçti. kayınvalidem sürekli ekim-kasım gibi ev alınacak diyordu o yüzden bugüne kadar bir kez bile ev lafı etmeyip bekledim. ekim geçti sesi çıkmadı, şimdi kasımın ortasındayız hala çıt yok. bazen internetten ev bulup bak anne diyorum beni hayırlısı bakalım dur bakalım diye geçiştiriyor. nişanlıma gösteriyorum inşallah hayırlısı diyor o da ve konu ciddileşemeden havada kalıp kapanıyor. ama düğüne de az vakit kaldı ev bak karar ver al, mobilyası gelinliği derken zaten sıkışacak çok. ailemde artık hani söyledikleri tarihte geldi neden hala ev bakılmıyor, neden geçiştiriliyorsun demeye başladılar yavaştan. daha en başından kayınvalidem bizim durumumuz yok kirada oturucaklar deseydi herkes buna saygı duyucaktı, ama söz verip şimdi de ses çıkarmayınca evet bizimkilerde rahatsız olmaya başladılar. zaten evin bir kısmını ödeyecek gerisini biz ödeyeceğiz ama bir başlangıç olarak artık bakılması edilmesi gerekiyor. bizimkilerin bozulmalarıyla uğraşırken bir tarafta, bir tarafta karşı tarafa hiç birşeyi dile getiremiyorum. hala bekliyorum arar gel kızım bakalım edelim der diye. ama yok. lafını ettiğimde de işte geçiştiriliyorum. bunu ciddi bir şekilde anlamasını nasıl sağlayabilirim bu konudaki düşüncesini maddi durumunu ve planını benimle de paylaşmasını nasıl sağlayabilirim, kendisini çokta seviyor sayıyorum kırmakta istemiyorum ama bir söz verildiyse ve bu bayağı şekilde bir eşitsiziğin düzeltmesi olucaksa yerine getirilmeli diye de düşünüyorum. nişan takısı normalde bizim buralarda kıza kalır ama bizdeki takıyıda onlar aldı sıkışığız diyerek tek kelime dahi etmedik. şimdi bu ev konusunda ne yapabilirim fikir veren olursa çok mutlu olurum :)
Bu soruyu burada sormanız uygun mu Gözde? Soyadınız, resminiz de var. Yani evlenseniz kayınvalidenizin kim olduğuna kadar buluruz sosyal medya'dan google'dan. Onun dışında dişçi ararken denk gelsek aa KV si bu kıza ev almamıştı deriz. Gerçekten şaşırtıcısınız... Hiç mi özelinize saygınız yok? Sizi yargılamak değil amacım direk kendinize gelin demek istedim.Kızlar merhaba. Baştan başlıyayım, 4 aydır nişanlıyım, mart ayında düğünüm var. bizim nişanımızdan 2 ay önce evlenen bir eltim de var. eltimle aramızda takı konusunda bir eşitsizlik yaşandı ona yapılanın yarısı bile bana yapılmadı. ve hiç problem etmedim bunu çünkü kayınvalidem kendince haklıydı onun düşüncesi şöyleydi ona daha fazla altın yapıldı ama evlerini kendileri aldılar bana daha az altın yapıldı ama bize de ev alınacak ve aradaki o altın farkını bizim evimizin borcuna destek olarak kapatacaklardı. söylediği buydu kayınvalidemin. bu yüzden hiç sorun etmedim bu konuyu ki mantıklı da geldi. iki kardeş için problem değilse bende üzerinde durmadım çok fazla. ama kayınvalidem bunları benim aileme söyledi, 4 aydır da söylemeye devam ediyor. gözdeye az altın yaptık ama ev alıp denge sağlayacağız sakın yanlış düşünmeyin o da gelinimiz bu da gelinimiz diye. bizimkilerde saygı duydular ve böyle 4 ay geçti. kayınvalidem sürekli ekim-kasım gibi ev alınacak diyordu o yüzden bugüne kadar bir kez bile ev lafı etmeyip bekledim. ekim geçti sesi çıkmadı, şimdi kasımın ortasındayız hala çıt yok. bazen internetten ev bulup bak anne diyorum beni hayırlısı bakalım dur bakalım diye geçiştiriyor. nişanlıma gösteriyorum inşallah hayırlısı diyor o da ve konu ciddileşemeden havada kalıp kapanıyor. ama düğüne de az vakit kaldı ev bak karar ver al, mobilyası gelinliği derken zaten sıkışacak çok. ailemde artık hani söyledikleri tarihte geldi neden hala ev bakılmıyor, neden geçiştiriliyorsun demeye başladılar yavaştan. daha en başından kayınvalidem bizim durumumuz yok kirada oturucaklar deseydi herkes buna saygı duyucaktı, ama söz verip şimdi de ses çıkarmayınca evet bizimkilerde rahatsız olmaya başladılar. zaten evin bir kısmını ödeyecek gerisini biz ödeyeceğiz ama bir başlangıç olarak artık bakılması edilmesi gerekiyor. bizimkilerin bozulmalarıyla uğraşırken bir tarafta, bir tarafta karşı tarafa hiç birşeyi dile getiremiyorum. hala bekliyorum arar gel kızım bakalım edelim der diye. ama yok. lafını ettiğimde de işte geçiştiriliyorum. bunu ciddi bir şekilde anlamasını nasıl sağlayabilirim bu konudaki düşüncesini maddi durumunu ve planını benimle de paylaşmasını nasıl sağlayabilirim, kendisini çokta seviyor sayıyorum kırmakta istemiyorum ama bir söz verildiyse ve bu bayağı şekilde bir eşitsiziğin düzeltmesi olucaksa yerine getirilmeli diye de düşünüyorum. nişan takısı normalde bizim buralarda kıza kalır ama bizdeki takıyıda onlar aldı sıkışığız diyerek tek kelime dahi etmedik. şimdi bu ev konusunda ne yapabilirim fikir veren olursa çok mutlu olurum :)
çok güzel anlatmışsınız.2 oğlum var bazen kayın validem diyor çocuklarına ev al diye.ben ise eğitimlerine yatırım yapıyorum o zaman kendi istedikleri evi her şeyi alabilirler hazırın değeri de yok diyorum.Komşumuz yemedi içmedi mal mülk yaptı çocuklarından kendinden yaşamdan kıstı.yıllarca çocukları varyemez olduğu için bolluk içinde fakirlik yaşattığı için öfke duydular babaya.anne öldü daha sonra baba da vefat edince çiftlikten evlere kamyonlara kadar çocuklar paylaşıp bir kaç yıl içinde satıp har varup harman savurdular ve tükettiler.
işçi bir babanın kızı olarak zor koşullarda öğretmen oldum 16 yıllık öğretmenim.çay kaşığını hatta nişan yüzüğüme kadar eşimle aldık.şimdi evim de var arabamda .hazıra konmadım ama insanın kendi emeğinin olduğunu bilmesi her şeye değer.
şimdiki kızlar emek sarf etmeden her şeye sahip olmak istiyor.inanın sevdiğiniz adamla emekle fedakarlıkla omuz omuza yaptığınız her şeyin tadı bir başka.
ev almadan evlenmem diyen kızlar var.ya insanlar evlenmeden ev sahibi olacak parayı bulamıyorlar.o zaman evi olmayan erkeğin evlenmeye hakkı yok mu.Türkşye koşullarında daha 30 olmamış kaç erkeğin evi var
ayrıca kaynananın kayın babanın da ev almak düğün yapmak gibi bir zorunluluğu da yok(2 çalışan insan için)maddi durum çok iyi olur alırlar o ayrı ama komşumun kızı eşinin ailesi evlenince ev alacağız deyip alamadıkları için boşanma davası açtı.ev için eşini boşadı eşin hiç suçu yokken.inanın ilişkilerin para pul meselelerin aile içine bu kadar işlemesinden çok rahatsızım.şaşkınlık yaşıyorum eşimi ev için nasıl boşarım dünyanın hangi malı mülkü eşimden ailemden daha değerli olabilir
uzun oldu kusura bakmayın
Aralik ayı geldiginde kışta yağmurda camurda nasıl taşınacaksınız enteresanmis. Hem yılbaşı öncesi ev almakta enteresan. Bence anne oğul birlik bunlar yerinde olsam nisanı bozardım. Nişan takısı da alınmaz bu arada sıkıştım bahanesiyle sizi cok yumusak bulmuslar ..
Nişanda takılanları bile sıkışığız diyerek geri alan insanların ev alabilecek durumu olduğunu düşünmüyorum.. nişan takısı normalde bizim buralarda kıza kalır ama bizdeki takıyıda onlar aldı sıkışığız diyerek tek kelime dahi etmedik.
Kimisi zengin koca arar kimisi de altın ev vs ister devir değişse de kimse gidip de ben fakir koca bulup mutlu olayım demez.Sorun eşitsizlik değil. Sorun, onlarin net olmamasi. Nişanlinin herşeyi geçiştirmesi. Diş hekimisin ve kendi evine bile karar veremiyorsun. El mahkum bir ev bekliyorsun. Onlarin alacaği evi beğenecekmisin bilmiyorsun.
Nişanda bile bu kadar maddiyat konuşulmasi ayri çirkin.
Yani ayaklarin üzerine duran bir kadin, kendine bu muameleyi nasil reva görür? Niye halen kadini mal olarak gören adetlere takili kalir?
Bence artik fazla yüz göz olundu. Bu evlilikten hayir gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?