• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım karışık, ruhum dar, lütfen yol gösterin...

ruhumdar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
24
12
3
45
Merhaba arkadaşlar, benim kendimce büyük, kimseye anlatamadığım, içinden de çıkamadığım bir sorumun var. O yüzden yönetimin izni ile 2. Üyeliğimi alarak konumu açıyorum. Benim için inanın çok büyük bir sorun lütfen yorumlarınızda bunu dikkate alın.

10 gün öncesine kadar çok iyi giden bir evliliğim vardı. Her ailede birtakım sıkıntılar olur, bizim de eşimle zaman zaman gerildiğimiz anlar olmuştur ancak örnek bir çiftiz diyebilirim. 10 gün önce eşim birden ayrılmaktan bahsetti. Sebebini ısrarla sormamın ve konunun üzerine gitmemin üzerine eşim bise*süel olduğunu, ayrılmamızın hem benim hem evladımız için hayırlı olacağını söyledi. Beynimden vurulmuşa döndüm. İnanın kafamı toparlayıp yazamıyorum bile.

Herkesin inancı, yaşantısı kendine. Ancak bu durum benim değer yargılarıma çok ters. Eşim kimse ile fiziksel veya duygusal yanlış bir iş yamadığını, sadece anlık duygu değişimleri yaşadığını söyledi. Ne zamandır böyle olduğunu sorduğumda 15 yıldır dedi. Okumak için küçük yaşta ailesinin yanından ayrılmış ve yurtlarda büyümüş. Sürekli erkeklerle aynı ortamda bulunmaktan veya ailesinin yanlış yetiştirmesinden kaynaklandığını söylüyor. Yurtdışında yaşamış ben fiziksel veya duygusal olarak yanlış şeyler yapsam o dönemde yapardım hem de bu işlerin legal olduğu ülkede yaşadım diyor.

Ben asla kabul edemiyorum. Nasıl olur diyorum? Bir tane evladım var. 10 gündür ne yediğim belli ne içtiğim. Eridim gittim. Her gören soruyor. Dışarıdan bakılınca çok iyi bir evliliğimiz var kimse eşimle sorunumun olduğunu aklına bile getirmez. Kimseye anlatamıyorum.

Önce kabul edemedim, çok ağladım. Sonra bu olay nedir diye biraz araştırdım. Bilmiyordum anlattığı şeyleri. Psikoterapiler varmış ancak tam olarak kurtulmak mümkün değil diyenler var. Terapiye yönlendiriyorum, gitmeyi kabul ediyor ancak henüz bir adım atmış değil…

Geriye dönüp bakıyorum 5 yıldır çok mutlu bir yuvam varmış. 1 tane evladım var. Onu nasıl yalnız büyüteyim? Çocuguma haksızlık değil mi? Bana haksızlık değil mi? Evladım büyüyüp sormaz mı babamla neden ayrıldınız diye?? Allahım ne yapayım nerelere gideyim bilemiyorum.

Başkası yazsa ayrıl derdim. İnsanın kendisi yaşayınca öyle kolay olmuyormuş..

Bu tarz şeyler yaşamış, tedavi olmuş başarı sağlamış birileri var mı?

Bana bir akıl verin Allah aşkına napayım ben?

Ayrılsam bir türlü devam etsem nasıl edeyim? Evlilik hayatım bitti gibi. Anne baba olarak aynı evde yaşayabilir miyiz?

Evladım babaya çok düşkün, ben bunları yazarken içerden çocuğumun kahkaha sesleri geliyor.. Napacağım ben bilmiyorum…

Not: Dediğim gibi herkesin inancı kendine. Benim için kabul edilemez eşime sordum sen ne düşünüyorsun diye. Ben de kurtulmak istiyorum benim içinde yanlış şeyler bunlar. İnançlı biriyim, çok kurtulmaya çalıştım başaramadım. Ben ayrılmak seni evladımı kaybetmek istemiyorum diyor…

Not2. Çocuğum çok küçük, her an girip sorularınıza cevap veremeyebilirim ancak kesinlikle okuyacağım yazdıklarınızı ve sorularınız olursa cevap vermeye çalışacağım.

tamam eşiniz biseksüel de, şu an sadece sizden etkileniyorsa ve sizi seviyorsa bu bir boşanma nedeni değil, yarın başka bir kadına ya da erkeğe ilgi duyarsa bu boşanma nedeni olur... şu an ayrılmak istemesinin altında suçluluk duygusu olduğunu düşünüyorum, o yüzden siz de onu yargılayıp daha da içe dönmesine neden olmayın.
eşinizi heteroseksüel erkeklerden ayıran tek şey kadınlarla birlikte erkekleri de beğeniyor olması, ama nasıl ki sadık bir hetero erkek ömür boyu tek bir kadınla mutlu bir birliktelik yaşayabiliyorsa, biseksüel bir erkek de tek bir partnerle yaşlanabilir, adam hiperseksüel değil ki...

Ayrılmak için bahane mi arıyor ne çözemedim . Onca zaman evliliği yürütmüş şimdi ne değişmiş . ? Onu bilmem de içimde hep bişey yaşamışmıdır diye düşünmekten kafayı yerdim. Herkesin tercihine saygım varda sö konusu kocam olsaydı tiksinirdim bu durumdan bende. İşin zor

Bu yüzden boşanmanız saçma olur bence. Sonuçta eşiniz sizi seviyor, değer veriyor ve ortada aldatma gibi bir durum da yok. Neden ayrılmak istiyor acaba? Kendini suçlu mu hissediyor yoksa?

Ya fiile geçmediği sürece böyle bir his besliyor olması suç değil tabi ama mide bulandırıcı. Bununla yaşamaya dayanabilir misin bilmiyorum. Bence asıl kızman gereken bunu bile bile senden saklayıp senle evlenmesi ve bile bile seninle çocuk sahibi olması...

Ben anlamadım...

Bu tarz konularda çok bilgisiz olduğum için mi bilmiyorum ama aklım almadı.

Eşiniz fiziksel ya da duygusal olarak hiçbir şey yaşamadım diyor.

Biseksüel olduğunun teşhisini nasıl koymuş. Yani sadece erkekleri de beğendiğini mi farketmiş?

Eğer cinsel istek duyuyorsa birşey yaşamamış olması mümkün mü gerçekten?

Çok hassas bir konu.
Ne desek seni rahatlatmaz.
Şahsi fikrim bu tür hislerin özentiyle meydana gelmesi.
Elbette gerçekten cinsel tercihi farklı olan insanlar vardır.
Ancak zamanımızda bunun özentiyle yayıldığını düşünüyorum.
Örneğin 20 yıl öncesi cinsel tercihimin ne olduğundan emin değilim diye bir tabir duyduğunuzu sanmıyorum.
Ancak günümüz de (ülkemizde nadir de olsa) 16- 17 yaşında ki gençlerden bu tabiri duyar olduk.
Bana göre sebebi dediğim gibi özenti. (Bazıları hariç)
Umarım çıkar yol bulabilirsiniz.
Ayrıca böyle bir birlikteliğe asla yeltenmemiş.
Anlaşılan o ki duygularını artık içinde yaşamak istemiyor ya da size karşı suçlu hissediyor.

Niye kaç sende beklemis mutluymusunuz da cok saçma geldi burası bana icinden gelen elinde olmayan bir dürtü bu sonuçta her şey normal giderken ayrılalı m demek anormal ayrilinca ne yapicakmis hiç mi evlilik veya ilişkisi olmicak öyle mi kabul edicekler başkaları akla yatmıyor eşinin düşünceleri

tamam eşiniz biseksüel de, şu an sadece sizden etkileniyorsa ve sizi seviyorsa bu bir boşanma nedeni değil, yarın başka bir kadına ya da erkeğe ilgi duyarsa bu boşanma nedeni olur... şu an ayrılmak istemesinin altında suçluluk duygusu olduğunu düşünüyorum, o yüzden siz de onu yargılayıp daha da içe dönmesine neden olmayın.
eşinizi heteroseksüel erkeklerden ayıran tek şey kadınlarla birlikte erkekleri de beğeniyor olması, ama nasıl ki sadık bir hetero erkek ömür boyu tek bir kadınla mutlu bir birliktelik yaşayabiliyorsa, biseksüel bir erkek de tek bir partnerle yaşlanabilir, adam hiperseksüel değil ki...

Yani bana anlattığı şey iki cinsede cinsel olarak birşeyler hissetmesi. Asla hiçbir şekilde aldatmadım diyor ama aynı cinse birseyler hissetmek de aldatmak değil midir? Bir kız görünce ne oluyorsa erkeğe de o oluyor diyor. Herşey istemsizce oluyor diyor. 1 saniyelik bazen 1 dkliık diyor. Yani açık açık soramıyorum ki ben onun eşiyim nasıl sorayım...

Bu yüzden boşanmanız saçma olur bence. Sonuçta eşiniz sizi seviyor, değer veriyor ve ortada aldatma gibi bir durum da yok. Neden ayrılmak istiyor acaba? Kendini suçlu mu hissediyor yoksa?

Böyle yanlış bir işin içine seni çektim diyor. İstemsizce oluyor diyor.

Ayrılmak için bahane mi arıyor ne çözemedim . Onca zaman evliliği yürütmüş şimdi ne değişmiş . ? Onu bilmem de içimde hep bişey yaşamışmıdır diye düşünmekten kafayı yerdim. Herkesin tercihine saygım varda sö konusu kocam olsaydı tiksinirdim bu durumdan bende. İşin zor

Evet işiç çok çok zor...

Ben ayrılmak istemiyorum, sadece kendimi sana karşı suçlu hissediyorum, istemeden bu duygular oluyor, seni aldatmış hissediyorum,sana zarar vermek istemiyorum diyor.

Sen ayrılmak istersen ayrılırım diyor. Net ol boşanalım mı diyorsun dedim hayır asla diyor..

Yani bana anlattığı şey iki cinsede cinsel olarak birşeyler hissetmesi. Asla hiçbir şekilde aldatmadım diyor ama aynı cinse birseyler hissetmek de aldatmak değil midir? Bir kız görünce ne oluyorsa erkeğe de o oluyor diyor. Herşey istemsizce oluyor diyor. 1 saniyelik bazen 1 dkliık diyor. Yani açık açık soramıyorum ki ben onun eşiyim nasıl sorayım...

Böyle yanlış bir işin içine seni çektim diyor. İstemsizce oluyor diyor.

Bi kız görünce ne oluyormuş? Evliyken başka kadınlardan cinsel anlamda etkilenmesi de sorun değil mi zaten?

Niye kaç sende beklemis mutluymusunuz da cok saçma geldi burası bana icinden gelen elinde olmayan bir dürtü bu sonuçta her şey normal giderken ayrılalı m demek anormal ayrilinca ne yapicakmis hiç mi evlilik veya ilişkisi olmicak öyle mi kabul edicekler başkaları akla yatmıyor eşinin düşünceleri

Önce sordum madem böyle duyguların vardı neden evlendin benimle diye. Çok iyiydin, sevdim kıyamadım, kader de, ne dersen de oldu diyor. Sordum ayrılınca ne yapacaksın dedim. Şu anda evlilik hayatımız da yok.. Pandoranın kutusu açıldı nasıl devam edecez, nasıl aile hayatımız olacak diyor. Ama haklısınız ben de sürekli bunudüşünüyorm neden 5 yıl sonra neden? Ayrılmak da istemiyorum diyor. Suçluluk duygusundan anlattı ama neden şimdi? O zaman neden ayrılmak istemiyor...

aynı cinse bişey hissetmekle karşı cinse bişeyler hissetmek neden farklı olsun ki,
eğer brini görüp, lokum gibi beee demek aldatmaksa gördüğünün kadın ya da erkek olması bişey ifade etmez ki.
empati kurmaya çalışıyorum, eşim benden başka birinden hoşlanıyorsa bunun erkek, kadın, gay, travesti olması hiç farketmez, ihanet ihanettir, ayrılırım.
ama atıyorum tv de jeffrey dean morgan ı görünce o da ben de ay ne hoş adaaaam diyorsak, öylece kalıyorsa, bu ikimiz için de ihanet değil, hatta sorun değil, adam ha jeffrey dean morgan ı beğenmiş ha amber heard ı... önemli olan bunun beğeni seviyesinde kalması, duygusal ya da cinsel bir eyleme dökülüp dökülmemesi.

Bi kız görünce ne oluyormuş? Evliyken başka kadınlardan cinsel anlamda etkilenmesi de sorun değil mi zaten?

Çok haklısınız.. Evli adam bir kız görünce birşeyler hissediyorsa göz zinası yapmıştır bana gör de . Ama olayın bu yönü aklıma gelmedi ki sorayım, bu kadar zor durum içinde sormak aklıma gelmedi. Bir daha da konuşmadık. Bunları hep soracağım...

Ben kabul edemem. İlla aldatması şart değil, öyle bir şey düşünüyor hayal ediyor vs artık neyse! Bırakın dini yanını yok yok kabul edilemez. Olamaz yani.

Kesin böyle bir eğilimi varsa birşey diyemem. Ama son zamanlarda bu tür itiraflar arttı. Basına da yansıyor. Elif Şafak mesela biseksüel olduğunu söyledi. Gerçi ben pek inanmıyorum. Bana düzmece gibi geldi... Sizde durumu kesinleştirin. Belki de sadece kafası karışıktır. Öyle bir durumu yoktur.

Ben kabul edemem. İlla aldatması şart değil, öyle bir şey düşünüyor hayal ediyor vs artık neyse! Bırakın dini yanını yok yok kabul edilemez. Olamaz yani.

İnanın benim içinde kaul edilemez. Ama çocuğunuz var mı bilmiyorum, hani evliliğimde sorunlarım olsaydı karar vermek daha kolay olurdu. Ama babasız evlat nasıl büyütebilirim, çok küçük daha...

aynı cinse bişey hissetmekle karşı cinse bişeyler hissetmek neden farklı olsun ki,
eğer brini görüp, lokum gibi beee demek aldatmaksa gördüğünün kadın ya da erkek olması bişey ifade etmez ki.
empati kurmaya çalışıyorum, eşim benden başka birinden hoşlanıyorsa bunun erkek, kadın, gay, travesti olması hiç farketmez, ihanet ihanettir, ayrılırım.
ama atıyorum tv de jeffrey dean morgan ı görünce o da ben de ay ne hoş adaaaam diyorsak, öylece kalıyorsa, bu ikimiz için de ihanet değil, hatta sorun değil, adam ha jeffrey dean morgan ı beğenmiş ha amber heard ı... önemli olan bunun beğeni seviyesinde kalması, duygusal ya da cinsel bir eyleme dökülüp dökülmemesi.

Hem benim açımdan hem eşimde kabul ediyor ki aynı cinse cinsel olarak birşey hissetmek resmen helak olmuş bir kavmin ruhsal sapkınlığı... Maalesef eşim aa ne yakışıklı çocuğun ötesinde birşeyler söyledi.... Offf offf...

İnanın benim içinde kaul edilemez. Ama çocuğunuz var mı bilmiyorum, hani evliliğimde sorunlarım olsaydı karar vermek daha kolay olurdu. Ama babasız evlat nasıl büyütebilirim, çok küçük daha...
Siz böyle düşünüyorsunuz ama eşiniz neden bunu düşünmeden bunca yıl saklıyor ve çocuktan sonra söylüyor? Ayrılmak istiyor? Demekki onun için önemli değil çocuğun babasız büyümesi. Ben artık dürtülerine sahip çıkamadığını fiiliyata geçirmek istediğini düşünüyorum. Yoksa saklamaya devam ederdi.
Çok karışık bir şey ne desem bilemiyorum. Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin.

Çok zor bir durum Allah yardimciniz olsun mutlu evliliğimiZ hatrina çocuk için doktora gitmeli kesinlikle olmuyorsa sorunlu bi evlilik olur anlattıktan sonra

Back