Aklımda Herhangi Bir Bölüm Yok İşe Girmek İstiyorum.

Reyhan_98_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
181
86
48
26
Meslek lisesinden mezun oldum bu yıl 19 yaşındayım. Ben lise 3 e gelince anladim dil okumam gerektigini. İlkokuldan beri hic sikilmadigim en yuksek notlarimin oldugu dersti ingilizce. Ama hocalarm ve rehberlikcilerle görüştüm bana bu işin cok zor oldugunu soylediler. Annemlerde "para yok zaten cok pahali neyle yollayalim hazirlansan iki uc sene vermen gerekiyor" dedi. Bende ustelemedim fazla. şu an üniversite sınavına hazırlanmıyorum bıraktım. Zaten ne secsem mutsuz olcam sadece mecbur kaldığım bir bir meslek edincem. O yüzden istemiyorum. Ya o kadar çok gidip geldimki sınıf ogrt. anaokulu ogrt. hemsirelik, pdr,hukuk ne ararsaniz. Kendime ait kendi yetenegime ait hicbisey yok. Simdi bana diceksiniz yaparsin calis falan ama bunun hem maddiyati hemde annemler cok kizar bana bu saatten sonra ne dili diye. Cevremde okumuş bikac kisi bosver okuyup napcan biz okudukta noldu issiz kaldik dediler. Ortamini merak ediyorum üniversitenin dedim. Hic bisey bekleme hic bekledigin gibi degil dediler. Zaten meslekten mezuna kaldim. İyice hevesim kaçtı, artik pek icimden gelmiyor. İse gireyim diyorum herkeste deneyimli istiyor. Almıyor. Aşırı bosluga düştüm desem yeridir. Artık okumanın faydasi kalmadı diyolar bu dogru mu? Yeterli istihdam yok diyolar. Kendi kapasitemi bildigim icin üniversite kazanmak heleki iyi bir bölüm kazanmak benim icin cok büyük şey. Hani yapamam biliyorum. Cok doluyum cok.

Okudugun unv-bölüm önemli evet ama en önemlisi kişisel gelişim. 4 yil boyunca derse gidip gelmek bir yere kadar. Bir kitap okumadan, bir hobi edinmeden, dünya-ülke meseleleri üzerine bilgi-görüş oluşturmadan. Kendi ülke tarihini geçtim ülkenin başkentini bilmeden unv bitirsen ne olur bitirmesen ne olur.

Kendinizi geliştirin. Elinizden geliyorsa unv okuyun ama sadece diploma ile yetinmeyin. Insanların konuşmaktan zevk aldığı biri olmaya çalışın. Instada minstada hikaye takip ederek kültür sahibi olunmaz.

Meslek lisesinde de bölüm oluyordu galiba. Hangi bölümden mezunsunuz?
Biz okuduk bir işe yaramadı diyenlere bakmayın. Üniversite hayatı insana çok şey katar ve dile hayatınızın illaki bir bölümünde ihtiyacınız olacaktır. Ben 5 dil biliyorum ve hala daha fazlasını öğrenmek için çabalıyorum. İlla bu dillerle bir meslek yapmam gerekmez ama seviyorum öğrenmesini.
Üniversiteye gitmek istiyorsanız burslar, krediler var. İlla dil bölümü okumak istemiyorsanız belediyenin kurslarından bile en azından A2 seviyesinde bir dil öğrenip üzerine kendiniz koyup ilerletebilirsiniz.

İngilizce benim de kalbimde bir yara. İki sene önce öğrenmeye başladım; her daim yabancılarla konuştuğum, çok fazla seyehat ettiğim halde yine de istediğim seviyede değil. Günlük sohbetlerin,hep konuştuğum şeylerin dışında kalan şeyleri anlayamıyorumO yüzden tavsiye verecek parlak bir örnek sayılmam:) Ama YouTube gerçekten bir cennet. YouTube'da çok fazla dil öğretmeni var. Hem de tahmin edebileceğinden daha fazla. Onlari bol bol izlemek sana yararlı olabilir.
Ayrica busuu gibi memrise gibi pek çok uygulamada aylık düşük fiyatlarla pro olabiliyorsun.
Ayrıca dil ile yapacağın şeyler çok fazla. Mesela en basitinden hostes olabilirsin. Ya da havaalanında herhangi bir işte çalışabilirsin. AB destekli proje yazan da çok fazla ofis var. Onlarla çalışabilirsin...
Bence madem seni en mutlu edecek olan şey dil öğrenmek bir an önce başlamalısin. Okul kazanamasan bile inan ki iyi bir İngilizce seni 1-0 öne getirir her alanda.

Asla vazgecme, ileride cok pisman olursun.

Okuyupta napican diyenlere kulak asma sakin, bir basvuru yapacagin zaman en azindan dik durup uni mezunuyum diyebilirsin.aksi takdirde lise kalmadi ortaogretim mezunuyum demek var...

Lise biteli 14 yil olmustu, aci hayat tecrubelerim oldu ve 0 bilgiyle ygs, lys girdim suan uni 2. Sinifim, vazgecersen kaybedersin..

üniversite sadece mesleki eğitim değildir.
başını taşlara çok vurursun benden söylemesi.
Herkese cok teşekkür ederim. Kimya bitirdim.Universite kazanamam ki. Benden daha iyileri varken bi meslek liseli nasıl kazansin? Tamam kazanirimda iyi bi bolum olmaz. İsletme okuyup napicam? Ogretmenlikler desen öldü. Çok yalnızım. Ne bir akıl danışacağım biri var etrafimda kimse yok. Offf. Gencligim evde oturarak geciyor , kendimdeki butun herseyi kaybettim. Bumuydu yani cok abarttiklari genclik dedikleri? Hayat hep boyle mi geciyo ? Keske hic dogmasaydim. Zaten arkadasim yok. Lisede tek basimaydim hala oyleyim. Bi akrabalarin numarasi var baska kimsenin yok. Hic sevgilim falanda olmadi. Yanlis anlamayin derdim koca degil tabiki.Masallah herkes gününü gün ediyor dışarda. Asiri yalniz yaldim.

Kazanamam diye kendinizi baştan negatif şartlamayın. Evet herkes üniversite okuyacak diye bir şart yok ama üniversite hayatı sadece bir bölüm okumak değil insana vizyon da katar vaktini kaliteli değerlendirirsen. Bölümün gayet güzel bence. Senin gibi kimya okuyup üniversiteye gidenleri araştırabilirsin.
Üniversiteye gittim hayatım şimdi değişecek diye de düşünmeyin bunu öncesinde de değiştirmek elinizde, bütün hayallerinizi bir hedefe odaklamayın yani. Çok uzun vadeli geleceği düşünmek yerine bir dil kursuna gidebilirsiniz. Maddi imkanınız yoksa belediyenin açtığı kurslara katılın. Hem dil konusunda kendinizi sınarsınız, hemde yeni bir çevrede arkadaş bulabilirsiniz. Bu kadar karamsar bakmayın hayata kendiniz için bir şeyler yapmaya başlayın.

5 dil mi
Vuhuuuuuuu :)
En kıskandığım insan tipisin
Hangi diller

Teşekkur ederim sagolun tavsiyeleriniz icin.

Tabii ki herkesle aynı fikirdeyim . Mutlaka çalışıp , üniversite okumalısın diye düşünüyorum . Ama illa Yok diyorsan o zaman lise KPSS ‘ye girmeni öneririm . En azından devlet memuru olabilirsin daha çok gençsin . İlerde mutlaka okuma isteği gelecektir :* o zaman da gerekli sınavlara girip yükselebilirsin

"okuyup napcan, ortamda bir şey yok" diyenler kimbilir hangi dusuk kalitedeki okulun işe yaramayan (Türkiye şartlarında) bölümünden mezunlar..
Biz ergenken bi kız şey demişti, amaann biz okuduk da ne oldu.. Dedim ne mezunu bu vatandaş, adını hatirlamadigim bi okulun 2 senelik Kuyumculuk bölümü imiş, gümüş işleri yapan bir yerde de çalışıyordu, hayır yani Tıp Fakültesi'ne dekan mi olacaktı? Hem ne takı tasarımcıları var, isinden memnun değilsen geliştir kendini ilerle mesleğinde dmi? Asla meslek küçümsemiyorum, anlatmak istediğim noktaya dikkat et lütfen..

Son düzenleme:
Türkiye değişken bi ülke, bugün öğretmenlik göklerde iken yarın kendini yerin altında bulabiliyor mesela.. Çalışma şartları özellikle özel sektörde çok zorlu.. Nasip meselesi, iyi okulları bitirip istediği işi yapamayanlar da var (misal ben) ama kalkıp "ne okuycan yaa, ortamda bi sey yok" demek çok sığ ve cahilce.. Ortamını kendin bulacaksın veya kuracaksın, kendin kendini geliştireceksin, üniversite beynine kültür ve görgü sokmayacak.. Hem mühim olan "gerçekten" kendini eğitmek, bakış açını genişletmek.. O nedenle, üniversite okusan da okumayıp calissan da kendini mutlaka yetiştir..

Mütercim-tercümanlık seçemiyor musunuz?

Okuyup napacan diyenlere sorun bakalim okumayip ne yapacakmissiniz?
Omur boyu asgari ucretle agir kosullarda calismak mi gelecek planiniz?

Günümüzde açılan çoğu üniversite çöp bence de...
Her köşe başına üniversite açıldı, her isteyen içeri alındı. Eğitim öğretim adına kalite de yerlerde sürününce, daha doğru düzgün okuyup yazamayan, üniversitenin de haliyle insana bir şey katmadığına inanan sözümona "üniversite mezunları" türedi.

Yerinde olsam çalışır, adam gibi bir üniversite hedefler, ne istersem onu okumaya çalışırdım. Çevrenin cahillerle dolu olması bir dezavantaj, ama aşılmayacak bir şey değil. Ayrıca okurken de çalışabilirsin.

Ne olursa olsun okumalısın, eğer hedef koyamıyorsan bile sınava çalış alabileceğin en yüksek puanı al ki o puanla önüne çıkan seceneklerden birini sen tercih et, ileride keske dememek için. Bu şekilde evde durmakla olmaz sen bi başla gerisi elbet gelecektir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…