Akşama az kaldı

Ben alayım marine tarifini
Kız sen ver bizim işimize yarar
eti 1 gece önceden süt ve zeytinyağında bekleteceksin. ben eti bir kaba bir sıra koyuyorum döküyorum zeytinyağını ovuyorum üstüne süt döküyorum.sonra bir kat daha et zeytinyağı süt. etler bitene kadar kat kat koyuyorum. en üste gene yağ süt. kapatıyorum kabın kapagını 1 gece bekletince o et yumuşacık oluyor. birde o bazen olan çiğ et kokusu hiç kalmıyor o zaman :) kaldıki sadece biftek için değil her ete yapabilsin. pirzola vs. yada kavurmalık et mis gibi yumuşacık oluyor et her seferinde :)

Zaten uyguladığım yöntemmiş, daha değişik birşey sandıydım

Ben tavuğu da bu tarifle yapıyorum, içerisine karabiber ve toz kırmızı biber ekliyorum. Ertesi gün önce kızgın tavada mühürleyip sonra tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyorum. En son suyunu çekince yine kapağını açıp biraz kızartıyorum iki tarafını da. Çok yumuşak ve lezzetli oluyor.

tavukta süt yerine yoğurt kullanıyorum. onuda denemeni öneririm :)
eti önce mühürlüyorum bir güzel. suyu içinde kalsın diye. sonra domates doğrayıp döküyorum üzerine.ve tabiki kekik ve tuz. domates kabuksuz tabi. kısık ateşte az daha pişiriyorum.20-30 dk kadar. hem sulu hemde yumuşasık oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…