ALESe Girecek Arkadalar Burda Toplanp Bilgi Aliverii Yapalim..

kamelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2007
1.104
0
Mrb kızlar bu yıl alese girecek olanınız varmı ? Kasımda sınav var nasıl gidiyor çalışmalar?

ben bu sene mayısta ales e gireceğim,edebiuat okuduğum için pedagojik formasyon için yükseklisans a başvuracağım.fakat öğretmen olmak için hevesim kırıldı.acaba yükseklisans başvururken,ne bölüm olursak olalım istediğimiz bir yüksek lisans bölümünü seçebiliyor muyuz kızlar?yükseklisans bölümleri nelerdir bilgisi olan var mı?fisfisfis

arkadaslar LEs e 1 kez ALES e de 1 kez (zaten 1 kes yapıldı) girdim iyi puanlar da aldım fazla çalısmaya gerek yok zaten bilgiden cok yorumlama ve hız yeteneklerini ölçüyo çalısmadan girdim ki sözelciyim ben matematikten anlamam

pedagojik formasyon da aldım ama devlet artık pedogojik formasyonu sart kosmuo istediğin bölüme basvurabilirsin evet ama tabi lisansta o bolumu okumadıysan girmen de okuman da zorlayabilir

canım bende turk dılı ve edebıyatı mezunuyum sana tavsıyem kendı bolumunden yap ole bole atanırsın ne zaman ne kaadar kadro acacakları bellı olmas ales sınavıda çok zordu ya neye ugradıgımı sasırdım umarım senınkı ıyı geçmıştır

ben de kasım alese girdim...yüksek lisans yapabilecek puan aldım.ama nisanda bir daha girmeyi düşünüyorum...

bu yılki sorular gerçekten kolaydı

bence sorular çok zordu.Özellikle Türkçe paragrafları anlamakta güçlük çektim ben.Zaten yetiştiremedimde 63 soru yapabildim 13 ü yanlış.ben 60 aldım formasyon alabilmek için girmiştim.Puanım Beklediğimden yüksek geldi;ama baharda yeniden gireceğimkafamçokkarıştı:hooray:

kızlar mayıstakı sınavdan kaç aldınız çok yuksek puanlar dolanıyo dogrumu dersnız ya puanları yazarken sayısa sozel belırtırmısınız çunku sayısal dogal olarak yksek oluyo yanıltmasın

kızlar mayıs ayındakı ales cok kolaydı bence ben bugune kadar ales ıcın tek bır soru cozmedım sozelde 70 aldım fena degıl yanı yeterlı banaaaaaa ama gene gırecegımmm gayet kolaymıs ales bıraz calıssam vallaaaaa baya ıyı puanlar alırmsıım

evet canım bende 71 aldım ama bu dusuk çunku herkes 75 den yukarı uçuyo bana bıle kazanams gozu ıle bakıyolar hayırlısı bakalım

canım valla sorular cok kolaydı hanı calısmıs olanında 75 alması cok normal benceeee ama 70 yeterlı dıye dusunuyorum hangı bolumsunnn

benım edebıyat o yuzden bana yetmes cunku edebıyatcılar hep yuksek almıs ma dıp notun ıyıse aslında haylı haylı yeterde o benımkı dusuk oste ama en son care ozele gıtcem ben senın neydı canım

kızlar ben 2009 mayısındaki alese girmeyi düşünüyorum..girecek olanlar yazsın

bende 2009 mayıs ALES sınavına gireceklerdenim... hepimize haırlı olsunnn inşallahh

bende istiyorum ama daha kesin değil, bakalım zaman ne göstericek...

Merhaba arkadaşlar.
Ben iktisat 3. sınıf öğrencisiyim. Seneye son sınıf olacağım.
Ales hakkında çok fazla bilgim yok, ama son zamanlarda öğretim görevlisi olma, akademik kariyer yapma fikrine oldukça yakınım.
Bana sınav hakkında ve yapmam gerekenler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Son sınıfta Ales'e girilebiliyor diye biliyorum. Sanırım 70 almam gerekiyor. Sınav sonucuna göre Öss'de olduğu gibi tercih mi yapılıyor, yoksa öğrenim gördüğüm üniversitede mi devam ediyorum?
Bankacı olmayı kesinlikle düşünmüyorum. Ya büyük bir şirketin finans bölümlerinde çalışmayı ya da üniversitede öğretim görevlisi olmak istiyorum.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirima.s.

Bende alese girecem ama 2009 kasım alese. Ben yuksek lisan ıcın eskı sıstem Les te 60 almıstım. Ama o sıralar kpss ye de hazırlandıgım ıcın matematık fılan yaparken zorlanmadım. Simdi unuttum matematık yuksek de puan almalıyım akademik kariyer için ne yapmalıyım gene mı baslayacam matematık calısmaya :KK43:

valla arkadaslar sık calısmaya bakın ben 78 turkce net yaptım ...18 cıvarı matematıkten de 13 netım mı ne var 70 aldım ..kasım alesten .........valla sıkı calısın dıyorum....70 yetmıyomus malesefffffffff

X