- 27 Kasım 2018
- 580
- 809
- 23
- Konu Sahibi GozdeOzsayar
-
Bu arada nişan takılarının alınmasını yada altın meselesini çok sorun etmemem aslında bunca ay biraz boşvermemin sebebi de yaşımın oturması 26 yaşındayım diş hekimiyim kendi kendime yetebildiğim için aman hiç önemli değil huzur olsun da kafasındaydım hep. huzurumuz çok şükür yerinde ama öyle olmuyormuş, iki gelin varsa, ikiside ayakları üzerinde duran insanlarsa evet eşitsizlik olduğunda gerçekten insan tahammülsüzleşebiliyor, hele ki aileler için kızlar hiç büyümüyorlar ve benim kızıma niye eksik yapıldı diye malesef en fazla onlar etkileniyorlar, hele ki verilen bir söz varsa ve halen tutulmadıysa ve de lafı bile geçmiyorsa..
Hayir,takilmayan vardir mutlaka. Ben bu sekilde maddi pazarliklari dogru bulmuyorum sahsen. Ben istesem ailem bana dur der,kizim sen kafayi mi yedin,ne evi ne arabasi,calisin kazanin alin der misal. Okumus insana yakistiramiyorum cunku okumus ve baskasindan medet uman insan goruyorum karsimda. Tabii bu benim fikrim. Siz de fikrinizi soylemissiniz ama kesin yargilar hos degil,yalan soyler dediginiz tayfadan oldugum icin dilim guzel dondugunce aciklamak istedim. Umarim yanlis anlamazsiniz.kim olursa olsun bu konulara takılıyo malesef.
Hayir,takilmayan vardir mutlaka. Ben bu sekilde maddi pazarliklari dogru bulmuyorum sahsen. Ben istesem ailem bana dur der,kizim sen kafayi mi yedin,ne evi ne arabasi,calisin kazanin alin der misal. Okumus insana yakistiramiyorum cunku okumus ve baskasindan medet uman insan goruyorum karsimda. Tabii bu benim fikrim. Siz de fikrinizi soylemissiniz ama kesin yargilar hos degil,yalan soyler dediginiz tayfadan oldugum icin dilim guzel dondugunce aciklamak istedim. Umarim yanlis anlamazsiniz.
Simdi bir taraf sozunu tutmadiysa bizim de cirkinlesmemiz gerekmez. Hele ki kalkip “ev alacaktiniz noldu” diye sormak,istemek okudugun okula yakistirilamayacak bir sey bence. Hayatinda hic ev gormemis,hic para kazanmamis,koyunden disari cikmamis,bayramdan bayrama kiyafet taki gormus bir insan sorabilir evet. Bunu o sekilde yasayanlari asagilamak icin soylemiyorum,hayat tarzlarindaki farkliligi anlatabilmek icin soyluyorum. Konu sahibi daha en basindan hatali,eltime yapilanin yarisi bilmemne seklinde kiyaslamalar yanlis. Her evlilik icinde bulunan kisilere ozeldir. Herkesin sartlari,zevkleri bir olmaz. Bir talebin varsa bile es adayindan istersin ya da evlilikteki planlarini oturup es adayinla konusursun,anlasirsin. Konu sahibinin es adayi henuz birey olamamis ki ailesinden gelecek evi agzi acik bekliyor. Bu adamin bir isi,birikmisi,kariyeri,maasi yok mu ki kazik kadar yasina gelip de hala ailesinden medet umuyor mesela. Benim aklima takilan bu olurdu sahsen. Esim boyle bir adam olsaydi asla da evlenmezdim ne munasebet.Sorun o değil zaten bende istemem asla ama burda konu sahibide istememiş karşı taraf kendisi söz vermiş. Şimdi ise tutulmayan sözde ve yapılan ayrımcılıkta takılı kalmış. Zaten o evin alınmayacağı baştan belliymiş. Ama illaki üzülür yapılanlara. Evet belki dediğiniz gibi herkes takılmıyordur. Benimde kimseye muhtaçlıgım yok birşey istediğim yok herşeyi de kendimiz yaptık hala borç ödüyoruz ama yapılanlara yinede üzülüyorum.
Herkes yazmış ki dişhekimi biri nasıl altın takı ev muhabbeti yapıyor. Neden yapmasın ? Yada neden okumayan evde oturan birinin yapmaya hakkı varda diş hekiminin yok ? Evde oturan vasıfsız 5 para etmez mi demek isteniliyo. Ne olursa olsun burda konuşuluyo da avukat, doktor, öğretmen, mühendis kim olursa olsun bu konulara takılıyo malesef. Takılmıyorum diyen yalan söyler. Kendi parası yokmu kızın? var. İstese kendi evini kendide alabilir ama burda söz verilmiş ondan bahsediyo. Yani o evi kendisi alsa karşı taraftan hiçbişey beklemesede bu yapılanlara muhakkak üzülecek.
Haa ben olsam hiç muhatap olmam kendi evimide alırım düğünümüde yaparım ama mesafemide koyarım.
Tutamıcak insan söz vermesin.
Simdi bir taraf sozunu tutmadiysa bizim de cirkinlesmemiz gerekmez. Hele ki kalkip “ev alacaktiniz noldu” diye sormak,istemek okudugun okula yakistirilamayacak bir sey bence. Hayatinda hic ev gormemis,hic para kazanmamis,koyunden disari cikmamis,bayramdan bayrama kiyafet taki gormus bir insan sorabilir evet. Bunu o sekilde yasayanlari asagilamak icin soylemiyorum,hayat tarzlarindaki farkliligi anlatabilmek icin soyluyorum. Konu sahibi daha en basindan hatali,eltime yapilanin yarisi bilmemne seklinde kiyaslamalar yanlis. Her evlilik icinde bulunan kisilere ozeldir. Herkesin sartlari,zevkleri bir olmaz. Bir talebin varsa bile es adayindan istersin ya da evlilikteki planlarini oturup es adayinla konusursun,anlasirsin. Konu sahibinin es adayi henuz birey olamamis ki ailesinden gelecek evi agzi acik bekliyor. Bu adamin bir isi,birikmisi,kariyeri,maasi yok mu ki kazik kadar yasina gelip de hala ailesinden medet umuyor mesela. Benim aklima takilan bu olurdu sahsen. Esim boyle bir adam olsaydi asla da evlenmezdim ne munasebet.
Ben de bunu dusundumBence ev için acele etmeyin, nikah olduktan sonra alınsın ki sizin de hakkınız olsun alınan evde. Sonuçta düğünde size takılmayan altınlarla alınacak.
takılmayan ben varım mesela.Hatta kaynım beni yemeğe götürüp "izin ver ya altınlarını alayım ya düğünü ben yapayım ya eşyalarınızı alayım dedi" ben ise "hayır her şeyimi eşim ve ben yapmak istiyoruz.istiyoruz bizim emeğimiz olsun" dedim çok borç harç ile evlendikHayir,takilmayan vardir mutlaka. Ben bu sekilde maddi pazarliklari dogru bulmuyorum sahsen. Ben istesem ailem bana dur der,kizim sen kafayi mi yedin,ne evi ne arabasi,calisin kazanin alin der misal. Okumus insana yakistiramiyorum cunku okumus ve baskasindan medet uman insan goruyorum karsimda. Tabii bu benim fikrim. Siz de fikrinizi soylemissiniz ama kesin yargilar hos degil,yalan soyler dediginiz tayfadan oldugum icin dilim guzel dondugunce aciklamak istedim. Umarim yanlis anlamazsiniz.
ELbette,okusun okumasin her insan degerlidir. Bakin ne guzel anlatmissiniz yasadiginiz olayi. Her ne icin olursa olsun nisandaki takilari ver dediklerinde hayir diyemez mi koskoca yetiskin kadin? Yani evine girip de calmadilarsa sen elinle vermissin demek ki. Niye veriyorsun,kendi evini kendin alamiyor musun? O basiretin yok mu,hadi yok diyelim o zaman evliligi nasil yuruteceksin,daha kendi altinin,kendi evinin uzerinde soz sahibi degilsin derler adamatakılmayan ben varım mesela.Hatta kaynım beni yemeğe götürüp "izin ver ya altınlarını alayım ya düğünü ben yapayım ya eşyalarınızı alayım dedi" ben ise "hayır her şeyimi eşim ve ben yapmak istiyoruz.istiyoruz bizim emeğimiz olsun" dedim çok borç harç ile evlendik
ben okumuş okumamış kimseye yakıştırmıyorum pazarlıkları.Elbette eğitimli insanların hayata paraya mala mülke bakışlarında farklılık görmek isteriz.asla okumayan bir işe yaramıyor vasıfsız demem. zaten en çok da pzarlık yapan mal mülk istemeyen daha çok çalışmayan kızlar oluyor.benim çevremde öyle maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?