Bu olay sizin başınıza gelse acı çekmenizi anlarım lakin olayda dış kapının dış mandalısınız, insanların hayatlarına karışma hakkınız yok. Her evliliğin dinamiği farklıdır, karşıdaki insanların ne olduğunu bilmiyorsunuz. Şöyle bir örnekle anlatayım, iki eski iş arkadaşımın bir ilişkisi oldu, ikisi de evliler ve çocukları var, eşlerini de tanıyoruz sosyal ortamlarda görüştüğümüz insanlar. Olay duyuldu şirket ikisini de işten çıkarttı, kadın olan eşinden boşandı zaten o aşamadaydılar.
Erkek evliliğine devam etti lakin bu olaylara şahit olan iki arkadaşımız aldatılan kadında adamda salak yerine konmasın diye kadına da adama da bir takım resimler ve yazışmalar gönderdi, eşlerinizin ne olduğunu bilin dediler, niyetimiz iyi bir kahvenin kırk yılı hatırı var ile yola çıktılar.
Sonuç ne oldu ona bakalım şimdi ; kadın benim hayatım seni ilgilendirmez dedi, kocasıyla bir olup bu arkadaşlara tazminat davası açtılar, başta herkes bir şey çıkmaz bundan dedi ama adamın karısı inat etti, davayı sürdürdü, yüklü bir tazminat aldılar bir tanesinden özel hayatlarını ihlal ettiği için, ilaveten söyleyen kadınların eşleri büyük arıza çıkardı biri boşandı diğeri de büyük sorunlar yaşadı. Kadın aldatan eşini affetti, tazminatı cebine koydu hayatına devam ediyor
Boşanan kadın yani olayın diğer kişisi, eski eşi bundan haberdar edildikten sonra eski eşi tarafından darp edildi, olayda çocukta yaralandı, aylarca hastanede kaldı. Kadının ailesi ile eski eşinin ailesi arasında büyük olaylar çıktı. Herkes yoluna gitmişti, ilişki bitmişti, bu kadar olay iki tane işgüzarın ortalığı karıştırması ile oldu. En başta kendileri zarar gördüler. Aldatma kimsenin normal gördüğü bir konu değil ama başkalarının hayatına karışmak çoklu zarar getiren bir konu. Ve siz bu olayın içinde değilsiniz, insanların hayatlarına karışmayın, adalet öyle bir şey değil.
Yakın bir arkadaşımın başına böyle bir şey gelse ona destek olurum ama üçüncü şahısların hayatına karışmak bana düşmez, bu olaydan siz zararlı çıkarsınız hiç değişmez. Günü gelir başıma bir sürü iş açıldı diye kendi arkadaşınız bile sizi suçlayabilir.