AKP’liler böyle bir ülkede mi yaşamak istiyor?

Ne zamanmis bunlar Esmerpapatyam? Mis.. mus.. masal gibi anlatiyorsun.. 13 sene once AKP basa gelmeden once miymis? AKP gelince mi insanlar Kuran okumaya, Yasin okumaya baslayabilmisler? AKP sayesinde mi?
masal degil ama sana masal niyetine anlatmislar belliki ondan böyle hafife aliyorsun..

peki o bahsettiginiz sagci solcu kavgasi ne zaman yasandi? akp zamaninda mi? ondan mi isitip isitip ortaya getiriyorsunuz?
siz anlatinca ajitasyon olmuyor, sanki bugün yasaniyormus gibi,
biz anlatinca ajitasyon, kusura bakma!

bugün kimse kimsenin kiyafetine karismiyor karisiyor olsaydi haklisiniz derdim ama karismiyor.
karisilan bugünedek zaten sadece güya modern giyim tarzina uymayan kiyafet giyen insanlardi.
simdi o da yok.
neyin kavgasi bu hala?

AKPnin iktidar olusu 2002, basortusu yasaginin kalkisi 2011. Basortusunun yasaklanmasi 28 Subat 1997. Akp gelmeden once 5 yil, AKP geldikten sonra 9 yil basortusu ile universiteye girememissiniz, basortusunu size kim yasaklamis? 28 Subat muhtirasi yayinlandiginda ve basortusu yasaklandiginda basta hangi parti vardi, CHP mi?
Sagci solcu 80den once, onu da sizler gundeme getirdiniz, AKPden once ulke karisikti diyerekten..Ekmek kuyruklarinin ikinci dunya savasi sirasinda olup AKP oncesinle bagdastirdiginiz gibi..
Kim karismiyor acik kiyafete? Mini etek giymeyi tecavuz sebebi sayan kim? "ortusuz kadin perdesiz eve benzer, ya satiliktir ya kiralik" laflarini gundeme getirip basini baglamayan kadini fahiselikle suclayan kim? Basortusu ile ozgurluk aldiginizi soyliuyorsunuz da bugun kadinin calismasini fuhusun artmasina gerekce gosteren guruh kim? Kadinin kahkahasini iffetsizlikle suclayan, dondurma yemeyi fahiselikle ozdestiren kim?
Hayalleriniz maalesef gerceklerle bagdasmiyor hanfendi, biraz basinizi kaldirip ulkede neler olup bittigine kulak verin.

Son düzenleme:

Hanımefendi gerçekten utandım bu yazınızı okurken.

İnsanlar yakıldı diyebilirsiniz de, hiçbir iktidarın, hiçbir muhalefetin Kuran-ı Kerim yaktığını iddia edemezsiniz. Bunu anlatan birini duydu iseniz, o inanılmaz bir yalancıdır.

Bu ülke size göre en laik zamanlarında bile Kuran-ı Kerim yakmadı, bunu iddia eden bir adet de kitap(kitap: harun yahya saçmalıklarının benzeri değil) yoktur. Bu tezinizle akademik çevrelerin maskarası olursunuz siyaset tarihi ile ilgili.

Ama gerçek, ama şov, her zaman Kuran-ı Kerim'e saygı gösterilmiştir.

Başka yerden vurunuz.
[/QUOTE]
oku
okudugunu anla
sonra gel tekrar konusalim

diyecektim ama dur bos yere tekrar ugrasmayim cevap yazmakla

ben yazdigimla hicbir cevreye maskara olmamda, siz okudugunuzu anlamadan yada tekrar sorup emin olmadan böyle bir cevap vermekle olma sinirini zorlamissiniz.
hadi siz yanlis anlayip celallendinizde mesajinizi begenen 8 kisi neyin kafasini yasiyor cözemedim hala..

kurani yakan hükümetler muhalefetler degil,
evlerinde kuran bulunduran sivil halkti!
cünkü bulunduklarinda toplatiliyordu ve ne yapacaklari mechul.
hic degilse yakalim külünüde suya atalim derlermis.
ayrica evlerinde kuran yada dini kitap bulunan kisileri yakalayip götürüyorlarmis.
ne yapmak icin oldugunu söylememe gerek yok heralde?

Siz kimin Kuran yaktırdığını söylerseniz gerçekten hiç bilinmemiş sulara yeni bir anlam kazandırmış olacaksınız. Zira böyle bir geçerli iddia bile yok.

Kimse kıyafete karışmıyor demişsiniz. Ben size oruç tutmakla ilgili bir soru sordum, cevaplamamanızın sebebi hoşunuza gitmemesi mi?

Bu ülkede 15 sene önce insanlar oruç tuttular diye mi dövülüyorlardı, tutmadılar diye mi?

Bir de kıyafete karışılması kısmını çarpıtmayın. Belli kıyafetlerle belli kurumlara girilmesine karışıyorlardı evet. Ben de şu an mini etekle hiçbir devlet dairesinde çalışamıyorum mesela. Komik tarafı 15 sene önce de rahatça çalışamazdım.

Kamu personeli tanıdığınız varsa sorunuz. Mini etek giyebilirler miymiş diye.

Hayır mini etekle başörtüsü karşılaştırması yapmıyorum. Ama istersem yaparım. Zira size göre biri daha anlamlı, bana göre olmak zorunda değil. İnançsızlığıma saygı bekliyorum.

oku
okudugunu anla
sonra gel tekrar konusalim

diyecektim ama dur bos yere tekrar ugrasmayim cevap yazmakla

ben yazdigimla hicbir cevreye maskara olmamda, siz okudugunuzu anlamadan yada tekrar sorup emin olmadan böyle bir cevap vermekle olma sinirini zorlamissiniz.
hadi siz yanlis anlayip celallendinizde mesajinizi begenen 8 kisi neyin kafasini yasiyor cözemedim hala..

kurani yakan hükümetler muhalefetler degil,
evlerinde kuran bulunduran sivil halkti!
cünkü bulunduklarinda toplatiliyordu ve ne yapacaklari mechul.
hic degilse yakalim külünüde suya atalim derlermis.
ayrica evlerinde kuran yada dini kitap bulunan kisileri yakalayip götürüyorlarmis.
ne yapmak icin oldugunu söylememe gerek yok heralde?[/QUOTE]

Hanımefendi bu yazdıklarınız cevap değil, hurafe. Geçerli ve bilimsel bir iddia bekliyorum.

Zaten insanlar isteyerek yakmadığına göre, güya devlet yaktırmış oluyor. Bu da külliyen yalandır.

Evinde Kuran bulunmayan insan sayısı 50 yıl önce de 15 yıl önce de yüzde 20dir. Bu kadar açık yalan söylenmez, kınıyorum sizi.

Ekleme: Tahminime göre Kuran'ı etkili olsun diye siz eklediniz. Dini kitap dedikleriniz de cihatçı, radikal İslamcı kitaplar. Ya irtica tehdidi döneminden, ya da 80lerde en çok solcuların kitap nedeniyle götürüldüğü (ve bunu tüm sağcıların kabul ettiği) dönemden bahsediyorsunuz. Her ikisi de komik.

Son düzenleme:
genelleme hastaligida cok fenaymis ya ciddi söylüyorum...

simdi bu saydiklarini ben destekliyorum ve alkisliyorum hatta tamda böyle düsünüyorum öylemi?
güruh müruh anlamam! benle yazisiyorsun vebenim düsüncelerimide eger okudugunu az cok aklinda tutabiliyorsan cözmüs olman lazim. bunlari git düz mantik kisilere söyle yaz ama bana degil..

ayrica o hafifletici sebepler ve daha fazlasi akp nin icraati mi?
kravat iyi halde zaten akp zamaninda cikti ve hatta hatta sadece türkiyede uygulaniyor degilmi?
of neyseee

basörtüsü meselesine hic girme istersen??
insanlarin kurani saklayip yakmalarindan bahsediyorduk nerden geldin basörtüsüne??
isitip isitip getiriyorsunuz dedigim bu iste
söyleyecek söz kalmayinda vurun basörtüsüne.
erbakan hükümetteyken tek basina karar aliyordu sanki

apoyuda zaten mhp astirmadi...

öyle ya

Kiyafet ozgurlugunu kendin dile getirdin, yoksa ben mi yaniliyorum.. Bu ulkede bu konusmalari yapanlar senin de destekledigin guruh ve adam sayesinde istedikleri gibi konusuyorlar, burada cikip sen de onlari savunuyorsun, oylarinla bunu devam ettiriyorsun. Neyse, simdi cikmak zorundayim.

sordugun soruya benim adima cevap vermesen cok güzel olacakti cünkü o zaman düsüncelerimi aktarabilirdim sana ama maalesef, duvara konusurum daha iyi

80 lerin sonları 90 lar... Beğenmediğin zamanlarda o gösterdiğin kapılardan gitmeyi denedin mi elit81?

Son düzenleme:

Hanımefendi bu yazdıklarınız cevap değil, hurafe. Geçerli ve bilimsel bir iddia bekliyorum.

Zaten insanlar isteyerek yakmadığına göre, güya devlet yaktırmış oluyor. Bu da külliyen yalandır.

Evinde Kuran bulunmayan insan sayısı 50 yıl önce de 15 yıl önce de yüzde 20dir. Bu kadar açık yalan söylenmez, kınıyorum sizi.

Ekleme: Tahminime göre Kuran'ı etkili olsun diye siz eklediniz. Dini kitap dedikleriniz de cihatçı, radikal İslamcı kitaplar. Ya irtica tehdidi döneminden, ya da 80lerde en çok solcuların kitap nedeniyle götürüldüğü (ve bunu tüm sağcıların kabul ettiği) dönemden bahsediyorsunuz. Her ikisi de komik.
[/QUOTE]
he canim sen haklisin ve iddialarinda cok bilimsel
nedense ninelerimizin dedelerimizin atalarimizin anlattiklari hep yalan olur, yalana ne ihtiyacklari varsa, hemde ne tasadüftürki icanadoludan karadenizden güneydogudan ve bircok bölgeden dedeler nineler hep ayni dönemden ve ayni yalandan bahsederler.
artik o zamanda gizli bir haberlesme yöntemlerimi varmis bilemeyecegim.
al sana bilimsellik
ayrica hayir kurani kerimden bahsediyorum!!
tahminle yorum yapmayin!

he canim sen haklisin ve iddialarinda cok bilimsel
nedense ninelerimizin dedelerimizin atalarimizin anlattiklari hep yalan olur, yalana ne ihtiyacklari varsa, hemde ne tasadüftürki icanadoludan karadenizden güneydogudan ve bircok bölgeden dedeler nineler hep ayni dönemden ve ayni yalandan bahsederler.
artik o zamanda gizli bir haberlesme yöntemlerimi varmis bilemeyecegim.
al sana bilimsellik
ayrica hayir kurani kerimden bahsediyorum!!
tahminle yorum yapmayin![/QUOTE]

Bu ülkede istisnasız her bölgeden bazı anneanneler, dedeler kurşun döktürmekten ve etkilerinin ne kadar iyi olduğundan bahsediyor. Haberleşme yöntemleri de yok.

Bu iddialarını doğru kılar mı?

peki sana saygi göstermeyen kim ? ne diyorlar? inanmak zorundasin namaz kilmak zorundasin mi diyorlar??
camiye gitmelisin basörtüsü takmalisin mi diyorlar?? sizdeki saygi kavrami nasil birsey? yani ne yapilmasi gerekiyor saygi duyuldugunu düsünmeniz icin?

orucla ilgili soruna simdide cevap vermiycem cünkü 16 yasindaki kiza neden hamilesin diye sormassin bile demissin madem bu soruya benim adima cevap verebiliyorsun o halde orucla ilgili soruna cevap vermem sacma olur..

Hanımefendi 16 yaşındaki kızın hamile olmasından değil de türbanıyla okula alınmamasından bahsedildiği, bunun haber olduğu açık. Bu kısım tartışılabilir değil ki.

Size apaçık söylüyorum. Kamu kuruluşlarında mini etek giyemezsiniz diyorlar, disipline sevk ediyorlar. Devlet kurumlarında cumaya gitmeyenlerin istediklere yere tayinleri çıkmıyor, yükselemiyorlar.

Kimseye de namaz kılamazsınız demiyorlardı zaten. Başörtü takamazsınız da demiyorlardı, kavram kargaşası yaratıyorsunuz. Üniversitelere giremezsiniz diyorlardı, bunun da uygulaması yüzde 30larda seyrediyordu.

Evet bu arada, olmuyor gibi sormuşsunuz da eski başbakan yeni cumhurbaşkanı sürekli olarak inançsızlara hakaret ediyor. Bunu da inkar etmiyorsunuz herhalde? Hakaret edilmemesi gerekiyor mesela saygı gösterilmesi için.

dur cikma ne güzel tartisiyorduk :)
benim oy hakkim yok merak etme ama olsaydi verirdim gercekten
cünkü daha iyi bir alternatif yok
olsa düsünürdüm
artik ben yoruldum bunu yazmaktan ama yine yazicam umarim bu kez aklinda tutarsin :) genellemelerine kurban gitmek istemiyorum artik...
ben ak partiyi destekliyorum evet cünkp dedigim gibi daha iyi bir alternatifim yok
ve ayrica bu verdigim destekte körü körüne degil, yeri zamani gelince yaptiklarini düsündügüm yanlislarinida söylüyorum
eksiklerinide, ama seninde dedigin gibi teraziye koyunca olumlu icraatlari agir basiyor..

bi kac zaman önce bir arkadas menfaatlerine göre oy veriyorsun menfaatcisin demisti
kendisi neye göre oy veriyorsa artik...

Bu ülkede istisnasız her bölgeden bazı anneanneler, dedeler kurşun döktürmekten ve etkilerinin ne kadar iyi olduğundan bahsediyor. Haberleşme yöntemleri de yok.

[/QUOTE]
sulandirmasak??

inanmiyorsaniz inanmiyorum deyin ama yok öyle birsey demeyin!
olmadigini kanitlayin bana madem öyle...
"bilimselleselim" sayenizde!

sulandirmasak??

inanmiyorsaniz inanmiyorum deyin ama yok öyle birsey demeyin!
olmadigini kanitlayin bana madem öyle...
"bilimselleselim" sayenizde![/QUOTE]

Hanımefendi bilime olan merakınız nedeniyle cevap vereyim.

Örümcek Adam'ın olmadığını da ispatlayamam, bu olduğu anlamına gelmez.

İddianızı ispatlamak ile siz yükümlüsünüz. Zaten var ise, ispatlamak çok basittir. Bir makaleden, belgesel alıntısından, bilimsel bir araştırmadan referans veriniz.

16 yasinda biri nasil hamile olabilir bunu sorarmisiniz hayir

aynen böyle yazmissiniz ya
yorum katmissiniz
bu haber degil

16 yasinda bir kiz coplanmis hemde hamile oldugu halde
iki ucu .. degnek
1 o kiz 16 yasinda neden hamile
2 16 yasinda kiz neden coplanmis

ikiside yanlis

ama siz diyorsunuz ki
neden coplanmis diye sorarsiniz ama neden hamile diye sormazsiniz
nerden biliyorsun benim neyi sorup neyi sormayacagimi?

ayrica neden hamile diye sorulmamasi coplanmasini hakli mi cikarir??
siz böyle düsünüyorsunuz galiba
yorumunuz onu gösteriyor
sorulmamasinin üstünde bu kadar durmanizdan!

ayrica avrupada 13 14 yasindaki kizlarda dogum yaiyor hemde devlet destegiyle ev acilarak
hani cok modern ya bati
onlar yapinca kucaginda bebegiyle okula gitse alkis kiyamet
bizde 16 yasinda hamile olunca neden hamile
tamam erken tamam dogru degil ama insanlarin ne zaman cogalmak isteyecegine karisamayiz!
erken yasta gebe diye bunu öne sürüp coplanmasina destek mi olsalardi?

nasil namaz kilamazsin demiyorlardi??
siz kendinizdemisiniz ya ??
namaz kilan subaylar ordudan ihrac ediliyordu namazi birak esi basörtülü olanlar bile!!
hangi devlet dairesinde namaz kilinabiliyordu??
kendi özel odan ve kendi molandan kesilse bile??
isten cikarma sebebiydi!
mini etek meseleside yeni degil onu cikarana soracaksin demekki her yasak islamdan kaynaklanmiyormus
bunuda ögrenmis olursun

Hanımefendi zaten kendi kendinizi çürütmüşsünüz.

1. ''Hani çok modern ya batı'' : Bu benim hamile olma sebebini sormazsınız dememle aynı şey, zira benim ne düşündüğümü bilmiyorsunuz bu konuda.

2. Kimin ne zaman çoğalmak isteyeceğine karışabiliriz, karışmalıyız, karışırız. Mesela 35 yaşında bir adam 14 yaşındaki bir çocuktan ''çoğalmak isteyemez''. Bu çocuğun kendisi de isteyemez. Basit evrensel doğrularda bile çelişmeyelim.

3. Mini etek meselesinin yeni olmaması benim bütün iddiamı oluşturuyor zaten. Yani ben diyorum ki, eskiden de mini etek giyene baskı vardı, şimdi de var. Eskiden de oruç tutmayan dövülüyordu, şimdi de öyle. Bu değişmedi. Yani bu millet her zaman inanca inançsızlıktan 60 sefer daha toleranslı idi, hala da öyle.

Her zaman inanmayana, hatta inanıp da oruç tutmayana dahi baskı yapıldı. Eskiden inanca yapıldığını iddia ettiğiniz baskıların aynısı inançsızlığa da vardı, hatta hala var. Bu sizde nasıl bir sonuç uyandırıyor? Mağdur kim?

cürüttüm cürüttüm....

ben istemem 16 yasindaki kizin hamile olmasini ama o istemisse ve yapmissa bisey diyemem kimse diyemez.
bu bu kadar basit.
ayni sekilde 10 cocugu olan ahi gitmis vahi kalmis bir kadini 11 inci cocugu yapmasinida istemem ama yapiyorsa elden ne gelir?? ayni sey... gecenlerde 65 yasindaki alman bir ögretmen dördüz dogurdu durumlari kritikmis. kim ne diyebilir? yada ne diyebildi?? cocuklara bakamama yada topluma kötü örnek olma konusunda ikiside ayni seviyede ama buna ragmen kanunen bir yasak yok kadin icin. bunu demeye calisiyorum ama siz yine istediginiz yöne cekmissiniz...

oruc tutmayan tutmasin eger müslümanim diyorsa incitmeden sorarsin neden tutmuyorsun diye egerdinen gecerli bir sebebi yoksa ve öylesine tutmuyorsa susarsin ama gözünün önünde bile isteye yemek yiyip su icerse orda duracaksin!
tamam oruc nefsi terbiye etmedir ama zaten adam ac susuz bunu dahada dayanilmaz hale getirmenin anlami nedir?
benim bulundugum isyerinde hristiyan ve ateist arkadaslarim bile buna saygi duyarlardi ya benim gitmemi isterlerdi yada gizli gizli yiyip icerlerdi bunu müslüman bir toplumda yasayan inancsizlardan yada müslüman olmayanlardan yada müslüman olupta oruc tutmayanlardan beklemenin neresi kötü? kendilerinin düsünmesi gerekmez mi ?
tamambu yüzden adam dövmek tabikide sacmalik ama adami o raddeye getirmek neden?? akli olan bilir oruclu insanin sinirli oldugunu... yangina körükle gitmek neden?
ki bu cok zaman bilerek yapiliyor ramazan ayinda.
sonrada manset manset haberler...
yeni degil ki...

inancsizlara saygi diyorsunuz ama zaten inancsiz oldugunuz icin bildigim kadariyla bir kutsalinizi yok ve burdaki konu kutsallara saldiri..
olmayan birseye saldirilmaz
sadece birseye zorlanabilirsiniz belki
ama suanki türkiye ortaminda neye zorlaniyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…