Alınacak Ev Meselesi

sorun kendinize yetebilmek değil ayrımcılığa maruz kalmak. yaşınız gayet de genç. Bu konuyu böyle dile getirirseniz kimse takmaz. Ayrıca nişanlınız size yapılan haksızlığa ses de çıkarmıyor. Bu konuda dikkate alınmak istiyorsanız ailecek bi akşam çaya kahveye geldiklerinde ben de ev bakıyorum kasım gibi alacağız demiştiniz düğün de yaklaştı eşya bakmamız lazım diyin ancak ailenizin falan etkisiyle size ciddi bir cevap verecekler ev almayacağız derlerse de o zaman altın mı alacaksınız diyin

kim olursa olsun bu konulara takılıyo malesef.
Hayir,takilmayan vardir mutlaka. Ben bu sekilde maddi pazarliklari dogru bulmuyorum sahsen. Ben istesem ailem bana dur der,kizim sen kafayi mi yedin,ne evi ne arabasi,calisin kazanin alin der misal. Okumus insana yakistiramiyorum cunku okumus ve baskasindan medet uman insan goruyorum karsimda. Tabii bu benim fikrim. Siz de fikrinizi soylemissiniz ama kesin yargilar hos degil,yalan soyler dediginiz tayfadan oldugum icin dilim guzel dondugunce aciklamak istedim. Umarim yanlis anlamazsiniz.

Sorun o değil zaten bende istemem asla ama burda konu sahibide istememiş karşı taraf kendisi söz vermiş. Şimdi ise tutulmayan sözde ve yapılan ayrımcılıkta takılı kalmış. Zaten o evin alınmayacağı baştan belliymiş. Ama illaki üzülür yapılanlara. Evet belki dediğiniz gibi herkes takılmıyordur. Benimde kimseye muhtaçlıgım yok birşey istediğim yok herşeyi de kendimiz yaptık hala borç ödüyoruz ama yapılanlara yinede üzülüyorum.

Bu ay da geçsin, aralık gelsin o zaman söylersiniz, düğüne 3 ay kaldı, mobilya seçicez ve onların gelmesi zaten uzun sürüyor diye konuşursunuz. Bu ay da ses çıkarmadan sabredip bekleyin

Simdi bir taraf sozunu tutmadiysa bizim de cirkinlesmemiz gerekmez. Hele ki kalkip “ev alacaktiniz noldu” diye sormak,istemek okudugun okula yakistirilamayacak bir sey bence. Hayatinda hic ev gormemis,hic para kazanmamis,koyunden disari cikmamis,bayramdan bayrama kiyafet taki gormus bir insan sorabilir evet. Bunu o sekilde yasayanlari asagilamak icin soylemiyorum,hayat tarzlarindaki farkliligi anlatabilmek icin soyluyorum. Konu sahibi daha en basindan hatali,eltime yapilanin yarisi bilmemne seklinde kiyaslamalar yanlis. Her evlilik icinde bulunan kisilere ozeldir. Herkesin sartlari,zevkleri bir olmaz. Bir talebin varsa bile es adayindan istersin ya da evlilikteki planlarini oturup es adayinla konusursun,anlasirsin. Konu sahibinin es adayi henuz birey olamamis ki ailesinden gelecek evi agzi acik bekliyor. Bu adamin bir isi,birikmisi,kariyeri,maasi yok mu ki kazik kadar yasina gelip de hala ailesinden medet umuyor mesela. Benim aklima takilan bu olurdu sahsen. Esim boyle bir adam olsaydi asla da evlenmezdim ne munasebet.

Biz diyoruz ki hiçbir kadin bu konulara girmesin. Taki bir kadini değerlendirmez, hele benim gözümde tam aksi, değersizleştirir.

Benim değerim, kv'denin takacaği şeyler ile ölçülmez. Bunun pazarliğina girmem ben. Gelen şey hediyedir. Benden önce yada sonra eltiye takilanida umrumda olmaz.

Konu başlik parasi olduğunda herkes köpürür, kadin satilikmi aliniyor diye. Ee bu konuda başlik parasi değilde, evden bahs edilmesi ne fark ediyor? Yani baştan bu tür pazarliklarin olmasi zaten çirkin.

Üstüne bide adamin umrunda bile değil, yaşayacaği ev. Yani ben eşim ile o evde yaşayacaksam, ne alaka o evi kv'deme göstermek? Muhatabim eşim olur, kv'de değil. Bu şekilde çok fazla yüz göz olunur.

Ki bunun üstüne bence adamlar dolandirici. Hiç duymadim nişan takilari alan damat ailesi.

Tamam sizin söyledikleriniz de çok mantıklı. Ama kız çirkinleşmemiz zaten sadece burda fikir soruyo. Karşı taraf gelip gidip aynı konuyu kaç kez açmış zamanı gelince seslerini kesmiş burdada kızın sorması kadar doğal bişey yok. Eğer bundan sonra çirkinleşirse yaptıgı hoş değil. Çünkü durumu var kendide yapabilir. Ama sizin düşüncenize de saygı duyuyorum.

Nişan takısını istemek çok yüzsüzce geldi bana. Ayrıca nişanı kız tarafı üstleniyor onlar ne yaptılar da sıkışığız dediler ? Altın filan da takmamışlar ki geri isteyeceklerse "durumumuz yok" deyip hiç takmasınlar daha iyi.

Oturacağınız ya da oturmak istediğiniz evi kayınvalideye sorarsanız yarın tüm eşyalarını ona sormanızı bekler. Her şeye karışır. Bunu nişanlınıza sorun ama adam çok ilgisiz belli ki. 4 ay içinde mobilya al, perde diktir, halı al, gelinlik, damatlık, balayı bir yerden başlamanız lazım. Kesinlikle de kira da olsa evi görmeden eşya almayın. Uymuyor. Bu maddi konuları da aileniz sorsun, sizi umursamazlar. Anneniz arasın mesela kayınvalideyi evi ne yaptınız, eşyaları ne zaman alacağız diye konuşabilir.

Ben de şu anda ailenin size ev alacak parası olmadığını düşünüyorum. Olsa idi 3 kuruşluk nişan parasına göz dikilmezdi. Ben tüm tabloda nişanlınıza çok takıldım. Adam size karşı dürüst değil sanki. Sizin aranızda mesafe var oturup rahatça konuşamıyorsunuz. Bence düğün için acele etmeyin.

hala sizin nişanınızdan 2 ay önce yapılan düğünün borçlarını ödedikleri için sizin takınızı ev vaadi ile geçiştirmişler. şimdi de yine o parayı veremeyeceklerini biliyorlar.

Bu evlenirken ailelerden beklentiye girmek.bi bana mi sacma geliyor acaba insanlar sizi okutmus meslek.sahibi yapmis. Calisin kazanin ya hu. Cidden tuhaf. Baska ulkelerde var mi acaba

Sizin takilarınızı alıp ,onları geri verip birde ev parası vereceklerine inanmıyorum ben. Sizin gelirinizin iyi olduğuna kanaat getirip ,kendinizin alacağınızı düşünüyorlar bence.
Takılarda parada gelmeyecek gibi geri

Burada konu altın muhabbeti değil ben evlenirken lafını bile etmedim. Etmemde iki eltinin altını eşit olur olmaz ona da birşey demem, tarafların kendi tercihidir ama saf yerine konulmak işte orda dur derim. Nişanlınız ve ailesi sizi saf yerine koyuyor. Ailenizin önünde zor durıma düşürüyor. Bence asıl sorununuz bu olsun, bence alın nişanlınızı karşınıza açık açık sorun. Neticede hayatı paylaşacaksınız, ilerde aynı durum olursa ne yapacaksınız. Nişanlılık evlilik fragmanıdır, nişanlın seni tanımasına ve nişan takılarında yaptığın fedakarlığa rağmen sana ev için mi geleceksin diyeceksenev konusunu açanlar kendileri olmalarına rağmen sana paragöz muhabbeti yaparlarsa yol yakınken o adamdan dön derim. Ama alttan alarak senide haklı bularak ailesinin alırken yardıma yanaşmadığı için alamadığını söylerse ve aileci bir yapısı da yoksa sende ailene durumu açıklarsın, eşinin ailesine de mesafeni koruyarak devam edersin. Ama beni bırakır korkusu ile nişanlınla bu konuyu konuşamaıyorsan çokta mutlu bir evlilik beklemiyor seni emin ol.

Ev hikaye olur. Bol keseden sallamak kolay sonra böyle kacacak delik ararlar. Beklentiye girme derim. Alinirsa da sürpriz olur. Ne takisi bu kadar ki maşallah ev aldirabiliyor.. Ortalama evler hangi il olsa da 200-250 bin tl su an eli yüzü düzgün temiz vs.. bu paranin yarisini denkleyip tık diye elinize sayacak kv kp anca ruyada ya da binde 1 dir. Daha düğün var otu var çöpü var... İtibar etmeyin bence pek.

Bu iş böyle aralık ocak diye uzayıp gider gibime geliyor sanırım sessiz kaldığınız için bu durum yaşanıyor sesinizi çıkarmaya başlayabilirsiniz yavaştan.

Bence konu sahibine boşuna yükleniyorsunuz, konu sahibi ben şu kadar altın istedim. Eltimede yapıldı, bende ev istedim o yüzdenn bana az yaptılar almıyorlar dememiş ki, anladığım kadarı ile evi de zaten konu sahibi ve nişanlısı alacak ailesi sadece, baştan bir miktar yardım edeceğini söylemiş. Nişanda yaptığını da göz önüne alırsak, konu sahibi öyle para göz biride değil. Sonuçta bu konu konuşulmuş, konu sahibinin ailesinin yanında bir söz verilmiş. Şimdi ailesi bu durumu sorunca arada kalıyor anladığım kadarı ile. Burada aklı başında bir nişanlı ve ailesinin o sözü yerine getirmesi; getiremiyorsa da makul şekilde karşı tarafa bir açıklama yapması gerekir. Ve tekrar söylüyorum bu paragözlük değildir. Bu durumun kızın okumuş ya da çalışıyor olması ile de bir ilgisi yok, o takılar kadına zor gününde bir güvence oluyor Türkiyede bu da bir gerçek. O yüzden takı isteyene geri kafalı, özgürlüğünü eline almamış, ayakları yere sağlam basmayan diyemem. Türkiyede son yıllarda boşanma olayları o kadar arttı ki ve malesef bizim ülke gerçeklerimiz gereği boşanmalarda kadınlar hem maddi hem manevi yönden çok mağdır bırakılıyorlar. Ve bunu biz kadınlarda yapıyoruz. Boşanan kadına direk koca avcısı gözüyle bakıyoruz, eşi işverense işe aldırmıyoruz, arkadaşı ise evine bile çağırmıyoruz. Bunu yapan cahil kadınlarıda değil. Çoğu okumuş iş güç sahibi kadınında aynı kafada olduğunu biliyorum. Ama erkekler hayatlarına mutlu mesut devam ediyorlar. Kimse onlara birşey demiyor, kadın boşanınca ne yapmışta kocası boşamış diyen toplum, konu erkek olunca eski karısındann ne eziyetler görmüş zavallı adam demeye başlıyor. Buradaki konulardan bile bunu anlamak mümkün, abisi kardeşi boşanmış kadınla olunca kadınlar bile tepkili yaklaşırken, boşanmış adamla görüşen kadınlar peşin peşin hemen eski eşe atıyor suçu. O yüzden bunu yapmayalım, takı mevzusu tercihtir, istemeyen aman ne özgür bağımsız kadın olmadığı gibi isteyende kendine yetemeyen, paragöz kadın olarak bakmayalım. sen istedin mi derseniz de ben zaten evlenirken ekonomik olarak güçlüydüm, iyi bir işim vardı, takı olarak saat bile takmayan biriyim o yüzden konu etmedim ama sağolsun eşimin ailesi kendince gönüllerinden geçen elinden gelen kadar taktılar ama asla da lafını etmediler. Ama yok şunu yapacağız bunu edeceğiz diye benim ailemin yanında vaadlerde bulunup sonrada kenara çekilselerdi bende bir güvensizlik olur mesafeli davranırdım. Çünkü bu yalandır ve almamaları değil böyle aileminde dahil olduğu konularda yalan söylemelerine kızardım. Bunun açıklamasını eşim olacak insandan aileme yapmasını isterdim. Bu yüzden konu sahibine de dedim. Ortada böyle bir vaad olduktan sonra onun bu soruyu nişanlısına sorması konu sahibini paragöz yapmaz. Nişanlısı konu sahibine bu nedenle paragöz diyecekse zaten evlilikten hayır da gelmez. Aslında olması gerekende seni mağdur etmeden alınmayacaksa bunun makul şekilde gerekçesi de söylenerek konu sahine ve ailesine bildirilmesidir. Çok sevdiğim bir evlilik danışmanının bir lafı var avrupada evlilikler tango gibidir iki kişiile yapılır, türkiyede evlilikler halay gibidir tüm sülale karışır, bu nedenle evliliklerde ülke gerçeklerini göz önüne almak gerekir demişti. Bu lafı çok sevmiştim o zaman. Bu yazıyıda polemik olsun diyede yazmadım. Ama işim boşanan kadınlarla olduğu için çalışan bile olsa boşanma halinde o takıların kadınları bir nebze olsun rahatlattığını, bazen oradan aldıkları para ile yeni yaşam kurduklarını gördüğüm için yazdım.

takılmayan ben varım mesela.Hatta kaynım beni yemeğe götürüp "izin ver ya altınlarını alayım ya düğünü ben yapayım ya eşyalarınızı alayım dedi" ben ise "hayır her şeyimi eşim ve ben yapmak istiyoruz.istiyoruz bizim emeğimiz olsun" dedim çok borç harç ile evlendik
ben okumuş okumamış kimseye yakıştırmıyorum pazarlıkları.Elbette eğitimli insanların hayata paraya mala mülke bakışlarında farklılık görmek isteriz.asla okumayan bir işe yaramıyor vasıfsız demem. zaten en çok da pzarlık yapan mal mülk istemeyen daha çok çalışmayan kızlar oluyor.benim çevremde öyle maalesef

ELbette,okusun okumasin her insan degerlidir. Bakin ne guzel anlatmissiniz yasadiginiz olayi. Her ne icin olursa olsun nisandaki takilari ver dediklerinde hayir diyemez mi koskoca yetiskin kadin? Yani evine girip de calmadilarsa sen elinle vermissin demek ki. Niye veriyorsun,kendi evini kendin alamiyor musun? O basiretin yok mu,hadi yok diyelim o zaman evliligi nasil yuruteceksin,daha kendi altinin,kendi evinin uzerinde soz sahibi degilsin derler adama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…