Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

bir bucuk senedir besledigimiz baligimiz oldu yaa
ilk 4 tanelerdi
ilk aylarda ucu oldu tek kaldi
o kirmizi baligimiz bir bucuk sene yasadi kuyrugu o kadar buyumustu ki tul gibiydi
esim iki balik daha almis akvaryuma koyduk iki gun sonra esim suyunu felan degistirmis
sonra hepsi beyaz benek benek olmaya basladi anlamadik ne oldugunu
sonra kuyruklari curumeye basladi hemen sorduk balikciya nette filan arastirdik ilaci varmis aldik kullandik ama gec kalmisizmafoldumben

o hatayı bende yaptım balıgım tekken cok saglıklıydı yanına bı arkadas aldım hemen hastalndı ve malum son aldıgımız balıkta fazla ysamadı zaten siz siz olun saglıklı ve uzun yasayan bı balıgınız varken ikincisini almayın muhakkak gelırkn yanlarında hastalıklarınıda getırıyolar ve ıksıde mefta oluyo

merhaba ben balık beslemek istiyorum acaip heveslendim :)
fanusta mı başlasam sonra küçük bi akvaryum alırım diye düşünüyorumm
tavsiyeleriniziiii istiyorummm

Baştan sona yazdıklarınızı okudum...
fanus için beta ve japon uygun herhalde...
acaba ufak bi akvaryummu alsam... onuda temizlemek dertmi nasıl acaba?
acil cevap verseniz ben bu akşam almayı düşünüyorum.. çok sabırsızım

fanusta 6 aydır japon balığı bakıyorum, çok hareketli çok tatlı turuncu renkte balığım, suyunu 1 buçuk haftada bir değiştiriyorum, yemini de sabah akşam atıyorum, maşallah diyim ölmesini istemiyorum :)

ama balık fanusta değil akvaryumda bakılmalı tabi, fanus için de en uygun balık beta'ymış, çünkü solunumun yetersiz olduğu sularda solunumunu uzun süre sağlayabilen tek balık betaymış...

bende buraya yazdıktan sonra iki tane japon balığı aldım...
1 tanesi öldü iç bakteriden dolayı ilaçta verdim ama kurtaramadım...
1 tanecik kaldı... akvaryum almak istiyorum şöyle ne büyük ne de küçük..
ama temizliği bakımı hakkında bilgiye ihtiyacım var buradan yardımcı olabilecek var mı?

Akvaryum temizliğinde takmış olduğunuz filtre çok önemlidir.Balığın cinsine göre suyun sıcaklığıda.. akvaryum suyunu değiştirecekseniz suyun tamamını asla değiştirmeden bir kısmını alıp dinlendirilmiş su ilave edilmelidir. Yemin kalitesizliğide suyu bulandırır çok fazla yem vermemek ve kaliteli yemler kullanmak gerekir.Benim akvaryumlarımdan biri 70 cmlik 16 orta boy henüz ergenliğe ulaşmamış ciklet lerim var 2-3 haftada bir suyunu tazeleme ihtiyacı duyuyorum.. Ama dış filtre gibi daha orjinal filtreler kullanırsanız akvaryum suyunun temizliği çok daha uzun süreli oluyor hatta hiç değiştirmeye gerek kalmıyor. Diğer akvaryumuma dış filtre uyguladım bakalım zaman içerisinde etkisini göreceğim.

Hiç bir balık türüne fanusu önermiyorum. Beta ları değersiz bir balıkmış gibi su yüzeyinden de oksijen alabilio die ufacık fanuslara tıkıyorsunuz bu çok yanlış. Betalar bakım isteyen özel bir balık türü. Geniş bir akvaryumda bol bitkili yerlerde bakılmalıdır. Benimde ilk tecrübem beta bakarak oldu ufak bir akvaryumda tek olarak baktım ama şimdiki aklım olsa çok daha güzel bir yaşama alanı sunardım.

dış filtre dediğiniz nasıl birşey yani akvaryum almayı düşünüyorum markası ve fiyatı nedir?
ciklet lere bayılıyorum renkleri falan harika oluyor..
biran önce akvaryum almak istiyorummmm
peki dip çekme diye bişi duydum büyük olmayan bi akvaryumda bu olaya gerek var mı nasıl birşey

akvaryumu nekadar büyüklükte almayı düşünüyorsun ve hangi balık türünde kararlısın bu duruma göre kullanacağın filtre ve akvaryum aksesurarları değişir.

Dış filtrenizi, diğer tüm malzemelerde olduğu gibi, akvaryumunuzun hacmine göre seçmelisiniz. Genel tavsiyeler, alınacak olan dış filtrenin toplam su kütlesini bir saat içerisinde 3-4 kez çevirecek kapasitede olmasıdır. Örneğin 300 litrelik bir akvaryum için saatte 900/1000 litre su çeviren bir dış filtre atık yükünüzü kaldıracaktır.

Dış filtrenizi en verimli şekilde kullanmak için;

1-Taban malzemesini (kütük, kaya vb.) filtreye doğru akışı (filtrenin çekişini) engellemeyecek şekilde yerleştirin.
2-Bir numaralı adımı tamamladıktan sonra 1 hafta bekleyin ve tortunun nerelerde biriktiğini gözlemleyin.
3-Tortu biriken noktalardaki tortuyu filtreye yönlendirecek şekilde hava taşları ile akıntı yaratın. Günün muhtelif zamanlarında akıntı oluşturmak için hava motorunun kullanın.

-Akvaryumunuzun kaldırabileceği kadar canlı beslenmelidir.
-Yemlemede aşırıya kaçılmamalıdır.
-Dış filtre olsa dahi dip temizliği aksatılmamalıdır.
-Dış filtre temizliğinde kullanılan su yine akvaryumdan çekilen su olmalıdır.
-Su değişimi ile filtre temizliğini aynı günde yapılmamalıdır. (Arada bir kaç gün süre verin.)
Alıntı..

Benim sana tavsiyem canım ilk ne beslemek istediğine karar ver ona göre ayarlarız bişiler istersen sarı prenses ve yunusla başlayabilirsin dayanıklı balıklardır ama ilk önce akvaryumunu düzenli bir şekilde kurmalısın ve iyice bilgi edinmelisin.

chiculata çok teşekkür ederim sana...
öncelikle ben çok büyük bir akvaryum düşünmüyorum... dediğin gibi dayanıklı balık cinsiyle başlamalıyım çünkü birşey olduğunda çok üzülüyorum... ben akvaryumcuda bir tane akvaryum beğendim. kumu arka resmi filtresini 40tlye veriyor.. fanus gibi küçük değil ama büyükte değil.. tam ölçüsünü olmazsa sorarım...
benim gözümde büyüyen durum akvaryum temizliği...

orta boyla başlaman iyi olur canım balık sayısınıda akvaryumun büyüklüğüne göre belirlersin.. dediğim gibi yem kalitesine dikkat edersen motorunu takarsan daha uzun vadeli kirlenecektir 2-3 haftada bir suyun bi kısmını çekip dinlendirilmiş su ilave ediceksin..Tamamını değiştirme gibi bişi asla yapmaman lazım dip çekme olayınıda resimle göstereyim bir aparatı var onu kullanıosun

ayyy sarı prenses de hoşuma gitti yunustaaa iki aynı akvaryumda oluyor mu?
ben bugün gidip o akvaryumun ölçüsünü sorayım ya da biraz sonra telefon edip sorarım...
sana söylerim iyiyse ölçüler yeni başlangıç için bu haftasonu alırım :)

o dediğim akvaryumun ölçüsünü sordum 40*26*20 + kum+ arkaplan+motor 45 tl ye veriyor sence iyimi fiyatı?
benim bakmam içinde boyutu iyi mi?

yok canım ufak değil bi kısmını çektim 70 cmlik bir akvaryum :lepi: arka fon nişanlımın eseri kaydirigubbakcemile3 gezdiği yerleri fosfurlu etiketle işaretlemiş gece ışıklı oluo sempatiksalakcinni

aslında canlı doğuranlar grubundan balıklarda bakabilirsin ufak renkli balıklardır..

örnek :

40*26*20 + kum+ arkaplan+motor 45 tl ye veriyor sence iyimi fiyatı?

motorun markasına kumun kalitesine göre değişir motor 15 tl ya da var 25 de en uygun olanları diyorum akvaryum nasıl bişi bilmiyorum ama genel olarak fena değil gibi fiyatı.. biraz ufak akvaryum boyutu ona göre fazla balık almazsın başlangıç içinde az balık iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…