• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akrabalar-temizlik-köpek

merhabalar. kısa kesicem (yapabildiğimce :)
1 senelik evliyim köpeğim var cinsi american staffordshire terrier. akrabalarım evime gelmiyo köpeğimin tüyleri yüzündenmiş...(birazda korkuyolar ama o sorun değil alışırlar ) bugüne kadar dert etmedım ama artık yanlız hıssedıyorum kendımı..

tamam cok temız değilm kabul edıyorum ve bunun ıcın actım konuyu zaten
cok temız olmak ıstıyorum şu an ev berbat halde mesela..

köpeği olan arkadaslar ya da cok temız olan arkadaslar fikrini söylemek ısteyen herkesten önerı beklıyorum
cok temız olmak ıcın önerıler..

şimdiden teşekkürlerr

Evinizin berbat halde olması köpeğinizin suçu değil ki
Bakımını tam yapın, yıkanma, taranma vs...
Evinizde de periyodik temizlik yapın
Bizde on kedi yaşıyor, ortada olmadıkları zaman kimse anlamıyor evde hayvan olduğunu
Eşyayı ona göre seçip, sıkı bir temizlik programından ayrılmamalısınız
Bunları yapınca da ıyyy köpek var diyen illa ki olacaktır, onlarda gelmesinler zaten, çok huylular için yapacak bir şey yok

şu metreyle kesılenler öyle mı ay pek anlamam evlenırken halı almadım :KK70:
evet gördüklerim metre hesabı idi.Aslında ilk önce memnunduk bizde hatta bir ara komşumuz anneme zamanla altı dökülür bunların demiş annem de yok demiş dökülmüyor neyse aradan biraz zaman geçmiş annem halıyı kaldırayım bir demiş ki ilk başlarda dökülmüyordu ama sonradan gördük kü dökülmüş ve yapıştığı yere izi çıkıyor.Yapışkanlı halıların aynı modeli yapışkansız olanında var.

evet gördüklerim metre hesabı idi.Aslında ilk önce memnunduk bizde hatta bir ara komşumuz anneme zamanla altı dökülür bunların demiş annem de yok demiş dökülmüyor neyse aradan biraz zaman geçmiş annem halıyı kaldırayım bir demiş ki ilk başlarda dökülmüyordu ama sonradan gördük kü dökülmüş ve yapıştığı yere izi çıkıyor.Yapışkanlı halıların aynı modeli yapışkansız olanında var.
çok sağol öyle alıyım o zman kaymasın dıye köşelere kaydırmaz koyarım yeter :D

hadı ya cok pahalı ama. para bırıktırıp almak lazım. sonra başlıklarını temızlıyosun demı ? yanı tuylu yerı suüpürünce ?
Elimle tüylerini alıyorum yıkama vs yapmadım hiç açık konuşayım:KK48: ama diğer topikte birkaç arkadaş arada başlıkları yıkadığını yazmış. Dediğim siteye bir bak. Baya fiyat farkı var orada

koltukları fırçalama işini denıcem. sabahları uykulu uykulu patılerını zor sılıyorum bıde fırçalamak :mad:
ben kıyafetlerı yıkamadan silkeliyorum öyle atıyorum makıneye cıkarınca bıdaha sılkele as kuruyunca bıda :KK70: durmadan sılkelıyorum işe yarıyo ama :KK70: halı bende de bı tane var ama shaggy malesef. şubatta tasınıcam ıncecık halılar var ya onlardan alıcam heryere kaldırıp silkerim diye :21:
Dyson shaggy lerde bile süper. Ay kendimi dysona çalışıyor gibi hissettim. Ama keşke yakın olsak da versem bir kere süpürüp anlasan demek istediğimi. Koltuğu falan fırçalamana hiç gerek kalmayacak makinenin fırçası ile bir kere süpürmek yetecek . Hatta bir başlığı var hem köpeği fırçalıyor hem de çıkan tüyleri çekiyor (bende yok o başlık ama)

Dyson shaggy lerde bile süper. Ay kendimi dysona çalışıyor gibi hissettim. Ama keşke yakın olsak da versem bir kere süpürüp anlasan demek istediğimi. Koltuğu falan fırçalamana hiç gerek kalmayacak makinenin fırçası ile bir kere süpürmek yetecek . Hatta bir başlığı var hem köpeği fırçalıyor hem de çıkan tüyleri çekiyor (bende yok o başlık ama)
hadı canım evi süpürürken onu da süpürürüm :D :D :D

Ev o kadar kötü bi haldeyse bence bigün yardimci al yanina güzelce evini temizlet. Bi kere evin baştan aşaği temiz olacaği için daha sonra bu kadar kolay pisletmez dağitmazsin. Daha dikkatli olur evini temiz tutmaya çalişirsin.
Bi odayi misafirlerin için ayir ve o odaya köpeğini sokma gelmek isteyenlere de gönül rahatliğiyla o odaya köpeğinin girmediğini söylersin. Tabi mutfağina da sokma böylece gelenler için en önemli iki yer sorun olmaktan çikar.

Ev o kadar kötü bi haldeyse bence bigün yardimci al yanina güzelce evini temizlet. Bi kere evin baştan aşaği temiz olacaği için daha sonra bu kadar kolay pisletmez dağitmazsin. Daha dikkatli olur evini temiz tutmaya çalişirsin.
Bi odayi misafirlerin için ayir ve o odaya köpeğini sokma gelmek isteyenlere de gönül rahatliğiyla o odaya köpeğinin girmediğini söylersin. Tabi mutfağina da sokma böylece gelenler için en önemli iki yer sorun olmaktan çikar.
ayy ne güzel dedın de evim 1+1 amerikan mutfak..
temızlıkcı bulamıyorum köpek var dıye gelmıyolar :( aratıştaym ama

Cocuklugum kendilerle gecti, evimizin icinde en az üc dört kedi olurdu. ama gelin görün kendi bebegim olgudundan beri annemin evine gittigimde cekiniyorum o tüglerden. Kendim öyle büyüdügüm halde insan yavrusunu sakiniyor.
Temizlik sart. Normal evde haftada üc kere calisiyorsa makine sizde bence hergün olmali. Koku icin de lavanta kaynatin odalari gezdirin mikrobu kirarmis. ben aldim deneyecegim. Temiz kokmali ve de temiz olmali o ev köpek oldugu icin. Cünkü köpek kiri insaninkine benzemedigi icin cekinme olur normal olarak. Senin tozun rahatsiz etmez o kadar ama köpeginkinden rahatsiz olurlar.
Siz her gün bence evin makinaya cekin, hatta halilarinin varsa degistirin killim alin atin makinaya yikayin arada bir. Yerler de vileda camasir suyu damlatip sil. Mis.
Temizlik kolay olsun diye evi sadelestirin. Az esyayi temizlemesi kolay olur.
Icim ferahladi yazarken.
Benim bile saclarim dökülüyor her yere, temizlemek lazim.

Öncelikle iyi bir süpürge almanızı öneririm " dyson " animal başlıklı olanından :) tüyden eser kalmaz böylece geri kalan sil,süpür,toz al ve çekmece düzenleyiciler edin derim.

Yalniz simdi baktim köpegin fotografina. Ben bebegimi sokmazdim yanina. Bu ratz köpekleri sokak kavgalarinda kullaniyorlar, haberlerde falan bebegi parcalayanlari cikiyor. Cinsi farkli dahi olsa görünümü ayri. Bilincalti bir korkumuz olusmustur. Ben sadece bu yüzden korkuyorum.

Evinizin berbat halde olması köpeğinizin suçu değil ki
Bakımını tam yapın, yıkanma, taranma vs...
Evinizde de periyodik temizlik yapın
Bizde on kedi yaşıyor, ortada olmadıkları zaman kimse anlamıyor evde hayvan olduğunu
Eşyayı ona göre seçip, sıkı bir temizlik programından ayrılmamalısınız
Bunları yapınca da ıyyy köpek var diyen illa ki olacaktır, onlarda gelmesinler zaten, çok huylular için yapacak bir şey yok

Valla bravo ben dört taneyle başa çıkamıyorum ki evdeyim de şu an bir de çalışssam nasıl olacak ? Bizim bahçe yok bu sebeple hep evdeler ve enerjilerini atmak için sürekli koşuyorlar toz kalkıyor ve oynaşırken de tüyleri dökülüyor.

İki bol tüylü kedime zaten düzenli traş yaptırıyorum ama diğer kısa tüylüleri tarayamıyorum bile çünkü kısa ve canları yanıyor.

Cuma dip köşe sildim süpürdüm bugün bok götürüyor yine afedersiniz. Yarın yine süpürücem.

Konu sahibine Dyson denmiş ama çok gereksiz pahalı bir süpürge. Ben Philips kullanıyorum çok iyi çekiyor, filtresi dolsa bile deli gibi emiş gücü var. Haftada iki kez süpürmek bir kez de dip köşe yapmak işinizi görür konu sahibi.

Bana da dün yemeğe kayınvalidemler geldi görümcemle. Spontan geliştiği için evi de süpürememiştim " ay her yerimiz tüy oldu" diye diye gittiler :D Dört cana kapımı açmışım kimse kusura bakmasın ayrıca benim ve eşimin saçlarımız daha çok dökülüyor :p

Yalniz simdi baktim köpegin fotografina. Ben bebegimi sokmazdim yanina. Bu ratz köpekleri sokak kavgalarinda kullaniyorlar, haberlerde falan bebegi parcalayanlari cikiyor. Cinsi farkli dahi olsa görünümü ayri. Bilincalti bir korkumuz olusmustur. Ben sadece bu yüzden korkuyorum.
cocugum olmadıgı ıcın anlayamıyorum senı bu köpekler o heberlerde cıkandan evet ama öyle yetıstırılmış.. benım köpeğim bebeklere cok hassas ve cok sevıyo. alt komsumun kızı 2bucuk yasında delı gıbı oynuyolar köpeğimle :) yanı kısaca golden ı da saldırgan yetıstırırsen bebek parçalar. ve arastırmalara göre goldenlar pitbullardan daha fazla ınsana zarar vermıstır.
eskıden bebek bakıcılığı ıcın kullanılıyomus bu mınnoşlar :D bı arastır bak bilgin olsun sen yıne bebeğini uzak tut ıstersen ama lutfen cocugunu hayvanlardan korkutarak buyutme.. hayvanlar ınsan yemez.
bu arada allah bagıslasın bebegını :)

Senin köpeğin çok tüy dökmek diye biliyorum cinsi yanılıyor olabilirim acaba beslenmede bir problem mi var ?

Onun dışında bahsettigimiz tüy dökülmesi normal duzeydeyse İhlas temizlik robotu önerim olur.

Bendeki pug aşırı tüy döküyor buna rağmen evde tüy yok.
Amaaaa her sabah supuruyorum bir gün supurmezsem tüyler havada uçuyor.

Bantları onermem hiçbir işe yaramıyor tek yapman gereken her gün süpürge açmak ve dışarıda tüylerini taraman

Valla bravo ben dört taneyle başa çıkamıyorum ki evdeyim de şu an bir de çalışssam nasıl olacak ? Bizim bahçe yok bu sebeple hep evdeler ve enerjilerini atmak için sürekli koşuyorlar toz kalkıyor ve oynaşırken de tüyleri dökülüyor.

İki bol tüylü kedime zaten düzenli traş yaptırıyorum ama diğer kısa tüylüleri tarayamıyorum bile çünkü kısa ve canları yanıyor.

Cuma dip köşe sildim süpürdüm bugün bok götürüyor yine afedersiniz. Yarın yine süpürücem.

Konu sahibine Dyson denmiş ama çok gereksiz pahalı bir süpürge. Ben Philips kullanıyorum çok iyi çekiyor, filtresi dolsa bile deli gibi emiş gücü var. Haftada iki kez süpürmek bir kez de dip köşe yapmak işinizi görür konu sahibi.

Bana da dün yemeğe kayınvalidemler geldi görümcemle. Spontan geliştiği için evi de süpürememiştim " ay her yerimiz tüy oldu" diye diye gittiler :KK70: Dört cana kapımı açmışım kimse kusura bakmasın ayrıca benim ve eşimin saçlarımız daha çok dökülüyor :p
hadı ya dyson a alıstırmıstım kendımı :D kumbara yapıcaktım üstüne de dyson yazcaktım :D

Back
X