• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP’liler böyle bir ülkede mi yaşamak istiyor?

ben mesela öyle düsünmüyorum
o ülkenin vatandasiysan ordsa yasamaya hakkin var demektir ve kimsede seni
kovamaz bu hakka kimse sahip olamaz! istisnai durumlar haric.
lar dediginde bu ortamda söyle anlasiliyor, bizimle ayni siyasi görüsü paylasmayanlar, ve bunun icine bende giriyorum ama öyle düsünmüyorum böyle düsünmeyen benimle ayni siyasi görüsten insanlarda var
bunu demek istedim
sürekli bir genelleme yasaniyor burda
bu hataya bende düsüyorum bazen
niyetim incitmek degildi
aslinda neyse öyle iste :)

ayrica kisasa kisas gibi bir düsünce degildi diger yazdigim
bende dogru bulmuyorum
ama sonucta yasandi
ve etkisinde kalanlarin olmasida normal bunu diyorum
bu ülke çok şey yaşadı. sadece dini acıllar değil,solcusu sağcısı. bir zamanlar evler aranıyordu. uğur mumcunun sakıncalı piyade kitabını millet saklıyordu. kitaplar saklanıyordu.
okuduğun kitap yüzünden hapse atılıyordun.
dediğim şu,
acııyı herkes evet her kesim yaşadı. artık yaşamayalım diyorum. özgür olalım. beni kimse kısıttlamasın. inancıma yada inançsızlığıma laf etmesin. giyimime, özelime,vücuduma karışlmasın.
[/QUOTE]
kitabi birak insanlar kurani kerimleri yasin kitaplarini falan sakliyormus yakiyormus hatta, bunada uydurma deme yasayan ve anlatan hatta kitap yazanlar var
sana iktidardan biri gelipte niye öyle giyiniyorsun falan dedi mi ?
bir zamanlar denmisti ama insanlara...

kim kimin inancina laf ediyor??
lafta etmiyorda etse bile icraate dökmüyor en azindan

bu ülke çok şey yaşadı. sadece dini acıllar değil,solcusu sağcısı. bir zamanlar evler aranıyordu. uğur mumcunun sakıncalı piyade kitabını millet saklıyordu. kitaplar saklanıyordu.
dediğim şu,
acııyı herkes evet her kesim yaşadı. artık yaşamayalım diyorum. özgür olalım. beni kimse kısıttlamasın. inancıma yada inançsızlığıma laf etmesin. giyimime, özelime,vücuduma karışlmasın.
kitabi birak insanlar kurani kerimleri yasin kitaplarini falan sakliyormus yakiyormus hatta, bunada uydurma deme yasayan ve anlatan hatta kitap yazanlar var

lafta etmiyorda etse bile icraate dökmüyor en azindan[/QUOTE]
cumhurbaşkanı kızdığı insanlara küfür niyetine ateisttttttt bunlar diyor. baknız yakın zaman...

Benim felsefe hocam dedi ki:"Biz 98 'de falan mezun olduk,o dönem başı kapalılar giriyordu üniversiteye,bizim de çok arkadaşımız vardı öyle.Hiçbir sıkıntı yoktu.Akp geldikten sonra nedense birdenbire böyle bir sorun hep varmış diye gösterildi,sonrada olaylar büyüdü.Ama biz okurken gayette üni.ye türbanlılar giriyordu,hiç kimse sorun çıkartmıyordu.Akp iktidar olduktan sonra bu sorun çıktı.Anlayamıyorum ." derdi.
peruk falan da takmiyorlarmis öyle mi?
gayet normsl basörtüsüyle giriyorlarmis?

seçime az kaldı ve seçimden sonra görüşelim kızlarr....
Erdo%C4%9Fan-zaman%C4%B1nda-%C3%BClke.jpg
Sizler araştırmak yerine önünüze hazır konanlara inanıp onların gerçek olduğuna inanıyorsunuz.Bu tabloyu hazırlayanı bende alkışlıyorum.Gerçekten akıllıca.2001 senesinde Dünya Krizi yaşanmıştı ve bütün dünya bu şekildeydi.Akıllarınca karşılaştırmayı kriz dönemiyle yapıyorlar.Çünkü millet araştırmaz,okumaz,direkt bunu kabul eder!
Yok dedikleri enflasyona cebinize bakarsanız anlarsınız.Enflasyon oranını devlet pinpon topu,gaz lambası fitili,çengelli iğne gibi kullanılmayan satılmayan eşya fiyatlardaki artışa göre hesaplarsa tabiki yüksek çıkmaz.
Sağlığa bütçe ayrılıyor,hastaneler bedava diyorlar.Ama her ay maaştan 200 tl kesinti yapıp üstüne eczanede muayene ücreti ve ilaç fiyat farkı kesiliyor.Hergün hastanedeyiz zaten.
Kişi başı milli gelir 10.000 dolarmış.Kimin cebine giriyor acaba bu paralar.Zengin daha zengin,fakir daha da fakir.Gelen para tek bir kesimde toplandıktan sonra o milli gelir tabloya yazılmak dışında bir halta yaramaz.
Son 10 yılda milletvekilli maaşları 70 kat artmışken asgari ücret 6 kat arttı.Bunu da o tabloya eklesinler.
İhracat tabiki artmış olarak gözükür; İhracat dolar endeksli hesaplandığına göre 2001 yılında $1.20 tl iken bugün $2.68 tl.
Şu azalan dış borca da bir tablo da ben koyayım bakalım o ne söylüyor.
t1.jpg

Kısacası bir şey savunuyorsanız kaynağınız sağlam olsun.İnandığınız ve savunduğunuz şeyi araştırın.Karşı görüşleride araştırın ve bu adamlar ne için karşı çıkıyor diye bir düşünün.Körü körüne bağlanmanın adı ; Dogmatizmdir.

lafta etmiyorda etse bile icraate dökmüyor en azindan
Ne zamanmis bunlar Esmerpapatyam? Mis.. mus.. masal gibi anlatiyorsun.. 13 sene once AKP basa gelmeden once miymis? AKP gelince mi insanlar Kuran okumaya, Yasin okumaya baslayabilmisler? AKP sayesinde mi?

dediğim şu,

lafta etmiyorda etse bile icraate dökmüyor en azindan[/QUOTE]

Hanımefendi gerçekten utandım bu yazınızı okurken.

İnsanlar yakıldı diyebilirsiniz de, hiçbir iktidarın, hiçbir muhalefetin Kuran-ı Kerim yaktığını iddia edemezsiniz. Bunu anlatan birini duydu iseniz, o inanılmaz bir yalancıdır.

Bu ülke size göre en laik zamanlarında bile Kuran-ı Kerim yakmadı, bunu iddia eden bir adet de kitap(kitap: harun yahya saçmalıklarının benzeri değil) yoktur. Bu tezinizle akademik çevrelerin maskarası olursunuz siyaset tarihi ile ilgili.

Ama gerçek, ama şov, her zaman Kuran-ı Kerim'e saygı gösterilmiştir.

Başka yerden vurunuz.

gayet normsl basörtüsüyle giriyorlarmis?

Bunun nesine şaşırdınız anlayamadım.

13 sene önce ''şer yuvası, komünist otağı, ateist, vs'' ODTÜ'de eğitim gören türbanlı öğrenciler vardı. Hatta solcu örgütler girebilmeleri için kapıda güvenlikle dövüşmüştü.

Daha acı bir şey daha anlatmak istiyorum. LGBT derneği türbanlı öğrencilere destek mesajı yolladı o dönem.

Şöyle bir cevap aldılar. ''Bizim ibnelerin desteğine ihtiyacımız yok.''

O yüzden kimse mağduriyet hikayeleri anlatmasın. Bunun en pompalandığı dönem türbanlı kızlar televizyonlarda gelip 16 yaşında türban yüzünden coplanınca çocuk düşürdüm diye ağlıyordu. Sizin sormanız gereken, 16 yaşında biri nasıl hamile olabilir? Ama bunu sorar mısınız? Hayır.

Bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum. Gelip gelip Avrupa'da türban serbest diyor bazı insanlar. Zeka seviyelerine hayranım. Bu durumda Türkiye'de de diğer dini simgelerle girmek serbest olmalı, değil mi? Zaten yüzde 80i Müslüman olmayan bir toplumun kadınlarının türban baskısına uğramasına ihtimal yok, serbest olması da gayet normal.

Bizde serbest olması da olması gereken. Ama olmamasının sebeplerini bu toplumun mahalle baskısı kültüründe arayınız. Bu ülkede oruç tutuyor diye dövülen 12 yıl önce de yoktu, şimdi de yok. Ama oruç tutmuyor diye dövülen 12 yıl önce de vardı, şimdi de var. Kimin kime baskı yaptığını bal gibi biliyor herkes de, cennetten villa tutacak diye söyleyemiyor.

gayet normsl basörtüsüyle giriyorlarmis

Bu sorunuzun muhatabı ben değilim belki ama birebir tecrübe ettiğim için cevap veriyorum, bu da bi kenara zaten forumda aslolan da herkesin paylaşım yapabilmesi. Öncelikle bu açıklamayı yapıyorum ki bazı üyeler alıntılanmaktan garip bi şekilde rahatsız oluyorlar. Kendimce geçerli sebebimi söyleyip sorunuzun cevabına geçeyim

Gerçekten de başörtüsüyle çalışan tek bir kişi bile görmemiş olmanıza çok şaşırdım doğrusu. Yanlış anlıyor olabilir miyim?

Yaşınızı bilmiyorum ama 20li yaşlarda herhangi birisi, bundan bi 13 sene öncesinde, herhangi bir kamu kurumunda başörtülü bir çalışan görmediğini söylerse buna ciddi manada şaşarım

Benim Annem Türkiyenin en'leri arasında bulunan bir fabrikadan, "başörtülü" bir kamu görevlisi olarak ve emekli oldu.

İçimin burkulduğu bir diğer ayrıntı da "normal başörtüsü" mü diye soruşunuz oldu
Böyle söylemler insanların kapalı olarak da çalışabildiğini bilmediğiniz yıllarda yoktu mesela

Farkında olarak yazmadınız belki ama kabul edin, artık çoğu kesimlerce başörtüsü simgesel bir hal aldı. Önden bağlarsan ocu, arkadan bağlarsan bucusun... sorunun cevabına gelince Aynen. Normal başörtüsüyle çalıştı. Üstelik anneme bakan, onun hangi siyasi partiye mensup olduğunu anlamazdı.

Akp iktidara geldğinde çok sevinmiştim, başörtü sorunu çözülecekti, istanbul üni rehberlik ve psikolojik danışmanlık 3. Sınıf öğrencisiyken örtüsünü çıkarmak istemediği için kaydını dondurmak zorunda kalan ablama ve onun gibi olan bir çok genç kıza kapı açılacaktı. Hiç kimse örtülü öğrenciler zulüm görmedi demesin ben öz ablamın ne kadar ağladığını iyi bilirim.

Şimdi herşeyde bir hayır varmış diyorum, bunlar olmalıymış demekki, beşer şaşar misali hata yaptık, güvendik ve oy verdik, çaldı, ona buna iftiralar attı, insanları ikiye böldü, ölümlere sebep oldu, öldürülenlere göz yumdu, ülkeyi sattı, aileleri birbirine düşürdü, onun yüzünden evladını silen insanlar tanıyorum ben! Yuvalar yıkıldı, insanlar birbirlerine düşman oldu. Aslında yazacak çok şey var ama yazamıyorum. Yolsuzluklarını ortaya çıkaran polislere neler yapıldığını bilseniz o bile yeter bu adamdan nefret etmeye. Neyse.

Keşke demenin manası yok artık. Bundan sonrası hayır olur inşallah. Dünya kimseye kalmayacak, ayakkabı kutularına koydukları paralar kurtaramayacak onları. İnşallah yargılandıkları günleri görmek nasip olur. Kaçmazlarsa tabi:)

Akp iktidara geldğinde çok sevinmiştim, başörtü sorunu çözülecekti, istanbul üni rehberlik ve psikolojik danışmanlık 3. Sınıf öğrencisiyken örtüsünü çıkarmak istemediği için kaydını dondurmak zorunda kalan ablama ve onun gibi olan bir çok genç kıza kapı açılacaktı. Hiç kimse örtülü öğrenciler zulüm görmedi demesin ben öz ablamın ne kadar ağladığını iyi bilirim.

Şimdi herşeyde bir hayır varmış diyorum, bunlar olmalıymış demekki, beşer şaşar misali hata yaptık, güvendik ve oy verdik, çaldı, ona buna iftiralar attı, insanları ikiye böldü, ölümlere sebep oldu, öldürülenlere göz yumdu, ülkeyi sattı, aileleri birbirine düşürdü, onun yüzünden evladını silen insanlar tanıyorum ben! Yuvalar yıkıldı, insanlar birbirlerine düşman oldu. Aslında yazacak çok şey var ama yazamıyorum. Yolsuzluklarını ortaya çıkaran polislere neler yapıldığını bilseniz o bile yeter bu adamdan nefret etmeye. Neyse.

Keşke demenin manası yok artık. Bundan sonrası hayır olur inşallah. Dünya kimseye kalmayacak, ayakkabı kutularına koydukları paralar kurtaramayacak onları. İnşallah yargılandıkları günleri görmek nasip olur. Kaçmazlarsa tabi:)

Gerçekleri görebilen,görmek isteyen ya da kendini kandırmayan nadir insanlardansınız.Burda pek çıkmaz böyle.Şaşırmadım değil.

Benim felsefe hocam dedi ki:"Biz 98 'de falan mezun olduk,o dönem başı kapalılar giriyordu üniversiteye,bizim de çok arkadaşımız vardı öyle.Hiçbir sıkıntı yoktu.Akp geldikten sonra nedense birdenbire böyle bir sorun hep varmış diye gösterildi,sonrada olaylar büyüdü.Ama biz okurken gayette üni.ye türbanlılar giriyordu,hiç kimse sorun çıkartmıyordu.Akp iktidar olduktan sonra bu sorun çıktı.Anlayamıyorum ." derdi.

Sorun türkiyede sağ hükümetler iktidara geldikçe büyüdü. 80 sonrası hükümetlerin akpye hediyesi aslında başörtüsü meselesi. Ve türbanla ilgili ilk olayın çıktığı yer ankara ilahiyat fakültesi. Bir prof derse türbanlı öğrenciyi sokmayınca mesele çıkıyor. Bence sorunu içlerinde arasınlar ona buna saldırmadan. Türban takmayan birini ilgilendiren meseleler değil bunlar bizim türban takılsın takılmasın deme hakkımız yok ki.

Başlığı okuyunca bende bişey var sandım...Bomboş bir içerik,hep aynı tekrarlama cümleler..."Ama yol yaptı" nın karşı versiyonu...
Rüyasını kurduğum ülke değil elbette,mevcut partiler arasında hangisi rüya ülkeyi vadedip garanti ediyorki ? Hiçbiri ! Hiç kimse oy kullanmasın madem.
Ama ülkeyi hayalimdeki konuma ucundan kıyısından yaklaştıran,daha da yaklaştırabilecek yada en azından uzaklaştırmayacağına inandığım,şu anda tek parti.

aynen arkadaşım öyle ki rte mitingi için dersten kaçmışlığım bile vardı ailem ilk duyduğunda çok kızmıştı ama miting için olduğunu duyunca yelkenleri suya indirmişti ;]

erdoğanın elinde kur'an

bütün yasada, kanunda benim diyor çok vahim bir durum herşey arapsaçına döndü :KK62:

ama bunlarda yaşanması gerekirdi bence niceler geldi geçti buda geçecek ve izi kalacak ,ama kötü olarak bence, bütün o yapılan iyi işleride görmezlikten gelinecek çünkü demokrasi yara aldı

Ucuz bir algı yazısı :KK58:
Valla ben Ülkemden memnunum En Büyük TÜRKİYE
Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği 80 lerin sonları 90 ların rezilliklerini yaşamış biri olarak şuan yaşadığım ülkemden vatanımdan gayet memnunum
Rabbim tekrar o berbat günlere döndürmeye çalışanlara fırsat vermesin inşallah
beğenmeyenler bu ülkede yasamak istemeyenler kapılar orda :KK59:
Hemde ne ucuz bir algi yazisi..Cocuk kandiriyorlar sanki..

BEN SANA SÖYLEYEYIM AK PARTILILER NASIL BIR ÜLKEDE YASAMAK ISTEMIYOR..

AK PARTILILER;
10 yilda bir darbenin oldugu
Hastane kuyruklarinda öldügü
Hastasinin hastanede rehin kaldigi
Basbakani ve Cumhurbaskaninin kavga edip halki bir gecede yüzde 500 fakirlestirdigi
Şehirler arasi yollarin köy yolu oldugu
Gazete patronlarinin bir mansetle hükümet indirip hükünet kurdugu
Başörtülülerin meclisten kovuldugu, okuyamadigi
Memurun iscinin zam almak söyle dursun maasindan nema key kesildigi
Sectigi hükümetin cuntacilarca indirildigi
Egemenligin halktan baska herkesin oldugu ( cuntaci,gazete patronlari, darbe seviciler vb gibi)
IMF den para alamadik memura zam yapamayacagiz diyen basbakanlarin oldugu

VB. VB. VB

Bİ ÜLKE İSTEMİYORRR!!!!
OK ANLADILDI MI

Niçin dinimizle bağdaştırdınız anlamadım şimdi :KK64:Müslümanım Elhamdülillah,türbanlıyım cami ve kuran kursuna gidiyorum namaz kılıyorum ama artık AKP li değilim :KK43:çünkü kör değilim Gözlerim açık çok şükür

AKP ülkesi için bukadarcık İlik yapmış gösterilecek başka bişey yok zaten türbandan başka:KK14:
Heee bide sülalesi kalkındı AKP nin o var :KK25: onlar zengin olsunlar kasaları dolsun biz Düşünelim Milletcek:110:

gözleriniz nasil acildi cok merak ettim kisa olarak anlatirmisiniz ?

Back