aldatma ,tehdit,hakaret, bosanma bilgi

gamzeleyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
150
8
38
öoncelikle ben yirmi yedi yasında calısan bir bayanım .. esimde aynıı yasta ve bir oglum var on altı aylık .. eşimle aramda bir sorun yokken davranıslarının degiştiginden suphelenerek arabasına ses kyıt cıhazı koydum sadece bir gun .o gunun sonunda beni işe bıraktıktan sonra bir bayanı aracına aldıgını ve bir ilişkisi oldugunu ögrendim . bunun akabinde telefonunun dokumune ulastım bir ay boyunca butun arama ve gorusme dokumunu aldım . esim benim kayıt ettigimi ögrenince tehditler savurdu . istemedigini sevmedigini falan söyledi bir ay boyunca cocugum için sesiz kaldım fakat esim bu sure zarfında eve gelmedi arada bir gelip ustunu degiştridi ne eve nede cocuguyla ilgilendi . bunun akabinde bayanın adresine ve kendisinin bilgilerinede ulastım . esim eger o ses kaydını ona karsı kullanırsam beni öldürecegini ailemi oldurecegini oglumu kacırıp bana acı cektiregi konusunda tehditleri var .. bunlarıda telefonuma kaydettim. simdi dun itibariyle evi terk etti . esimle ortak borclarımız var bunları ödemekten kacıyor.

*hem üçünü sahısa ve esime maddi ve manevi tazminat davası acabilirmiyim . acsam kazanabilirmiyim , sahitlerimde var.

*esimin serseri hap kullanan arkdasları var onlarla birlikte takıldııgı için bozuldugunu dusunuyorum aam bu konuda bir kanıtım yok mahkemede bahsetmelimiyim

*esiin ölüm tehditleri konusunda nasıl dava acabilirim..

*ortak borclar konusunda ne yapabilirim .

*ses kaydında müzkte var zor anlasıyor mahkeme bunu duzelte bilirmi

*esim gercekten tehditkar oldugu için ogluma kesin zarar verecegini dusunuyorum . onu görmemesi için ne yapabilirim yasal olarak .ncelikle kesinlikle bir avukat arıyorum , arastırıyorum en rahat bir sekilde atlatmak için .

daha dun en son tehditlerini ederek evden ayrıldıgı için bugun arastırıyorum .

ama kafamda cok soru işareti var

oglumu mahkeme görmesine izin verirmi ?

mal varlıgı yok . ama sigortalı calısan maasına el konulabilirmi ?

annesi agzından kacıırım sehir dısına hiç bir sey yapamazsın diye bişey soyledi . bu duurmda ne olabilir ?

ses kayıtları ve telefon gorusme dokumleri ve tehdit kayıtları ve sahitler işime yarayacakmı ?

birde bosanma davasını ben mi acmalıyım ...
kıza ve esime maddı ve manevi tazminat davasını acmak için
hakaret tehdit vs bunlar için nasıl bir yol izlemeliyim

öoncelikle ben yirmi yedi yasında calısan bir bayanım .. esimde aynıı yasta ve bir oglum var on altı aylık .. eşimle aramda bir sorun yokken davranıslarının degiştiginden suphelenerek arabasına ses kyıt cıhazı koydum sadece bir gun .o gunun sonunda beni işe bıraktıktan sonra bir bayanı aracına aldıgını ve bir ilişkisi oldugunu ögrendim . bunun akabinde telefonunun dokumune ulastım bir ay boyunca butun arama ve gorusme dokumunu aldım . esim benim kayıt ettigimi ögrenince tehditler savurdu . istemedigini sevmedigini falan söyledi bir ay boyunca cocugum için sesiz kaldım fakat esim bu sure zarfında eve gelmedi arada bir gelip ustunu degiştridi ne eve nede cocuguyla ilgilendi . bunun akabinde bayanın adresine ve kendisinin bilgilerinede ulastım . esim eger o ses kaydını ona karsı kullanırsam beni öldürecegini ailemi oldurecegini oglumu kacırıp bana acı cektiregi konusunda tehditleri var .. bunlarıda telefonuma kaydettim. simdi dun itibariyle evi terk etti . esimle ortak borclarımız var bunları ödemekten kacıyor.

*hem üçünü sahısa ve esime maddi ve manevi tazminat davası acabilirmiyim . acsam kazanabilirmiyim , sahitlerimde var.

*esimin serseri hap kullanan arkdasları var onlarla birlikte takıldııgı için bozuldugunu dusunuyorum aam bu konuda bir kanıtım yok mahkemede bahsetmelimiyim

*esiin ölüm tehditleri konusunda nasıl dava acabilirim..

*ortak borclar konusunda ne yapabilirim .

*ses kaydında müzkte var zor anlasıyor mahkeme bunu duzelte bilirmi

*esim gercekten tehditkar oldugu için ogluma kesin zarar verecegini dusunuyorum . onu görmemesi için ne yapabilirim yasal olarak .ncelikle kesinlikle bir avukat arıyorum , arastırıyorum en rahat bir sekilde atlatmak için .

daha dun en son tehditlerini ederek evden ayrıldıgı için bugun arastırıyorum .

ama kafamda cok soru işareti var

oglumu mahkeme görmesine izin verirmi ?

mal varlıgı yok . ama sigortalı calısan maasına el konulabilirmi ?

annesi agzından kacıırım sehir dısına hiç bir sey yapamazsın diye bişey soyledi . bu duurmda ne olabilir ?

ses kayıtları ve telefon gorusme dokumleri ve tehdit kayıtları ve sahitler işime yarayacakmı ?

birde bosanma davasını ben mi acmalıyım ...
kıza ve esime maddı ve manevi tazminat davasını acmak için
hakaret tehdit vs bunlar için nasıl bir yol izlemeliyim

boşanma davasında ayrıca tazmınat talep edebılırsınız. ucuncu sahısa karşıda tazmınat davası açabılırsınız.ayrıca Cumhuriyet savcılığına tehdıt edıldığınız için suc duyurusunda bulunabılırsınız. çoçuğu göstermeme gıbı bı hakkınız yok eğer babanın bır takım hastalıkları ( şizofren, uyuşturucu vs) yoksa yasal olarak görüş gunlerınde çoçuğu görebılır. ses kayıtlarını Hakımın dıkkate alacağını sanmam. Hakımın takdırıdır. ancak telefon dökumlerı aldatıldığınızı ispatlar. zaten Mahkeme bunları ilgili firmadan ister. eşinizin malı yoksa maaşına hacız gelır. nafaka için nafaka tutarına tazmınat ıcın kalan tutarın 1/4 une hacız gelır.

birsey daha eklemek istiyroum ayrı kaldıgım sure zarfında evimde oturmaya devam edecegim bu aarada esim adına olan borclarını ödemezse evime bişey gelirmi, ne yapmam lazım bunun için

hakaret,kufur ve tehditle ilgili sadece suc duyurusundamı bulunabilirim ...
buna karsılık dava acılabilirmi acılsa ne kazanabilirim ,
artı bosanma davasını onun acmasını mı beklmeliyim.
birde hap kullandıgında supheleniyorum bu suphemi soylemelimiyim soylersem nasıl ispatlanır

hakaret,kufur ve tehditle ilgili sadece suc duyurusundamı bulunabilirim ...
buna karsılık dava acılabilirmi acılsa ne kazanabilirim ,
artı bosanma davasını onun acmasını mı beklmeliyim.
birde hap kullandıgında supheleniyorum bu suphemi soylemelimiyim soylersem nasıl ispatlanır

siz Savcılığa şikayette bulunacaksınız. tehdit mesajarı vs vs elınızdekılerı dılekçenıze ekleyeceksınız. Savcı araştıracak gereklı görurse adınıza dava acacak
boşanma davasını kımın açtığı fark etmez. yalnız ortada sizin bulunacağınız ithamlar varken ( aldatma, tehdit, hap vs) sizin açmanız daha doğru olur. aynı davada nafaka ve tazmınat talep edin
boşanma dava dilekçenızde belırtebılırsınız bu hususu ve Mahkemeden davalıyı tam teşekkullu bır hastaneye sevk etmelerini rapor almasını talep edebılırsınız. Hakım gereklı görurse davalıyı hastaneye sevkeder.

Merhaba;
Size verilmiş olan diğer cevapların yeterli olduğunun düşünüyorum ama yine de bir kaç ekleme yapmak istiyorum.
1- Eşinizin tehdit,hakaret v.b. davranışları nedeniyle savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.
2- Eğer eşiniz size karşı şiddete başvurursa derhal polise başvurun ve hastaneden rapor alın.
3- Yasa dışı yollarla ya da karşı tarafın rızası olmadan elde edilen ses kayıtları kural olarak delil kabul edilmez.
4- Eşinizin çocuğunu görmesini kural olarak engelleyemezsiniz. Ancak çok nadir durumlarda (uyuşturucu bağımlılığı v.b., o da tamamen engel olacak şekilde değil kontrollü olacak şekilde) bu konuda bir engelleme yapılabilir.
5-Boşanma davası açarsanız eşinizin eylemleri nedeniyle ondan hem maddi hemde manevi tazminat talep edebilirsiniz.
6- Pek tabii ki müşterek çocuk için nafaka da talep edebilirsiniz.
7- Maaşından nafakayı artı tazminatlar için 1/4 ünü kestirebilirsiniz.
8- Dava açarak geçici velayetin de size verilmesini sağlarsanız çocuğu kaçırmaları durumunda polis ve jandarma aracığı ile çocuğunuzu rahatlıkla geri alabilirsiniz. Ayrıca kaçıranlar hakkında ceza davası açılması da mümkün olabilir.
9- Üçüncü şahısa da tazminat davası açabilirsiniz.
10-Ortak borçlardan maalesef siz de sorumlusunuz.
11- Bu hususta mutlaka bir avukatla birlikte hareket etmenizi öneririm.

Umarım her şey dilediğiniz gibi olur.

İyi bir avukat bulursanız anasını ağlatırsanız eşinizin.bir kere evi terk etmesi mahkemede en buyuk kozunuz.sonra telefon kayıtları ve dokümanlar kesinlikle göz önüne alınır hakim tatafindan.ev,araba falan varsa bir an once tedbir kararı aldırın ki satamasin.ama bir an once savcılığa gidip tehdit aldığınıza dair suc duyurusunda bulunun.sonra mahkeme sürecinde isinize yarar.korunmsyi da talep edin savcılıktan.bakin her gun tv de kocası tarafından öldürülen kadınların haberlerini izliyoruz.allah korusun,siz tedbirli olun.allah yardımcınız olsun.

X