• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldattığını kocasına söylemelimiyiz.

Arkadaşıma söylemesi gerektiği konusunda fikir bildirirdim, en yakın arkadaşımsa bana ne diye bir durumu kabul etmiyorum ben. Fikrimi beyan ederim o yine istediğini yapar. Aldatılan adama da yazık. Kocası bir şey yapacak olsa gözünü karartıp elin adamıyla aşk yaşamazdı. Belli ki adamı rahatça enayi yerine koyabiliyor.
Bir arkadaşımız dertleşmeye kalksa hangimiz ben 3. kişi olarak karışmıyayım diyoruz, elbet bir fikrimiz oluyor ama karar yine de kişinin kendine ait.

Ama nedense kadın bunu yapınca sus diyoruz erkek yapınca susma diyoruz. Ayrıca burada aldatan kadın. Ben aldatan erkekleri de savunmadım. Aldatan erkek de kadında olsa pisliktir.
E dememizin sebeplerini anlatıyoruz yani hanımefendi. Kim kadını alkışladı burda? Hepimize göre aldatmak dünyanın en leş olayı. Ama toplumumuz da belli. Zaten aldatma olayları gizli kalmıyor illa bir yerden çıkıyor sadece sebebi siz olmayın diyoruz konu sahibine.

O zaman pislik kadının yanına kalsın öyle mi hoş görelim.Kadınız diye kadınların yaptığı pisliği saklayalım.

siz neden kendinizi adaleti sağlayabilecek yetkili merci zannediyorsunuz? ülkenin mahkemelerinde bu durumla ilgili şikayet yolu açık mı? hayır değil. o halde hukukun önünde kadının bir suçu yok ve şikayeti gerçekleştirecek kadın için ikinci kadın pozsiyonunda bulunan kişi, şu anda gerçekten dış kapının mandalı.
sizin bu ısrarınız nedir?

siz neden kendinizi adaleti sağlayabilecek yetkili merci zannediyorsunuz? ülkenin mahkemelerinde bu durumla ilgili şikayet yolu açık mı? hayır değil. o halde hukukun önünde kadının bir suçu yok ve şikayeti gerçekleştirecek kadın için ikinci kadın pozsiyonunda bulunan kişi, şu anda gerçekten dış kapının mandalı.
Ben pisliği yapan erkekte olsa kadınfa olsa bedelını ödemeli diyorum. Ancak görebildiğim kadarıyla siz pisliği yapan kadın olunca aklamaya çalışıyorsunuz.
Ayrıca olay mahkemeye intikal etse evlilikte kusırdur.Ayrıca kanıtlarda var. Sırf hemcins imiz diye savunmam.

Otel kaydı varmış , Kadında evli olduğu için hukuksal olarak kocası tarafından zina davası açılabilir.

Ben yaralarımı sarmaya olaydan en az zararla çıkmaya bakarım arkadaşınızın eşinin kumaşı belliymiş zaten olay çıkarsa nolur çıkarmasa nolur.Ati alan Üsküdari geçmiş mi geçmiş.Diger kadın dövülmüş boşanmış rezil olmuş o olmuş bu olmuş.Arkadasiniza yetecekmi bu.Bu bütün uzgunlugunu gecirecekmi yani.Bumudur.Bu kadarmi.Bunlara harcayacağım eforu kendime harcarim ben.İstiyorsa söylesin bı işe yaramaz kendide eski eşinden misilleme görebilir.pislik kadın mislik kadın.O olmaz bu olur.Omurboyu kadinmi kovaliycaz bu herifler yüzünden hadi be ordan benim bakış açım bu.Kuyruk acisı yapmaya değmiyor fikrim bu

Ben pisliği yapan erkekte olsa kadınfa olsa bedelını ödemeli diyorum. Ancak görebildiğim kadarıyla siz pisliği yapan kadın olunca aklamaya çalışıyorsunuz.
Ayrıca olay mahkemeye intikal etse evlilikte kusırdur.

pisliği yapan erkeğe zaten eşi tarafından gereken yapıldı.
bu hikayedeki üçüncü şahıs olan kadına ise dokunulmaması gerekiyor. zira o kadının evlilik kurumlarındaki anlaşma ile hiçbir ilgisi yoktu.
öte yandan o kadına doğru atılabilecek her adım kişilik haklarını ihlal etmek olduğundan aslında kadına dava hakkını doğurabilir.
ve halen soruma cevap vermediniz. siz neden kendinizi adaleti sağlayabilecek yetkili merci zannediyorsunuz?

Hanımlar merhaba. Kafamı kurcalayan bi konu var sizlere danışmak istedim. Benim bi arkadaşım var iş arkadaşım. Çok severim kendisini. Kendisi çok iyi bi insan. Yakın zamanda eşinden boşandı. O dönemde doğum izninde olduğu için fazla görüşemedik ve boşandıktan sonra öğrendik. Zaten çok hızlı gelişip boşanmış. Boşanmasının sebebi ihanet. Eşi arkadaşımı aldattı. İkisininde ikinci evliliği. Bu evliliğindende bi çocuğu oldu daha çok küçük. Şimdi geleyim asıl soruma. Adamın arkadaşımı aldattığı kadın evli. Onunda bi çocuğu var. Ama arkadaşım kadının eşine söylememiş bu durumu. Elinde bi sürü kanıt var. Otel kayıtlar vs. Ben biraz keşke söyleseydin falan dedim. Oda emin olamadı bi yanı söylemek istiyor bi yanı cesaret edemiyor gibi. Bende fazla baskı yapamadım bir şey olurda vicdan azabı çekerim diye. Kendimde eşimden ihanet sebebi ile boşandım belki o yüzden arkadaşım bu kadar üzgünken o kadının hiç bir şey olmamış gibi gününü gün etmesine çok sinir oldum. siz olsanız napardınız. Hangisi doğru emin olamıyorum. Kadının eşini fotoğraftan gördüm çok temiz yüzlü iyi bir insana benziyor. Belki kadını affedebilir. Başına iş mi alır söylerse. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizene ?

Ben erkeklerin pisliği savunmadım tam aksine pisliği kim yaparsa erkekte kadında susmayalım diyorum. Ama siz kadın yaparsa sümenaltı olsun diyorsunuz.

Biz de kadın altığında neden karışmamamız gerektiğini anlatık ama anlamak istemiyorsunuz. Erkekler aldatınca kadınlara zarar veriyorlar. Kadınlar ölmesin erkekler de hapishaneye girip hayatı mahfolmasın diye çocuğu kişi sesiz kalıyor.

Otel kaydı varmış , Kadında evli olduğu için hukuksal olarak kocası tarafından zina davası açılabilir.

bu kısmı sorgulamıyorum. hukuki olarak eşi bu hakkı elinde tutuyor olabilir. fakat bu, eşinin bileceği iş. bu kısmı ne başlığı açan hanım ne de aldatılan hanım karışabilir. hatta bu konuda aldatılan adam ile iletişim kurmaları dahi başka bir dava konusu olabilir. çok hassas ve sıkıntılı bir durum. uzak durulması gerekir.

Zina davası diye bir şey yok. Ancak zina sebebiyle boşanma davası açılabilir. Onda da sanırım ekstra bir kazanım, tazminat falan olmuyor sadece boşanma haklı sebebe dayandığı için hızlanıyor.

Aslında gitmeyi çok düşündüm dedi. Kadında arkadaşımın kocasının abisini aramış kocama söylemesin falan demiş.
Bu ahlaksızlığa devam edersen söyleriz gibi bir blöf yapsaydınız sizde. Veya kocandan boşan ne halt ediyorsan et diye t*hdit edebilirsiniz niye illa adama söyleme çabası.
Ben erkeklerin pisliği savunmadım tam aksine pisliği kim yaparsa erkekte kadında susmayalım diyorum. Ama siz kadın yaparsa sümenaltı olsun diyorsunuz.
Eğer bu ülkede eşitlik,adalet hat safhada olsaydı hepimiz bu fikirde olurduk zaten.
İşte anlamadiginiz şu bedel eşit ödenmiyor. Kadın boşanıyor aldatildiginda erkek gününü gün ediyor. Çocuğunun nafakasını ödemekten aciz adamlar var bu ülkede baba olmanın sorumluluğunu bile unutuyor herifler. Ama kadına noluyor yaşaması bile mucize oluyor bu konularda. Kadında bedel ödesin elbette ama canıyla değil.

pisliği yapan erkeğe zaten eşi tarafından gereken yapıldı.
bu hikayedeki üçüncü şahıs olan kadına ise dokunulmaması gerekiyor. zira o kadının evlilik kurumlarındaki anlaşma ile hiçbir ilgisi yoktu.
öte yandan o kadına doğru atılabilecek her adım kişilik haklarını ihlal etmek olduğundan aslında kadına dava hakkını doğurabilir.
ve halen soruma cevap vermediniz. siz neden kendinizi adaleti sağlayabilecek yetkili merci zannediyorsunuz?
Pisliği yapan erkek kabul cezayı buldu. Kadında evli aynı pisliği o da yaptı ve o da cezayı bulmalı. Ama siz diyorsunuz ki erkek buldu yeter kadın kalsın kusıra bakmayın ama kadın diye hemcinsimiz diye savunuyorsunuz. Kadın aldattığı için pisliği o da yaptı. Ama görebildiğim kadarıyla size göre erkek aldattı pislik kadın aldattı pislik değil kafasındasınız.

Zina davası diye bir şey yok. Ancak zina sebebiyle boşanma davası açılabilir. Onda da sanırım ekstra bir kazanım, tazminat falan olmuyor sadece boşanma haklı sebebe dayandığı için hızlanıyor.

benim bu konuda bildiğim (yanlış da olabilir. öyle ise beni lütfen yanlışlayın ki öğrenelim) zine mevzusu ancak mevcut bir boşanma davasına dosya olarak eklenebiliyor ve tazminat ihtimalini güçlendiriyor.

Back