• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akrabalar-temizlik-köpek

Aa iyiymiş o halde..
Temizliğe de imkan varsa yardımcı kadı alın, dipköşe temizlik yapın. Yetmez mi ki?
yapılsa yeter tabii :( de köpüş var dıye kadın bulamadım kı eve.. kendım yapıcam ama yönlendırılmem lazım.. büyük bı temızlık sonra hep temızlık :)

hadi ya ama yıne de bı kere süpürmek yetmez ama hızlı ve kolay oldugu ıcın ıkı kere uc kere supürmek koymaz herhalde :)
Yok yok yetiyor normal süpürge değil bu çeşit çeşit dönen fırçaları var. Sen bir kere halının üstünden geçerken içindeki fırça defalarca dönüyor kıl tüy ne varsa emiyor resmen. Ayrıca ergonomisi de çok iyi bel ağrısı falan hiç olmuyor bütün evi süpürsem dahi. Kedim kaçtı benim ama o makineyi aldığıma 1 gün bile pişman olmadım.

Ben de köpekten korkarım o yüzden köpek olan bir eve gidemem ama bu sevmediğim için değil, korktuğumdan
Temizlik içinse aklıma ilk gelen Philips Marathon'un en üst modelini alabilirsin onda hayvan tüyleri için ayrıca bir aparat var

Yok yok yetiyor normal süpürge değil bu çeşit çeşit dönen fırçaları var. Sen bir kere halının üstünden geçerken içindeki fırça defalarca dönüyor kıl tüy ne varsa emiyor resmen. Ayrıca ergonomisi de çok iyi bel ağrısı falan hiç olmuyor bütün evi süpürsem dahi. Kedim kaçtı benim ama o makineyi aldığıma 1 gün bile pişman olmadım.
hadı ya cok pahalı ama. para bırıktırıp almak lazım. sonra başlıklarını temızlıyosun demı ? yanı tuylu yerı suüpürünce ?

Kopegin tuylerini düzenli tara, fırçala. Evini her gun süpür. Dısarı çıktığında patilerini temizlemeden eve sokma. Düzenli yıka. Guzel besle ki koku olmasın hayvanın ağzında. Koltuktakileri de yapışkanlı tuy fırçalarıyla düzenli temizle. Mis gibi evin olur

Kopegin tuylerini düzenli tara, fırçala. Evini her gun süpür. Dısarı çıktığında patilerini temizlemeden eve sokma. Düzenli yıka. Guzel besle ki koku olmasın hayvanın ağzında. Koltuktakileri de yapışkanlı tuy fırçalarıyla düzenli temizle. Mis gibi evin olur
kuru mama yıyo ama bız yemek yerken dayanamıyoruz verıyoruz alıştı ev yemeğine iyice :(

ya bılmıyorum bızımkı dökuyo ıste kısa tüylü beyaz bıde heryer bembeyaz gbı gelıyo sabah aksam sılmek de benım ısıme gelmıyo :KK70: gel valla oturur yer ıcerız :KK70:

Benim 3 kedim, 1 köpeğim var. Tüy sorunu malesef büyük dert.
Kimisi koltuklarına carsaf seriyor, misafir gelince kaldırıveriyor. Öyle deneyebilirsin. Ya da animal süpürge alabilirsin ama cok pahalı oluyorlar.
Benim köpeğim koltuklara cıkmaz ama kediler cıkıyor mecbur. Her sabah ve akşam koltukları fırcalıyorum ben, şu halı fırcaları iyi topluyor. 5 dakika sürmez. Arada bir de tüm koltugu yumusatıcı döktüğüm suyla alt üst fırcalıyorum cünkü altlarına da yapısabiliyor tüyler.
Bunun dısında sabah tuvaletinden geldikten sonra patilerini temizlemek yetmiyor, dışarıda yatabiliyorlar cünkü. Tüyleri kuru sampuanla fırcalarsın. Hem tüy dökmesi azalır hem temizlenir.
Evimde halı kullanmıyorum. O yuzden süpürmesi silmesi kolay oluyor. Bir gün süpürüp siliyorum,ertesi gün sadece siliyorum yerleri.

Benim en büyük sorunum camasırlar yıkansa bile tüy kalması. Onu da ütülerken yapıskanlı bantlarla geçiyorum. Ütü istemeyenler, evde giyilenler tüylü kalıyor ama :D

Benim 3 kedim, 1 köpeğim var. Tüy sorunu malesef büyük dert.
Kimisi koltuklarına carsaf seriyor, misafir gelince kaldırıveriyor. Öyle deneyebilirsin. Ya da animal süpürge alabilirsin ama cok pahalı oluyorlar.
Benim köpeğim koltuklara cıkmaz ama kediler cıkıyor mecbur. Her sabah ve akşam koltukları fırcalıyorum ben, şu halı fırcaları iyi topluyor. 5 dakika sürmez. Arada bir de tüm koltugu yumusatıcı döktüğüm suyla alt üst fırcalıyorum cünkü altlarına da yapısabiliyor tüyler.
Bunun dısında sabah tuvaletinden geldikten sonra patilerini temizlemek yetmiyor, dışarıda yatabiliyorlar cünkü. Tüyleri kuru sampuanla fırcalarsın. Hem tüy dökmesi azalır hem temizlenir.
Evimde halı kullanmıyorum. O yuzden süpürmesi silmesi kolay oluyor. Bir gün süpürüp siliyorum,ertesi gün sadece siliyorum yerleri.

Benim en büyük sorunum camasırlar yıkansa bile tüy kalması. Onu da ütülerken yapıskanlı bantlarla geçiyorum. Ütü istemeyenler, evde giyilenler tüylü kalıyor ama :KK70:
koltukları fırçalama işini denıcem. sabahları uykulu uykulu patılerını zor sılıyorum bıde fırçalamak :mad:
ben kıyafetlerı yıkamadan silkeliyorum öyle atıyorum makıneye cıkarınca bıdaha sılkele as kuruyunca bıda :D durmadan sılkelıyorum işe yarıyo ama :D halı bende de bı tane var ama shaggy malesef. şubatta tasınıcam ıncecık halılar var ya onlardan alıcam heryere kaldırıp silkerim diye :21:

koltukları fırçalama işini denıcem. sabahları uykulu uykulu patılerını zor sılıyorum bıde fırçalamak :mad:
ben kıyafetlerı yıkamadan silkeliyorum öyle atıyorum makıneye cıkarınca bıdaha sılkele as kuruyunca bıda :KK70: durmadan sılkelıyorum işe yarıyo ama :KK70: halı bende de bı tane var ama shaggy malesef. şubatta tasınıcam ıncecık halılar var ya onlardan alıcam heryere kaldırıp silkerim diye :21:
Bence önce shaggy halıyı kaldırmakla başla :D onların içine çok tüy kıl vs girer özellikle halıyı bir kaldır alt tarafına çok birikiyor.

Bence önce shaggy halıyı kaldırmakla ba temizlik yapcaşla :KK70: onların içine çok tüy kıl vs girer özellikle halıyı bir kaldır alt tarafına çok birikiyor.
3 günde bu balkona atıyorum bı gece kalıyo halı çırpiyorum iyice canım :D hatta şu an balkonda :D
temızlık yapcam çırpcam alcam ıcerı :D

köpekli evde koku ve tüy muhakka oluyor kuzenımınde terrıer cınsı kopeği var senelerdır onlarla bırlıkte bız gıder gelırız kopektende rahatsız olmuyoruz ama korkanlar cocuklar falan gelıyor o zaman kopegı bır odaya kapatıyorlar cunku havlıyo ınsanlara yada kendını sevdırmek ıcın ustlerıne atlıyor ınsanlarda cekınıyor... duzenlı tuylerı kesılmezse ve yıkanmazsa da koku yapıyor cok.
temızlık ısıne gelınce haftalık dıp kose temızlıgınızı yapın, wc sını evde yapıyorsa gunluk degıstırın gazete vs ne yayıyorsanız ve mumkunse wc de halletsın oyle alıstırın...
gundelık olarak ta vıledeya yer sılmek ıcın olan dıxı tyarzı bısıler dokup gunluk yerlerı sılın... hatta koltuklara ortu ortun sılkelemenız yeterlı olur...
ve mutfaga asla sokmayın kopegınızı..

3 günde bu balkona atıyorum bı gece kalıyo halı çırpiyorum iyice canım :KK70: hatta şu an balkonda :KK70:
temızlık yapcam çırpcam alcam ıcerı :KK70:
sevmediğim halı modeli :D çok tüy,kıl vs içine alıyor halıyı 3 günde bir çırpmakta ömürünü azaltıyor.İnce halı alırken alt kısmı yapışkanlı olanlardan alma yeni alacak mısın madem onlarda çabuk dökülüyor.

ben de cok ama cok istiyorum evimde köpek bakmak ama şimdi bebeğim olacak tek korkum tüyleri ve ben de calısıyorum sabah aksam çişe götürme sıkıntısı

köpekli evde koku ve tüy muhakka oluyor kuzenımınde terrıer cınsı kopeği var senelerdır onlarla bırlıkte bız gıder gelırız kopektende rahatsız olmuyoruz ama korkanlar cocuklar falan gelıyor o zaman kopegı bır odaya kapatıyorlar cunku havlıyo ınsanlara yada kendını sevdırmek ıcın ustlerıne atlıyor ınsanlarda cekınıyor... duzenlı tuylerı kesılmezse ve yıkanmazsa da koku yapıyor cok.
temızlık ısıne gelınce haftalık dıp kose temızlıgınızı yapın, wc sını evde yapıyorsa gunluk degıstırın gazete vs ne yayıyorsanız ve mumkunse wc de halletsın oyle alıstırın...
gundelık olarak ta vıledeya yer sılmek ıcın olan dıxı tyarzı bısıler dokup gunluk yerlerı sılın... hatta koltuklara ortu ortun sılkelemenız yeterlı olur...
ve mutfaga asla sokmayın kopegınızı..
amerikan mutfak evim malesef.. dışarı cıkıyoruz tuvalet ıcın ama o da sorun pati temızlıyoruz durmadan

sevmediğim halı modeli :KK70: çok tüy,kıl vs içine alıyor halıyı 3 günde bir çırpmakta ömürünü azaltıyor.İnce halı alırken alt kısmı yapışkanlı olanlardan alma yeni alacak mısın madem onlarda çabuk dökülüyor.
eşim evlenmeden almıs.. bende nefret edıyorum. hadı ya ben altı yapışkanlılardan ıstıyodum..

ben de cok ama cok istiyorum evimde köpek bakmak ama şimdi bebeğim olacak tek korkum tüyleri ve ben de calısıyorum sabah aksam çişe götürme sıkıntısı
aşıları tamsa ve özellikler parazit ilaclarına dıkkat edersenız tüylerın bebeğe veya başka bırını hiçbir zararı yok. hatta gelişime katkısı var. ama dışarı cıkması şart tabi. ben calısırken de sabah aksam cıkarıyodum calısmadıgımda gunde 4 kere falan cıkıyoruz. hayvanı eve kapatmak ıstemedıgımde.

Back
X