aKŞam akŞam dertlerde oKunmmuyOr Valla :)))

Hadiya, daha önce evini hic görmemişmiydi baban?
Insallah bundan sonra sık sık gelir bebeyim!

Benim kekim idare eder, en cokda ıspanaklı kek yaparin
Ama bir türlü tuturamadigim kurufazulye oysa hastasıyım:))

Bütün tarifleride internetten alirim, bir çoğu tutu zadece şu kuru fasulye ve kurabiye tutmadi
Bir şeyi çöpe atmak beni cok üzüyor

Eyer biliyorsaniz bir tarif, rica ederim

malesef görmemişti kelebeğim ((

mesela yeni aldığım bi tarif var hatta cuma günkü misafirlerime yaptım çok beğenildi

1 kg süt
4 yemek kaşığı un
2 mısır nişastası
1 su bardağı şeker
vanilya

bunları karıştırıp muhallebi yapıosun perim
1 paket etimek alıp iri iri kırıosun
muhallebi ılık olduktan sonra etimeklerin üzerine döküyosun
karıştırıyosun ve çikolata sosu alıp üzerine döküyosun
aynı profiterol gibi oluyo tavsiye ederim hem de çok kolay

2 kutu misir nişastasimi?
Google'dan bakdimda harika bir fikir gulshenim
Bakin bugün ben bunlarıda yaptim.
O toplar hurma ve incirden, kalan malzemelerimle yaptim
Daha öncede incirleri şişirip icini doldurup, şerbet dökmuştum. Cok lezetli..
Keşke bol bol zamanim olsa, hic mutfakdan cikmazsam
Eyer yeni bir şey keşvederseniz, kesinlikle benimle paylaşin fistiklar

Eklentiler

• $20130317_201659.jpg
    61,7 KB · Görüntüleme: 43
  • $20130317_170526.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 42

:=) benmde arkadaslarım çok hatta 1 2 tanesi çok candan diyorum ama aslında değiller herhalde:=) nedense bazen şakayla karısık itişme içine giriyolar:=))) nişanlımında pek arkadası yok aslında bana bakaraktan onun 1 2 tanedir öle birisi uzakta saten birisi burda ayda yılda bir görüşürler işte :=)

mantar kurabiyenin tarfiine benziyo bu :=)))
yemek tariflerini oktay ustadan al genelde onunkiler tutuo canım:=)) yada uzman tv yaz google'ye orda arama yerine yaz istedğinyemek bizzat karsında yapılıyor izleyerek yaparsın:))

Son düzenleme:
günaydın yavru kuşlarım

perim ya 2 kaşık tabiki yazmayı unutmuşum
ayrıca eklediğin resimler çok lezzetli duruyo

dogunal kuzum nerdeeeeesin?????
esmerin söz işi noldu yaaa ????

mantar kurabiyenin tarfiine benziyo bu :=)))
yemek tariflerini oktay ustadan al genelde onunkiler tutuo canım:=)) yada uzman tv yaz google'ye orda arama yerine yaz istedğinyemek bizzat karsında yapılıyor izleyerek yaparsın:))

Ne gibi bir şakayla itişmeye giriyorlarmiş ben mazum meleyime?
Oktay ustanın tarifinde yumurta eklenmeliydi canim, bende yumurtayi kahvaltıda, kalanlari ise pastada, mastada kullandım
Bu yüzden onun tarifini almadim
Birde oktay ustanin
Daha önceki bir iki tarifi tutmamişdi, başka tarifleri denedigimde hemen olmuşdu, bu yüzdende etkisinde kaldim sanirim.
Ama hafta sonu kesin deyecegim. Kurabiyeye acaba zeytin yag girmez değilmi kizlar

Okadar etkilendimki, ruyamda bile yaptigim o cirkin kurabiyeleri gördüm

günaydın yavru kuşlarım

perim ya 2 kaşık tabiki yazmayı unutmuşum
ayrıca eklediğin resimler çok lezzetli duruyo

dogunal kuzum nerdeeeeesin?????
esmerin söz işi noldu yaaa ????

Günaydın kuzucuklarim:))))

Eh acemiye yarim tarif verirsen, olacağı buydu
Dolunay bu aralar cok yogun galiba
Esmerde hic aciklamamiş ya, ama böyle şaka olmaz. Sanirim ciddiydi:26:

gunaydın kızlar......
hafta sonu bır yogunluk allah allah allah........
ama ben calısan bı bayanım kımse bana acımıyor

neyse atlattım cumaresı pazar mısafır doluydu ev..
bı yandan utu camasır yemek falan öldüm.......
cok bunaldım esımde bu hafta sonu..
senı memleketıne gondereyım dedı..
gıt ark dolas pazar don dedı...
gozumde kahveler fallar alısverıs sohbet canlandı...

allahtan bırsey cıkmazsa cuma gunu gıdıcem memleketıme..
kocişimde cok dusuncelı bnm ya kıyamam..
askım sen gıt bende bıtmesı gereken ıslerı yaparım sen gelene kdr..
sıkılırım bıraz ama olsun sen mutlu ol dıyo...

dun kocam ablasıyla konusuyo bnm karımın 10 parmagında onbir marifet var sneın gıbı uyuzmu dıyo
ablamda bagırıyo telden avrat agızlıııı

ay ne gulduk varya..
gorumcem sırf sacımı yolmak ıcın buraya gelcekmıs..
gelde saclarını verıyım elıne dedım yırtıyo kendını telde koptuk ya...
sız neler yaptınız..??

özledım sizi...
esmer saka yaptı cıktı herhalde...
bu arada pericim soru sormussun..
esım tanımadıgı kımsenın evıne sokmaz benı mumkunatı yok yanı...
sadece akrabalarıma bısey demez..

Kiyamam size ya:)
Nedir bu misafirlerden heb çektiğiniz:))
Bana her hafta sonu gelmeleri düşünemem bile:))
Allah sanada küvet versin dogunalcim

10 parmağında 10 marifet ha:))
Ver şu marifetlerinden birinde, kurtar beni hu kötü tariflerden
Bende sizi özledimmmmm!!

GÜnaydın kızlarr elim kolum boş döndüm geldim okulaa

Cuma akşamı beni istemeye geldilerr adetlerden açıldı konu sizin adetleriniz nelerdir diye sordu dayım .. işte ne takarsınız ne alırsınız vs.. Bunlar ne yapılması gerekiosa yapılır şimdiden söylemekle olmaz vs dedilerr ...
babamda ben senden at aşek istemiyorum 1 tane bile bilezik taksan o senin şerefin ben karışmam ama söyleki adet yerini bulsunn vs dedi..
Kp işte nişanda altın takarsak sizde mi kalacak geri vermicek misinizz vss ..
Kv söz kıyafeti almak istemedi evden giysin dedi... sözde alınanı nişanda giyse olmaz mı ? ben çaputa para mı vercem felann ..
Kp kızım sen üzülme ben ne yapılması gerekiyosa yapıcam dedi sarıldı bana .. kv ordan söz varr nişan var kına düğün nasıl yapıcaksın hepsini dedi kp ..
iş tatlıya bağlandı neysee istediler beni kahve dağıtım ellerini öptük vs o gece bitti ...
C.tesi söz çarşısına çıkılacak kv söyledik gelin gidelim diye hanımefndi gelmedi! bizde ben sevgilim annem kardeşim yengem çıktık .. neyse çıktık sürekli arıyorlar öyle böyle şöylee ..
kıyafet beğendik 250 tl sona tekrar başka mağazalara baktık 500 tl ye çok daha güzel bi elbise beğendikk ki bunu herkez çok beğendi ! neyse işte annemler siz konuşun vs dediler ama yok almak istemedi diğer elbiseyi alalım hem uygun hem ben onu beğendim azcıkta beni düşün falan dedi bu tmm dedim çıktık yolda yine babası aradı ! biz yürüyoz o konuşuyor , gittim yanına kimle konuşuyosun falan babam dedi verdi bana .. dedim niye kv benimle gelmedi ? kp işt kızım siz kimseyi dinlemeyin siz mutlu olun rahat gezin diye biz gelmedik dedi .. bende dedim ki ; siz telefonla arayıp rahatsız ediyorsunuz annemler çarşıda bizi yalnız bırakmıyor biz sizlerin yüzünden hiçç mtlu olamıyoruzz ..
Benimki dedi hadi gidelim elbiseyi alalım bende sandım benim beğendiğim elbiseyi meğer onun beğendi elbiseymiş ..
Neyse onu almaya gidiyoruzz bu sefer bizimkiler bana dön istediğini aldır ezdirme kendini arada kaldımmm ... döndüm bu sefer benimki sözü iptal edelim bu böyle olmuyor dedi kafamızı dinleyelim 1 hafta sonra gelelim dedi .. annm de bu iş çocuk oyuncağı değil 1 hafta sonra olmaz.. bende dedim git ahmet istemiyorum seniii dödüm bizimkilerle eve ..
arada kaldım
ne aradılar hala n sordularrr , olan sadece bana olduu ..
ALLAH hepsinin belasını versinn

aceleden biri gelcek diye, tik tik yaziyorum hemen,
Ama yarim yarim yaziyorum
Ne düşünceli kocan varmiş ögle:))
Bu değişiklik kendini toplamanda yardimci olacaktır; )
Alış veriş deme bana

:))) en basiti kız geçen gs ile ilgili bi foto paylaştım... bnmde arkadasım yeni nişanlandı görüücü usulü. ondan önce iyiydik şimdide iyiyzde nebiliyim işte. neyse
bunun nişanlsııda benm nişanlımda fbli.. bu nişanslının takımına geçtiği için resim altna bisürü şey yazdı.. yok efendm o sewiomuşta fbli olmuş yok efndm şöyleymiş böyleymiş. bende bnm sewglm beni deiştirmedi gsli olarak kbl ettim dedim felan baya uzadı gitti :) nedense nişanlanınca değişti. yinede iyiyizdi yani kötülüğünü pek görmedim:

canım ben sana annemden 2 3 çeşit kurbiye tarifi alıyım bak yaap ölürsüünnn:)) annemin börek çörek işleri oturduğumuz sitede hep diillerdedir:)))

esmercim canm ya kıyamam sana....

şimdi söle bırsey var tanısmada alltın konusulmaz sozde konusulmaz..
ndn altın konusu acılmıs ben anlamadım..
nişana yakın kv arrar adetınız nedır dıye sorar...
ösz elbisemi bennde evden gıydım hıc onemlı dgeıl yanı..
nısanlıgımı aldık dısarıdan..

ya aılendede yanlıs var bıraz senın gecendede solemıstık..
sızın aıleler anlasamaz .. bu soyle gıtmezdı ztn...
kayınwalıdendede var suc ama..
ama bı gercekte var hanı telefonla aramaları senı rahatsız etmıs anladım ama
kp ne mutlu olamıyoruz sızın yuzunuzden falan demen hos olmamıs sankı..
bızde yasadık bazı seyler ıcıne atmalısın mutlu omak ıcın..

herkez butcesıne gore bırseyler yapar..
bnmde konum var dugunden once bındallıyla ılgılı..
kv benı kırmıstı orda cok uzulmustum alınmadı
ama sustum mutlu olmak ıcın..

neyse yapıcak bırsey yok ayrılmıssın artık..
aılenın gıt ıstedıgını aldır ezdırme kendını demesı cok garıbıme gıttı..
tamam herkes ıster en ıyısını en yakısanını ama herkezın butcesı vardır..
senın ezılme mevzun degıl yanı bu:26::26:

ay bılemeıdm ya cok uzuldum cnm

ah kuzum be! O paranın gözü ciksin! ! Herşey bu yüzden oluyor zaten.
Sözde bur şey almaları mecbur degildi, keşke sizinkilerde seni kişkirtmasaydi:)
Ben kendi elbisemi kendim almıştım, gerci bana gelinliğim dışında hic bir şey alinmadi:) ayakabimi bile kendim aldim ama ne oldu? Kayin validenin parasi yok degildi! Herşeyi kendim aldim, evimi vs. Ama şuan kendi k aybetti, sessiz kalsa yine iyi, satardim! Birde agzi vardi:)

Senin sevgilinin ailesi durumu nasil bilmiyorum, ama bir birinise yardimci olmalisiniz:)
Benim ailem hic bir şeye karismadi yeterki siz mutlu olun dedi birde üstüne yardim ettiler.

Kızma esmerim ama senin ailende cok zor, iki derede kalmişsin, cok üzüldüm!

O kaynana sinir oldum! Gelmiş gibi olmuş zaten, zırt birt ariyor!
Madem sirt birt arıyordu, bir zahmet gelseymiş.
Ne diyeyim ki? Her iki ailede arkanizda olmalı, ger ikiside zorluk çıkarıyor bebeyim,
Işin cok zor! Ailenlede konuşman gerekiyor.

Elbise fallan çok önemli degil, banada yapmadılar,
Ama Allah yuzume bakdi! Eşim cok macup fakat, bana belki bu yüzden cok deyer verur, hic üzmemeye çalışır.

Benim durunum birde daha farkli, adetler neyse yaparlardi bence. Ama adamlar gelir gelmez korkutmuşlar.
Sizde mutlu olurdunuz belki bebeyim ya
Keşke kimsenin gazina gelmeseydin

Insallah orta yol bulursunuz, cok yazık olur size!

canım öncelikle çok üzüldüm ama iki taraftada hakılılık payı var. darıLma bana... şöyleki isteme güünü babanın ısrarla adetleri sorması yanLış... erkek tarafına çok yüklenilmemeli. adam demiş üzerimize düşeni yapıcaz diye zaten. sonra söz için alışverişe çıkmak zorunda değiller nişanda çıkılması yeterli ve söz için 250 tllik bir elbise bile fazlayken sen 500ü almıyor diye surat yapıyorsun... erkek arkadasının durumunu bilerek bu yola çıktın ve onu ortada bıraktın. annenlerin yanında böle o olsun bu olsun diiincede çocuk bunalıma girdi napsın ailesi para vermiosa oda senin gibi daha anne baba elin bakan bi çocuk. sen herşeye okey desen inan böyle yapmasan belkide her istediğini düğünden sonra aileden ayrılınca yapıcaktı.
ayrıca kp ile yaptığın telefon görüşmesi çok saygsısızca ben neler yasadımmmm Allah bilir tek bigün açıpta öle saygsısızca ufacık bi konusma bile yapmadım.

ha tamam sende haklısın ilkkez bunları yasıcaksın heycanlısın streslisin ... hep hayallerindeki gibi olsun istiosun ama önemli olan ikiinzin bir olmasıydı elbise eşya takı toka alılverişler önemsiz. önemli olan mutluluktur.. sözde tamam evdende giyerim diyebilirdin ben öle yaptım.. sonçtaa ufak bi söz. ben öyle yapınca onlar bana 2 kat daha değer verip sonrasında istediğim şeyleri yapttılar.

bursa en büyük hatalılardan biride ailen. sana demesi lazımki siz mutlu olunda kızım bütçesine göre hareket et üzülmeyin demek yerine onu al bunu al nebilim tuhaf.

hayrlısı olsun kısmet herşey.

Vallah bak dogunalda ayni şeyi düşünüyor:)
Biz takı mevsuzunu hiç acmadik, aradan 7, 8 ay istemeden sonra adet dir diye gelip sordular, bizimkilerdr durumunuz neyse, gönlünüzden ne kopuyorsa onu yaparsiniz dedi.

Burda, elbise istemeleri taki, şu bu çok gerginleşdirmiş ailen.
Dogunalin dedigi gibi, telefondan kb'ya öyle demende doğru olmamiş canim benim.
Eyer sevdiğini kaybetmek istemiyorsan, önce ailenle konuşmalisin..

Biraz cekememeslik olur arjadaşkar arasibda, boş ver birtanem!
Abooo! Cok sevinirim, duami alırsınız

Biraz cekememeslik olur arjadaşkar arasibda, boş ver birtanem!
Abooo! Cok sevinirim, duami alırsınız

yok takmıyorumda nebiliyim:))) ben genelde çevremdeki çiftlerin yanında kızı çok överim sewgisilne :)) millette tam tersi
:))) hehehe delii tamam canım akşaam hemen alıırım ben sanaa ne kek kurabiye börek çörek hepsi mevcut kadının beyninde hepsi maşallah

Melekcim:)
Ben öyle arkadaşdan korkarım!
Kuzeninde olsa, mesafeni koru, be yani seni nişanlinami kötü yapıyor bu arkadaşin?
Doğru anladiysam, dediğimi geri alıyorum, sakin boş verme, bu tafrisini ciddiye al!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…