aldatmak/aldatilmak hakkinda konusalim mi biraz?

benkibele

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
4.925
44
116
43
Ankara
Arkadaslar ya bugun canim cok sikkin, sebebi de dun aksa okudugum bir yazi. 5 aylik hamileyim, genelde cok pozitifim ama bu konulari okuyunca canim cok sikiliyor. okumayayim bebegime zarar diyorum bir sekilde geliyor beni buluyor.

kk da da bird erdim var bolumunde cok oluyor ama artik orada yazmaktan vazgectim, cunku istedigin kadar yaz sonuc degismiyor.

gelelim dun aksamki yaziya. Guzin Abla kosesinde 3-4 gun once yazilmis. kocasi ile dillere destan bir sekilde cok asik olarak evlenmis, 7 yasinda kizi var simdi. annesinin mamlaketine gidiyor 1 hafta icin. ama birsey durtup geri geliyor 3. gece. bir bakiyor kocasi ham de 2 kadinla yatakta alem yapiyor. minnacik yavrucak goruyor bu durumu. kadin cok uzulmus, herkes yuvani yikma erkek yapar vs diyormus. adam her gun arayip agliyormus.

yazarken bile hala mideme kramplar girdi.

Sizce bir kadin yapsa ayni seyi, erkek affeder mi? kesinlikle affetmez, birak yatakta yakalamayi, mesajini gorse kapinin onune koyar.ustelik siddet uygular, ustelik, cocuklarini elinden alir, ve herkese bunu ifsa ederek kadini rezil etmek icin elinden geleni yapar.

peki biz kadinlar neden affediyoruz? neden korkuyoruz? toplumdan mi? esit sartlarda olsak bile, maasimiz gelirimiz olsa bile affeden, siddet goren bunu sineye ceken bir suru arkadas var.

yuvam dagilmasin, cocugum babasiz buyumesin mantigi ile.

ben cidden ozellikle aldatilan ve affeden arkadaslarin yazmasini istiyorum, samimi olarak. neden affettiler? mutlular mi affettikten sonra?

tartisma cikmasin, ben soyle yaparim boyle yaparim diye ahkam kesilmesin lutfen.

sadece merak ettigim bu erkekler neden cesaret eliyor da, ayni cesareti kadinlar gosteremiyor? neden? neden? neden?

aynı cesareti gösteren kadınlarda çoğaldı kibele son günlerde...
erkeğin açlığı çok kötü bi durum..bi erkek erken evlenmişse ya da evlenmeden önce özel hayatını dilediği gibi yaşayamamışsa evliyken gözü dışarda oluyo...genelleme yapmak yanlış belki ama benim gözlemlerim bu...

Erkekler bu cesareti kadınlardan alıyor.1.si kendini yetiştiren anne erkek merkezli olmayı,bencilliği aşılıyor erkek çocuklarına,kızlarına da erkekler için kendilerini feda etmeyi.
2.si eşler kocaları kendilerini aldatınca affediyor,adam da bakıyor bu nasılsa beni bırakmaz devam edeyim diyor.
3.si diğer kadınlar ,evli olduğu halde o adamla beraber oluyor ve başkalarının yerine kendini koymuyor.Aslında kendine de ,ailelere de çok zarar veriyorlar.
Sesimizi çıkarmadıkça çocularımıza empati sahibi olmayı öğretmedikçe bu düzen değişmez.

yuvam dagilmasin, cocugum babasiz buyumesin mantigi ile.

işte bu mantık...
aldatılan kadının yuvası zaten dağılmıştır, paramparça olmuş bir şeyi bir araya getiremezsiniz bir daha...sızdırır, patlar yine...
ama kadın hep kurban rolünü üstlenir, çünkü yalnızlık kadına öğretilmemiştir...
kadına hep yanında biri olsun denir, kadın sanar ki herkes mutsuz, evlilik bir şans...
susar kadın...
çeker kadın...
benim mantığımda yeri yok..
bir tanıdığımız, eşinin hayatında biri var... kadın bir buçuk yıldır aldatılıyor... ikisi de genç... çocukları yok...
adam ayrılmak istiyorum dedi... tamam dedi kadın, öde tazminatımı ayrılalım.. adam ne istersen senin olsun dedi... kadın planlar yapıyordu araba alırım onu alırım....ne zaman adamın hayatında biri olduğunu öğrendi... seviyorum ben kocamı dedi.. oysa zaten anlaşamıyorduk konuşmuyorduk bile demişti bana böylesi daha iyi oldu... şimdi seviyor kocasını...
seviyordur kendi anladığı şekilde...herkes öyle sever zaten...

ahlaki yozlaşma. Allah korkusu azalması. kimin inancının ne kdar olduğunu bilemeyiz elbet, ama bir ailenin yıkılışına ön ayak olan insan Allahtan çok da korkmuyordur bana göre!!!! kul hakkıdır!!!

çaresizlikten, gidecek yeri olmamasından evliliğe devam eden kadınları biraz olsun anlarım da; sırf rahatı bozulmasın diye görmezden gelen kadınları hiçbir zaman anlamayacağım...

çocuğum olmadığı için, çocuk düşüncesi ile devam edenlere yorum yapamayacağım.
ben olsam, çocukları düşünerek evliliğe devam etmem, gibi geliyor...

siz bir yorumunuzda, bir benzetme yapmıştınız. çok beğenmiştim...

'aldatan erkek, kopya çeken çocuğa benzer. yakalanmadıkça pişman olmaz.'

idi galiba...
çok güzel ve çok doğru bir söz.

ahlaki yozlaşma. Allah korkusu azalması. kimin inancının ne kdar olduğunu bilemeyiz elbet, ama bir ailenin yıkılışına ön ayak olan insan Allahtan çok da korkmuyordur bana göre!!!! kul hakkıdır!!!

december benim söylemek istediklerimi çok güzel anlatmısın
affedilmemesı gerıkıyor bence affedınce devamı gelıyor artık "ben ne yapsam kaybetmem"diyerek aldatmaya devam ediyor.....

ya bırakın allaşkına bişeyler bitmişse bitmiştir iki tarf içinde geçerli.. bunu yapan insan ya zayıftır ya da zaafı vardır ..bence zorlamında alemi yok ben öyle bi durumda arkama bile bakmazdım.o da bakmazdı. işte bukadar ..

sadece merak ettigim bu erkekler neden cesaret eliyor da, ayni cesareti kadinlar gosteremiyor? neden? neden? neden?

mesajının bu kısmına yorum yapma tasarrufum var sanıyorum
nedenin cevabı çok basit uzakta aramaya gerek yok
tam yanı başındaki kadından alıyor o cesareti
eşinden,sevgilisinden...
peki neden veriliyor o cesaret
erkektir yapar.
işte bu cümle yüzünden
hakikaten ya diyor aldatılan kadın.yapmayan erkek mi var.e benimkide yaptı atalım mı şimdi
bi tanıdığım feci çekilde aldatılmıştı
derdi ki;dokunmak bile istemiyorum kocama.
ama sonra diyorum ki kendime.amannn naciye.hülya avşar bile aldatıldı.sana noluyor...
kadına öğretilen bu çünkü.erkek aldatacak.kadın affedecek
çünkü yuvayı dişi korur.çoluğu çocuğu düşünmek dişinin görevidir
nedense?
bi düşünün tersi durumu
biz erkekleri aldatıyoruz.aldatıyoruz ve affediliyoruz
hani namus diyoruz,ahlak diyoruz,Allah korkusu diyoruz ya
peki bize mi has tüm bu düşünceler
ben diyorum ki biraz da erkeğin tavrıdır kadını engelleyen
aldatmaktan korkutan...
o halde biz neden onları korkutamıyoruz
bence düşünülmesi gereken asıl sorun bu
erkek aldattığında başına gelecekleri bilmesi gerekiyor.öğretmek gerekiyor.
ne pahasına olursa olsun...

aldatmanın için hele de cinsellik girdiyse erkek asla affetmez ama kadınlar affediyor.
hatta sadece tek gecelik bir ilişkiyi kadınlar sineye çekebiliyor çoğu zaman (benim aklım almıyor ya o ayrı)

bence bunun da altında yatan neden; kadın için cinselliğin tabu olmasından.
yani erkek işte nefsine yenildi yaptı diyor kadınlar.
ama erkek bunu asla söylemez kadın için.
he ikiside çok kötü birşey bana göre o ayrı..

aldatılan kadın genelde "bir daha yapmayacağım"a kanıyor, ya da inanıyor.
"benim kocam böyle değildi eskiden" diye düşünüp pişman olmuştur diyor..
ama erkekler namusum kirlendi diye yaklaştıklarından gururlarını kırmazlar.

ben şahsen burada pek kimsenin de gelip kocam aldattı ama ben affettim çünkü.... diyeceğini sanmıyorum.
çünkü fazlasıyla üzerine gidilir.

herkesin kendi hayatı ama ben; biri elimde, biri belimde, biri karnımda üç çocuğum da olsa giderim..

Şeniz

ben dahil, çevremdeki çoğu kişi bunu başarmışız görünüyor.
buna rağmen olursa; eceli gelen köpek hikayesine döner iş...

benim gözümde aldatan kadınla erkeğin hiçbir farkı yok.
kişi aldatmak isterse, ne yapar, eder, bir yolunu bulup aldatır bence.
yeter ki yaptıklarının sorumluluğunu taşımasını bilsinler. pişman oldukları yalanıyla ne karşısındakini ne de kendini kandırmasınlar...

siz bir yorumunuzda, bir benzetme yapmıştınız. çok beğenmiştim...

'aldatan erkek, kopya çeken çocuğa benzer. yakalanmadıkça pişman olmaz.'

idi galiba...
çok güzel ve çok doğru bir söz.

ta o zamandan takmisim demek ki aldatma olayina. en korktugum sey. Allah'im kimsenin basina vermesin, benim hic vermesin, dusunemiyorum.

kk da bile o kadar okuyorum ki, kadinin herseyi yerinde, cekiyor oturuyor.

bilmiyorum.

mein olun kk'da da var aldatan kadin. evli bir erkekle beraber olan kadin. evli olup bekar bir erkekle arkadaslik eden kadin. bir iki kisi soylemeye kalkti, millet duman etti. hem de hic ummadigim kisiler, hamile bayanlar vs

insanin en korktugu basina gelir derler ya. iste ben en cok bundan korkuyorum.

bir de kendini salmak vs de degil. evet kadin guzel olacak, salmamasi lazim kendini ama burada cok okumadik mi, bakanin bir daha bakacagi guzellikteyim ama kocam aldatiyor diye/ yani bu huy olmus bazi erkeklerde.

evdeki karısını hiçe sayıp bayanların peşinden koşan erkek çok oldukça

erkek erkektir diyerek evli bekar ayrımı yapmayan bayan çok oldukça

bu konu asla bitmez.. daha çok tartışırız

Aileden alınan eğitimin,kültürün evlilikte çok önemli olduğunu düşünürüm ben hep..
Erkeğin ailesindeki kadınlar aldatılmayı sineye çekiyorsa erkek bunu olağan kabul ediyor maalesef.Sonuçta aladatıyor. Ancak kadın bunu kabul etmeyince kadını suçlamaya bile başlıyor;"ilgisizdin,bakımsızdın,boşluğa düştüm vs.":1shok:
Çünkü bu saydığım bahaneleri o kadar kanıksamışız ki görüyorum çevremde bile kadına bu yönde telkin yapan hemcinslerim var.Çünkü o kadınlara da doğru gelen bu! Hatta abartıp "beni seviyor benimle evlendi,ama işte gönül macerası,şeytana uydu vs."deyip üstü örtülmeye çalışılır:sm_confused:
Önce öğrenelim ki; seven insan aldatmaz. Aldatan erkeğin ya da kadının hiç bir mazereti kabul edilemez. Vicdan meselesidir,mide meselesidir.
Hep aile çok önemli diyorum ya; bizler dürüst,aklı başında evlatlar yetiştirelim inşallah.:Saruboceq:

erkek yaparsa elinin kiri anlayışı devam ettikçe erkekler de bunu yapmaya devam edecek.
ülkemizde kadınlar yeni yeni iş hayatına atılıyor,meslek sahibi oluyor,halen kadınlar yuvayı yapan
dişi kuştur anlayışıyla büyütülüyor.
ailesinden ne gördüyse,çevresinden ne duyduysa
o mantıkla evliliğini yürütmeye çalışıyor.
erkekler de nasıl olsa affeder,affetmeyip de ne yapıcak,babasının evine mi dönecek
düşüncesiyle rahatlıkla aldatıyor.
kadının mesleği kendine güveni demektir.
sevilmediği aldatıldığı bir evliliği sürdürmeyeceği demektir.
çalışmayan kadınlar için de geçerli olabilir bu durum tabi ki.
evlilikte gücün erkekte olduğunu düşünmemeli bir erkek.

akşam bu konuyu eşimle konuşmuştuk. neden aldatırlar? çevremizde hem erkek hem kadın var eşini aldatan. evi için çocuğu için vakit bulamazlar para bulamazlar ama sevgilileri olunca akan sular duruyor. nasıl bir duygu ki böyle gözlerini kör ediyor anlamış değilm. en kötüsü de evine gelip eşiyle aynı yatağı paylaşması onursuzluk bence. kadım kocasını affediyor be sonra çok iyi oluyorlar. iyi de sarılırken aklına gelmiyor mu? herşey gerçekten unutuluyor mu? sanırım bu konu hiç bir zaman çözülemez.
bazı kadınlar var gerçekten başka yolu olmadığı için boşanmıyor. ama bazı kadınlar da iş sahibi olsa da boşanmıyor.

tam yanı başındaki kadından alıyor o cesareti
eşinden,sevgilisinden...
peki neden veriliyor o cesaret
erkektir yapar.
işte bu cümle yüzünden
hani namus diyoruz,ahlak diyoruz,Allah korkusu diyoruz ya
peki bize mi has tüm bu düşünceler
ben diyorum ki biraz da erkeğin tavrıdır kadını engelleyen
aldatmaktan korkutan...
o halde biz neden onları korkutamıyoruz
bence düşünülmesi gereken asıl sorun bu
erkek aldattığında başına gelecekleri bilmesi gerekiyor.öğretmek gerekiyor.
ne pahasına olursa olsun...

[/I][/B][/QUOTE]

erkektir yapar mantığına katılmıyorum. Bir gün namus kavramı kadınlarda beklendiği gibi erkekler için de geçerli olur diye dua ediyorum. Yani aldatınca kadın o.. oluyor ya adı erkek de aynı tepkiyi görsün. Allah korkusu olan yapmaz zaten

aldatilan bir bayan olarak arkadasimizin sorusuna söyle cevap vereyim bayanlar neden affediyor demisti ayligim var maasim var kendi ayaklari üzerinde duran bir bayandim ve esimi ilk beni internette bayanlarla yazisarak aldattigini ögrendim tavrimi koydum ayriliyorum dedim bunu asla hazim edemem dedim esim yalvardi yakardi cahillik yaptim seytana uydum bana bir sans ver ama hayir dedim ayileler girdi araya annesi dedi bir sans daha ver cok pisman birdaha yaparsa ben onu evlatliktan reddederim birdaha asla böyle birsey yasamayacaksim benim ailem girdi herkes birtaraftan iste hic kimse demedi aaa aman bosan affedilirmi diye düsündüm 2 ay süren bir cekismenin sonunda herkes bir fikirde olduguna göre bir sans vereyim bari sonra suclanirim belki 2 tanede cocugum var dedim esimi affettim ama icimdeki süphe hic bitmedi cok büyük yeminler etti cocuklarin üzerine annesinin üzerine sensiz yasayamam hatami anladim diye aradan 3 ay gecmisti ve ben birgün dinleme cihazini bunun minübüsüne yerlestirdim ve bana yemin ederken bile bir dostu varmis meyer hemde hayat kadinlarini ziyaret ediyor beyefendi bunlari duydum ve sok oldum annesine anlattim bana inanmam yapmaz bana yemin etti oglum dedi dinleme cihazini acip buna dinlettim ve kadin daha 1 kelime edemedi ve simdi ayriyim. 1 kere affettim ama pesinide birakmadim hala haber gönderiyor cocuklara duygu sömürüsü yapiyor onlari aldiginda ama artik gecti birdaha yapmam o hatayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…