- 2 Eylül 2018
- 181
- 86
- 48
- 26
- Konu Sahibi Reyhan_98_
Meslek lisesinden mezun oldum bu yıl 19 yaşındayım. Ben lise 3 e gelince anladim dil okumam gerektigini. İlkokuldan beri hic sikilmadigim en yuksek notlarimin oldugu dersti ingilizce. Ama hocalarm ve rehberlikcilerle görüştüm bana bu işin cok zor oldugunu soylediler. Annemlerde "para yok zaten cok pahali neyle yollayalim hazirlansan iki uc sene vermen gerekiyor" dedi. Bende ustelemedim fazla. şu an üniversite sınavına hazırlanmıyorum bıraktım. Zaten ne secsem mutsuz olcam sadece mecbur kaldığım bir bir meslek edincem. O yüzden istemiyorum. Ya o kadar çok gidip geldimki sınıf ogrt. anaokulu ogrt. hemsirelik, pdr,hukuk ne ararsaniz. Kendime ait kendi yetenegime ait hicbisey yok. Simdi bana diceksiniz yaparsin calis falan ama bunun hem maddiyati hemde annemler cok kizar bana bu saatten sonra ne dili diye. Cevremde okumuş bikac kisi bosver okuyup napcan biz okudukta noldu issiz kaldik dediler. Ortamini merak ediyorum üniversitenin dedim. Hic bisey bekleme hic bekledigin gibi degil dediler. Zaten meslekten mezuna kaldim. İyice hevesim kaçtı, artik pek icimden gelmiyor. İse gireyim diyorum herkeste deneyimli istiyor. Almıyor. Aşırı bosluga düştüm desem yeridir. Artık okumanın faydasi kalmadı diyolar bu dogru mu? Yeterli istihdam yok diyolar. Kendi kapasitemi bildigim icin üniversite kazanmak heleki iyi bir bölüm kazanmak benim icin cok büyük şey. Hani yapamam biliyorum. Cok doluyum cok.