• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP’liler böyle bir ülkede mi yaşamak istiyor?

cürüttüm cürüttüm....

ben istemem 16 yasindaki kizin hamile olmasini ama o istemisse ve yapmissa bisey diyemem kimse diyemez.
bu bu kadar basit.
ayni sekilde 10 cocugu olan ahi gitmis vahi kalmis bir kadini 11 inci cocugu yapmasinida istemem ama yapiyorsa elden ne gelir?? ayni sey... gecenlerde 65 yasindaki alman bir ögretmen dördüz dogurdu durumlari kritikmis. kim ne diyebilir? yada ne diyebildi?? cocuklara bakamama yada topluma kötü örnek olma konusunda ikiside ayni seviyede ama buna ragmen kanunen bir yasak yok kadin icin. bunu demeye calisiyorum ama siz yine istediginiz yöne cekmissiniz...

oruc tutmayan tutmasin eger müslümanim diyorsa incitmeden sorarsin neden tutmuyorsun diye egerdinen gecerli bir sebebi yoksa ve öylesine tutmuyorsa susarsin ama gözünün önünde bile isteye yemek yiyip su icerse orda duracaksin!
tamam oruc nefsi terbiye etmedir ama zaten adam ac susuz bunu dahada dayanilmaz hale getirmenin anlami nedir?
benim bulundugum isyerinde hristiyan ve ateist arkadaslarim bile buna saygi duyarlardi ya benim gitmemi isterlerdi yada gizli gizli yiyip icerlerdi bunu müslüman bir toplumda yasayan inancsizlardan yada müslüman olmayanlardan yada müslüman olupta oruc tutmayanlardan beklemenin neresi kötü? kendilerinin düsünmesi gerekmez mi ?
tamambu yüzden adam dövmek tabikide sacmalik ama adami o raddeye getirmek neden?? akli olan bilir oruclu insanin sinirli oldugunu... yangina körükle gitmek neden?
ki bu cok zaman bilerek yapiliyor ramazan ayinda.
sonrada manset manset haberler...
yeni degil ki...

inancsizlara saygi diyorsunuz ama zaten inancsiz oldugunuz icin bildigim kadariyla bir kutsalinizi yok ve burdaki konu kutsallara saldiri..
olmayan birseye saldirilmaz
sadece birseye zorlanabilirsiniz belki
ama suanki türkiye ortaminda neye zorlaniyorsunuz?

Cidden üslubunuz sebebiyle en azından bazı konularda anlaşabileceğimize inanmıştım.

Ama siz insanların Ramazanda yiyip içtiğini saklaması gerektiğini, saklamazsa kışkırtmış olacağını, zaten karşıdakinin sinirli olduğunu söylüyorsunuz.

Benim gördüğüm en dindar insanlar, din alimleri, vs insanlara yiyip içtiklerini saklamamalarını söyler. Asıl terbiyenin böyle olduğunu, çünkü normalde açların tokların yemek yediğini gördüğünü anlatırlar.

Hiç kimse bir insana sen niye yemek yiyorsun diyemez. Kimse de bilerek yapmıyor bunu.

İnançsızlığıma olan saygısızlığınıza bir örnek yaratmışsınız. Kutsalım olmadığı için sorun yok öyle mi? İnançsızlığıma saldırılıyor diyorum size. Kutsalım olmasıyla ne alakası var? İnançsızlık küfür olarak kullanılıyor cumhurbaşkanı tarafından. Alevilik de öyle, geçelim inançsızlığı.

Ya da diyelim ki ben makarnanın çok kutsal olduğuna inanıyorum, yenmemesi gerektiğini düşünüyorum lokantalarda. Görmek istemiyorum. Bunu uygular mısınız? Hayır, değil mi? Çünkü siz inanmıyorsunuz.

E ben de inanmıyorum, neden Ramazan ayında yemek yememeye zorlanayım? Sizin işyerinizdeki kişisel ilişkileriniz çok farklı, bu zorunlu tutulamaz.

Oruçlu insanın sinir durumu da kendisi dışında kimseyi ilgilendirmez. Gerçekten şiddeti övmüşsünüz bu mesajda. Döveni haklı çıkarmışsınız.

O halde etek de giymeyelim, adamları kışkırtmayalım tecavüz için. Eğer böyle düşünüyorsanız da lütfen söylemeyiniz.

Cidden üslubunuz sebebiyle en azından bazı konularda anlaşabileceğimize inanmıştım.

Ama siz insanların Ramazanda yiyip içtiğini saklaması gerektiğini, saklamazsa kışkırtmış olacağını, zaten karşıdakinin sinirli olduğunu söylüyorsunuz.

Benim gördüğüm en dindar insanlar, din alimleri, vs insanlara yiyip içtiklerini saklamamalarını söyler. Asıl terbiyenin böyle olduğunu, çünkü normalde açların tokların yemek yediğini gördüğünü anlatırlar.

Hiç kimse bir insana sen niye yemek yiyorsun diyemez. Kimse de bilerek yapmıyor bunu.

İnançsızlığıma olan saygısızlığınıza bir örnek yaratmışsınız. Kutsalım olmadığı için sorun yok öyle mi? İnançsızlığıma saldırılıyor diyorum size. Kutsalım olmasıyla ne alakası var? İnançsızlık küfür olarak kullanılıyor cumhurbaşkanı tarafından. Alevilik de öyle, geçelim inançsızlığı.

Ya da diyelim ki ben makarnanın çok kutsal olduğuna inanıyorum, yenmemesi gerektiğini düşünüyorum lokantalarda. Görmek istemiyorum. Bunu uygular mısınız? Hayır, değil mi? Çünkü siz inanmıyorsunuz.

E ben de inanmıyorum, neden Ramazan ayında yemek yememeye zorlanayım? Sizin işyerinizdeki kişisel ilişkileriniz çok farklı, bu zorunlu tutulamaz.

Oruçlu insanın sinir durumu da kendisi dışında kimseyi ilgilendirmez. Gerçekten şiddeti övmüşsünüz bu mesajda. Döveni haklı çıkarmışsınız.

O halde etek de giymeyelim, adamları kışkırtmayalım tecavüz için. Eğer böyle düşünüyorsanız da lütfen söylemeyiniz.
üslubumla ilgili hic yazma istersen?
yazdiklarimi okurken utandigindan, bazi cevrelere maskara olabilecegimden dem vurmandan okudugum arastirdigim bizzat yapanlardan dinledigim olaylara yalan demenden ötürü hic üslup olayina girmeyelim...

ben orda yazmisin degilmi bu nedenle adam dövmek sacmaliktir diye neden görmezden geliyorsun? isine öyle geldiginden tabi benimkide soru mu??...
benim bulundugum ülkedede islama karsi bazi kisitlamalar var, bunun yüzünden hükümete cephe mi alayim? her yaptigini karalayimmi? sonucta ben bu ülkede azinligim ve cogunlugun bana uymasini bekleyemem, cok zaruri konularda zaten kanunla korunuyor degisik inanclar ama oruc gibi meseleler bence vijdana kalmis insanlararasi olmasi gereken bazi pozitif ayrimciliklara yani. arkani dönüp yesen ne olur? yada sonra evinde yada baska yerde. inancsizda olsan karsindaki insanin canini cektirmemis onun o susuzluktan kurumus dudaklarini görmeden icsen suyunu bu sanada bir mutluluk vermezmi insani acidan?? ama yok illaki bi cikintilik olacak bazilari icin. tekrar söylüyorum dayak atmak kesinlikle dogru degil böyle bir konu yüzünden ama akil var izan var, karsindakini durduk yere provoke etmek neden?

cumhurbaskani evet öyle diyor
peki yalan mi ?
bu ülkenin basina ne geldiyse dis güclerin yüzünden geldi
ateistleri deistleri vs cok masum gösteriyorsunuz
ama herkes siz degil bunu unutmayin

daha dogrusu bunlari kullanan tepedekiler
hicte sizin gibi düsünmüyor..

derin konular girmeyelim iyisi..

yazdiklarimi okurken utandigindan, bazi cevrelere maskara olabilecegimden dem vurmandan okudugum arastirdigim bizzat yapanlardan dinledigim olaylara yalan demenden ötürü hic üslup olayina girmeyelim...

ben orda yazmisin degilmi bu nedenle adam dövmek sacmaliktir diye neden görmezden geliyorsun? isine öyle geldiginden tabi benimkide soru mu??...
benim bulundugum ülkedede islama karsi bazi kisitlamalar var, bunun yüzünden hükümete cephe mi alayim? her yaptigini karalayimmi? sonucta ben bu ülkede azinligim ve cogunlugun bana uymasini bekleyemem, cok zaruri konularda zaten kanunla korunuyor degisik inanclar ama oruc gibi meseleler bence vijdana kalmis insanlararasi olmasi gereken bazi pozitif ayrimciliklara yani. arkani dönüp yesen ne olur? yada sonra evinde yada baska yerde. inancsizda olsan karsindaki insanin canini cektirmemis onun o susuzluktan kurumus dudaklarini görmeden icsen suyunu bu sanada bir mutluluk vermezmi insani acidan?? ama yok illaki bi cikintilik olacak bazilari icin. tekrar söylüyorum dayak atmak kesinlikle dogru degil böyle bir konu yüzünden ama akil var izan var, karsindakini durduk yere provoke etmek neden?

peki yalan mi ?

Bu kısımlar üslupla alakalı değil, söylediğim şeylerle alakalı. Üslup başka bir şeydir.

Ayrıca ateistleri masum gösteriyorsunuz demek çok komik. Zira ben dünya tarihinde örgütlü bir şekilde baş kesen herhangi bir varolmuş ateist örgüt bilmiyorum, siz biliyor musunuz?

Daha fazla konuşmak yersiz olacak, zira yemek yemeye çıkıntılık demişsiniz. Ben size zaten insan yemek yiyen görmezse o oruç oruç değildir diyorum. Yiyen size iyilik ediyor yani. İsterseniz gidip din alimine sorunuz.

İyi geceler dilerim.

Başka bir sorunda yeni partilerin olmaması eğer olsa chp ve mhp de silinirdi gençlere yeni kuşağa ihtiyacımız var , çünkü başındakiler bir koltuğa oturuyor ve kalkmıyorlar eğer ki oyunuz bariz bir şekilde .çoğalmıyorsa kardeşim o koltuğu bırak ama yok popolarını yapışıyor ,

peki sana saygi göstermeyen kim ? ne diyorlar? inanmak zorundasin namaz kilmak zorundasin mi diyorlar??
camiye gitmelisin basörtüsü takmalisin mi diyorlar?? sizdeki saygi kavrami nasil birsey? yani ne yapilmasi gerekiyor saygi duyuldugunu düsünmeniz icin?

orucla ilgili soruna simdide cevap vermiycem cünkü 16 yasindaki kiza neden hamilesin diye sormassin bile demissin madem bu soruya benim adima cevap verebiliyorsun o halde orucla ilgili soruna cevap vermem sacma olur..

belki haddim değil bunu benim cevaplamam ama bu yorumu görünce dayanamadım... kimsenin baskı yapmadığını nerden biliyorsun.. ben bi aleviyim ve inanç konusunda ne kadar ayrımcılık yapıldığını da çok iyi biliyorum.. nasıl fişlendiğimizi de.. sana bi kaç şey anlatayım sonra da seni vicdanınla başbaşa bırakayım.. camiden vergi alınmazken cemevinden alınıyor bu açıkça ibadetini yapma bizim gibi değilsin demek değil de nedir? cemevi cümbüş evi diyeni de benden iyi bilirsiniz zaten.. oturduğum ilçedee sayamadığım kadar cami varken nedense bi tane bile cemevi yok..tabiki camiye karşı değilim ama anlatmak istediğim çok başka şeyler.. bir tane bile cemevi olmaması ayrımcılık değil de nedir? camiye gitme denilmiyor evet ama cemevine gitme deniliyor.... bizzat yaşadığım olayı anlatıyorum sana camiden çıkmayan akpli komşumuz yaşlı bi dedeydi.. benim elimde Kuran öğreniyorum kitapları var ya onu gördü 'sen alevisin' bırak onu dedi ve kahkaha attı.. ha bu anlattığım dede de camiden çıkmazdı ama çocukları taciz ederdi... Işıd'in öldürdüğü aleviler için bizim ülkemizde camilerde lokum dağıtıldı bu ülkede daha bi kaç ay önce.. onlar hakkında hukuki bi işlem yapıldı mı yada başbakanımız cumhurbaşkanımız ağzını açıp bişey dedimi hani Hz Ali gibi yaşıyormuş ya.. dört dörtlük bi aleviymiş ya.. traji komik...

Son düzenleme:
Benimde en çok şakırdığım olay bu olaylarda en çok ölen herhalde aileviler bu kesim zaten kesinlikle oyunu akp'ye vermiyecek birde emeklilirde vermez onlarında hayat standartı epey düşük ve de düştü birde esnafın durumuda vahim o vergiler mafetti bu kesimi borçlar yığın yığın çok mağdur olanlar var bu 12 yıl içinde insanlar cebindeki paraya ve borçlarına bakıyor zaten bunu göre oy verecek çoğunluk
belki haddim değil bunu benim cevaplamam ama bu yorumu görünce dayanamadım... kimsenin baskı yapmadığını nerden biliyorsun.. ben bi aleviyim ve inanç konusunda ne kadar ayrımcılık yapıldığını da çok iyi biliyorum.. nasıl fişlendiğimizi de.. sana bi kaç şey anlatayım sonra da seni vicdanınla başbaşa bırakayım.. camiden vergi alınmazken cemevinden alınıyor bu açıkça ibadetini yapma bizim gibi değilsin demek değil de nedir? cemevi cümbüş evi diyeni de benden iyi bilirsiniz zaten.. oturduğum ilçedee sayamadığım kadar cami varken nedense bi tane bile cemevi yok..tabiki camiye karşı değilim ama anlatmak istediğim çok başka şeyler.. bir tane bile cemevi olmaması ayrımcılık değil de nedir? camiye gitme denilmiyor evet ama cemevine gitme deniliyor.... bizzat yaşadığım olayı anlatıyorum sana camiden çıkmayan akpli komşumuz yaşlı bi dedeydi.. benim elimde Kuran öğreniyorum kitapları var ya onu gördü 'sen alevisin' bırak onu dedi ve kahkaha attı.. ha bu anlattığım dede de camiden çıkmazdı ama çocukları taciz ederdi... Işıd'in öldürdüğü aleviler için bizim ülkemizde camilerde lokum dağıtıldı bu ülkede daha bi kaç ay önce.. onlar hakkında hukuki bi işlem yapıldı mı yada başbakanımız cumhurbaşkanımız ağzını açıp bişey dedimi hani Hz Ali gibi yaşıyormuş ya.. dört dörtlük bi aleviymiş ya.. traji komik...

İşin en komik kısmı başta ben herkese saygı duyuyorum deyipte, konu ilerledikçe içlerinde tutamayıp hııı ateistlerde şöyle böyle diyerek nefretlerini gün yüzüne cıkarmaları. Hayır saygı duymadıgınızı zaten biliyoruz neden basta saklamaya calısıp kendini yoruyorsun. Rahat ol cumhurbaskanın gibi takıl. Kendin ol.

he canim sen haklisin ve iddialarinda cok bilimsel
nedense ninelerimizin dedelerimizin atalarimizin anlattiklari hep yalan olur, yalana ne ihtiyacklari varsa, hemde ne tasadüftürki icanadoludan karadenizden güneydogudan ve bircok bölgeden dedeler nineler hep ayni dönemden ve ayni yalandan bahsederler.
artik o zamanda gizli bir haberlesme yöntemlerimi varmis bilemeyecegim.
al sana bilimsellik
ayrica hayir kurani kerimden bahsediyorum!!
tahminle yorum yapmayin!

Bu ülkede istisnasız her bölgeden bazı anneanneler, dedeler kurşun döktürmekten ve etkilerinin ne kadar iyi olduğundan bahsediyor. Haberleşme yöntemleri de yok.

Bu iddialarını doğru kılar mı?
[/QUOTE]
ayrıca benim anneannelmin babaaannemin evinde kuran vardı. bewnde hiç kuran yaskıldığını duymadım. ne işse artık bu

ya yemeyin kimseyi babam hava albayıydı. lojmanlarda yaşadım. çocukluğunm geçti. karşı komşumuz ethem amca namaz kılardı. geçiniz bunu. diğer subay tanıdıklarımızda. babam oruç tutardı. subay arkadaşları cuma namaxına giderlerdi beraber.

Son düzenleme:

peki yalan mi ?

doğru ateistler hep kafa keser deistler hep bomba atar. teröristtir.şaka gibisiniz

bu ülkede azinligim ve cogunlugun bana uymasini bekleyemem, cok zaruri konularda zaten kanunla korunuyor degisik inanclar ama oruc gibi meseleler bence vijdana kalmis insanlararasi olmasi gereken bazi pozitif ayrimciliklara yani. arkani dönüp yesen ne olur? yada sonra evinde yada baska yerde. inancsizda olsan karsindaki insanin canini cektirmemis onun o susuzluktan kurumus dudaklarini görmeden icsen suyunu bu sanada bir mutluluk vermezmi insani acidan?? ama yok illaki bi cikintilik olacak bazilari icin. t

şu söze bakın şu söze.
sonrada kime karışılıyor deniir.
kardeşim sen oruç tutacaksın diye ben dışarda yemek yemeyecekmiyim. belli ettin işte mantaliteni. yasakçı zihniyetinmi. sana artık diyecek tek söz olmamalı.sen oruç tutmayana çıkıntı diyorsun. özgürlükmüş. sen özgürlğünü kazanıp,senin gibi olmayana baskı kuran zihniyetsin

peki yalan mi ?

Oruç tutmanın amacı nefsine hakim olmaksa, açın halinden anlamaksa karşınızda yemek yiyenden su içenden neden rahatsız oluyorsunuz? Ramazan ayı dışında sokakta bir şeyler yerken ya da bir yerde kahvenizi yudumlarken burnunuzun dibindeki mendilci çocukların açlık durumlarını sorguluyor musunuz?

Ateistler ya da deistlerin masum olmadığını nerden biliyorsunuz? Masumiyetlerine gölgeyi ne düşürüyor, nasıl bu kanıya vardınız? İnanmanın ya da inanmamanın dış güçlerle ilgisi nedir? Neresi derin bu konunun? Bunlara cevap alabilir miyiz?

Genel olarak Ak partiye yapılan muhalefet midemi bulandırdığı için Ak partiye oy veriyorum, Bu zamana kadar cahil , koyun vs. gibi seviyesiz dalga geçme dışında iktidarı eleştireni görmedim , o derece tiksindiğim için Ak partiden vazgeçeceğimi sanmıyo rum.

peki yalan mi ?

vijdan değil vicdan olacak ;)

Genel olarak Ak partiye yapılan muhalefet midemi bulandırdığı için Ak partiye oy veriyorum, Bu zamana kadar cahil , koyun vs. gibi seviyesiz dalga geçme dışında iktidarı eleştireni görmedim , o derece tiksindiğim için Ak partiden vazgeçeceğimi sanmıyo rum.
bence eleştiriye açık olmadığınız için sadece o kısmı duyuyorsunuz zira eleştiri yapanları biraz dinleseniz içlerinde çok güzel açıklama yapanlar belgelerle konuşanlar var.. koyun cahil vs. dmeyeip yapılan yolsuzlukları anlatınca da 'montaj' diye ezbere konuşmayıp doğruluk payı olup olmadığını araştırdınız mı siz acaba madem eleştirinin iyi yapılmasına önem veriyorsunuz hadi bakalım biraz araştırın :)

Akp'nin oy oranı %35 gösteriyormuş , sanırım oy kaybı olacak eğer sandıkta bir oyun çevirmezseler tabi

tekrar

Son düzenleme:
ema Allahını seversen şu mesajları 2 kere üstüste atma. biraz dikkaat et. lütfennnn

wbunu bir ay önce bende yazdım ama ema lütfedip cevap bile vermedi.her konuda 2-3 dk ara ile 2-3 tane aynı mesajı var.

bu arada ateistlere yapılan bir suçlama okudum bir saldırı hatta.ben Müslümanım Şükür, Allah inancım var ancak dünyaya zararı inanmayanlar değil inanıp da neye inandığını anlamayanlar veriyor.

örneğin İslami terör örgütleri,Allah'a inanıyonr ve Müslümanlar değil mi? ama cihad adı altında çocukları kadınları ve insanları gözünü kırpmadan öldürebiliyorlar.üstelik bu sadece islam adı altında değil hristiyanlık ve musevilik adı altında da böyle katliamlar yapılıyor.insanlar inançlarını çıkarları doğrultusunda kullanmayı bırakmadıkça bu böyle devam eder.

wbunu bir ay önce bende yazdım ama ema lütfedip cevap bile vermedi.her konuda 2-3 dk ara ile 2-3 tane aynı mesajı var.

bu arada ateistlere yapılan bir suçlama okudum bir saldırı hatta.ben Müslümanım Şükür, Allah inancım var ancak dünyaya zararı inanmayanlar değil inanıp da neye inandığını anlamayanlar veriyor.

örneğin İslami terör örgütleri,Allah'a inanıyonr ve Müslümanlar değil mi? ama cihad adı altında çocukları kadınları ve insanları gözünü kırpmadan öldürebiliyorlar.üstelik bu sadece islam adı altında değil hristiyanlık ve musevilik adı altında da böyle katliamlar yapılıyor.insanlar inançlarını çıkarları doğrultusunda kullanmayı bırakmadıkça bu böyle devam eder.
bende yazdım. birkere kaale alıp banada yazmadı.

Back