Ben 25 yasindayim yurt disinda yasiyorum. Kendimi tanimam, neleri sevdigimi bilmem biraz uzun sürdü bende ve haliyle ne okumam gerektigi konusunda da yavas yavas sekillendi aklimdakiler. Ögretmen olma fikri vardi baslarda sonra vagectim, kücük cocuklarla calisamam uzun vadeli cünkü sessiz sakinim. Bence iyi bir ögretmen olmak icin sözünü gecirtmen ve disiplinli olman gerekiyor ben cok iyimserim.
Daha sonra gelecegi var diyerekten bilgisayar ile ilgili bir okula basladim, basladigim an kötü hissettim kendimi bana uygun olmadigini hemen anlayip biraktim. sonra derinliklerime daldim. Ben aslinda tarihi özellikle de bizim Tarihimizi cok seviyormusum. Bunu her defasinda fark ediyorum. Arkeoloji ve tarih okumak istiyorum, daha sonrasinda hangi alanlarda calisilir hic bir fikrim planim yok ama istiyorum. Kaldigim yabanci ülke de bile Osmanlidan kalan bir eski parayi (bozuk para) görmek bile bana mutluluk verdi. Bundan 1 hafta önce Türkiyedeydim ve mimari bakimindan camiiler, bu denli tarihe zengin bir ülke olusumuz beni cok ama cok huzurlu hissettirdi bilmem neden ama kendimi ait hissettim. Tamam dedim, sanirim benim okumam gereken, gitmem gereken yol bu. Gelin görün ki ama bunu aileme actigimda karsi cikiyorlar. Annem pek karismaz zaten okul görmemis birtanecigim, babam ise hayatini calismakla gecirmis gurbet ellerde, ve benim ne istedigimi anlamiyor. Annemle babam 66 yasindalar. Babam Ögretmen ol, sirtini devlete daya diyor oysa bilmiyor o meslekte ben mutlu olamam.. Cok karsi cikti cok üzüldüm. Hele ki Türkiye de okumak istedigiimi daha diyemedim bile, onu desem daha cok karsi cikar. O benim burada kalmami istiyor ama ben burada kendimi ait hissetmiyorum. Mutlu degilim. Türkiyedeyken musiki konserine gittim, cinicilik sanatini ögreten bir kursu ziyaret ettim, okculuk yaptim. o kadar hos ki. Kültür anlaminda bana cok sey katacak her anlamiyla. Burada o yok iste. Türkün tekiyimm herkesin ilk basta önyargili davrandigi. Arkadas ortaminda bile yabancilarla kaynasamiyorsun, farkli oldugun icin. Ne yapicam bilmiyorum. Hayallerimin arkasindan gidecek bir yüregim var yasimi bile gectim 25 yasimi.. babam arkamda durmuyor. Ya gidicem inat edip, gitsem yurtta fln kalirim ama baban arkanda durmazsa kötü iste. Kim bana para verir?Burada da tarih okuyabilirim ama avrupa tarihi beni sarmiyor, istemiyorum ögrenmek. Avrupa diyince zaten icerimdeki cicek sönüyor, Türkiye diyince icerimdeki cicek mis gibi aciyor.. Babam da anlamiyor beni maalesef kac kez konusmayi denedim, anlamiyor. Ben bu hayatta sevdigim seyi yapmak istiyorum, gönülden gelen bir sey yapmak istiyorum, daha sonralari pisman olmamak icin..
Görüsleriniz önemli benim icin,,