• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıllı bir kadın olmak suç mu?

aslında o kadar da akıllı değiliz . bence asıl akıllılar beceremem diyen ama her işi bilip elini sürmeyen Hatunlar şaka bir yana belki biraz çevre değiştirebilirsiniz. akıllı kadın bence çekici bulunuyor .

aslında o kadar da akıllı değiliz . bence asıl akıllılar beceremem diyen ama her işi bilip elini sürmeyen Hatunlar şaka bir yana belki biraz çevre değiştirebilirsiniz. akıllı kadın bence çekici bulunuyor .
Belki de hic akilli degilimdir insanlar yaniliyordur. Cunku cok akilli olsaydim bu kadar gozlem yapmaz ani yasar gecerdim.

Güzel laf soktunuz, tebrikler.

Amacım laf sokmak değildi.
Gerçekten böyle düşünüyorum. Ben yediğim kazıklara söyle bir bakiniyorum.
Ulan bir de akıllı gecinirdin diye kızıyorum kendime yani akıllı işi değildi attığım adım. Doğruya doğru. Kendini doğru degerlendirmek önemli. .

Birinin bir şeyi ölçme kabiliyeti, o konu hakkında bilgi sahibi ve yetkin olmasına bağlıdır.
Yani size akıllı ve zeki olduğunuzu söyleyenlere inanmanız için ya onların bu konuda sizi ölçebilecek seviyede olduğuna inanmanız gerekir ya da onlar sizden seviye olarak alçaktır ki burada çelişki ortaya çıkar, eğer alçak seviyedelerse sizin akıl ve zeka seviyenizi neye göre ölçüyorlar ve siz buna referans verebiliyorsunuz?
Tüm bu girizgahtan sonra, olayları netlikle ve çok boyutlu görmeniz, kişisel tecrübelerinizden çok çeşitli şekillerde yararlanabildiğinizi gösterir.. Bu elbette ki var olan aklı etkin kullanabilmeye işaret eder.. Bence sebep ve sonuç ilişkilerini iyi değerlendirdiğiniz, sonunu tahmin edip kestirebildiğiniz, kestiremeseniz de strateji kurabildiğiniz her yaşam oyunu sizi daha mutlu edecektir..
Çünkü siz de takdir edersiniz ki yönlendirebileceğiniz tek karakter ve yaşam sizin ki.. Başkalarının sizinle veya hayatla ilgili aldığı kararları ya da varoluşunu sağlayan karakterini asla yönlendiremeyeceksiniz.. E aklı etkin kullanın ki, bazen kendi karakterinizde ki küçük oynamalarla, insanların sınırlarını ve en azından size olan davranışlarını yönlendirebilin...

Amacım laf sokmak değildi.
Gerçekten böyle düşünüyorum. Ben yediğim kazıklara söyle bir bakiniyorum.
Ulan bir de akıllı gecinirdin diye kızıyorum kendime yani akıllı işi değildi attığım adım. Doğruya doğru. Kendini doğru degerlendirmek önemli. .
Aslında orda akıl var doğru ama aklını kötü yönde kullanmak var uyanıklıktır o,şeytanlık,siz de akıllısınızdır ama aklınızı kötülük için kullanmadğınızdan anlayamazsınız,sadece yaşadıklarınız tecrübelerden önlem alırsınız.

cehalet sahte olan ama gerçek sanılıp doyasıya yaşanan bir mutluluktur.
sana tavsiyem en az senin kadar akıllı birini bul yoksa anlaşamazsınız.
bir şeyi bir kaç kez anlatmak zorunda kalırsın daha bir çok örnek var ama boşver

Erkekler akıllı kadın sevmez çünkü onları istedikleri gibi eğip bukemezler onların üstünden kendilerini kanitlayamazlar. Ama adam gibi adam olanlar, eşini muhatap alacak olanlar elbette akıllı eş ister ki en makbulu da budur...

Konu ''off ben çok akıllıyım,yalnız ben baya akıllıyım,ya o değilde bende bir akıl var üff sorma gitsin''e dönmüş :KK45:
Sen aptal değilsen,ben aptal değilsem,o da değilse nerede bu aptallar ? :KK45: Şaka bir yana kimse ben aptalım demez.Çogumuz ''sıradanız'' aslında.Marifet mevcut olan aklı doğru kullanmakta.

Akilli olmak zeki olmak himmm...
akilli ve zeki olmak gurultu yapiyorsunuz diye kapiyi hisimla vuran komsuya aaa ben dizi davet etmeyi unutmusum. lutfen kusura bskmayin iceriye buyurmazmisiniz? diyen insandir...
cok akilliyim diyen kisi genelde tartismaz...
cok akilli kisi etrafindakilerle uyum icindedir...
elindekileri muhtaclarla paylasan, yaptigi iyilikten maraz dogunca sabreden,iyi niyetli salih insan da akillidir oyle insanlarin etrafini diger insanlar sarar onu yalniz birakmazlar affediciliginden dolayi kimse urkmez yaptigi yanlisi affedecegini bildigi icinde uzak durmaz buda gercek İNSAN dir misal...
Diger siradan insanlar zarara ugratilinca cemkirir sarlar kendini ispat etmeye calisir kavga dovus beni anlamiyorsunlar ivir zivir iste

Akilli olmak tabi ki suc degil. Oncelikle sig oldugunu dusundugun adamlarla birlikte olma. Ve erkekler akil verilmesinden falan hic hoslanmaz. Eger bu tarz konusuyorsaniz sizden sogurlar. Kadinlarin daha duygusal olmalari beklenir. Eslerine karsi da bu boyle. Ama bu demek degil ki her seyi alttan alcam, hep canim cicim yapcam, iste akilli kadinin isi burada kolay, akilli kadin "dir dir" etmeden istedigini yaptirmasini bilir. Yani akilli olmak suc degil ama bilmis bilmis konusmak,ogretmen gibi akil vermek, surekli uste cikmak suc. Akilli kadinin bunlarin yapmamasi lazim.

Onu bunu bilmem. Ben bugüne kadar benden daha az akıllı olan birine aşık olduğumu hatırlamıyorum. Sadece akıl ya da zeka meselesi de değil, bilgi birikimi, kültür, tecrübe falan gibi konularda da ya benden bi tık önde ya da benimle aynı seviyede olmalı. Yoksa neyinden etkilenebilirim ki ben o insanın? Şu an birlikte olduğum adamın huyundan, tipinden daha çok aşık olduğum bişeyi varsa o da zekasıdır. Her şeyi zekası belirler çünkü. Fikirleri, tavırları, anlayışı, kıskançlığı, bakış açıları, empati yeteneği, mantık yürütmesi, olayları çözümlemesi vs hep kafada biten bişey neticede. Erkekler bu konuda ne düşünür bilemem ama benimkinin aptallığa tahammülü yok, herhalde akıllı olmayan bir kadınla da yapamaz.
Kadınlara gelince... Bence akıllı bir kadın, akıllı olduğunu söylemez. Ben akıllıyım diye dile getirmez. Ha farkında değil midir zekasının, aklının? Farkındadır elbette ama öyle işte, dile getirmez.

Acaba forumda çevresince çok akıllı çok zeki olduğu söylenmeyen kaç üye var... :confused:

Kendi zeka düzeyine uygun arkadaşlar ve erkek arkadaş seçersen çevrendekiler senin yanında aptal kalmaz.
Ben eşimi kendi zekama uygun olduğu için de sevdim. Aaa ne kadar saçmaladı dediğim olmamıştır. Sen de kendine uygun insanlar seç. O zaman kendini çok yüksek zekada görmezsin. Ayrıca ben zekiyim mesajı veren bir konun var kabul etmesen de ve bu komik olmuş.

Akilli olmak zeki olmak himmm...
akilli ve zeki olmak gurultu yapiyorsunuz diye kapiyi hisimla vuran komsuya aaa ben dizi davet etmeyi unutmusum. lutfen kusura bskmayin iceriye buyurmazmisiniz? diyen insandir...
cok akilliyim diyen kisi genelde tartismaz...
cok akilli kisi etrafindakilerle uyum icindedir...
elindekileri muhtaclarla paylasan, yaptigi iyilikten maraz dogunca sabreden,iyi niyetli salih insan da akillidir oyle insanlarin etrafini diger insanlar sarar onu yalniz birakmazlar affediciliginden dolayi kimse urkmez yaptigi yanlisi affedecegini bildigi icinde uzak durmaz buda gercek İNSAN dir misal...
Diger siradan insanlar zarara ugratilinca cemkirir sarlar kendini ispat etmeye calisir kavga dovus beni anlamiyorsunlar ivir zivir iste
Sen de kendini anlattın herhalde : D

Back
X