Evde bebeğine bakmak mı, kreşe verip iş hayatına mi girmek ?

Bebek 6 aylık ise ve illa ise başlamak istiyorsan ya babaanne anneanne,onlar olmadı güzel bir bakıcı abla tercih edebilirsin ama kreş dusunecegin en son çare olsun yazık çok küçük hastalıktan kurtulmaz
Ama eşim iyi kazanıyor gecinebiliyoruz çok acil calismam gerekmiyor diyorsan en azından 3 yıl kendin bak sonra kreş

Bu konuda kendi fikrim ise baslamamk olur ilk olarka 6 aylik bir cocuk anne sutu emiyor altina yapiyor konusamiyor derdini anlatamiyor.krese verildiinde herhangi bir cinsel istismar siddet olaylari yasanip yasanmadigini size anlatabilcek bi cocuk degil.cocuklarda mahremiyet dugusunun gelismesi icinde tehlikeli bi donem cunku bezini de ogretmen ya da ogretmen yardimcisi degistirecek.Anne baba disinda kimse degistirmemeli bana gore.2 yil sonra tekrar cocuk istediginiz soliyosunuz yani tekrar isi birakma donemine gireceksiniz aktif olraka sadece 2 yil calisacaksiniz bu 2 yil icinde mesleginizde cok bi ilerleme yasiyamuyacaginizi varsayarak soluyorum(kotu anlamda degil tabi ki ) kendinize ait maddi geliriniz varken çocuklarınızi bosuna madur etmeyin.sadece size ihtiyac duydugu bi donem.Calisma isteğinize saygi duyarim bi kadin olarak ama ben anne gozuyle bakmayai tercih ediyorum bu durumda.

Su an hamileyim. Bebegim dogmadan önce annemin oldugu sehre tayin istemeyi düşünüyorum. Çünkü calismk zorundayim. Çalışmazsam esim tek basina giderleri karsilayamaz. Bebegimi ise guvenip birakabilecegim tek kisi annem. Benim sizin gibi imkanim olsa calismaz bebegime bakardim. Kres ogretmeni olarak söylüyorum 4 yasina kadarda krese vermezdim
Bir kreş öğretmeni olarak neden 4 yaşina kadar vermezdiniz cok merak ettim ? Bebeğiniz hayirli olsun bu arada..

Bu konuda kendi fikrim ise baslamamk olur ilk olarka 6 aylik bir cocuk anne sutu emiyor altina yapiyor konusamiyor derdini anlatamiyor.krese verildiinde herhangi bir cinsel istismar siddet olaylari yasanip yasanmadigini size anlatabilcek bi cocuk degil.cocuklarda mahremiyet dugusunun gelismesi icinde tehlikeli bi donem cunku bezini de ogretmen ya da ogretmen yardimcisi degistirecek.Anne baba disinda kimse degistirmemeli bana gore.2 yil sonra tekrar cocuk istediginiz soliyosunuz yani tekrar isi birakma donemine gireceksiniz aktif olraka sadece 2 yil calisacaksiniz bu 2 yil icinde mesleginizde cok bi ilerleme yasiyamuyacaginizi varsayarak soluyorum(kotu anlamda degil tabi ki ) kendinize ait maddi geliriniz varken çocuklarınızi bosuna madur etmeyin.sadece size ihtiyac duydugu bi donem.Calisma isteğinize saygi duyarim bi kadin olarak ama ben anne gozuyle bakmayai tercih ediyorum bu durumda.
İstismar konusunda çok haklisiniz ve üstelik kiz bebek annesiyim, erkek bebeğe göre istismara daha cok acik ...zaten kizim bana cok bagimli,arkamdan kesin cok aglar, yüreğim nasil dayanir...ki o ruh haliyle kendimi işe de veremem hep onu düsünürüm..

Daha altı aylık bebek yazık değil mi.paraya ihtiyacınız yoksa bebeğinize bakın .dünyanın en önemli işi evlat yatistirmektir..evet maddi bir getirisi yok ama zaten paha biçilemez.uzuluyorum annesi hayatta iken başka ellerde büyüyen ve annesinden mahrum kalan çocuklara.

ben de çalışan bir anneydim. doğum iznim bitince annem bakacak diye işe geri döndüm. kızımda süt alerjisi çıktı ve dolapta stokladığım bütün sütler ben diyet yapmadığım için çöp oldu. raporlu çıkan mamayı ağzına sürmedi. bende işi bıraktım diyete girip emzirdim. 33 ayını doldurduğunda kendisi bıraktı emmeyi ve çok hareketli olduğu için yetememeye başladım. kreşe verdik. çok mutlu ve özgüvenli bir çocuk. tabi aynı zamanda doğum yapıp işe dönen arkadaşlarımın çocukları da var kimine bakıcı baktı kimine anneanne kimi kreşe gitti. şu an aradaki farkı çok çok iyi görüp iyiki de benimle büyümüş diyorum. kızımı kreşe verince işe döndüm. şu an yine hamileyim. kucaımıza almak nasip olursa bu kızımı da kendim büyütmek istiyorum. maddi imkanlardan bahseden de olmuş bizim çok sıkıntımız olmasına rağmen Allah başka yerden denk getirdi. çocuğun anne ile büyümesi hiç bir şeye değişilemez. kreş yaşı gelene kadar sizinle büyüsün. büyük şehirde yaşıyorsanız uyaran çok fazla olduğundan beyinleri çabuk gelişiyor ve 3 yaş kreş için uygun oluyor diye düşünüyorum.

İmkanınız yeterliyse anneliğin tadını çıkarın. Ben çocuğum 4,5 aylıkken işe geri döndüm.
Ama eğer babaanne gibi yakın onu seven biri olmasaydı ne bakıcıya ne de kreşe emanet ederdim. İzinliydim şartlar el verdi bırakıp çalıştım. Ama dediğim gibi ihtiyacım olmasaydı olan işi de hiç tereddütsüz bırakırdım.
En azından konuşup derdini anlatacağı zamana kadar bekler 3 yaş civarı kreşe verir o şekilde işe başlardım.

15 yıldan fazla kreşte bulunan birisi olarak kesinlikle bir kuruma güvenirim. Bakıcıya değil. Ama 3 yaşından önce seçilecek kuruma çok dikkat edilmeli.
Kendi adıma bebeğim minicikken işe başladım. Ama şanslıydım. Hep benimleydi. Annem çok yardımcıydı. Yada bakıcı ablamız ve bebeğim sürekli benimleydi. Kendi adıma para için çalışmıyorum. Çünkü çalışmaktan çok keyif alıyorum.
Size tavsiyem bir işyerinde çalışmasanız bile kendinize yatırımdan vazgeçmeyin. Ev araba falan filan bunlar ayrıntı şeyler.
Bekar bir anne olarak kızım şu an yaşından fazla ülke gördü. Dünyaya yaşıtlarından farklı bir noktadan bakıyor ve açıkcası bu bana acayip bir haz veriyor. (Benn çalışmasamda bunları yapabilirdim. Babamın desteği ile ama ben başardım diyemezdim).
Güvenebileceğiz birisi yoksa şu an çalışmayın ama kendinizi asla ihmal etmeyin.
Sevgilerle :KK15:

Bir kreş öğretmeni olarak neden 4 yaşina kadar vermezdiniz cok merak ettim ? Bebeğiniz hayirli olsun bu arada..
Kreslerden kaynakli oldugu icin degil ama coxuklari kucuk yasta okula verince cocuk icine kapanik oluyor. Okuldan bikiyor. Zaten nerdeyse 23 24 senemiz okulda geciyor. Birakin 4 senesi annesiyle gecsin. Ben sabah 8 oglen 12 olmak uzere 4 saat calismama ragmen ne bakiciya birakabilirim ne de krese. Cocugum anneannesinin yaninda büyüsün. Aile ortami görsün. Okul fobisi olusmasin erken yasta. Tabi imkaniniz el veriyosa en iyisi annenin bakmasi.

Kizlar kafam çok karisik, özellikle bebegini kreşe verip çalışan annelerin yorumlari, tecrübeleri varsa keşkeleri ya da iyikilerini duymak isterim ?

Kizim yakinda 6 aylik olacak,ben is imkani devlette cok fazla olan bir bölümden mezun 2 yıllık ev hanımiyim.Eşim devlette iyi bir kurumda uzman ve maaşi yüksek.Bana çalişma konusunda asla karışmadi, hep sen nasil mutlu olcaksan onu yap dedi ve diyor. Bir yandan o kadar üniversite okudum,zor sınavlarda uykusuz kaldim,boşuna miydi diyorum,bir yandan da bebeğimi krese verip calisma hayatina katilmayi sacma buluyorum,bu zamanlari bir daha geri gelmeyecek cunku..acayip ikilemdeyim,ileride calismadigim icin pisman olur muyum diyorum ya da iyiki evde kalip cocugumu(cocuklarimi :-) ) ben buyutmusum mu derim diyorum ?
Not: Kendime ait bir evim de var ,varlikli bir aileden geliyorum,su anda da o evin kirasini aliyorum eve bu sekilde de katkim var maddi olarak .
3 yıllık evliyim. İşimi bıraktım 6 aylık hamileyim. Kreş çok yakın olmasına rağmen ve iyi bir kreşe yakın olmama rağmen yürüyüp konuşana kadar kreşe vermeyeceğim. Hiç çalışmazsam bile eğitimi için vereceğim. Ama 4-5 yaşlarında ..

3 yaşını doldurmadan çalışırsanız(zaruri durumlar hariç)
Çocuğa haksızlık edersiniz
Onunla dolu dolu geçireceğiniz 3 yılın yerini hiçbir imkan hiçbir lüks dolduramaz
Halen çalışmakta olanların bile bebeği olunca en az 2 yıl ücretsiz izin alması taraftarıyım
İş fırsatları gelir geçer ama bebeğin anneyi doyumsaması gereken bu yıllar birdaha geri gelmez
Çocuklarımı diye dipnot düşmüşsün ya o konuda da bi önerim var
İlk çocuğun 3 yaşına girip sen de çalışma hayatına başlayana kadar ikinci çocuğu yapma ilkini büyüt çalışma hayatına gir biraz çalış sonra ikinci çocuk düşün
Bunlar benim tavsiyelerim nacizane

Is bulma sansiniz yuksekmis,ihtiyaciniz da yokmus ise donmek yerine bi 2 yil daha bebeginize bakip oyle donun bence..ben 4 yil ara verdim kizim 2,5 yasinda ise dondum ki benim yasim 35 ti sizin yas sorununuz da yok sanirim

Kreşe verip çalışsan ilerde bebek görüp keşke kendim baksaydım bebeğimi göremedim diyeceksin , çalışmayıp kendin baksan keşke çalışıp kazancım olsaydı elimde işim olsaydı diyeceksin . O nedenle hangisi daha cazip geliyorsa onu yap. Kadın için çalışmakta çalışmamakta zor bu devirde

Oğlum 24 günlükken ise başladım. 15 günlük bebeğini bırakıp gelen de vardı. Ancak ben yeni atandim ve bazı sebeplerden dolayı ücretsiz izin kullanmadım. Ve sut izni kullanıyorum öğlen 12.30 a kadar çalışıyorum. Sut izni olmasaydi ucretsiz izne ayrilirdim tabi. Ancak şartlar zorlamadigi sürece ozel sektör için bebegimi 2 yaşından önce bırakıp gitmezdim.bu arada bebegime de annem bakiyor.

Son düzenleme:
Özellikle büyük bir şehirde olup.. Çocuğunuza ulaşım zorluğu varsa.. Aslaa.. Çalışmayın.. Helede 6aylık bir bebeği... Bırakmak.. Kendi ailenizden biri bakacaksa.. Durum farklı tabii.. Bebeğinizle keyif yapmak en güzeli.. Ben ilçedeydim.. Çocuklarım küçükken.. Birini 2.5 yaşındayken apartman komşum baktı.. Diğeri 13 aylıkken evimizde bakıcı tarafından bakımı yapıldı.. Ki ben part time çalışan biriyim.. Asgari düzeyde çalıştım o dönemlerde...

Back