• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

bana önerebileceğin marka motor varmı?
akvaryumun normal çıplak fiyatı 25tl galiba
kumun kalitesini nasıl anlarım..
zaten ben fazla balık olmasını istemiyorum
4 tane olsun yeter :) bana iyice motor kum falan konusunda bilgi verirsen yarın alırım ben akvaryumu

fiyat güzel 40 cm 4 balık için işini görür canım
balığın cinsine göre kum seçiminde değişir cikletler ince kum severler o yüzden böle bişi kullanıyorum ben

25072009581447581447.jpg

pislikleri kum üzerinde tuttuğundan biraz sıkıntı olabilir temizliği senin için

bunu öneririm akvaryumda renk olarakda güzel duruyor
dogal_ince_kum.jpg

canım bende 4 motor var markalarını hatırlayamadım şimdi boy boylar akvaryumların boyutuna göre aldım biride dış motor zaten akvaryumcuna sorabilrisin yardımcı olucaklardır sana fiyatına ve kalitesine göre seçersin

akvaryumunu kurduğunda resimleri ve bilgileri bekliyorum senden yerimseniben

BEnimde bir tane kapluşum vr adı toprak 5 senedir benimle gayet sağlıklı aldığımda küçücüktü şimdiyse avucumu dolduruyorr onu çok seviyorum adı toprak akvaryumunda ısıtıcı lamba vs. yoq ama gayet de mutlu her gün yemeğini yiyorr onu çok seviyorumm benim kapluşum gibi allah sizin kapluşlarınızada uzun ömürler versinn olumunekankayizsmile

bende 6 aydır japon besliyorum bitane.. bide teleskop balığı onu alalıda 5 ay falan oldu sanırım.. mutlular huzurlular Allah bozmasın :D olumunekankayizsmile

2 tane su tospiğim var benim deeopuyorumnanaktan
6yıldır benimleler ve kocamannnn oldularrrolumunekankayizsmile
Evde yalnızken uyuyup duruyorlar ama yanlarına biri gittiği anda deli gibi yüzüyolar:kedi:

Bende minik bi faus a bi çift balık alıcam . Ne önerirsiniz ? :)

İki balığı ufak bir fanusta fazla yaşatamazsın. Özellikle de japon balığı gibi bir balık alırsan... Benim 1 tane japon balığım vardı, büyük bir fanusta besliyordum fakat bir süre sonra oksijen yetmemeye başladı ve hastalanıp öldü:gitme:
İlla fanusta bakmak istiyorum dersen tek beta almanı öneririm.:1rolleyes:

İki balığı ufak bir fanusta fazla yaşatamazsın. Özellikle de japon balığı gibi bir balık alırsan... Benim 1 tane japon balığım vardı, büyük bir fanusta besliyordum fakat bir süre sonra oksijen yetmemeye başladı ve hastalanıp öldü:gitme:
İlla fanusta bakmak istiyorum dersen tek beta almanı öneririm.:1rolleyes:
Peki teşekkürler :) Benim muhabbet kuşlarım ve köpeğimde var ama ilk kez balık besleyeceğim . Nasıl bir iştir zahmetli midir :) ?
Betayı soracağım yarın :)

Peki teşekkürler :) Benim muhabbet kuşlarım ve köpeğimde var ama ilk kez balık besleyeceğim . Nasıl bir iştir zahmetli midir :) ?
Betayı soracağım yarın :)

Beta bakımı oldukça kolaydır. Lisedeyken dershanede danışman hocamın betası vardı, tatilde yalnız kaldı betacık 15gun boyunca ne suyu değişti ne yem verildi ama ölmedi:1hug: Fazla bir şey istemez yani.

İki kaplumbağamız var. Maşallah çok tatlılar. Aldığımızda küçücüktüler ama bir büyüdüler bir büyüdüler banyo yaptırırken kabuk ilaçlarını sürerken güneşlenmeye çıkarırken elimde zor duruyorlar. Çok çabuk büyüdüler çünkü onlar için kocaman akvaryum aldık. Kaplumbağa akvaryumundan boyu kısa eni büyük. içinde kocaman bir de taşı var ona çıkıyorlar atlıyorlar. Almadan önce çok araştırdık ve onlara güzel bir ortam sunamayacaksak asla bu işe kalkışmamaız gerektiğine karar verdik. Örneğin ısıtıcısız bir kaplumbağa yuvası onlar için Arktik demekmiş. Sıcak iklimlerden getirtildikleri için (maalesef bu pazarlamaya alet olduk, ama hazır yurtlarından edilmişlerken bari iki tanesine güzel yaşama ortamı sunalım dedik) suları her daim sıcak olmalı. Kabuklarına bakım yapılmalı. Karidesleri hazır olmalı. Yavruyken etçil beslenirlermiş ve büyüdükleri zaman sebzeye yönelirlermiş. Biz ilk gün otu dayamıştık ağızlarını bile açmadılar kaydirigubbakcemile3
Onlara o kadar bağlandık ki 1 senedir kokuları bile parfüm gibi geliyor :1: (üstelik 20 - 25 sene yaşıyorlar)

Bende minik bi faus a bi çift balık alıcam . Ne önerirsiniz ? :)

Fanusta hiçbir balık beslenmez, hayvana işkence yapmış olursunuz... Betta alacaksanız, en az 10-15 litrelik minik bir akvaryum ve gerekli ekipmanları almalısınız (ısıtıcı, filtre, termometre)

bettalar.com internet sitesinden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

arkadaslar biz akvaryum aldik...1 haftasi kaldi....iki hafta bakteri uretmesi lazimmis....boscalisacak....hangi baliklardan alalimki....birde su kucuk kaplumbagalar buyuyormu:emir_bebek:

2 sarı prenses 2 yunus 3 leptosoma balığım var.şuan 50 lt lik akvaryumdalar.80 lt akvaryum aldım. sarı prenseslerle yunusları ona koyacağım.
balık alırken aynı gölün balıkları mükemmel uyum sağlar ona dikkat edin arkadaşlar. malawi gölü balıkları besliyorum ben. çok uysallar.
kardeşimde yeni akvaryum yaptırıyor.240 lt akvaryumu. şimdi dolabını sipariş vermiş.o da çiklit türü balık besleyecek sanırım.daha almadı ama süper olacak eminim.
birde arkadaşlar alınan hayvanlara en uygun koşulları yaratmaya dikkat edelim.ölünce üzülüyoruz sonra.bakım şartlarını gereksinimlerini karşılayamayacaksak almayalım.bende fanus içinde hayvan beslemeye karşıyım.
balık satan yerde minicik pet bardakların içinde yarıya kadar su koymuşlar içine beta balığını koymuşlar.nasıl üzüldüm, yazık.ek solunum sistemleri var diye bunu yapmamalılar.söyledim de hem. yazık dedim hayvana. yerimiz yok dediler.

Back