- 11 Ocak 2013
- 593
- 591
- 133
bu ülke çok şey yaşadı. sadece dini acıllar değil,solcusu sağcısı. bir zamanlar evler aranıyordu. uğur mumcunun sakıncalı piyade kitabını millet saklıyordu. kitaplar saklanıyordu.ben mesela öyle düsünmüyorum
o ülkenin vatandasiysan ordsa yasamaya hakkin var demektir ve kimsede seni
kovamaz bu hakka kimse sahip olamaz! istisnai durumlar haric.
lar dediginde bu ortamda söyle anlasiliyor, bizimle ayni siyasi görüsü paylasmayanlar, ve bunun icine bende giriyorum ama öyle düsünmüyorum böyle düsünmeyen benimle ayni siyasi görüsten insanlarda var
bunu demek istedim
sürekli bir genelleme yasaniyor burda
bu hataya bende düsüyorum bazen
niyetim incitmek degildi
aslinda neyse öyle iste :)
ayrica kisasa kisas gibi bir düsünce degildi diger yazdigim
bende dogru bulmuyorum
ama sonucta yasandi
ve etkisinde kalanlarin olmasida normal bunu diyorum
kitabi birak insanlar kurani kerimleri yasin kitaplarini falan sakliyormus yakiyormus hatta, bunada uydurma deme yasayan ve anlatan hatta kitap yazanlar varbu ülke çok şey yaşadı. sadece dini acıllar değil,solcusu sağcısı. bir zamanlar evler aranıyordu. uğur mumcunun sakıncalı piyade kitabını millet saklıyordu. kitaplar saklanıyordu.
okuduğun kitap yüzünden hapse atılıyordun.
dediğim şu,
acııyı herkes evet her kesim yaşadı. artık yaşamayalım diyorum. özgür olalım. beni kimse kısıttlamasın. inancıma yada inançsızlığıma laf etmesin. giyimime, özelime,vücuduma karışlmasın.
peruk falan da takmiyorlarmis öyle mi?Benim felsefe hocam dedi ki:"Biz 98 'de falan mezun olduk,o dönem başı kapalılar giriyordu üniversiteye,bizim de çok arkadaşımız vardı öyle.Hiçbir sıkıntı yoktu.Akp geldikten sonra nedense birdenbire böyle bir sorun hep varmış diye gösterildi,sonrada olaylar büyüdü.Ama biz okurken gayette üni.ye türbanlılar giriyordu,hiç kimse sorun çıkartmıyordu.Akp iktidar olduktan sonra bu sorun çıktı.Anlayamıyorum ." derdi.
Sizler araştırmak yerine önünüze hazır konanlara inanıp onların gerçek olduğuna inanıyorsunuz.Bu tabloyu hazırlayanı bende alkışlıyorum.Gerçekten akıllıca.2001 senesinde Dünya Krizi yaşanmıştı ve bütün dünya bu şekildeydi.Akıllarınca karşılaştırmayı kriz dönemiyle yapıyorlar.Çünkü millet araştırmaz,okumaz,direkt bunu kabul eder!seçime az kaldı ve seçimden sonra görüşelim kızlarr....
Ne zamanmis bunlar Esmerpapatyam? Mis.. mus.. masal gibi anlatiyorsun.. 13 sene once AKP basa gelmeden once miymis? AKP gelince mi insanlar Kuran okumaya, Yasin okumaya baslayabilmisler? AKP sayesinde mi?kitabi birak insanlar kurani kerimleri yasin kitaplarini falan sakliyormus yakiyormus hatta, bunada uydurma deme yasayan ve anlatan hatta kitap yazanlar var
sana iktidardan biri gelipte niye öyle giyiniyorsun falan dedi mi ?
bir zamanlar denmisti ama insanlara...
kim kimin inancina laf ediyor??
lafta etmiyorda etse bile icraate dökmüyor en azindan
kitabi birak insanlar kurani kerimleri yasin kitaplarini falan sakliyormus yakiyormus hatta, bunada uydurma deme yasayan ve anlatan hatta kitap yazanlar varbu ülke çok şey yaşadı. sadece dini acıllar değil,solcusu sağcısı. bir zamanlar evler aranıyordu. uğur mumcunun sakıncalı piyade kitabını millet saklıyordu. kitaplar saklanıyordu.
okuduğun kitap yüzünden hapse atılıyordun.
dediğim şu,
acııyı herkes evet her kesim yaşadı. artık yaşamayalım diyorum. özgür olalım. beni kimse kısıttlamasın. inancıma yada inançsızlığıma laf etmesin. giyimime, özelime,vücuduma karışlmasın.
Yoo,öyle ekstrem bir şey olsa söylerdi diye tahmin ediyorum.peruk falan da takmiyorlarmis öyle mi?
gayet normsl basörtüsüyle giriyorlarmis?
peruk falan da takmiyorlarmis öyle mi?
gayet normsl basörtüsüyle giriyorlarmis?
peruk falan da takmiyorlarmis öyle mi?
gayet normsl basörtüsüyle giriyorlarmis
Akp iktidara geldğinde çok sevinmiştim, başörtü sorunu çözülecekti, istanbul üni rehberlik ve psikolojik danışmanlık 3. Sınıf öğrencisiyken örtüsünü çıkarmak istemediği için kaydını dondurmak zorunda kalan ablama ve onun gibi olan bir çok genç kıza kapı açılacaktı. Hiç kimse örtülü öğrenciler zulüm görmedi demesin ben öz ablamın ne kadar ağladığını iyi bilirim.
Şimdi herşeyde bir hayır varmış diyorum, bunlar olmalıymış demekki, beşer şaşar misali hata yaptık, güvendik ve oy verdik, çaldı, ona buna iftiralar attı, insanları ikiye böldü, ölümlere sebep oldu, öldürülenlere göz yumdu, ülkeyi sattı, aileleri birbirine düşürdü, onun yüzünden evladını silen insanlar tanıyorum ben! Yuvalar yıkıldı, insanlar birbirlerine düşman oldu. Aslında yazacak çok şey var ama yazamıyorum. Yolsuzluklarını ortaya çıkaran polislere neler yapıldığını bilseniz o bile yeter bu adamdan nefret etmeye. Neyse.
Keşke demenin manası yok artık. Bundan sonrası hayır olur inşallah. Dünya kimseye kalmayacak, ayakkabı kutularına koydukları paralar kurtaramayacak onları. İnşallah yargılandıkları günleri görmek nasip olur. Kaçmazlarsa tabi:)
Benim felsefe hocam dedi ki:"Biz 98 'de falan mezun olduk,o dönem başı kapalılar giriyordu üniversiteye,bizim de çok arkadaşımız vardı öyle.Hiçbir sıkıntı yoktu.Akp geldikten sonra nedense birdenbire böyle bir sorun hep varmış diye gösterildi,sonrada olaylar büyüdü.Ama biz okurken gayette üni.ye türbanlılar giriyordu,hiç kimse sorun çıkartmıyordu.Akp iktidar olduktan sonra bu sorun çıktı.Anlayamıyorum ." derdi.
aynen arkadaşım öyle ki rte mitingi için dersten kaçmışlığım bile vardı ailem ilk duyduğunda çok kızmıştı ama miting için olduğunu duyunca yelkenleri suya indirmişti ;]Akp iktidara geldğinde çok sevinmiştim, başörtü sorunu çözülecekti, istanbul üni rehberlik ve psikolojik danışmanlık 3. Sınıf öğrencisiyken örtüsünü çıkarmak istemediği için kaydını dondurmak zorunda kalan ablama ve onun gibi olan bir çok genç kıza kapı açılacaktı. Hiç kimse örtülü öğrenciler zulüm görmedi demesin ben öz ablamın ne kadar ağladığını iyi bilirim.
Şimdi herşeyde bir hayır varmış diyorum, bunlar olmalıymış demekki, beşer şaşar misali hata yaptık, güvendik ve oy verdik, çaldı, ona buna iftiralar attı, insanları ikiye böldü, ölümlere sebep oldu, öldürülenlere göz yumdu, ülkeyi sattı, aileleri birbirine düşürdü, onun yüzünden evladını silen insanlar tanıyorum ben! Yuvalar yıkıldı, insanlar birbirlerine düşman oldu. Aslında yazacak çok şey var ama yazamıyorum. Yolsuzluklarını ortaya çıkaran polislere neler yapıldığını bilseniz o bile yeter bu adamdan nefret etmeye. Neyse.
Keşke demenin manası yok artık. Bundan sonrası hayır olur inşallah. Dünya kimseye kalmayacak, ayakkabı kutularına koydukları paralar kurtaramayacak onları. İnşallah yargılandıkları günleri görmek nasip olur. Kaçmazlarsa tabi:)
Hemde ne ucuz bir algi yazisi..Cocuk kandiriyorlar sanki..Ucuz bir algı yazısı
Valla ben Ülkemden memnunum
Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği 80 lerin sonları 90 ların rezilliklerini yaşamış biri olarak şuan yaşadığım ülkemden vatanımdan gayet memnunum
Rabbim tekrar o berbat günlere döndürmeye çalışanlara fırsat vermesin inşallah
beğenmeyenler bu ülkede yasamak istemeyenler kapılar orda
Niçin dinimizle bağdaştırdınız anlamadım şimdiMüslümanım Elhamdülillah,türbanlıyım cami ve kuran kursuna gidiyorum namaz kılıyorum ama artık AKP li değilim çünkü kör değilim Gözlerim açık çok şükür
AKP ülkesi için bukadarcık İlik yapmış gösterilecek başka bişey yok zaten türbandan başka
Heee bide sülalesi kalkındı AKP nin o varonlar zengin olsunlar kasaları dolsun biz Düşünelim Milletcek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?