- Konu Sahibi yaban gxuxlxux
-
aaa su kaplumbagasının et yiyenini ilk defa duydum.benimde kızım hayvanları cok seviyor.bahcemizde bir kara kaplumbagası var komsumuzun marul vs.yiyior.bende 3 gün önce su kaplumbagası almıstım.ama ertesi gün öldü niye öldüğünü anlamadım kızım cok üzüldü.:ecrin_bebek:senağlamakaydirigubbakcemile3Canım benimkide etcildiii tavuk .kıyma vs yıyorduu.Büyüyünce ablasıı seninkide otcull olucak.Benim şuanda muz canavarı oldu başkada bişi yemiyor:roflol::roflol::roflol:
Onları ölüm fanusu yani plastik kapta besliyordunuz değilmi?
Bu nedenle öldüler. Bir de not: Evde bakılan kaplumbağalar kış uykusuna yatmazlar petshopların dediklerine inanmayın artık lütfen.
Akvaryumda ısıtıcılı motorlu filtreli ortamda bakılmaları gerekir.
Herkez kaplumbağa bakımını çok kolay sanıyor öyle değil başınıza bir daha gelmemesi için lütfen bakımını araştırmadan hayvan sahiplenmeyin:teselli:
gerideki sayfalrdaki yazılanları okdum.bende akvaryumcudan aldıgım plastik kapta besliyordum.acaba ondanmı öldü.ama aldıgım günün ertesi öldü senağlama
benimde japon balıklarım var .ve balıkların içinde birde cam ayapışanlardan vardı vatozmuydu neydi adı .. bundan yaklaşık 2 hafta önce sabahleyin balıklara yem vermek için akvaryuma baktığımda vatoz yoktu..nere gitti anlamadık ..hemen zaten sularını değştirdim ve içinde yoktu vatoz..uçmadıya bu balık yok ..anlayamadık gitti
eşim ise diğer balıkların onun yediğini söğlüyor ..
başka mantıklı açıklaması yok gibi.
bir gecede balık koyboldu..:gitme:
benimde 2 tane japonum var kardeşim almış dün.ama akvaryumda değil fanustalar.acaba fanus için bu çöpçü denilen balığa ihtiyaç var mı?:uhm:
yok ben anlamadım bu japon balıklarını
1 ay demeden ölüyolar
kankamın vardı
ayda yılda bir değiştiridi suyunu
bazen kirden fanusun içinde balık göremezdim
hep onunki yaşardı
ben temizlerdim ama yok yaşamıyolarr
ben anlamadım yane
KAPLUŞUM ÖLDÜ 2.5 senedir beraberdik 20 - 25 gün kadar fanusta kaldı sonra bana trip attı yemek yemedi gittim akvaryum aldım o gün bugündür ne yatağım ne yerlerim kaldı gezmediği el sallamayı bile öğrettim kavga gürültü banyo yapıyorduk üstüne üstlük annemin yeşil bişey o ne ya tabusunu yıkıp kendini sevdirmeyi de başardı. kucağa alınmak isteyen çocuklar gibi minik elleri camda ama yaklaşık 10-12 gündür hiç bişey yemiyordu 4 - 5 gün oldu gözleri şişip kapandı teramicyn aldım her akşam suyunu değiştirip pansumanını yaptım vitaminlerini verdim elimle beslemeye çalıştım ama sonuçta bişey yapamadım. Dün gece yine olanca gücüyle bütün taşlardan ses getirdi gece kalkıp baktım dolaşıp duruyordu sabah nasıl oldu diye bakmak için elime aldım ama ölmüş ((( Ve bugün bi karar verdim bir daha evcil hayvan beslemeyeceğim...Ne zaman bişey olsa ben kopuyorum
(üstteki arkadaşa yanıt olsun bu arada 70 tl içinde bütün malzemeler herşeyini almasanda o fanustan onu çıkart plastiğin zararlarını bilmek bile yeterli bir neden...)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?