• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alınacak Ev Meselesi

Aynen ana oğul birmiş gibi. Çocukta umursamıyor karısına verilen sözü. Onlarda kız dişçi kendi alsın diyolardır biz de hep “çift maaşlı” diyerek çok ayrımcılık gördük ama hakkımı helal etmiyorum. Biz kendimize ev araba vs aldıkça eşimin ailesi de diğer oğullarına alıp bizi eşitlemeye çalıştılar. E o zmn biz de uğraşıp almasaydık bize de alsalardı.
🤣🤣 cok enteresanmis gercekten cift maaşlı diye ayrımcılık yapmakta. Herhalde boyle oluyor. Oğlummm kordosonon doromooo daha kötööööğğ napalim yazooook. Boylelerine aslında selam da vermicen de işte..

Bende nişanlıyım.. evlenince kira da oturacagız. bu altın para mevzularına nişanlmla hiç karışmadık öyle karar aldık çünkü ne konusuyorlrsa aileler diye.. ama ben diğer konular da hep istediklerimi istemediklerimi söyledim .. Nişanlmn kızkardesıne annesine (kv,görumceme) azcık sesiniz mi çıksa tamam kötu mabnda demiyorum sesinz çıksın diye ama guzellkle bu duruma üzülmesinzde en azından üzülüyoms imajı verebilirsinz politik davranmak gibi.. ben nişanlmla her şeyi konusuyorum çok şükür.. düğnde takılan altınların paraların kimde kalacagına kadar hemde.. hatta daha sonra da kimde duracagına kadr.. hatta dokundurtmam dedim sağlık ve ev durumu olmadıgı sürece dedim yani bana yarın öbur gun kızkardesım araba alacak 1 bilezik verelim mi diye gelme dedim sen araba almaya kalksanda bozdurmam dedim.. bence nişanlnızı alın karşınıza annenleri geçtim ama sen ne dusunuyorsun bu konuda biraz baskı yapman gerekmıyormu dedi. baktın olmadı ailenle konus oturmaya gittiğinde yada onlar geldiğinde ev mevzusu açılır ki açılmazsa da açın ve madem ev alamıyorsunuz o zaman takı da konusunda arttırdıgınızı söyleyin ..

Aynen ana oğul birmiş gibi. Çocukta umursamıyor karısına verilen sözü. Onlarda kız dişçi kendi alsın diyolardır biz de hep “çift maaşlı” diyerek çok ayrımcılık gördük ama hakkımı helal etmiyorum. Biz kendimize ev araba vs aldıkça eşimin ailesi de diğer oğullarına alıp bizi eşitlemeye çalıştılar. E o zmn biz de uğraşıp almasaydık bize de alsalardı.

Durumunuz iyi ki siz kendinize ev araba almışsınız. Aile de diğer çocuklarına almış ne var bunda ki?

Bizim insanları anlamıyorum ben. Büyütüyorlar, iş sahibi yapıp evlendiriyorlar. Çocuklar 30+40 yaşına geliyor ama halen ona şu alında bize alınmadı muhabbeti.

Ya benim durumum iyiyse neden anadan babadan bekleyeyim. Onlar da diğer kardeşime alsalar ben daha mutlu olurum ne güzel kardeşimin de şartları güzelleşti diye...

Kadın Diş hekimi, koca mühendis ama halen yok şu takılacak, eltime şu takılmış, o zaman bize ev alacaklar muahbbeti.

Tamam kvnin ev sözü verip almaması da sorun ama bu şartlarda çiftin anne ve babadan hiç bir şey talep etmemesi gerekli bence.. Düğünü yaparlar, bir şeyler takarlar tamam. Halen nedir bu elti ile kıyaslama merakı şaşıyorum...

Durumunuz iyi ki siz kendinize ev araba almışsınız. Aile de diğer çocuklarına almış ne var bunda ki?

Bizim insanları anlamıyorum ben. Büyütüyorlar, iş sahibi yapıp evlendiriyorlar. Çocuklar 30+40 yaşına geliyor ama halen ona şu alında bize alınmadı muhabbeti.

Ya benim durumum iyiyse neden anadan babadan bekleyeyim. Onlar da diğer kardeşime alsalar ben daha mutlu olurum ne güzel kardeşimin de şartları güzelleşti diye...

Kadın Diş hekimi, koca mühendis ama halen yok şu takılacak, eltime şu takılmış, o zaman bize ev alacaklar muahbbeti.

Tamam kvnin ev sözü verip almaması da sorun ama bu şartlarda çiftin anne ve babadan hiç bir şey talep etmemesi gerekli bence.. Düğünü yaparlar, bir şeyler takarlar tamam. Halen nedir bu elti ile kıyaslama merakı şaşıyorum...

sorun durumumuzun iyiliği değil sürekli ayrımcılığa maruz kalmak dışlanmak karşılaştırılmak. Biz bşy beklemedik evlenirken bir çeyrek takmadılar. Sorun etmedik. Biz en küçük birşey yapsak bile abin bundan alamıyor denmesi. (Ki buna beyazeşya ve mobilya da dahil). Sürekli bizle yarıştırıp tek oğulları varmış gibi almaları.
biz çalışıp borçsuz harçsız ev araba aldık. Ailesi de sizin var abinin yok biz evi abine veriyoruz dediler. Abisi de birikimiyle araba alacakmış.
normalde bnm ailem hepimize eşit davranır.
bir anne babanın görevi çocukları arası eşitliği sağlamak değil hepsine eşit adil davranmaktır.
elti bile siz uzaktasınız buralar bizim diyor.
ayrıca hakkımızı istiyoruz diye suçlu olamayız. Biz köpek gibi çalıştık çalışıyoruz onlarda çalışsalarmış imkanları vardı ama tembelliği seçtiler. Abisi bn okumayı sevmiyorum dedi o zmn kendi şartlarını düşünmeyeni ben mi düşünmeliyim.

Safsarisin Safsarisin

Sorun etliye alınması değil onun için yapılıp sana yapılmaması dışlanman önem verilmemen ayrımcılık olması
Nasıl buradan dışlanmaya geliyorsunuz anlamıyorum. İnsanların durumları vardır yoktur, aile içi farklı dinamikleri vardır, eltinin zamanında ailenin durumu müsaitken konu sahibinin zamanında değildir, konu sahibinin nişanlısını evlenme duumu planlanandan önce olöuştur gibi gibi gibi...
Ben, ağır bir tabir olacak fakat kadının kendini meta gibi alınır satınır görmesini kabul edemiyorum. Evet adet gelenek görenek olmalı fakat bu boyuta gelmemeli.

Yalnız kimliğinizi açık etmişsiniz sonradan sorun olmasın bence aileniz konuşsun ev yoksa takı alsınlar sizde sonra ev alırsınız

Nisanda takilanlari bile alan aileden ev beklemeyin uzulursunuz. Aileniz ve siz net cevaplar bekleyin otelemesinler ki ona gore tavir alirsiniz.

Beni istemeye geldiklerinde kayınpederemin "ben çocuklarımı asla kirada oturttmam ev alıcam" demesinin üzerinden 14 yıl gecti. Sonuç: Kendilerinden hala ses yok😂😂😂😂
Yani güvenme.

Nasıl buradan dışlanmaya geliyorsunuz anlamıyorum. İnsanların durumları vardır yoktur, aile içi farklı dinamikleri vardır, eltinin zamanında ailenin durumu müsaitken konu sahibinin zamanında değildir, konu sahibinin nişanlısını evlenme duumu planlanandan önce olöuştur gibi gibi gibi...
Ben, ağır bir tabir olacak fakat kadının kendini meta gibi alınır satınır görmesini kabul edemiyorum. Evet adet gelenek görenek olmalı fakat bu boyuta gelmemeli.

Aynı dönemde evleniyorlar. Ben kendimden örnek vereyim Allah a şükür durumumuz vardı eşimle kendimiz yaparız herşeyimizi hiçbir zaman birşey beklemedim hatta alıp da söz sahibi olmasınlar diye düşündüm.
ama aynı dönemde evlendiğimiz abisine peri padişahının oğlu gibi düğün yapıp bize bir çeyrek bile takılmadı. Hep bizim maaşımız hesaplandı. Annesi sürekli tekinizin maaşı abinle yengenin toplamı kadar deyip durdu. Sürekli o kadar maaşı ne yapıyorsunuz denip duruyor. Ki biz hiç birikim yapmadan anca geçirebiliyoruz. Onlara kalsa abisine biz bakalım. Eşşek gibi çalışıp tembellik seven adama yedirelim. Sürekli diğer gelinine hediye alırken hatta bizim yaşadığımız şehre gelip giderken de bunları kızıma aldım diye gösterirken bize de bir kırık iğne bile getirmemeleri kalbimi kırdı. Ona Kızım diyip her gittiği yerden hediye götürmesi ve bunu bana nispet yapar gibi yapması kalbimi kırdı. Beni de düşünüp bir anahtarlık bile getirmesi kalbimi alabilirdi. Bunun ekonomik durumla ya da aile içi dinamikle ilgisi yök. Bu değer vermemektir. Senin bi önemin hatırın yök denektir. Yoksa ben paranın olmamasını bilen, eli darda insanlardan birşey bekleyecek biri değilim. İstiyorlar ki eşim haklarından vazgeçsin hatta üstüne para versin. Eşim hakkı olan şeyi vermediği için (en doğal hakkı bu kendi tasarrufudur) tepki gördü.

Back