Aklımda Herhangi Bir Bölüm Yok İşe Girmek İstiyorum.

Artık okumanın faydasi kalmadı diyolar bu dogru mu?
Bunu diyenler bosuna okuyanlar,gereksiz kalabalik yapanlar.

Ben okudum,okumanin da sart olduguna inaniyorum. Sizin yasinizdayken de oyle dusunuyordum. Bence bir an once calisin ,okuyun ve bir meslek edinin. Lise mezunu olarak yapabileceginiz her sey kisitli. Gencecik yasinizda lise mezunu olarak omur gecirmeyi kendinize layik gormeyin

Meslek lisesinden hangi bölümden mezun oldun ?

Lise mezunları için KPSS var. Ona çalış bir yandan da ünv Sınavına çalış. Çünkü ünv gercekten çok güzel bşy. Hem çalışıp hem okuyabilirsin

Ben meslek lisesi mezunu olarak universite kazandim. Mesun oldugum yil 3 arkadas kazandik lisans bolumlerini. Calismaya basladigimda hic bisey bilmiyordum. Meslek dersleri ogretmenimiz istediginiz kadar uzman olun universite diplomaniz yoksa agzinizla kus tutsaniz bile olmaz demisti. Elinizden geleni yapin. Yine olmazsa nasiptir dersiniz. Tytye calissaniz zaten kpss konularinin cogunu halletmis olursunuz. Geri kalan konulari da 2020ye kadar halledersiniz. Bu meslek liselilerdeki ben hic bisey olamam tribine gicik oluyorum. Lisedeyken microsoftta calisicam derdim herkes gulerdi. calismiyorum ama tamamen benim tembelligimden. Denemedim bile.

Tıbbi sekreterlik sosyal hizmetler vs gibi mesleki bölümler deneseniz? Uzun vadede yükselme şansınız olmayacak düşük ücretle zor koşullarda çalışacaksınız onun yerine bir taraftan çalışıp bir taraftan sınavlara hazırlanın bence üç sene de beş sene de alsa kazanmanız deneyin derim

Sağlık meslek lisesi mezunuysanız Üniversite için biyomedikal mühendisliğini düşünebilirsiniz. Geleceği parlak bir meslek

Sağlık meslek lisesi mezunuysanız Üniversite için biyomedikal mühendisliğini düşünebilirsiniz. Geleceği parlak bir meslek
Kimya bitirdim. Hic olmazsa gelecegi olan bi meslek hangisi derseniz okul oncesi derim. Çalışan anneler oldukca. Bence suan anaokulunda bisey ogretmiyolar gozuyle baksalar bile ilerde zorunlu olabilir cocugun okul ortamina ayak uydurmasi veya sosyallesmesi icin. Ben hani o bolumun derslerinede baktim. Drama dersleri, cocugun gelisimi, cocugun psikolojisi ile alakali güzel dersler var. Yuksek bi bölüm. Cok revacta şu sıralar. Cocuklarla aramda fazlasiyla iyidir diyim. Onlara karşı yaklasimim cok iyidir.

Okuyup napacan diyenlere sorun bakalim okumayip ne yapacakmissiniz?
Omur boyu asgari ucretle agir kosullarda calismak mi gelecek planiniz?
Mütercim-tercümanlık seçemiyor musunuz?
Evet okuyacaksam bile tamam yüksek ama ODTÜ'de Hacettepe, Ankara, zor ama Boğaziçi, İstanbul. Bunlardir bence en en kokluler arasindan. İngilizce olarak gormek istiyorum acikcasi. Cok sagolun gormedigim ilgi ve desteği sizin sayenizde gördüm. Cok teşekkür ederim. Allah razı olsun hepinizden.

Sen önce kendini bi tart, yeteneklerini düşün, hayatta neyle meşgul olmak istediğine, neyin seni mutlu hissettireceğine, hangi alanda verim alıp verimli olabileceğine karar ver, sonra o alana yönelirsin, inşaAllah başarılı da olursun..
Herkes Odtü, Boğaziçi gibi okullarda okuyacak veya avukat, mühendis, doktor olacak diye bi şey yok.. Önce ilgi alanını belirle, sanat olur spor olur baska bi şey olur, ona göre araştırıp çalışmalara başlarsın Allah'ın izniyle..

Tesekkürler insallah kafami iyice bosaltip kendimi dinlemeye ihtiyacim var. Cok karisik kafam. Bakalim..

Bugun carsida gezerken bir sürü universiteli gordum. O kadar imrendim ki. İnsaat muhendisligi okuyan bi kizla yan yana gittik otobuste. Elinde ödevi vardi. Cok imrendim cok ozendim. Gene calismalarima geri dondum devam ediyorum umudum pek yok ama olsun bir deneyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…