• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akrabalar-temizlik-köpek

Senin köpeğin çok tüy dökmek diye biliyorum cinsi yanılıyor olabilirim acaba beslenmede bir problem mi var ?

Onun dışında bahsettigimiz tüy dökülmesi normal duzeydeyse İhlas temizlik robotu önerim olur.

Bendeki pug aşırı tüy döküyor buna rağmen evde tüy yok.
Amaaaa her sabah supuruyorum bir gün supurmezsem tüyler havada uçuyor.

Bantları onermem hiçbir işe yaramıyor tek yapman gereken her gün süpürge açmak ve dışarıda tüylerini taraman
ev yemeğine bayılıyo :oops:

yok ya daha uygun fıyatlı bı önerı beklıyodum zaten :KK70:

Artık tüm markaların hayvan sahiplerine önerdiği ürünleri var çünkü kedi & köpek sahibi olan çok. Ayrıca almay gidince emiş gücünü elinizde test etmelerini söyleyin ona göre alın.

cocugum olmadıgı ıcın anlayamıyorum senı bu köpekler o heberlerde cıkandan evet ama öyle yetıstırılmış.. benım köpeğim bebeklere cok hassas ve cok sevıyo. alt komsumun kızı 2bucuk yasında delı gıbı oynuyolar köpeğimle :) yanı kısaca golden ı da saldırgan yetıstırırsen bebek parçalar. ve arastırmalara göre goldenlar pitbullardan daha fazla ınsana zarar vermıstır.
eskıden bebek bakıcılığı ıcın kullanılıyomus bu mınnoşlar :KK70: bı arastır bak bilgin olsun sen yıne bebeğini uzak tut ıstersen ama lutfen cocugunu hayvanlardan korkutarak buyutme.. hayvanlar ınsan yemez.
bu arada allah bagıslasın bebegını :)

Kizim iki bucuk yasinda hayvanlara asik desem yeridir. Oyuncak bebegimiz yok ama hep kedimiz köpegimiz var oyuncak olarak. Hamile oldugum icin eve kedi alma kararimdan döndüm.
Kedi bile cirmalasa ici gidiyor insanin. Köpek dislese ne olurdum bilemem. Beni köpek sürüsü kovalamisti amaclari oyuncak gibi parcalamakti köy yerindeydim batakliga batmasam isim bitmisti, annemin de burnu yarilmistir köpek saldirisinda ve poposunda köpegin kopardigi et parcasinin izi var bunu yapan kendi köpekleriydi ama yine de hayvanlarla aramiz cok iyidir. Kedilerimizi öldüren köpekler disinda tabi ki.
Korkutarak büyütmüyorum ben resmen korkuyorum. Yasadigim yerde cok büyük köpekler var sahipleri izin verdigi sürece seviyor kizim ama cok tedigin oluyorum. Hayvan bu sonucta yabanciyi isirabilir. Kendi köpegim yapmaz bunu ama baskasinin köpegi sahibini bile korumak adina beni korkutabilir.
Tedbir diyelim. Hepimizin korkulari, yasamisliklari var bu konuda cünkü.

Kizim iki bucuk yasinda hayvanlara asik desem yeridir. Oyuncak bebegimiz yok ama hep kedimiz köpegimiz var oyuncak olarak. Hamile oldugum icin eve kedi alma kararimdan döndüm.
Kedi bile cirmalasa ici gidiyor insanin. Köpek dislese ne olurdum bilemem. Beni köpek sürüsü kovalamisti amaclari oyuncak gibi parcalamakti köy yerindeydim batakliga batmasam isim bitmisti, annemin de burnu yarilmistir köpek saldirisinda ve poposunda köpegin kopardigi et parcasinin izi var bunu yapan kendi köpekleriydi ama yine de hayvanlarla aramiz cok iyidir. Kedilerimizi öldüren köpekler disinda tabi ki.
Korkutarak büyütmüyorum ben resmen korkuyorum. Yasadigim yerde cok büyük köpekler var sahipleri izin verdigi sürece seviyor kizim ama cok tedigin oluyorum. Hayvan bu sonucta yabanciyi isirabilir. Kendi köpegim yapmaz bunu ama baskasinin köpegi sahibini bile korumak adina beni korkutabilir.
Tedbir diyelim. Hepimizin korkulari, yasamisliklari var bu konuda cünkü.
hamılelıkte köpek degilde kedı sıkıntı cıkarabılıyo bazen bılıyorum. cok kötü seyler yasamıssınız ama korkmayın pozitif enerjı gönderın onlara :KK68:

hamılelıkte köpek degilde kedı sıkıntı cıkarabılıyo bazen bılıyorum. cok kötü seyler yasamıssınız ama korkmayın pozitif enerjı gönderın onlara :KK68:

Annelik babalik ic güdüsü mü bilemem ama cüssesi büyük ya da bu tarz köpekler görünce esim bebek arabasinin önüne geciyor, hani birsey olursa bize olsun diye.
Evlerinin önünden gecerken havlayanlara pozitif enerji gönderemiyorum da sahiplerini dinleyen ve cocuguma sevecen yaklasanlari tabiki de cok seviyorum.

Annelik babalik ic güdüsü mü bilemem ama cüssesi büyük ya da bu tarz köpekler görünce esim bebek arabasinin önüne geciyor, hani birsey olursa bize olsun diye.
Evlerinin önünden gecerken havlayanlara pozitif enerji gönderemiyorum da sahiplerini dinleyen ve cocuguma sevecen yaklasanlari tabiki de cok seviyorum.
bende anne olunca öyle olurum herhalde bılemıcem :)

Valla bravo ben dört taneyle başa çıkamıyorum ki evdeyim de şu an bir de çalışssam nasıl olacak ? Bizim bahçe yok bu sebeple hep evdeler ve enerjilerini atmak için sürekli koşuyorlar toz kalkıyor ve oynaşırken de tüyleri dökülüyor.

İki bol tüylü kedime zaten düzenli traş yaptırıyorum ama diğer kısa tüylüleri tarayamıyorum bile çünkü kısa ve canları yanıyor.

Cuma dip köşe sildim süpürdüm bugün bok götürüyor yine afedersiniz. Yarın yine süpürücem.

Konu sahibine Dyson denmiş ama çok gereksiz pahalı bir süpürge. Ben Philips kullanıyorum çok iyi çekiyor, filtresi dolsa bile deli gibi emiş gücü var. Haftada iki kez süpürmek bir kez de dip köşe yapmak işinizi görür konu sahibi.

Bana da dün yemeğe kayınvalidemler geldi görümcemle. Spontan geliştiği için evi de süpürememiştim " ay her yerimiz tüy oldu" diye diye gittiler :KK70: Dört cana kapımı açmışım kimse kusura bakmasın ayrıca benim ve eşimin saçlarımız daha çok dökülüyor :p

Dyson konusunda haklısın çok gereksiz, düzenli iş yapınca gerek kalmıyor
Bizim evdeki avantaj şu ki, evin düzeni kedilere göre, az eşya, göstermelik bir iki halı =)) her şey kolay temizlenen cinsten. Alaturka tuvaleti kapatıp onlara ayırdık, bizim banyodan çıkınca dağılan kumlarda sorun olmaktan çıktı. Bahçe bizde de yok düzeni bozmamaya çalışıyoruz hepsi o. 2 tane kum kabı her gün temizleniyor, her gün süpürme ve silme, ben evden ayrıldığımdan beri ablam ilave kurallar getirdi, mutfak kapısını kapalı tutuyor, bir de çamaşır için ayrılan balkona çıkamıyorlar, çünkü oyun oynuyorlar çamaşırlarla =))
Onun dışında biz kedi evlerinin çok faydasını gördük, orada yatmak tercihleri oluyor genelde, koltuklar biraz rahata erdi
Tarama sürekli yapılıyor zaten, birde bizimkilerin yaş da kemale erdi yavaşladılar biraz, en genci 6 yaşında. Arada sokaktan gelenler oluyor ama onlar hasta ya da yavru oluyor, demirbaş olarak kalmadıkları için onları saymıyorum. Sıfırlanır mı asla, koli bantlarını 10 ar 10 ar alıyoruz =))

Dyson konusunda haklısın çok gereksiz, düzenli iş yapınca gerek kalmıyor
Bizim evdeki avantaj şu ki, evin düzeni kedilere göre, az eşya, göstermelik bir iki halı =)) her şey kolay temizlenen cinsten. Alaturka tuvaleti kapatıp onlara ayırdık, bizim banyodan çıkınca dağılan kumlarda sorun olmaktan çıktı. Bahçe bizde de yok düzeni bozmamaya çalışıyoruz hepsi o. 2 tane kum kabı her gün temizleniyor, her gün süpürme ve silme, ben evden ayrıldığımdan beri ablam ilave kurallar getirdi, mutfak kapısını kapalı tutuyor, bir de çamaşır için ayrılan balkona çıkamıyorlar, çünkü oyun oynuyorlar çamaşırlarla =))
Onun dışında biz kedi evlerinin çok faydasını gördük, orada yatmak tercihleri oluyor genelde, koltuklar biraz rahata erdi
Tarama sürekli yapılıyor zaten, birde bizimkilerin yaş da kemale erdi yavaşladılar biraz, en genci 6 yaşında. Arada sokaktan gelenler oluyor ama onlar hasta ya da yavru oluyor, demirbaş olarak kalmadıkları için onları saymıyorum. Sıfırlanır mı asla, koli bantlarını 10 ar 10 ar alıyoruz =))

Aynen bende de minimum eşya var, holde bir yuvarlak bir de salonda halı, yatak odasında ise minik bir post var sadece. İki tuvaletimiz var ben haftada bir temizliyorum dört kediye yetiyor, kum olarak Sanicat 'e döndüm sıfır koku. Ama tüy olayına %100 çözüm bulamadım maalesef.

Koli bandı işe yarar mı diyorsunuz ? Şimdi bir yedi sekiz aylık küçük geldi en son , eşşek sıpası sürekli boğuşma halinde ve her yer tüy :))

bence saygı duy. yani ben dağınık evden rahatsız olmam. gittiğim evde yediğim tabak, kaşık temizse ev sahibi ellerini yıkayıp girişiyorsa yemeğe sorun yok.
ama evde hayvan besleniyorsa ben o evden su bile içemem. ha bu arada bir çiftliğimiz var, her yanı farklı hayvan dolu ama evde bana hijyenik gelmiyor.

Evin içinde köpeğin işi yok koku yapar vs...
yazık hayvanada eziyet ...
Tamam bahçen olur ok
Evin içinde beslemek bir moda olmuş gidiyor işte .....

Aynen bende de minimum eşya var, holde bir yuvarlak bir de salonda halı, yatak odasında ise minik bir post var sadece. İki tuvaletimiz var ben haftada bir temizliyorum dört kediye yetiyor, kum olarak Sanicat 'e döndüm sıfır koku. Ama tüy olayına %100 çözüm bulamadım maalesef.

Koli bandı işe yarar mı diyorsunuz ? Şimdi bir yedi sekiz aylık küçük geldi en son , eşşek sıpası sürekli boğuşma halinde ve her yer tüy :))

Koli bantı üst baş temizlemek için birebir
Ayrıca misafir gelmeden önce önce süpürge ile süpürüp, sonra koli bantı ile koltukların üzerinden bir geçiyoruz süpürgeden kaçanları temizliyor

bence saygı duy. yani ben dağınık evden rahatsız olmam. gittiğim evde yediğim tabak, kaşık temizse ev sahibi ellerini yıkayıp girişiyorsa yemeğe sorun yok.
ama evde hayvan besleniyorsa ben o evden su bile içemem. ha bu arada bir çiftliğimiz var, her yanı farklı hayvan dolu ama evde bana hijyenik gelmiyor.

Bende bu kadar hassas olmayın derim. Evinde hayvan yoktur ama taharet aldığı elini yıkamaz mesela. Türlü türlü insan var, biraz geniş olun , tek pis olanlar hayvan sahipleri değil....

Bende bu kadar hassas olmayın derim. Evinde hayvan yoktur ama taharet aldığı elini yıkamaz mesela. Türlü türlü insan var, biraz geniş olun , tek pis olanlar hayvan sahipleri değil....

malesef bu konu da kendimi açamıyorum. misal eşim sabahtan akşama kadar ahırda hayvanlarla birlikte. 4 tane köpekleri eşek, at herşey var. ama gelgelelim evde düşünemiyorum.

ha dediğiniz şekilde insanlar kesinlikle vardır. ama ben biraz dikkatlityim bu konuda takipteyim. onun haricinde evi dağınıkmış, dökük saçıkmış hiç umursamam. ellerim hep yara içinde sürekli su içinde. gıdaya değecek diye diye yıkıyorum işte.

Back
X