Akademide uğradığım haksızlıklar..Fikirlerinize ihtiyacım var.

Şimdi, oncelikle bu mobbing degil iş planlamasi ile ilgili bir darbogaz. Çozmek icin genelde akademik kurul ya da bolum kurulu toplantisinda gundeme getirebilirsiniz. Bu sayede hocalarin da durumdan haberi olacaktir. Yeni asistan gelmez ama belki planlama duzeltilir.
Ikinci olarak "cicegi burnunda" dr. arkadasimizin "havasi" kimedir? Hala kadro unvani asistan olup, ogretim uyesi olarak atanmamis oldugunu unutmasa mi acaba???
Saygilar ve kolayliklar

Bu tür durumlarda iş bolumbaskaninda bitiyor aslinda. Oyle baskanlar var ki cok iyi idare ediyor. Hocalara bile uzerlerine dusenleri yaptiran var. Bazilari da bu sekilde vurun abaliya yapiyor. Benim de akademide 4. yilim. Mobingin alasini gördüm bir ara. Sizinki pek mobing degil. Gorev dagilimindaki adaletsizlik. Bölüm baskani ile konusup nobet olayini soyleyin. En azindan haftada 3 gun ben 2 gun o klinikte olsun diyin. 2 gun hocanizla calisabilirsiniz. Dr oldu diye bunu yapmaya hakki yok. Aras. gor. dr olan cok arkadasim var ama hala angarya isleri de yapiyorlar. Alanlar farkli tabi ama olsun.

Dueum buysa bu. Meskekten soguyacak falan bır sey yok. Ben olsam once diger asistanla dueumu gorusurdum burada yazdıgınız sorunlsrı tek tek acardım. Fakat yardım şster gibi degil dueumu ozetler gibi. İş bolumu yapılması gerek sen ne dusunursun bı cozum onerın var mı derdim. Karsıdan helecek olan cevaba gore durumj baska hocaya tasırdım.
Bunda can sıkacak bır sey yok farklı sektorlerde herkesın basına boyle seyler gelıyr. Noralınızı bozmayın ve bununla başedebilecepinize inanın. Fckthsystm

Hocanla konuş, gerekli olan iş bölümünü talep et. Kısa ve öz anlat. Gerekirse yazılı olarak da ilet ki elinde kayıt olsun.
Kurnaz akademisyenler direkt seni ezmezler, iyiymiş gibi yapıp iliğini sömürüp üzerine basıp yükselirler. Sen de orda kliniğe tıkılı kalırsın.
Allah yardım etsin. Çekinecek bir şey yok. Hakkını istiyorsun.

Aaaa ama 4 sene önceki konuyu hortlatmışsınız
Çok da uzun yazdım neyse silmeyeyim

Merhaba ben de kendi fakültemde (sizin gibi hasta vs olan bir alanda değilim) arş gör dr olarak çalışıyorum ve nedense tüm iş bana bakıyor
Bölüm başkanımızla konuştum lütfen işleri bölüştürün 3 kişiyiz eşit iş yapalım diye
Ama bir sonuç elde edemedim. Kıdemli ve işleri daha iyi yöneten biri olduğum için iletişim benimle kuruluyor, iş bana söylenip benden bekleniyor. Ben işi diğer arkadaşlara bölüştürdüğümde sanki onlardan üst bir pozisyondaymışım da onlara iş veriyormuşum gibi oluyor. Bu da hoş değil ve zaten iş böyle de yürümüyor. Kendi işime gücüme akademik çalışmama bakacak zamanım olmuyor sizin gibi.
Ben de konuşmak işe yaramayınca pasif agresif takılmaya başladım, normalde yarım günde bitireceğim işi 3 güne yayıyorum mesela. Sizin hastalar da varmış bu yüzden nasıl bir yol izlerseniz kendinize en az zararı verirsiniz bilmiyorum ama meramınızı şikayet değil de bildirir şekilde bölüm/anabilim dalı başkanınızla konuşun. Yükünüzün çok ağır olduğunu söyleyin bence. En azından haberdar olsunlar. Ben gık demeden çalışıyordum böyle yaptıkça üstüme daha çok iş vermeye başladılar ne de olsa yapıyor diyerek. Artık çok yoğunum, şöyle zor böyle sorunlu vs diye diye yapmaya başladım.
Mesela bayramdan önce bir rapor hazırlamamı istediler ben zaten onu hazırlamıştım öncesinde. Ama dedim bu zor ve karmaşık bir iş bayram sonrası ancak yetişir hocam diyip daha dün teslim ettim hazır olan şeyi. Üzgünüm ama adalet sağlamadıkları sürece ben de kendi çapımda bir iş yavaşlatma yapıyorum. Bir de şunu yapıyorum. Aslında çözeceğim ve daha önce defalarca çözdüğüm bir sorun karşıma çıkarsa burada inisiyatif alıp karar verip harekete geçer üst birimlere sorunu yansıtmazdım. Şimdi sekreter gibi davranıyorum hemen üst birime bırakıyorum kararı, ben kendimi yoracağıma onlar da sorundan haberdar olsun ve çözüm geliştirsin. Basit şeylerde bile bunu nasıl yapalım hocam diye arayıp soruyorum. Sonuç olarak benim işim mi kolaylaştı? Hayır. Ama onların işinin de zorlaştığı kesin. Üzgünüm ama işyerinde adalet olmayınca böyle sonuçlar doğuyor.

Umarım sıkıntılarınızdan bir an önce kurtulursunuz.

Ben doktorami yaparken ayni sekilde cok zorlanmistim. Hocalarin hic biri seni dusunmez. Kendi isleri ilerledigi surece bir sorun yoktur onlar icin. Kendileri de ayni sekilde bu yollardan gectikleri icin senin de ayni yollardan gecmenin onlar icin bir sorunu yok. Kendi isini kendin cozmen gerekiyor. Gerekirse asistan icin bastir bana gore. Bu isin tek cozumu yeni bir asistan gibi duruyor. Bolum baskani ile konusup adaletsiz is dagilimindan sikayet etmek seni zor duruma sokar ama yeni bir asistan icin insanlari zorlayabilirsin.
Yeni asistan geldiginde de is dagilimini kendi aranizda halledebilirsiniz cunku bu durumda sen kidemli olmus olacaksin.
Uzgunum ama tez konusunda da geceleri oturup yazmaniz gerekecek gibi. Bende sadece geceleri ve tatil gunlerinde yazmak icin vakit bulabilmistim.
Tez yazimi hakkinda da bir ufak tavsiye vermem gerekirse de ilk once yaptiginiz isler kismini yazmaya baslayin daha sonrasinda herseyi bitirince de giris ve sonuc kismini yazarsiniz cunku o iki kisim hemen hemen birbirinin aynisi. Tez yazarkende yaptiginiz her detayi hocaniza danisarak yaparsaniz sonrasinda olusabilecek sorunlarinda onune gecmis olursunuz. Bazen hocalar begenmeyebiliyorlar. O sebeple her detayda danismak size buyuk avantaj saglar. Bir de bos zamanlarinizda bununla ilgilendiginiz icin bir adim da one gecmis olursunuz. Bu noktada iste ara ara klinikte cok vakit gecirdiginizden de hafif hafif sikayet etmeye baslayabilirsiniz.

4 yıl önceki konu nasıl arandı bulundu ve hortladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…