AKP’liler böyle bir ülkede mi yaşamak istiyor?

unutan kim. yanlışşları hepimiz biliyoruz. ve yineliyorum. sadece başörtüsü olayı değil,her kesim acı çekti o dönemlerde diyede ekliyorum

şu yazdıklarının tam tersi yaşandı bu ülkede tam tersii.. erdoğan geldi ve bunlara son verildii.. ama doğru yaşın gereği şahit olmadın sen o yaşananlaraa..

akpnin yaptığı güzel şeyleri onaylarım. evet . akpye oy veren arkadaşım özgürlükler için verdi. baskılar olmasın diye.
ama şu görüntü gözünde herşeyi yok etti. asla artık vermem dedi.
güç kimin eline geçse diğer tarafı eziyor. sonuna kadar kanunu ihlal ediyor.
maalesef akpde böyle. laikliğe karşı,demokrasiye karşı bir duruma doğru hızla gidiyor.
yanlışları, az olan doğrularınıda yoketti.

Çok ilginç bir tespit bak ben müslüman değilim ama o baş örtülülerin çektiği sıkıntılara birebir şahit oldumm okumak isteyipte okutulmayan o kızlarıı..

ben tanıştım birebirr yıllar evvel chp li olan ben bile hayran kaldım onun vatan sevgisine hep söylüyorum müslüman değilim ama türkiyemi seviyorumm.. gelmicek bir tayyip gibisi bir dahaa bu millet ona çokm şey borçluu.. parantez açıyorum hataları var elbett.. nerden nereye geldi bu ülkeee..

aa müslüman sandım seni ben

aa müslüman sandım seni ben
ama ben insanların özgürlüklerinden yanayımm,, baş örtüyü isteyen taksın isteyen takmasın, okullarda renklilik iyidir insanlara hem din hem dünya gereklidir.. burası türkiye bırakın ezan okunsun ,, bırakın gençler hayatını yaşasın ama dinin değil insana yakışır biçimde çünkü din olayı şahısları bağlarr.. o bir tercihdirr.. ve isteyen istediği dinde yaşasın renklilik iyidirr..müslüman camiye gitmeli hristiyan kilisesine, yahudiler sinagokuna..

ama yazdıkların şu an yaşadığımız şu dönem için ütopya..bu ülkede iktidar herkesi kendi gibi olmaya inanmaya zorluyor maalesef

Benim felsefe hocam dedi ki:"Biz 98 'de falan mezun olduk,o dönem başı kapalılar giriyordu üniversiteye,bizim de çok arkadaşımız vardı öyle.Hiçbir sıkıntı yoktu.Akp geldikten sonra nedense birdenbire böyle bir sorun hep varmış diye gösterildi,sonrada olaylar büyüdü.Ama biz okurken gayette üni.ye türbanlılar giriyordu,hiç kimse sorun çıkartmıyordu.Akp iktidar olduktan sonra bu sorun çıktı.Anlayamıyorum ." derdi.

şu yazdıklarının tam tersi yaşandı bu ülkede tam tersii.. erdoğan geldi ve bunlara son verildii.. ama doğru yaşın gereği şahit olmadın sen o yaşananlaraa..
Ben hicbir buyugumden, ailemden, cevremden tam tersiyle ilgili bi sey duymadim. Elbet her kesim aci cekti. Herkesin ezildigi bi donem oldu. Icinde yasamadim ama okudum, arastirdim, bizzat her kesimden insandan dinledim. Sen ne biliyosan emin ol onu ben de bilirim. Benden hepi topu 6, 8 sene daha once dogdugun icin her seyi benden daha iyi biliyor olmani bekleyemem. Ayrica yakin tarihi bi inceleyecek olursak bu ulkede en az haksizlik gorup aci ceken taraf muhafazakar kesimdir. Ama her nedense en cok magdur edebiyati yapan kesim de muhafazakar kesim, ben anlamiyorum. Benden buyuk olabilirsin ama cok sey gorup yasadigima inaniyorum. Ve sizin (sen ve senin gibiler icin konusuyorum) bir kez gozaltina alinsaniz on sene edebiyatini yapacak insanlar oldugunuzu da biliyorum. Oyle insanlar taniyorum ki haksizliga karsi mucadele ettikleri seylerle ilgili bir kez acitasyon yapmiyorlar. Keza yapmaya kalksak cok sey sayarim burada. O yuzden kimse gelip bana vayyy cok aci cektik demesin. Ayriyetten sunu bilmek istiyorum. Diyelim dedigini kabul edelim ulkede tam tersi oldu. Simdi de bunlar oluyor. Eeee vicdanin rahat ediyor mu senin cektigini baskalari cekiyor? Zamaninda sen ezildin, simdi de baskasi eziliyor? Insanligini, merhmatini konusalim. Empati yeteneginden falan bahset. Gece rahat uyuyor musun bari anlat hele biraz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…