• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alınacak Ev Meselesi

Bana çok garip geliyor bu takı mevzuları.
İnanın kim ne taktı bana ben bilmiyorum.
Nişanda ne takıldı düğünde kim ne getirdi bilmem
Hiç de umrumda olmadı.
Sadece bildiğim 2 sene önce 300 gram altındı hepsi.
O da sağa sola borca gitti.

Kızlar merhaba. Baştan başlıyayım, 4 aydır nişanlıyım, mart ayında düğünüm var. bizim nişanımızdan 2 ay önce evlenen bir eltim de var. eltimle aramızda takı konusunda bir eşitsizlik yaşandı ona yapılanın yarısı bile bana yapılmadı. ve hiç problem etmedim bunu çünkü kayınvalidem kendince haklıydı onun düşüncesi şöyleydi ona daha fazla altın yapıldı ama evlerini kendileri aldılar bana daha az altın yapıldı ama bize de ev alınacak ve aradaki o altın farkını bizim evimizin borcuna destek olarak kapatacaklardı. söylediği buydu kayınvalidemin. bu yüzden hiç sorun etmedim bu konuyu ki mantıklı da geldi. iki kardeş için problem değilse bende üzerinde durmadım çok fazla. ama kayınvalidem bunları benim aileme söyledi, 4 aydır da söylemeye devam ediyor. gözdeye az altın yaptık ama ev alıp denge sağlayacağız sakın yanlış düşünmeyin o da gelinimiz bu da gelinimiz diye. bizimkilerde saygı duydular ve böyle 4 ay geçti. kayınvalidem sürekli ekim-kasım gibi ev alınacak diyordu o yüzden bugüne kadar bir kez bile ev lafı etmeyip bekledim. ekim geçti sesi çıkmadı, şimdi kasımın ortasındayız hala çıt yok. bazen internetten ev bulup bak anne diyorum beni hayırlısı bakalım dur bakalım diye geçiştiriyor. nişanlıma gösteriyorum inşallah hayırlısı diyor o da ve konu ciddileşemeden havada kalıp kapanıyor. ama düğüne de az vakit kaldı ev bak karar ver al, mobilyası gelinliği derken zaten sıkışacak çok. ailemde artık hani söyledikleri tarihte geldi neden hala ev bakılmıyor, neden geçiştiriliyorsun demeye başladılar yavaştan. daha en başından kayınvalidem bizim durumumuz yok kirada oturucaklar deseydi herkes buna saygı duyucaktı, ama söz verip şimdi de ses çıkarmayınca evet bizimkilerde rahatsız olmaya başladılar. zaten evin bir kısmını ödeyecek gerisini biz ödeyeceğiz ama bir başlangıç olarak artık bakılması edilmesi gerekiyor. bizimkilerin bozulmalarıyla uğraşırken bir tarafta, bir tarafta karşı tarafa hiç birşeyi dile getiremiyorum. hala bekliyorum arar gel kızım bakalım edelim der diye. ama yok. lafını ettiğimde de işte geçiştiriliyorum. bunu ciddi bir şekilde anlamasını nasıl sağlayabilirim bu konudaki düşüncesini maddi durumunu ve planını benimle de paylaşmasını nasıl sağlayabilirim, kendisini çokta seviyor sayıyorum kırmakta istemiyorum ama bir söz verildiyse ve bu bayağı şekilde bir eşitsiziğin düzeltmesi olucaksa yerine getirilmeli diye de düşünüyorum. nişan takısı normalde bizim buralarda kıza kalır ama bizdeki takıyıda onlar aldı sıkışığız diyerek tek kelime dahi etmedik. şimdi bu ev konusunda ne yapabilirim fikir veren olursa çok mutlu olurum :)
Ailenizde baya sakin insanlarmış nişan takılarını bile almışlar belki nişan takılarınıda sizin eve eklerler onlardanmış gibi

Ben diş hekimiyim, o da kimya mühendisi. İkimizde iyiyiz yani gelir olarak. İzin vermiyorlar dersem bu sefer nişanlım eve mi geliyorsun diye çıkışacak. O yüzden kimseyi kırmamaya çalışıyorum, çünkü bu konudan başka (bu da tam sorun haline gelmedi ama) başka bir sorunumuz gerçekten yok yani Allah var haklarını yemiyim şimdi
Benim annem bana hep derdi evi olan birine gitmeni isterim diye çünkü kira ödeyerek zorluk çekmemi istemezdi hiç kirada büyümedim ne istediysem aldım evet zorlanırdım hem kira ödeyelim hem evi geçindirelim vs bizede annemler evi aldılar diyroum iyikide satın almışlar kirada değilken bile ucu ucuna yetişiyor gerçi bu harcamaylada alakalı çok tutumlu biri değilim

Benim de eltime benden daha çok yapıldı, benden öncekine de benden daha az yapıldı. Ama ben bunu sorun etmedim çünkü benim esas altın bileziğim mesleğim çok şükür. Senin durumun ise sanırım geçiştiriliyorsun o ev alinmicak.

görücü usulu haber gelmiş kahve verilirken bakışılmış bir kahve içilmiş
istenmiş nişanlanmış gibi bir halinız var , üzüldüm sizi adınıza , diş hekımı olmuş doktor olmuş bir kadının ,
daha içi dolu kelımelerle konuşması lazım dı , nişanda taktıklarını alan parasız birinin sizin hayatınızda yerı ne geziyor ,

heee dersenız ki çok aşıgım sevgimden ölüyorum ozamanda buraya gelip ev konusu açmayacaksın ,
boynunu büküp evleneceksin ,

dip not düşeyim o evi sana zor alırlar , çünkü pısırıksın

Şimdi arkadaşım ev alabilecek durumda olan aile sıkışığız diye nişan takılarını almaz. Diğer gelinden de az altın takmaz. Bunların durumu yok ev falan alacak. Şu anda boşuna beklemeyin. İlerde alırız diye düşünüyor olabilirler onu bilemem. Ama yakın zamanda imkansız gibi gözüküyor. He bir de nikah olmadan alınacak ev kimin üstüne olacak? Bir kısmını ödeyeceğiniz evi kayınpederin üstüne falan almayın da. Hoş zaten dediğim gibi o ev alınmayacak şu an.

Merhaba , eltınıze ve sıze aynı mıktarda takı yapılsaydı ve evı sız kendınız alsaydınız daha ıyı olmazmıydı ?
hem ıkı gelıne de adaletlı davranılmıs olurdu sonradan eltınızde sızın ıcın ama onlara ev aldınız yardım ettınız dıye sorun yaratmasın ?

Bu arada nişan takılarının alınmasını yada altın meselesini çok sorun etmemem aslında bunca ay biraz boşvermemin sebebi de yaşımın oturması 26 yaşındayım diş hekimiyim kendi kendime yetebildiğim için aman hiç önemli değil huzur olsun da kafasındaydım hep. huzurumuz çok şükür yerinde ama öyle olmuyormuş, iki gelin varsa, ikiside ayakları üzerinde duran insanlarsa evet eşitsizlik olduğunda gerçekten insan tahammülsüzleşebiliyor, hele ki aileler için kızlar hiç büyümüyorlar ve benim kızıma niye eksik yapıldı diye malesef en fazla onlar etkileniyorlar, hele ki verilen bir söz varsa ve halen tutulmadıysa ve de lafı bile geçmiyorsa..
Öncelikle maşallah diyorum diş hekimisiniz 😍 darısı benim üçüncü sınıfa giden kızıma . Nişan takılarını almalarını garipsedim biz kardeşimi evlendirdik gelinimiz kendisi gerdanlık yaptırdı bizim de borçlarımız vardı babam hem kendine hem kardeşime ev yaptırıyordu ama istemezler isteyemezler. Hakkınızda hayırlısı olsun inş herşey umduğunuz gibi olur

bir öğretmen olarak evimdeki çay kaşığına nişan yüzüğüme düğün masraflarına kadar eşim ve ben ödediğimiz için(eşim de öğretmen) yorum yapamayacağım.benim düşüncem kimseye minnet etmeden azıcık aşım ağrısız başım.şu an evimin içindeki bardağa kadar emeğim olduğu için(ev de arabada aldık yine eşimle beraber.) kimsenin biz yaptık gibi bir minneti olamıyor.Bir diş hekiminin kayın valideden ev altın beklemesini,eltime şu yapıldı bana yapılmadı adaletsizlik gibi konular açması beni üzdü.insan ne için meslek sahibi olur okur aydınlanır.ufku genişlesin kimseye muhtaç olmasın kendi ayakları üstünde dursun diye.hala takı elti ev muhabbeti.üzüldüm.
eltinize ev parası kadar mı altın takıldı eşitlik altın=ev olarak mı sağlanıyor.elti de onlara ev alındı derse eşitlik nerede
en azından ev alınacaksa alınsın olmayacaksa ev bakalım ancak eşyası perdesi halısı alınacak bana bir şey söyleyin ona göre plan yapalım diyebilirsiniz nişanlınıza.

Son düzenleme:
Kız Allah seni ya... Madem diş hekimisin daha ne takı adaletsizliği, ne mal mülk diyorsun Allah aşkına... Ben olsam bir şey demem. Eğer kandırılmışsam da arama mesafe koyar ona göre davranırdım. Eşimle mutlu isem gerisini karıştırmazdım....

Diş hekimisin, nişanlının da muhakkak maaşı iyidir. Ama halen bu muhabbetlere girmenizi anlayabilmiş değilim açıkçası...

Bir de adamlar nişan takısını almışlar sıkışığız diye sen diyorsun bunlar bana ev alacak :KK70: Sen o evi unut...

Size diyeceklerini söyleyeyim ''Sizin durumunuz iyi evinizi de kendiniz alın eşyalarınızı da'' .... Haberin olsun ona göre hareket et...
:rapci::rapci:

Resminiz sizin resminiz mi ve isim soyisim kendinizin mi?Bence bunları hemen değiştirin profilinizden sizi tanıyan biri çıkarsa sorunlar yaşarsınız.

Aralık, ocak, şubat diye gider o. Ayrıca şuan nişanlısınız ev alınırsa ev kimin üstüne olucak onuda lütfen düşünüp ona göre önleminizi alın. Anne ben bu evi begendim gidip bakabiliriz artık kasımda geldi geçiyo diye net konuşabilirsiniz.
Birde söylemeden geçemicem Sana ev almak zorunda değil kv yemi güvendin diye buralar dolar taşar birazdan :)))
Ama haklısın söz verildiyse yapılması lazım seni oyalıyorlar net ol direk git konuş. Söz veren kendileri sonuçta senin çekineceğin bir durum yok.

Herkes yazmış ki dişhekimi biri nasıl altın takı ev muhabbeti yapıyor. Neden yapmasın ? Yada neden okumayan evde oturan birinin yapmaya hakkı varda diş hekiminin yok ? Evde oturan vasıfsız 5 para etmez mi demek isteniliyo. Ne olursa olsun burda konuşuluyo da avukat, doktor, öğretmen, mühendis kim olursa olsun bu konulara takılıyo malesef. Takılmıyorum diyen yalan söyler. Kendi parası yokmu kızın? var. İstese kendi evini kendide alabilir ama burda söz verilmiş ondan bahsediyo. Yani o evi kendisi alsa karşı taraftan hiçbişey beklemesede bu yapılanlara muhakkak üzülecek.
Haa ben olsam hiç muhatap olmam kendi evimide alırım düğünümüde yaparım ama mesafemide koyarım.
Tutamıcak insan söz vermesin.

Back