- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.589
- 198
cürüttüm cürüttüm....
ben istemem 16 yasindaki kizin hamile olmasini ama o istemisse ve yapmissa bisey diyemem kimse diyemez.
bu bu kadar basit.
ayni sekilde 10 cocugu olan ahi gitmis vahi kalmis bir kadini 11 inci cocugu yapmasinida istemem ama yapiyorsa elden ne gelir?? ayni sey... gecenlerde 65 yasindaki alman bir ögretmen dördüz dogurdu durumlari kritikmis. kim ne diyebilir? yada ne diyebildi?? cocuklara bakamama yada topluma kötü örnek olma konusunda ikiside ayni seviyede ama buna ragmen kanunen bir yasak yok kadin icin. bunu demeye calisiyorum ama siz yine istediginiz yöne cekmissiniz...
oruc tutmayan tutmasin eger müslümanim diyorsa incitmeden sorarsin neden tutmuyorsun diye egerdinen gecerli bir sebebi yoksa ve öylesine tutmuyorsa susarsin ama gözünün önünde bile isteye yemek yiyip su icerse orda duracaksin!
tamam oruc nefsi terbiye etmedir ama zaten adam ac susuz bunu dahada dayanilmaz hale getirmenin anlami nedir?
benim bulundugum isyerinde hristiyan ve ateist arkadaslarim bile buna saygi duyarlardi ya benim gitmemi isterlerdi yada gizli gizli yiyip icerlerdi bunu müslüman bir toplumda yasayan inancsizlardan yada müslüman olmayanlardan yada müslüman olupta oruc tutmayanlardan beklemenin neresi kötü? kendilerinin düsünmesi gerekmez mi ?
tamambu yüzden adam dövmek tabikide sacmalik ama adami o raddeye getirmek neden?? akli olan bilir oruclu insanin sinirli oldugunu... yangina körükle gitmek neden?
ki bu cok zaman bilerek yapiliyor ramazan ayinda.
sonrada manset manset haberler...
yeni degil ki...
inancsizlara saygi diyorsunuz ama zaten inancsiz oldugunuz icin bildigim kadariyla bir kutsalinizi yok ve burdaki konu kutsallara saldiri..
olmayan birseye saldirilmaz
sadece birseye zorlanabilirsiniz belki
ama suanki türkiye ortaminda neye zorlaniyorsunuz?
Cidden üslubunuz sebebiyle en azından bazı konularda anlaşabileceğimize inanmıştım.
Ama siz insanların Ramazanda yiyip içtiğini saklaması gerektiğini, saklamazsa kışkırtmış olacağını, zaten karşıdakinin sinirli olduğunu söylüyorsunuz.
Benim gördüğüm en dindar insanlar, din alimleri, vs insanlara yiyip içtiklerini saklamamalarını söyler. Asıl terbiyenin böyle olduğunu, çünkü normalde açların tokların yemek yediğini gördüğünü anlatırlar.
Hiç kimse bir insana sen niye yemek yiyorsun diyemez. Kimse de bilerek yapmıyor bunu.
İnançsızlığıma olan saygısızlığınıza bir örnek yaratmışsınız. Kutsalım olmadığı için sorun yok öyle mi? İnançsızlığıma saldırılıyor diyorum size. Kutsalım olmasıyla ne alakası var? İnançsızlık küfür olarak kullanılıyor cumhurbaşkanı tarafından. Alevilik de öyle, geçelim inançsızlığı.
Ya da diyelim ki ben makarnanın çok kutsal olduğuna inanıyorum, yenmemesi gerektiğini düşünüyorum lokantalarda. Görmek istemiyorum. Bunu uygular mısınız? Hayır, değil mi? Çünkü siz inanmıyorsunuz.
E ben de inanmıyorum, neden Ramazan ayında yemek yememeye zorlanayım? Sizin işyerinizdeki kişisel ilişkileriniz çok farklı, bu zorunlu tutulamaz.
Oruçlu insanın sinir durumu da kendisi dışında kimseyi ilgilendirmez. Gerçekten şiddeti övmüşsünüz bu mesajda. Döveni haklı çıkarmışsınız.
O halde etek de giymeyelim, adamları kışkırtmayalım tecavüz için. Eğer böyle düşünüyorsanız da lütfen söylemeyiniz.