• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

selam kızlar bende 6 yıldan beri bakıyorum başta lepistes almıştık il değişikliği nedeniyle başka yere taşındık ordada 1 sene dolmadan 90 tane balığımız öldü sonra çiklet balığı aldık el büyüklüğünde oldular vede sonunda onlarda öldü şimdi tekrar aldık maşşallah hiç bişeyleri yok kurt gibiler fazla yem verilince ölüyorlar arkadaşlar özellikle japon balıkları

dün aldım 2 tane japon balığı
fanusda besliyorum
biriküçük biri büyük
bundan öncede 3 tane beslemiştim ama 2 ayda ölmüşlerdi
bunların ölmememsi için ne yapabilirim?
suyunu 2 günde bvir değiştirin dedi satıcı adam ama okadar dışkı yapıyorlarki suyu içi iğrenç oluyor
bende mikrop kapmalarından korktuğumdan günde iki kez değiştirdim bugün
birde fanusda balıklar strese giriyor ve görme bozukluğu oluşuyormuş doğrumu?

Fanusta balıklar havasızlıktan ve sık sık su değiştirdiğimizden uyum sağlayamıyorlar. Her su değişiminde onlar için yararlı olan bakterileride öldürüyoruz. Bunların tekrar meydana gelmesi 1 kaç hafta sürüyor ve tam oluşmuşlarken tekrar su değişimi. Bir akvaryum edinin içine de bir filtre :) Onlar mutlu olmayı hak ediyorlar ;)

bnmde kaplumbağalarım var 2 tane.yaklaşık 2 yıldır benimle :) ..ilk başta pek yemeğini yemediler ama sonradan alıştılar..birinin adı pıtırcık diğerinin de çıtırcık :)

dün aldım 2 tane japon balığı
fanusda besliyorum
biriküçük biri büyük
bundan öncede 3 tane beslemiştim ama 2 ayda ölmüşlerdi
bunların ölmememsi için ne yapabilirim?
suyunu 2 günde bvir değiştirin dedi satıcı adam ama okadar dışkı yapıyorlarki suyu içi iğrenç oluyor
bende mikrop kapmalarından korktuğumdan günde iki kez değiştirdim bugün
birde fanusda balıklar strese giriyor ve görme bozukluğu oluşuyormuş doğrumu?

Sakın, o kadar su değiştirirsen ölürler. Akvaryum kurmak istemiyorsan 1-2 günde 1 yarısını boşaltıp beklemiş temiz su doldurabilirsin. Eğer çok kalıntı varsa suyun içinde, süzüp tekrar kullanabilirsin. Ama akvaryum olmadan ne kadar baksan sağlıklı olmuyor. Beta lar var fanusta bakmak için onlar ideal. Uzakdoğuda pirinç tarlalarının içindeki küçük su birikintilerinin içinde yaşayan inanılmaz güzel kuyrukları olan minik balıklar. Onlarda suyu uzun süre değiştirmene gerek yok, çok dayanıklılar. Yalnız yaşıyorlar ama, diğer bir balık koyarsan kendi cinsinden bile olsa öldürürler birbirlerini.

eşim bir kaç hafta önce bir japon balığı getirmiş su bardağında,birisi atmış,hayvan kocaman bardağı küçük kıpırdığamıyordu bile,gidip dikdörtgen akvarium aldık,hava fitresi vs,ben akvarium içine plastik süs taşlar koydum,nemoyu(oğlum adını koydu)içine koyduk,birkaç gün balık yan yüzyordu,oğlum yanımdan ayrılmıyordu,çok üzülmüştü,biz petşop a gittik orda akvarium bakandan bol bol bilgi aldık,''hastamızı''ona götürdük,adam dediki yeni balık alın ölecekmiş,oğlum nasıl ağladı,vermem dedi nemoyu,neyse nemo ile birlikte eve geldik özel balık ilaci damlattık,bir haftada kendine geldi,yemek zamanı dahi biliyor,(bir de diyorlar balıklarda hafıza yok!)o taşları kemiryor,özel canlı bitki o adam bize satmış(çoook pahalıya kakalamış)neyse bitkiden bir tek kök kaldı,onu resmen yedi,ve şimdi de resmen kendine geldi,pırıltı geldi,ailemizin küçük uyesi...zemuszemus:nazar:

Süper haber kedi dili, iyi bakmış olmalısınız; balıklar çok narin, gidici gözüktü mü geri döndürmesi zor oluyor. Oğluş da sevinmiştir çok. yerimseniben

:( KAPLUŞUM ÖLDÜ 2.5 senedir beraberdik 20 - 25 gün kadar fanusta kaldı sonra bana trip attı yemek yemedi gittim akvaryum aldım o gün bugündür ne yatağım ne yerlerim kaldı gezmediği el sallamayı bile öğrettim kavga gürültü banyo yapıyorduk üstüne üstlük annemin yeşil bişey o ne ya tabusunu yıkıp kendini sevdirmeyi de başardı. kucağa alınmak isteyen çocuklar gibi minik elleri camda :( ama yaklaşık 10-12 gündür hiç bişey yemiyordu 4 - 5 gün oldu gözleri şişip kapandı teramicyn aldım her akşam suyunu değiştirip pansumanını yaptım vitaminlerini verdim elimle beslemeye çalıştım ama sonuçta bişey yapamadım. Dün gece yine olanca gücüyle bütün taşlardan ses getirdi gece kalkıp baktım dolaşıp duruyordu sabah nasıl oldu diye bakmak için elime aldım ama ölmüş :(((( Ve bugün bi karar verdim bir daha evcil hayvan beslemeyeceğim...Ne zaman bişey olsa ben kopuyorum :(:(:(:(

(üstteki arkadaşa yanıt olsun bu arada 70 tl içinde bütün malzemeler herşeyini almasanda o fanustan onu çıkart plastiğin zararlarını bilmek bile yeterli bir neden...)

:gitme:senağlamaBenimkine gözün gibi bakıyorumm.O Ölürse ben ne yaparım canım o benimmm:1no2:

Benim de akvaryum da beslediğim 5 tane balığım var :)) 1 sene önce 2 si kardeşimin bana hediyesiydi, 3 tane de nişanlım aldı, 1 senedir bizle yaşıyorlar. eskiden balıkları çok sıkıcı bulurdum ama onlarla tanıştıktan sonra hiçte öyle bulmuyorum ben nereye oturursam o tarafa gelip bana bakıyorlar,parmağımı suya soktuğum da elimi yemeye çalışıyorlar. sabah kalktığım da odaya ilk girdiğim de yem vereceğimi anlayıp ordan oraya koşturmaları varki anlatılmaz yşamanız lazım seviyoum ben balıklarımı aslın da tüm hayvanları seviyorum. İyi ki varlar evimizn tatlı fertleri :)))

selam balıkçı arkadşlar bizimde japonlarımız var iki çingene iki aslanbaş diğer adı bebek yüz yavru nasıl alırım ben onlkardan acaba

katil topiği gb olmuş ölen ölene ya bende 2tane kaplumbağa var ama o ölüm fanusu dediniz kaplarda yaşıyolar ve yemlerini veriyorum sularını değiştiriyorum başka bişi yaapmıyorum en iyisi ben bunları veriyim ölürlerse üzülürüm eşim istemiyo çünküüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

selam arkadaşlar bende kaplumbağa almak istiyorum ama bi arkadaşım bu aylarda alma yaza doğru al ölürler dedi.napsam ki?

Canım bu aylarda yemek yemez onlar hasta sanırsın.Ayrıca akvaryumda al yaşamasını istiyosan,o plastik kaplarda uzun ömürlü olmuyorlar maalesef :(

benimde kaplumbağalarım var yosun ile tosun :D yosun 3 yaşında tosun 2 yaşında .ben yem vermiyorum genellikle tavuk ciğeri veriyorum minik minik yapıyorum elimde yicem diye bi kavga dövüş çıkıyor gülmekten ölürsünüz bi de parmağımı ısırıyor çok tatlılar tavuk eti balık eti verin vitamin alırlar bi de benim tosbağalar çok çabuk büyüyorlar o kadar yşyeceğe hemen hemen 1 ayda bi kabuk atıyorlar ama yavrularım olmadı :d iş yok tosunda :D :D :D :bi de evin içinde gezmeye bayılıyorlar ben nereye yosun oraya onlarla konuşun başını okşayın iyi geceler diyip öpücük atıyorum hayvan sanki ağzımın içine girecek gibi dinliyor bi de güler bana bakıyor konuşmakta falyda var arkadaşlar onu sevdiğinizi söyleyin acayip laf anlıyorlar güzel müzikler açın dinlesinler benimkiler ellerini ayaklarını uzatıyorlar öylece dinliyorlar :) ama biz genelde türkü dinliyoruz :) :) olmaz böyle birşey ya bide ara sıra küveti doldurun yüzdürün onları azcık yorulsunlar size çok alışacaklar ilgi göstermezseniz ve iyi beslemezseniz çabucak ölüyorlar yemekten kesiliyorlar ve kabukları yumuşacık oluyor sonrası zaten esselatu vesselam.. ne kadar ilgi o kadar tombul tosbağalar :D:lepi:

Son düzenleme:
benimde var bi tane kaplumbağam bu 6.senemiz yaşadı maşallahzemuszemusdaha öncede almıştık bi o hemen ölmüştü hastaydı heralde ama bu turp gbi:lepi:yemek yemio şimdi kış uykusunda normal zamanlarda minyatür karides veriorz çok sewiolarmış onu aklımıza geldikçede suyunu değiştirioz değiştirince vitamini var ondan damlatıorz suya yemeğinide çok weriorm ben hepsinide bitiro çok iştahlı eğer unutrsak falan yanından geçerken hareketlenio tırnaklarıyla cama vuruo oburcokacimcoook

kızlar kaplumbag aldım kızım ismini pepe koydu bızımkı masallah haraketli sudann dısarı koydugumuzda yerınde durmuyo suda da oyle akvaryum alamadım şimdılık bende bı borcamın içine koydum renklı taslarla ada yaptım ona ama bı sorunumuz var yemek yemıyo ewde japon balıkların yemı vardı ondan verebılırsın dedı petçi onu verıyom pişmiş kıyma verdım salam bıle denedım et ya belkı yer dıye ama nafile yemıyo dun aldım belkı alışmamıstır yuvasına dıyorum bana yrdım edermısınız bı akıl

bor camın genis isee içine ısıtıcı alın üşüyor olabilirr :) ayrıcaaa vaktiniz olursaa karadess ve kan kurusu alınn bayılıyorlar yemeyee benimde kaplunbagam bir kucuk kap ıcındeydııı usuyorduu yem yıyordu ama hareket pek etmıyordu sonra ona bir akvaryum aldım ıcınedee kucuk ada motor ve ısıtıcı koydum şimdi canavar gibi maşallahhh...oncedenn hasta olmuştu gozleri şişmişti ben bildigimiz göz melhemi ve çay pansumanı yaptımm şimdi canavar oldu :D

Back